CasvalDeikun 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 1. Fullmetal Alchemist 2. Gundam 3. Dragonball 4. Mahou Sensei Negima! 5. Doraemon 6. One Piece 7. Touch 8. Conan 9. Alps no Shojou 10. Slam Dunk 11. Saint Seiya 12. Lupin III 13. Sazae-san 14. Pani Poni Dash! 15. Chibi Maruko-chan 16. Crayon Shin-chan 17. Naruto 18. Prince of Tennis 19. Sailor Moon 20. Neon Genesis Evangelion 21. Candy Candy 22. Space Battleship Yamato 23. Atomu 24. Kyojin no Hoshi 25. Flanders no inu 26. Hokuto no ken 27. Bleach 28. Yu Yu Hakusho 29. Anpanman 30. Urusei Yatsura 31. 999 32. Hunter X Hunter 33. Air 34. Dr. Slump 35. Black Jack 36. Kochikame 37. Atashi'n chi 38. Pokémon 39. Gegege no Kitarou 40. Esu wo nare 41. Captain Tsubasa 42. Moomin 43. Tiger Mask 44. Kiteretsu Daihyakka 45. Ranma ½ 46. Versailles no bara 47. Shaman King 48. InuYasha 49. Himitsu no Akko-chan 50. Mahou Tsukai Sally 51. Kyo kara Maoh! 52. Rozen Maiden 53. Haré + Guu 54. Digimon 55. Nintama Rantarou 56. Ojarumaru 57. Future Boy Conan 58. Tom & Jerry 59. Tsubasa Chronicle 60. Cat's Eye 61. Attack No. 1 62. Rurouni Kenshin 63. Initial D 64. Fafner 65. Ojamajo Doremi 66. City Hunter 67. Zatch Bell! 68. Hamtaro 69. Ghost in the Shell 70. Minky Momo 71. Tensai Bakabon 72. Precure 73. Kotetsu Jeegu 74. Ribbon no kishi 75. Cutie Honey 76. Devilman 77. Keroro Gunso 78. Yōkai Ningen Bem 79. Reo 80. Macross 81. Obake no Q-Taro 82. Mahou no Tenshi Creamy Mami 83. Mahō no Mako-chan 84. Araiguma Rascal 85. Hana no Ko Lunlun 86. Ikkyū-san 87. Bobobo-bo Bo-bobo 88. Cardcaptor Sakura 89. Maison Ikkoku 90. Hakushon Daimao 91. Hachi 92. Gatchaman 93. Akage no Anne 94. Hikaru no Go 95. Captain 96. Saiyuki 97. Kinnikuman 98. Shojokara Sara 99. Mazinger Z 100. Hana Yori Dango Japonya içerisinde rağbet görülen, en iyi olarak oylanan 100 seri. Bu liste için görüşleriniz neler? Herkesin zevki farklıdır tabii, ancak bu liste içerisinde olmasa da olur diyebileceğiniz ya da eklenmesini düşündüğünüz başka seriler var mı? Ya da sıralama konusunda hatalı bulduğunu düşündüğünüz noktalar? Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
bLueeekun 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 Hangi serinin kaç numaraya yerleştiğine bakmadan en iyi görmeleri gereken serileri gördüm, oda bana yetti. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
özz 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 İlk 1 dakikalık bakış için; "Hikaru no Go olmasa olur, Seirei no Moribito mutlaka olmalıydı" diyebilirim. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
AkuTan 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 Kaynak? Derim Neye göre yapılmış bu liste, kaç kişi katılmış ankete, katılacakları nasıl seçmişler, katılanların bilgi oranları ne kadardı vs hepsi çok önemli. Yani herşeyden önce bi nasıl oluşturulduğuna bakmak lazım. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
CasvalDeikun 12 Aralık 2014 Yazar Share 12 Aralık 2014 Buyur sevgili Aku: http://www.animenewsnetwork.com/news/2005-09-23/tv-asahi-top-100-anime Zaten irdelemesen olmazdı. Senden bekliyordum doğrusu, artık incelersin. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
suke 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 Kaynağı ben de merak ediyordum ki yazarken gelmiş kaynak. Listeye katılanlar genç yaşlı demeden yoldan çevrilenler olmalı. Güncel denilebilecek serilerin yanında, eski bir çok seri de var. Hatta 40 yılını devirmiş ve halen devam etmekte olan Sazae-san gibi animeler de var ki yaş aralığı ve izleyicilerin bilgi oranları çok geniş bir yelpazeye sahipmiş gibime geliyor. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
Stzake 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 İletinin 2005'de girildiğini gördüm direk linki açtığım gibi. Kapadım da hemen arkasından. Gerçi bu liste dün çıkarılmış olsaydı da liste hakkındaki fikirlerim pek değişmeyecekti. Bazı konularda "genel olarak en iyi" mevzusuna hiç girilmemeli bence. Anime ve manga sektörü de bunlardan biri. Ayrıntılı olarak "en iyi animasyon kullanımı" ve benzeri şekillerde listeler oluşturulabilir belki, bu biraz daha nesnel olur ama "genel olarak en iyi" şeklinde liste oluşturmak yersiz bence. Ayrıca en iyi anime denmiş ama listeye baktığımda bir çok mangadan uyarlama anime görüyorum. Eğer "en iyi" şeklinde bir liste yapılacaksa bile bi seri ilk ve asıl olarak hangi medyumu kullandıysa o daldaki listede olmalı gibi hissediyorum ben. Tam olarak bu konudaki hislerimi nasıl anlatacağımı bilmiyorum açıkçası. Biraz garip gelebilir ama hislerim bunlar. Edit: Bi "eyyorlamam bu kadar" demediğim kalmış ikinci paragrafta. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
AkuTan 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 Edit: Harbi 2005 listesiymiş yahu, bir gariplik olduğunu farketmiştim gerçi Ki 2005 listesi için bile biraz havada bir liste olmuş, ama en azından listede "Tom ve Jerry", pokemon, digimon, şeker kız candy gibi isimler var. Her ne kadar bu isimlerin ilk 100de olması tartışılacak bir konu olsa da,+tom ve jerry anime olmasa da, yine de en azından adlarının geçtiğini görmek hoş. + Stzake'in dediği de en doğrusu, aynı türde olmayan, aynı amacı gütmeyen yapımları kıyaslamak bana da her zaman saçma gelmiştir. Hani bir aksiyon serisi ile slice of life'ı neye göre karşılaştırabilir insanlar bilemiyorum. Kısacası fazla ilgimi çekmedi Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
Stzake 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 + Stzake'in dediği de en doğrusu, aynı türde olmayan, aynı amacı gütmeyen yapımları kıyaslamak bana da her zaman saçma gelmiştir. Hani bir aksiyon serisi ile slice of life'ı neye göre karşılaştırabilir insanlar bilemiyorum. Kısacası fazla ilgimi çekmedi Benim demek istediğim o değildi yalnız. Bir yapım önce manga olarak çıkmış ise mangalar arasında, anime olarak çıktıysa animeler arasında olması gerektiğini hissediyorum demiştim. Ama o görüşüne de az çok katılıyorum. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
Squaw 12 Aralık 2014 Share 12 Aralık 2014 Herkesin zevki göreceli olduğu için şu olmalıydı bu olmamalıydı demeyeceğim ama yorumumu sıralama açısından yapasım var. Benim izlemiş olup da sıralama konusunda saçma bulduklarım; Prince of Tennis, her ne kadar küçükken (sonunu bilmediğim için elbet ) ayıla bayıla izlesek de o finalden sonra Candy Candy, Neon Genesis Evangelion, Bleach, Air, Kyou Kara Maoh!, Rozen Maiden. Aslında izlendikleri dönemdeki ilgiye göre mi sıralama yapılmış anlamadım ama bana göre listede çok yersiz olan sıralamalar var. Prince of Tennis izlerken tek sıkılan spor animesever bendim sanırım. Listede olabileceğini düşünüyorum ama benim açımdan sıralamada çok yukarda, daha aşağılara çekilebilirdi. Hele o Rose of Versailles ile Rurouni Kenshin gibi serilerin sıralamasını gördükten sonra Japonya'ya yolum düşerse direk boykot işine girişeceğim. Bu listeyi gördükten sonra ne zamandır bekletmiş olduğum Touch serisini izlemek de şart oldu. Ekleme: Çocukluğumun en sevilen Shoujo serilerinden Hana no Ko Lunlun'u listede görmek de ayrı bir keyif verdi. çünkü bu seri ile Daddy Long Legs başından sonuna kadar heyecanla izlediğim çocukluk animelerimdir benim. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
ekimci 12 Mayıs 2015 Share 12 Mayıs 2015 her ne kadar 2005 listesi olsa da saçma sapan bir liste olmuş. listede hiç kimsenin karşı çıkamayacağı 3 tane doğru var sadece. o da ilk 3 teki seriler. onlar dışında elle tutulur bir yanı yok listenin. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
Önerilen İletiler
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap