Jump to content
  • Kayıt Ol

Sanzoku no Musume Ronja


CloudT

Önerilen İletiler

sanzoku-musume-ronja-tendra-un-total-de-26-episodios.jpg

Bölüm Sayısı: 26

Yayın Tarihi: 11 Ekim 2014

Stüdyo: Studio Ghibli, NHK, NHK Enterprises, Dwango, Polygon Pictures

Tür: Macera

Konu:

Ronja, ormanın bütün tuhaf yaratıklarının dehşet içinde deliklerine kaçıştığı fırtınalı bir gecede doğdu. Babası bir haydut çetesinin şefiydi. O, annesi, babası ve on iki haydut Mattis Ormanı'ndaki bir şatoda yaşıyorlardı. Ronja için dünya Mattis Şatosu ve orada yaşayan haydutlarla sınırlıydı - ta ki anne babası onu dışarıdaki dünyayı öğrenmesi için Mattis Ormanı'na gönderene kadar. İlk kez dışarıya çıktığı o gün Ronja'nın önünde kocaman bir dünyanın kapıları açıldı. Kimi tehlikelerin -kanatlı vahşi cadılar, gri cüceler, cehennem uçurumu- yanında keşfedilecek onlarca güzellik onu bekliyordu. Ancak Ronja yaşadığı şatoda ve ormanda keşfe çıkanın yalnızca kendisi olmadığını kısa sürede anlayacaktı. Sonunda gizemli arkadaşıyla karşılaşan Ronja'nın hayatı hiç beklemediği olaylarla alt üst olacaktı.

Ronja: Haydut Kızı dünyayı tanımaya çalışan bir çocuğun kocaman insanlarla giriştiği kıyasıya mücadeleyi, küçük yüreğinde yer tutan merakı, korkuyu ve sevgiyi masal tadında anlatan bir kitap. Sadece Kuzey'in gizemli doğası ile iç içe geçmiş masal kahramanlarıyla değil, insan olma üzerine çarpıcı gözlemleriyle de büyüleyici.

Tanıtım Videosu

Yorum:

Harika bir seri ama maalesef değeri bilinmemiş. MyAnimeList üzerinde yapılan düşük puanlama da buna yol açan faktörlerden biri. Hem kitabı hem filmi ve şimdi de animesi olan çok eğlenceli, sımsıcak bir yapım. İsteyenler önce kitabını okuyabilir ardından filmi izler ve bir de animesiyle cila atabilir. Animasyon olarak sırıtıyor diye düşünebilirsiniz ama inanın öyle bir şey olmuyor. Başlarda garipseseniz bile daha sonra alışacaksınız.

Herkese keyifli seyirler. Her ne kadar seriyi takip edecek üç beş kişi de olsa, varsın olsun. Azınlığın gözünü seveyim.

Ve Bölüm 5

5. bölüm gayet iyiydi. Ronja ve Birk arasında yaşanan çekişmeler görülmeye değerdi. Çok fazla aksiyon olmadı, belli başlı noktalara değindiler ve iyiydi. Asıl bombaysa, gelecek bölüm olacak. "Aileler yarışıyor"a dönmezse iyidir.

Ve Birk'ün seiyuu'su Reika Uyama daha yeni yetme biriymiş. Tebrik ettim, boyundan büyük iş çıkartmış. Boyundan kastım iki noktaya değiniyor, bunu değinmeden geçmeyeyim -ki kendisi daha 94'lüymüş. Benden 5 yaş küçük be... Helal olsun. Bu bir kaç sezondur, gençlere yol veriyorlar. Barakamon bir, Ronja iki oldu.

Serinin en sevdiğim yanlarından biri de, şarkıları oldu.

Ve seri, bu sezon benim için süprizlerden biri oldu dersem yalan söylemiş olmam. Bekliyordum, takip edeceğim diyordum ama beklentilerimi aştı. Açıkcası, iyi ki başlamışım. Gelecek bölüm, çok eğlenceli geçecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CloudT

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?