Jump to content
  • Kayıt Ol

Seiyuu Tanıtımı: Kaneto Shiozawa


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Madem en sevdiğim yönetmeni tanıttım, en sevdiğim seiyuu'yu da tanıtayım dedim.

63426_10152843729548749_5537931350288963609_n.jpg?oh=ccec4e9fd72c0ff74a550209e85cc30c&oe=54D67258

Kaneto Shiozawa 28 Ocak 1954 - 10 Mayıs 2000 yılları arasında yaşamış "veteran" bir seiyuu'dur. Genellikle travmatik geçmişi olan kahramanlar, duygusuz ve içten pazarlıklı düşmanlar / anti kahramanlar ve insan dışı efemine karakterler seslendirerek ün kazanmıştır.

Shiozawa gençlik döneminden beri seslendirme ve sahne sanatlarına aşina bir isimdi. Nihon Üniversitesi'nin güzel sanatlar fakültesinden mezun olduktan bir süre sonra tamamen seiyuu'luğa kaydı. Mobile Suit Gundam'dan Mqueve ve Cameron Bloom, Baldios'dan Marin Regan, Fist of North Star'dan Rei, Dancouga'dan Ryo Shiba, Nadia: Secrets of Blue Water'den İmparator Neo, Street Fighter II Movie ve II V'den Vega, Arslan Senki'den Narsus, Legend of Galactic Heroes'den Paul Von Oberstein, Vampire Princess Miyu'dan Larva, Megazone 23'den BD, Bubblegum Crisis'den J.B. Gibson, Escaflowne'den Zongi, Sailormoon'dan Prens Demand, Zeorymer'dan Saiga, Armored Troopers Votoms: Roots of Ambition ve Last Red Shoulder'den Byman, Area 88'den Shin Kazama, Detective Conan'dan Müfettiş Shiratori, Vampire Hunter D'den D, SPT Layzner'den Ru Kain, Dragonball'dan Three Star Dragon, Namu ve Tenron, Ninja Resurrection'dan Tamiya Botaro, Saint Seiya'dan Aries Mu, Touch'dan Takeshi Kuroki, Silent Mobius'dan Ganossa Maximillian, Slayers'den Thornfort, Crayon Shin-Chan'dan Buriburi Zaemon, Kinnukuman'dan Geronimo ve Metal Gear Solid'den Gray Fox/Cyborg Ninja gibi bir çok rolden hatırlanmaktadır.

9 Mayıs 2000'de merdivenden düşerek kaburgalarını kırdı ve bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldı. Yakınlarını ve hayranlarını endişelendirmemek için oradan durumunun iyi olduğunu söylese de aynı gün içerisinde iç kanaması nüksetti ve ertesi gün vefat etti. Ölmeden hemen önceki son rollerinden öne çıkanlar Legend of Dragoon 'dan Melbu Frahma, Guilty Gear'deki Zato ve Dr Baldhead, Rival Schools'dan Ryo Imawono, Digimon'dan Devimon, Gatekeepers'den Yasutaka Fukuoka, Angelique'den Clavis ve Banners of Stars'dan Dusanyu'dur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • suke

    1

  • CasvalDeikun

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Açılış kısmında ölmüş olduğunu söyleyince, acaba Oberstein'in seiyusu mu sorusu geldi, ve sonraki kısımda açıkladığın üzere oymuş. Yer aldığı animelerin bir kısmını izledim ve sesin bu seiyuuya ait olduğunu anladığımda animeyi daha fazla keyif alarak izlemişimdir.

Legend of Dragoon'u İngilizcesinden oynamıştım, ama Melbu Frahma karakterini seslendirdiğini bilmiyordum, benzer şekilde Gray Fox ile de şaşırttı beni. Huzur içinde yatsın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Elinize sağlık. Umarım yakın zaman içerisinde başka tanıtımlar da olabilir. Öyle bir planınız var mı? Banjō Ginga tanıtımı cidden çok hoş olabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?