Jump to content
  • Kayıt Ol

Kullanıcı Adınız Nereden Geliyor?


CasvalDeikun

Önerilen İletiler

Aslında "temel" diyebileceğimiz ya da her forum içerisinde mutlaka sorulan ya da olmazsa olmaz, daha doğrusu "olmazsa olmaz" haline getiren başlık gruplarından birisi sanırım "Kullanıcı Adınız Nereden Geliyor?" başlığı.

Dolayısıyla çok fazla konu açan ve çok "temel" konu açan biri olarak bu başlığı açma kararı aldım. Ve sadece yorum yazdım, artık gidebilirim yerine, eğer aralarında fikir paylaşımı yapmak isteyen kişiler olursa "konu dışı" endişesi gütmeden rahatlıkla konuşulabilir. Yani fikir paylaşımı da yapılabilir konu içerisinde, onu belirteyim.

Aslında kullanıcı adım oldukça saçma ve ciddi anlamda hiçbir şekilde anlamı olmayan bir şey. "esaklan987" saf hali ile karşımıza geldiği zaman, direk hızlıca okunuş itibari ile şöyle bir anlam ile karşılaşılıyor:

"Hadi saklan, sayıyorum bak. 9,8,7..."

gibi bir anlam. Daha doğrusu benim anladığım tarz bu.

Aslında çocukluk yıllarım içerisinde, kullanıcı adı alma merakına girdiğim bir dönem içerisinde, rastgele almıştım. Kayıt olma zorunluluğu olarak rakam gerekli idi. Dolayısıyla direk ters yönden "9,8,7" diye basmıştım. Bu kadar yani, daha sonra böyle kaldı, değiştirmedim de, oldukça saçma olmasına rağmen alıştım artık, çok memnunum doğrusu tuhaf bir şekilde. Değiştirme gibi bir planım da yok doğrusu.

Tabii oldukça gereksiz ve yetersiz açıklamamı sunduktan sonra, umarım çok daha hoş anılara sahip kullanıcı adları gelecektir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Herhangi bir anlamı yok. Yani ne derin ne de etkili bir anlamı var dersem yalan söylemiş olurum.

Basitçe;

Cloud Tsuchiya

İsim ve soy isim. Bu kadar basit. Hmm... Nereden mi geliyor? O halde şöyle söyleyeyim, tam bir gökyüzü hastasıyımdır. Bu bir etken oldu, diğer bir etkense, Final Fantasy. Aslında bir etken daha var ama neyse...

Tsuchiya ise, kullanımını sevdiğim bir soyad. Yani söylemesi de hoşuma gidiyor. Dilden çıkan o tsu ifadesi yok mu... Ah be, şöyle sevimli bir yaratık tsu dese içim nasıl alev alır bilemezsiniz. Çok ateşli. :dokidoki:

Dokidoki - Yansımadır. Yani, kalp çarpıntısından kaynaklanmaktadır. (bum, çat, güm... gibi) Niye açıklama getiriyorsam... Ve bir de yanlış açıklama getirirsem, of rezillik.

Not: Tsuchiya sevdiğim bir hanım ablamızın da ismi olduğundan, ayrıca seviyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anlam ifade etmiyor nick'im. Bundan önceki de etmiyordu. Ufaklığımdan bu yana bir çok nick değiştirdim ve zamanla farkettim ki anlamı olan nick'ler zamanla anlamını yitirdiğinde o nick'ten kurtulmak istiyorsunuz. Hoşunuza gitmiyor. Rahatsız ediyor.

Gözüme hoş geldiği için böyle bir nick seçtim. Sanırım anime manga ortamlarından uzaklaştığım sıralar dota2 çıktığında kullanmaya başladım. İlkten Stinkfist'di nick'im. "Eşsiz bir şey olsun, bu ne lan parça ismi bu" diyerek değiştirdim yanlış hatırlamıyorsam.

Bundan sonra da değiştireceğimi sanmıyorum nick'imi.

Edit: Ha, bu arada, nasıl okunduğu hakkında da hiç bir fikrim yok.

Edit2: Ooo, 200. iletimi de buraya girmişim. Güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yaklaşık 9 yıldır BuDu nickini kullanıyordum. Lise 1'deyken graffitilere meraklı olan sıra arkadaşım adımın ve soyadımın ilk iki harfini kullanıp graffiti yapmıştı. (Burak Duman) O günden beri de yakın arkadaşlarım bana lakabımla hitap eder.

Geçtiğimiz günlerdeyse nickimi Deadpool olarak değiştirdim. Marvel evreninde kötü bir karakter olmasına rağmen kendisini sevmemin pek çok nedeni var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oo en sevdiğim konu, hiç usanmam bu hikayeyi anlatmaktan :P

Henüz "undermine" kelimesinin gerçekten de İngilizce'de yer alan bir kelime olduğunu bilmediğim zamanlardı bu nick'i ilk yaratışım. Liseye başlamadan önce benimle aynı lisede okuyacak olan UnderberK nickli Gökberk diye bir elemanla konuşuyorduk. Derken ben animeye başladım ve bir şekilde onun yakın arkadaşı olan UnderkaN nickli Arıkan'la kesişti yolumuz. O da beni AMT'ye yönlendirdi, ki kendisi eski forumda bi dönem çevirmenlik yapmıştı. Ben de siteye nasıl bir nickle üye olsam diye düşündüm, o ikiliye özenip kendimce Under'lı bir şeyler yaratayım dedim. İsmim Dilek, UnderleK tipi bir şey olsun istemedim (o ne öyle tekerlek gibi :011: ). Ben de hiç sevmesem de ikinci ismim olan Emine'yle bir şeyler deniyeyim dedim. UnderminE-e'den başladı ve UnderminE'a kadar gitti. Çok sonra msn'de muhabbet ederken Tensei diye bir üye nick'im için "böyle böyle anlamına geliyor, güzel" tipi bir yorum yapmıştı. Sözlüğe bir de baktım ki aslında İngilizce'de olan bir kelimeymiş, çok da saçma bir anlamı varmış. :011: O yüzden buluşmalarda falan hep sorarlar "andırmayn mı yoksa andırmine mi" diye. Cevabı: Valla ben andırmine diye düşünerek yapmıştım, meğer andırmayn diye okunuyormuş :011:

Under muhabbeti de elemanların dediğine göre The Underdog Project'ten geliyormuş. Şu Summerjam'ler falan ergen işleri :P

Edit: Sondaki E harfi niye büyük diye sorarlar bir de, kendimce bi simetri gördüğüm için büyük yaparım. Eskiden r harfi de büyüktü, aralarda 3'er harf falan psikopatça bir denge hastalığı :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim nick de son halini alana kadar çeşitli evrelerden geçti, ya da ben kendim geçtim o evrelerden. :P

Adsl ilk çıktığı zamanlarda biz eve uzun süre internet almamıştık, ben internet kafelerden girerdim internete, chat mirc gibi şeylerden çok ilgimi çeken şeyleri aratırdım. Resimlerini indirir kendi bilgisayarımda duvar kağıdı olarak falan kullanırdım. Bunlar da genelde oyun bazlı şeyler olurdu. Final Fantasy serisine kaptırmıştım kendimi, ve derken ilk kayıt olduğum forum FFTR oldu. Benim için yepyeni bir dünyaydı, ve orada edindiğim arkadaşlıklar sayesinde anime ve manga olayıyla resmen tanışmış oldum. Zamanında tvde yayınlanan Samurai X (Rurouni Kenshin) animesi yüzünden Samurai1453 diye bir nickim vardı, ama her yeni forumda değiştirdim, farklı şeyler kullandım, çünkü Stzake'nin de dediği gibi bana kendime has bir nick lazımdı.

Tabi anime karakterlerinin isimleri bir yere kadar orijinal kalıyor, yeterince popüler olunca her yerde kullanılmaya başlandığını görüyorsunuz. O aralar Naruto'nun çıkış ve yükseliş zamanlarıydı, Bleach yeni yeni popüler olmaya başlıyordu ve herkeste bir Narutard'lık vardı. Ben de bundan nasibimi aldım. Asosyal yapısı nedeniyle Sasuke favorim gibiydi, hatta çok hoşuma giden bir resmini uzun süre msnde kullanmıştım.

Ama bu kendi ismim olan Bahadır ve Sasuke'yi bir arada kullanmak için gerekli kıvılcımı yakamamıştı, henüz. FF harici çok sevdiğim bir rpg serisi olan Suikoden'in 4. oyunu çıkmıştı ve ben de bulduğum gibi satın alıp, oynamak istedim. Ama Suikoden'lerde şöyle bir şey vardır, baş karakterin ismini oyuncu kendisi girmelidir, yani boş bırakayım, starta basayım da geçsin, default isimle takılsın diye bir şey yoktur, anlamsız da olsa bir şeyler girilmelidir. Oyun çıktıktan belli bir süre sonra karakterin official ismi başka materyaller üzerinden belirtilir. Neyse işte bir isim girmem gerekiyordu ve o an dank etti ve Bahasuke ismi ortaya çıktı. Bu siteye kayıt olurken kısalttım ve halen de suke olarak kullanmaktayım, yeni kayıt olacağım sitelerde de ilk tercihim bu kısa hali oluyor genelde. Karakter de buydu. :P

S4_Lazlo.png

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Undermine, nerden geldiğini biliyordum da okunuşunu hiç düşünmemiştim, valla afaladım kırk yıllık andarmayn andırmineymiş.

Benimkinin bir hikayesi yok, Yüzüklerin Efendisi elflerinden geliyor. Ki çok sevmem LotR, elflerden de haz etmem. Neden kullandım hatırlamıyorum bile.

Bu aralar daha çok norcani kullanıyorum, ki onun hikayesi daha ilginç: rüyamda gördüm :011:. Tanımadığım biri ile birlikte bir siteye kaydoluyorduk, bu insan bana bir şeyi yapıp yapamadığımı sordu, ben de yok dedim, o da ben de yapamıyorum anlamında "nor can I" dedi. Ben iyi fikir ben bunu username yapacağım dedim. Sonrasını hatırlamıyorum zaten. Rüyada kullanıcı görüp kullanmamak da olmazdı sanırım :D.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benimkinde de öyle derin bir anlam yok. Çok sevdiğim bir abim sürekli nephew diye seslenirdi. Ben de daha küçüklüğümden beri hep bunu kullanırım nick olarak. nephie.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

benimki mainstream yau laboratuar'da kral suyu yapmaya çalıştık o olmadı :D sonra asit olan nickim haxball oynarken asisitasit oldu bir kere asist yerine asisit yazmaya baktı :S

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

"NHK ni Youkoso!" animesinden:

baka.png

e-mail adresim de bakayalo6@... :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok sevdiğim bir oyundan geliyor,manası siyah beyaz anlamına gelmekte,çok kaliteli bir nick olduğunun inancındayım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

"NHK ni Youkoso!" animesinden:

çok iyi detay yakalamışsın :D çok sevdiğim serilerden biri ayrıca :)

benim nickim çok sıradan zira hep nick bulma konusunda kötü olmuşumdur. gören direk diablo oyunundan dolayı bu nick i kullandığımı sanıyorlar ama aslında çok eskiden okuduğum fantastik bir kitapta görmüştüm hoşuma gitti ve liseden itibaren kullanmaya başladım. yıllar içinde çok değiştirme girişiminde bulundum ancak arkadaşlar arasında okadar oturduki bazıları benim eve gelecekleri zaman zile basmak yerine sokaktan ''NECCROOOOOOO!!!'' diye bağırıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Birçoğunuz gibi benim de nickimin özel bir yeri yada anısı yok, nikimi amt'ye üye olurkene almıştım hiç düşünmeden o an uyduru verdim.Acaba değişsem mi ki ne?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Nurarihyon no Mago'da Nura klanının özel tekniği. Çok estetik gelmişti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Birkaç farklı kaynaktan geldiğini söyleyebilirim özetle.

1- Lise sondayken oynadığım ve halen de saygı duyduğum Shogo: Nobile Armor Division oyunun OST'unda yeralan iki parçayı ("Akuma" ve "Kumoblade") sürekli dinlerdim, dolayısıyla o sıralar sadece 5-10 üyesi olan AGT forumunda kaydolurken almaya çalıştığım nickte (Squall) zaten birisi olduğunu farkedince otomatik olarak bu nick kafamda canlandı.

2- Bunun yanısıra o sıralar ayrıca hiç özel hareketini yapmayı beceremesem de -ki hala beceremedim- StreetFighter'in Akuma karakterine özel bir saygı duyduğumdan ötürü. Hatta AGT dönemindeki bir arkadaş buna gönderme yaparak beni 2010'larda geçen bir Mecha hikayesinde sinirlenince birliğin retro Arcade makinelerinin donanımlarının zarar görmesine yol açan bir Mecha pilotu olarak yazmıştı, pek gülmüştüm.

3- Yine o dönem ilk okuduğum Manga'lardan birisinin Blade of Immortal olmasından dolayı, nicki birebir olarak kopyalayamayacağımdan ötürü kendi varyasyonumu yaratma isteğim hep vardı. Bu da o nickin kafamda doğmasında bir diğer sebepti. Çok sonra TV animesine uyarlayıp mundar ettiler, o başka konu.

Inou Battle wa Nichijoukei no Naka de PV 2 - YouTube

4- Son olarak da aynı yazarın eseri olan Inou Battle wa Nichijou-kei no Naka de ve Hataraku Maou-sama'yı izlerken manidar şekilde anımsadığım gibi o yıllarda Jurai yada Maou-sama karakterinin sosyal yönden başarısız bir versiyonu gibi bir insan olmamın bir yansıması olarak, kendimi o dönem sadece kendisinin ciddiye alabildiği bir Maoh olarak gördüğümden, hiç kaleme dökemediğim bir hikaye kurgulamamdan kaynaklanan, o hiç yazılmamış hayali başrol karakterin isim ve soyadıydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir bakalım, kuzenim bulmuştu bana bu nick'i, o zamanlar epey Trackmania Nations oynuyordum, oldukça zevkli bir araba yarışı oyunudur kendileri, kuzenim de bunu görünce ve de mania kelimesi bağımlılık anlamında kullanıldığı için, ademania deyivermişti bana, o günden beri değişmez bir şekilde nick'im olarak kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fiyuu çok fazla garip kullanıcı adları kullandım, arada hala garip rumuzlar çıkarttığım oluyor, ama Nel vazgeçilmezim ♥ Bleach'teki Nelliel tu Oderschwank'tan geliyor ♥ Çok fazla sevdiğim bir karakterdi ve hala da öyle aslında ♥ 4 yıldır kullanıyorum sanırım [ki en uzun kullandığım kullanıcı adım]... Aslında zamanında çok hoşuma giden absürd bir şarkıda geçen isimin son iki harfini Nel'e ekleyerek adı tamamen farklılaştırdım, sonra daha başka türevlerle kullanmaya başladım ama işte göründüğü üzere burada hala sade olarak Nel'i kullanıyorum ♥ iyidir bu iyi ♥

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir zamanlar hiç mola almadan roman okuyan biriydim, hatta 'bir roman + bir şiir kitabı' süreciyle giden bir hızım vardı. Son yıllarda okuma olayından biraz uzaklaşmıştım ve bir yıldır geri okuma alışkanlığıma dönme derdindeyim ama hala o eski hızıma kavuşabilmiş değilim.

Neyse, konuya dönelim hemen. :P Squaw adı da severek okuduğum bir romandan gelme. Kızılderili olduğu için dışlanan bir eşe sahip olan baş karakterin yolculuk hikayesi ile ilgili olan bir kitap, çok küçükken okumuştum romanı. Hatırladığım kadarıyla da 'Kızılderili kadın' için kullanılan bir terimdi ve ordaki adam karısına yolculuk boyunca bu kelime ile hitap ediyordu, tabii o ''Squawım'' diyordu. :D Ölmüş karısını dışlandıkları, yani yaşadıkları dağdan indirerek kasabaya taşıyan adamın hikayesi, daha doğrusu bu yalnız dünyasındaki yolculuğunu anlatan bir kitap aslında. Diyaloglar yerine içsel repliklerin yer aldığı bir romandı. Adını da unutmadan ekleyelim, ''Seni İçime Gömdüm''. Yıllar geçse de severek hatırladığım bu romanın hiç yaşamamış olan kadın kahramanına ait olan bir ismi kullanmak istedim ve öylece bu ismi aldım, nereye kaydolursam olayım bu nicki kullanmayı alışkanlık haline getirdim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Shiranui ya da Shiranuhi Japonya'da bazı kıyılarda görülen bir optik olaya verilen isimdir, Will o' wisp benzeri su üzerinde görünür, sebebi ise sahildeki ışıkların belirli iklim durumlarında kırılması ve/ve ya Yakamoz denilen organizmaların ışımaları olarak kabul edilmiştir. Bilinmeyen ateş anlamına gelir.

Aynı zamanda İmparatorluk Donanması'nın 1899 üretimi Murakumo sınıfı, daha sonra 1938 üretimi Kagerou sınıfı destroyerlerin ismidir.

Anime dünyasında ise benim ilk tanıştığım Shiranui, Hayate no Gotoku'da Nagi'nin kedilerinden birisi(sembolleri farklıdır), diğer Shiranui ise Muv-Luv Total Eclipse'de japonların TSF modellerinden birisidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2000 yılında pc alındığından beri her yerde "forever young" nikini kullanmama rağmen, (alphaville ve bu isimdeki ilk albümlerini çok severim de) animeye başladığım sıralarda animeou'ya üye olurken değişiklik olsun diye dcmbr nikini almıştım. sonra geldim burası da anime sitesi diye aynını aldım. çıkış noktası; doğduğum ay aralık ayı-december-seslileri at al sana dcmbr :006: yani ne gerek vardı hiç bilmiyorum niye mis gibi benimsediğim çok sevdiğim bi nikim varken bu yollara girdim bilmiyorum. aklım başıma geldiğinde kızım dedim bildiğin yoldan git, decemebere falan ne o öle al forever young gitsin dedim. o yüzden mangatr olsun batoto olsun blogum olsun hep forever young, animeou da kapanınca bi burda kaldı dcmbr.

istesem yönetici arkadaşlar değiştirir biliyorum. ancak 2010 yılında yaptığım honey and clover çevirilerinde çeviri:dcmbr yazıyor ve o yüzden tamamen kaybolsun da istemiyorum. öle işte. :birsey gelmez:gj

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...

Orjinali 'şaHmatH' olan kullanıcı adım mesleğimden geliyor. Bilimlerin şahı matematik babında ;) ayrıca türkçe olarak okunduğunda satrançta bitirme sözcüklerine benzediği için de hoşuma gitmiyor değil :qalkis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Nickim çok çok sevdiğim bir film olan "MATRİX" filminden gelmekte, sonuna bırakılan "23" ise "ELAZIĞ" yöresine ait plaka kodumuz...

Çok severek izlediğim bir film olan "Matrix" filmini nick de kullanmaya karar verdim ve öyle sürüp gitti...

Düzenlendi: (kaitokid_23)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Nickim çok çok sevdiğim bir film olan "MATRİX" filminden gelmekte, sonuna bırakılan "23" ise "ELAZIÐ" yöresine ait plaka kodumuz...

Çok severek izlediğim bir film olan "Matrix" filmini nick de kullanmaya karar verdim ve öyle sürüp gitti...

Yahu diyorum kaitokid diye bir şey mi var Matrix'te, sonra imzanda gördüm asıl kullandığın kullancı adını ilahi :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

İsmimin hikayesi çok derindir.Anlat anlat bitmez(rastgele basarken ortaya çıktı).

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?