Jump to content
  • Kayıt Ol

Karakter Tanıtım: Lockon Stratos


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

1470169_10152820456348749_3337670523699041063_n.jpg?oh=f135da0105df66bbca03027064729b08&oe=54D992AB&__gda__=1424211456_f92bb488cdc8ec67e7638dd833ea68fc

Lockon Stratos, GN 02 Gundam Dynames'in pilotunun kod adıdır. İleride ise GNR 001D GN Arms D ile GN 006 Gundam Cherudim, GN 002RE Gundam Dynames Repair, GN 010 Gundam Zabanya'ya da pilot olmuştur.

Gundam Dynames'in pilotu olarak, gerçek ismi Neil Dylandy'dir ve İrlandalı'dır. Shnichiro Miki (Bleach'den Kisuke Urahara, Fate/Stay Night'dan Assassin, Full Metal Panic'den Kurz Weber, Full Metal Alchemist: Brotherhood'dan Roy Mustang, Hakuoki'den Toshizo Hijikata, Super Robot Wars'dan Ryusei Date ve Initial D'den Takumi Fujiwara olarak hatırlanabilir) tarafından seslendirilmektedir. Lockon Stratos olarak 1. sezonda 24, 2. sezonda 29, A wakening of Trailblazer'de 31 yaşındadır.

Tüm Gundam Meister'ler içerisinde Lockon Stratos normal bir insana en yakın tiplemedir. Kendisinden ne kadar farklı olmasına rağmen zamanının büyük çoğunluğunu diğer Ptolemaios ekibini izleyip onların kendilerine koydukları kişisel duvarları empati yaparak aşmakla ve onlarla ilgilenerek geçirir. Onlardan birisinin endişeleri olduğunda yada acısını ifade etme gereği hissettiğinde yada savaş alanında birşeyler ters gittiğinde onların yanında olacak ilk kişi daima Lockon Stratos'tur ki bu da onu Gundam Meister'ların gayri resmi kaptanı gibi görülmesine sebep olabilir.

Yardımsever ve içten görüntüsüne karşın Lockon'un sakladığı karanlık bir tarafı vardır, o da ebeveynlerinin ve kız kardeşinin kendisi daha çocukken bir bombalı intihar saldırısında ölmesidir. Travmatik geçmişinden dolayı, konu teröristlerle mücadele etmeye geldiğinde Lockon öfkeden gözünü hırs bürümüş birisine dönüşebilir. Celestial Being'in savaşları sona erdirme misyonunu kabul etmesindekiş sebep de kendi kayıp geçmişinin yerine birşeyler koyabilmek ve ailesinin ölümünün intikamını alabilmektir. İronik bir şekilde, onun bu derinlerde varlığını canlı tutan bu öfkesi onu trajik bir sona götüren şey olmuştur.

Dışarıdan kendisini kadınlara düşkün gibi biri gibi gösterse de, yukarıdaki sebepten ötürü bu aslında sadece kendisini trajik geçmişinin sonrasında bile normal bir insan olarak gösterebilme çabasının ürünü olarak içine girdiği bir roldür. Kendisine verilen tüm boş vakitlerde ailesinin mezarını ziyaret eder. Onun aslında bu tek kişilik dünyasına gerçek anlamda girebilen tek kişi yanından hiç ayırmadığı Haro'suydu. Onunla konuşurken ona "ortak" (aibo) diye seslenir.

Feldt Grace onun gerçek manada etkileşime girdiği görülen tek bayan karakterdir. Her ikisi de geçmişte ebeveynlerini kaybetmiş olduklarından birbirlerini yakın hissediyorlardı ama Lockon'un aksine Feldt ona karşı platonik denebilecek bir sevgi de beslemekteydi.

Lockon Stratos çoğu zaman Celestial Being operasyonlarındaki en stratejik öneme sahip Gundam Meister olarak görülür. Tıpkı Tieria gibi o da görev gerekçelerine harfiyen izler, öte yandan ondan farklı olarak kimi durumlarda kendi yöntemlerini kullanma yoluna da gidebilir.

Lockon istisnai bir nişan alma becerisine sahip gerçek bir keskin nişancıdır. Dünyanın dönüşünün dahi göz önünde bulundurulması gereken mesafelere karşı bile yüksek oranda başarılı atışlar yapabilmektedir. Simülasyon kayıtlarına göe yaptığı atışların %90'ını başarıyla vurmaktadır. Roman versiyonuna göre, gençlik yıllarında spor amaçlı atıcılıkta başarılar kazanmış birisiydi. Lockon aynı zamanda Gundam'ının kalibrasyon ayarlarını bizzat yapabilecek denli teknik beceriye sahip bir pilottu. Sezon finalinde GN 02 GN Sürücüsü ile savaş datalarını ve tüm görev kayıtlarını geri yollamayı başarması sayesinde pilotunun nispeten tecrübesizliğine rağmen Cherudim Gundam büyük ölçüde etkin şekilde savaşa başlayabildi.

Her ne kadar ekibin sniper rolünü yerine getiriyor olmasına karşın yakın dövüş konusunda da beceriklidir ki Graham Aker gibi tecrübeli bir pilotu bile ışın kılıcını çekerek bloklayabilmişti. Öte yandan ışın kılıcını kullanmak zorunda olmak bile kendisini sinirlendiriyordu.

Ali-Al Saaches Lockon Stratos'un kaybettiği herşeyin sorumlusudur ve o sözkonusu olduğunda Lockon'un sakin düşnmesi söz konusu bile olamaz. Lockon'un tedavisini yarıda keserek savaşa gidecek denli nefret ettiği bu kişiyi öldürmek için hayatını hiç düşünmeden ortaya koyabilir.

Lyle Dylandy hakkında:

Ailesinin Neil'e duyduğu sevgi sebebiyle onu kıskanan ikiz kardeşi Lyle'ın yatılı okulda okumak üzere evden ayrılması Neil'in sayılı tesellilerinden birisiydi. Yıllar sonra bile Neil ailesinin reisinin artık kendisi olduğunu hissettiğinden ötürü onu sürekli uzaktan desteklemeyi sürdürmüştür. Kadınlara ve sigaraya zaafı olması dışında Neil ile neredeyse benzer bir kişilik gösteren Lyle buna rağmen abisiyle kıyaslanmayı sevmeyen birisiydi. Her ne kadar Lyle bir ağır hafriyat MS'ine operatörlük yapmaktan başka bir becerisi olmadığını söylese de aslında bu pek de doğru değildi. Net olarak betimlenmemiş olsa da roman versiyonuna göre Lyle Kahharon'un bazı gizli operasyonlarında bizzat MS pilotu olarak yeralmıştı, yine de sahip olduğu bireysel beceriler abisine ulaşmıyordu. Öte yandan Katharon'un bir casusu olması, hem Katharon'un desteğini sağlıyor hem de onun rol yapma, sızma ve gizlilik gerektiren görevlerde pekala kullanışlı biri yapabiliyordi.

Trivia:

-Lockon'un gerçek ismi olan Neil "şövalye" anlamına gelir.

-Lockon'un seiyuu'su Shnichiro Miki'nin Full Metal Panic serisinden Kurz Weber karakteri bu serideki rolüne doğrudan ilham kaynağı olmuştur. Her iki karakterin de karakterce birbirlerine benzediğini söylemek pek de yanlış bir tespit olmayacaktır.

-Lockon Stratos'un otomobili aslen 1982 yılında üretilmiş olan Lancia 037 Stradale'dir.

-Lockon Stratos'un pilot tulumu ile Gundam Dynames, Cherudim ve Zabanya'nın yeşil renk olması, İrlanda'nın ulusal renginin yeşil olmasından ötürüdür.

-Lockon Stratos Anime'ye uyarlanmamış sidestory'lerde Gundam Dynames'in sualtı saldırı modeli olan Dynames Torpedo'ya, Gundam Cherudim'in ise orta menzil destek tipi varyantı olan Cherudim Saga'sına kısa süreliğine pilot olmuştur.

-Lockon Stratos aynı zamanda Finlandiyalı efsanevi 2. Dünya Savaşı kahramanı ve "yarım yüzlü Sniper" Simo Häyhä'ya bir gönderme olabilir.

1654737_10152820456398749_3964070049478631565_o.jpg

10697137_10152820456353749_534094357135571732_o.jpg

10682389_10152820460518749_5106868916952320101_o.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • gundamaster

    1

  • loykad

    1

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Itiraf ediyorum ben Gundam izlerken bu elemani gorunce aha gundamaster geldi diye tvde akrabasini goren teyzeler gibi heyecanlaniyorum :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Anime dünyasında herkesin kendini özdeşleştirdiği bir karakter vardır muhakkak. Benim de tek asım Lockon. Onunla özdeşleştiriliyor olmam benim için oldukça güzel bir durum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerek çizimiyle gerekse karakterik özellikleriyle en sevdiğim Gundam 00 karakteridir kendisi. Gundam evrenine henüz tam anlamıyla dalış yaptım sayılmaz ama ne zaman Lockon görsem beni bir heyecan sarıyor ve onunla ilgili sahneler gözümün önünden geçip gidiyor. Bilhassa hatırlanmak istenmeyecek hüzünlü sahneler.

Shnichiro Miki değerli Seiyuu'lardan biri kesinlikle. Hayat verdiği birçok karakteri izlemiş olsam da o güzelim sesi Assassin'de de pek bi severim ama en çok da Lockon'a yakıştırıyorum. Belki de Lockon sevgimin getirisidir, kim bilir... embarrassed.gif

@UndeRminE

Sana katılmamak elde değil doğrusu, seriyi izlediğim dönemde ben de aynı şeyleri hissetmiştim. :D

Güzel tanıtım olmuş, emeğine sağlık Akuma_Blade. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster avatar olarak Lockon varyasyonlarını o kadar çok kullandı ki, artık Lockon onunla özdeşleşti. :D

İlk izlediğim Gundam serisiydi 00, gerek hikayesi, gerek görselliği, gerekse de karakterleriyle cezbetmişti beni. Her animede yaptığım gibi bir favori karakter arıyordum kendim için, takıldığım forumda herkes bir karakter seçmişti kendine, aslar kapılmıştı ve bazı nedenlerden ötürü (seiyuu ve badass karakter olması nedeniyle) favorim Ali Al-Saachez olmuştu ama aslında 00'daki favorim daha önce hiç söylememiş olsam da Lockon Stratos'tu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster avatar olarak Lockon varyasyonlarını o kadar çok kullandı ki, artık Lockon onunla özdeşleşti. :D

Aynen öyle. Ne zaman bu karakteri bir yerlerde görsem karakteri tanımıyor olmama rağmen tepkim "Aaa, bizim gundam." diyordum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?