Jump to content
  • Kayıt Ol

Karakter Tanıtım: Zeheart Galette


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

10659334_10152820972638749_3234147655827221327_n.jpg?oh=a9ff272b3f510aeb8232aad719bfddf6&oe=5517CF63&__gda__=1423958070_ae6b52c8376898b40ea5983d5ceb6fcf

Zeheart Gallette, Mobile Suit Gundam AGE serisinin antagonist'lerinin en önemlisidir. Sırasıyla Zedas R, Zeydra, Ghirarga, Wrozzo ve Legilis Gundam'a pilot olmuştur. Hem 2. hem son arc'da yeralmasına karşın hep 18 yaşındadır. Bu karakter Hiroshi Kamiya (Gundam 00'dan Tieria Erde, Macross Frontier'den Michael Blanc, Bakemonotogari'den Koyomi Araragi, Durarara'dan Izaya Orihara, Saint Seiya Omega'dan Andromeda Shun, Break Blade'den Zess, Captain Earth'den Arashi Teppei ve Attack on Titan'dan Levi olarak hatırlanabilir) tarafından seslendirmektedir.

Zeheart, Tordia'ya yapılacak göstermelik bir saldırı sırasında koloniye sızdı ve bir öğrenci görünümünde Gundam'ın yerini bulma amaçlı casusluk faaliyetlerine başladı. Asemu Asuno ve Romary Stone ile tanışması üzerine aralarında öngörmediği bir arkadaşlık başladı. Öte yandan koloniye yapılan gerçek saldırı sırasında aralarında trajik bir karşılaşma oldu ve sonrasında Asemu ile aralarında 13 yıl sürecek bir hesaplaşma başladı.

Çocuk yaşlarından beri Vagan'ların gizli operasyonları için eğitilen Zeheart sessiz ve içe dönük birisidir. Aslen dürüst ve içten bir insan olmasına karşın herşeyden ziyade kendisine verilen göreve sonuna dek sadık kalmaktadır, bu sebeple eğer böyle davranması gerektiriyorsa içten pazarlıklı ve duygusuz biri gibi de görünebilir. Zeheart'ın hiçbir zaman çocukluğunu yaşayamamış olması, onun Asemu Asuno ile birlikte geçirdiği kısa okul hayatının kendi kişiliğinin derinliklerinde izler bırakmasına sebep olmuştur.

Zeheart bir Gundam pilotu olmasına rağmen bir bayanla duygusal bir ilişkisi olmayan nadir karakterlerdendi. Romary Stone ona platonik şekilde aşık olmasına rağmen görevi bunu gerektirdiği için onu rehine olarak kullanmıştı. Benzer şekilde içinde bulunduğu pozisyon bununla çelişeceği için Fram Nara'nın kendisine karşı duymaya başladığı hislere cevap vermeye çabalamamıştı.

İdeal bir komutan olan Zeheart çoğu zaman askerlerini ileri hatlardan bizzat komuta eder. Gereksiz fedalardan hoşlanmayan ve içten içe kendi komutasında ölen her asker için acı hisseden Zeheart, her ne kadar 8 Büyücü yada kardeşi Decil gibi astları kendisine saygı duymuyor olsa dahi son ana dek onların geriye sağ dönmelerini birinci planda tutan stratejiler planlar. Düşmanlarının hamlelerini önceden öngörebilen bir komutan olarak onların her zaman birkaç adım içerisine geçebilir ama şartlar aleyhteyse zararı minimumda tutacak stratejileri tercih etmektedir. (Örneğin Flit Asuno'nun karşısına doğrudan çıkmamayı tercih ettiğini söylemiştir) Öte yandan Zeheart'ın bağlılık ve sorumluluk duygularının haddinden fazla gelişmiş olması, kendi kontrolü dışında gelişen olayların giderek artan şekilde kendi iç dünyasında baskı oluşturmasına sebep olmaktadır.

Kuşkusuz serideki en güçlü X-Rounder'lardan birisi olan Zeheart, uzun süre Flit Asuno dışında neredeyse hiçbir pilotun dokunamadığı müthiş bir pilot olarak kalmıştır. Öte yandan onun çok güçlü bir X-Rounder olması, aynı zamanda hiçbir Mobile Suit'in -hatta X-Rounder'lar için geliştirilen modellerin bile- kendisine tam olarak uyum sağlayamamasına sebep oluyordu. Bu sebeple refleksleri için bir tür sınırlandırıcı görevi gören bir maske takarak kendisine verilen Mobile Suit'leri tam olarak üst sınırlarında ideal şekilde kullanabilyordu. Legilis Gundam'a geçtikten sonra ise bu maskeye ihtiyacı kalmadı zira bu Mobile Suit bir X-Rounder'in ulaşabileceği en üst noktada tam olarak uyumlu çalışabilen birkaç birimden birisiydi. Zeheart bu yetenekleri ve Legilis Gundam'ın gücü sayesinde otonom bir yapay zeka olan Mobile Armor SID'i bile mağlup etmeyi başarmıştı.

Zeheart'ın adalet duygusu onun iyi ve kötü taraf arasındaki sınırda belirsiz bir yerde kalmasına yol açar. Örneğin tecrübesiz Asemu'yla iki kez savaşta karşı karşıya gelmiş ve hiçbir ciddi isabet gerçekleştirememesi üzerine arkadaşlıklarının hatırı için bir daha yoluna çıkmamasını, aksi takdirde ona acıma kararını gözden geçireceğini söylemiştir. Kendi kişiliğine kontrast oluşturacak denli zalim kardeşi Decil Gallette'in kendi yoldaşlarının MS'lerini uzaktan kontrol ile ele geçirip düşmana saldırtmasına tanık olduğunda bunu affetmemiş, Asemu'nun ona saldırdığını görmesine rağmen kardeşine yardıma gitmemiştir. Downes sınıfı bir mobil kalenin yerçekimine takılıp sürüklenmesi üzerine Asemu ile girdiği düelloyu bırakmış, onunla gücünü birleştirip kalenin dünyaya çakılıp ekosistemde bir tahribat oluşturmadan önce parçalanmasını sağlamış, hatta bu uğurda yaşamını ortaya koymuştur. Benzer şekilde Ay üssünün savunma operasyonuna destek olarak katılan Girard Spriggan'ın vücuduna yapılan illegal müdaheleler sonrası delirdiğini anladığında, ona bunu yapan hain Federasyon subayını bizzat cezalandırmıştır. Lagramis Savaşı sırasında yaptığı fedanın sonuçları ise onun üzerinde asla kaldıramayacağı bir yük oluşturmuştur.

Zeheart'ın en önemli karakteristiği Vagan lideri Fezarl Ezelcant'ın Eden Planı'na sadakatidir. Ezelcant, günlerinin sayılı olduğunu anladığında o güne dek hiç kimseye açıklamadığı örtülü planını Zeheart'a anlatmış, o da tüm planın aslında Vagan'ların dünyaya geri dönmesini sağlayıp orayı özledikleri cennete dönüştürmek olmadığını anladığında dahi, bu planı üstlenmeyi kabul etmiş ve onun bu teslimiyeti Ezelcant tarafından onun varisi ilan edilmesiyle ödüllendirilmiştir. Öte yandan bu sorumluluğun onu giderek daha duygusuzlaşmaya itmesi ve giderek daha çok insanı kurban etmekten/ölümlerine seyirci kalmaktan başka birşey getirmeyeceğini görmesi, milyonlarca insanı kurtarmak için onlardan bir kısmını feda etmeyi kabullenmek zorunda kalması onu trajik bir bir olaylar dizisine sürükledi.

Gundam AGE için yeni sahnelerle hazırlanan iki bölümlük Memory of Eden özet OVA'sı TV serisine nazaran onun Asemu ile olan bağlarına daha çok odaklanmaktadır. Benzer şekilde Legilis Gundam Zeheart'ın pilotluğunda kırmızıya boyanmış şekilde karşımıza çıkar. Ayrıca Asemu ile aralarındaki son düello elden geçirilmiş şekilde 4.5 dakikaya uzatılmıştır.

Yine Memory of Eden OVA'sında sadece birkaç saniyeliğine de gösteriliyor olsa da, onun bir tiyatro sahnesinde Peter Pan'ı, Asemu'nun da Kaptan Hook'u canlandırması ironik şekilde 13 yıl sonra gerçeğe dönüşen bir anı olacaktır.

10698702_10152820972628749_749285754552133962_n.jpg?oh=600b922192b70a9ca9c7ef874eb3105c&oe=54E84FD9

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?