Jump to content
  • Kayıt Ol

Telefon ( Black Berry )


CloudT

Önerilen İletiler

Merhaba, arkadaşlar.

Bu 1-2 hafta içerisinde almak istediğim bir telefon var. Marka olarak Black Berry olacak. Aslında Türkiye piyasasından çekilmesi, ve yaşanan akıllı gelişimler markayı biraz sıkıntıya soktu. Yeni model güncellemeleri vesayre ne kadar tatmin eder bilemem ama satın almam için adı bile kâfi.

Dolayısıyla, her ne kadar işin sektör olarak raconunu az çok bilsem de, teknoloji boyutunda kara cahilim. Yani hangi özellikler aranmalı, ne olmalı, ne olmazsa iyidir ama ne olursa tatmin eder pek anlamam.

Aradığım özelliklerden aklıma gelenler;

Oyun vesayre oynamam, sosyal medya gibi, mail kontrolleri ve çeşitli yazışma yollarına dair ne varsa önemli. Tam dokunmatik olmamalı yani, klasik BB hayranı olarak, o tuşlar benim için önemli. Zaten dokunmatik telefonları bir türlü kullanamadım.

Güncellemeler vesayre sıkıntı çıkartmamalı. Fiyat olaraksa, über fiyatlara girmeyelim. Geçen arkadaş 2 bin tl yi aşkın bir fiyatı telefona verince, arkadaşlığımı bitiresim geldi. Hani paran vardır, çok vardır, batıyordur ama yine de o kadar parayı vermem. Ne bileyim, bana anlamsız geliyor ama işte sadece bana... Neyse işin buraları özele kaçıyor.

Bu olay üzerinden konuşmaya devam ettikçe model konusunda da daha fazla netlik kazanacaktır. Dolayısıyla, yardımlarınızı bekliyorum. Umarım, çıkar yol buluruz.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CloudT

    5

  • gundamaster

    3

  • bLueeekun

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

BlackBerry'de seni cezbeden bir model var mı? BB piyasası Türkiye'de neredeyse yok artık, dünya genelinde durum pek farklı değil. En büyük piyasası olan Amerika'da Apple ve Google ürünlerine yöneldiği için orada da durum iyi değil.

Senin kullanıcı olarak isteklerin belli zaten kendine ait istediğin telefonu bulmak o yüzden zor olmayacaktır. Mesela şu telefon senin ihtiyacını hayl,i karşılayacaktır diye düşünüyorum.

Blackberry Curve 9320

http://www.bimeks.com.tr/urun/124666/blackberry-curve-9320-black.aspx#specs

Dokunmatik ekranı yok, klavyesi falan fiziki. Oyun zaten oynanmaz bununla :D

Kişisel fikrimi soracak olursan, hem windows phone hem de android cihaz kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki WP almalısın. Başlangıçta sistemini falan çok yadırgamıştım eksikleri vardı hatta bir ara bu konudan ve cihazımdan çok muzdarip olup, kimseye önermem de dediğim oldu. Fakat sürekli kendini geliştiren güncelleyen bir yapısı var ve arkasında kocaman Microsoft var. Cihazları sağlam işletim sistemi kararlı ve kullanımı pratik.

Android ise tamamen hantal bir sistem. Andorid'in kullanıcılar açısından tek avantajı hali hazırda bulunan uygulama fazlalığı.

Ben facebook ve twitter kullanırım sosyal medya aracı olarak dersen alacağın neredeyse her cihazda mevcut zaten. İyi bir kamerası olsun ben resim de çekmek istiyorum diyorsan biraz paraya da kıyacaksın ama sanırım senin için bunun da önemi yok. Ortalama bir kamerası olması yeterlidir senin için.

Şunlardan ikisi midrange telefonlar, öneririm şahsen.

http://www.bimeks.com.tr/urun/126005/nokia-lumia-820-white-.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/129134/nokia-lumia-625-black-.aspx

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hadi BB yi es geçtim diyelim. WP üzerinden sorayım. Önerdiğin iki telefona da şahitlik yapabilir misin? xD Çünkü fotoğraf için fotoğraf makinem bana yetiyor, lens vesayre derken, zaten daha fazlasını aramam. Telefon için aradıklarımı da söyledim, o iki telefonda karşılıyor gibi görünüyor. Özellikle, şarj ve office özelliklerini çok sevdim. Benim iki büyük sıkıntımdır. Bunları da karşılıyor gibi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben Lumia 1320 kullanıyordum onun fiyatı önerdiklerimden biraz daha fazlaydı. Sen ucuz istiyorsun diye onları önerdim ama benim kullandığım telden tek farkları birinin 5 mp ve 4.7'' olması ötekinin 8 mp ve 4.3'' olması. Benim Lumia 6'' ve 8mp'di. Şarj konusunda hiç sıkıntın olmasın 1.5 gün gidiyor benim wifi veya mobil verimde full açıktı.

Telefonlara sonuna kadar şahitlik yaparım o nedenle. Renk yelpazeleri de geniş. Ben sarı Lumia kullanıyordum, özellikle bayanlar telefonumu çok beğeniyordu (bkz; sosyalleşme aracı olarak telefon) ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kullanıyordum dedin, şu an ne kullanıyorsun? Fiyat konusunda sıkıntı yok aslında, sadece binlerce lirayı bir telefona vermek benim açımdan, gereksiz.

Telefonu o tarz işlere kullanmak... Çok fena. xD

Not: Lumia 1320 de fena görünmedi gözüme.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben öyle kolay kolay telefon değiştiren biri değilim dersen işletimi ve belleği iyi bir telefon alman gerek. Her telefona zamanla uygulamalarına ve işetime güncellemeler geliyor bu devamlı olarak gelen güncellemeler bir zaman sonra belleği dayanmıyor. Bu bilgisayar alırkende geçerli olan bir şeydir. Almak istediğin zaman güzel bi bilgisayar görür alırsın ve kullandıkça o belleği seni zamanla taşımaz, telefonda da aynı durum.

Bende android kullanıyorum yaklaşık iki senedir. Bunun ilk senesi bellek sıkıntısını çektim. Şimdi ikinci senemde de çekiyorum ama daha yeni başladı. Öyle vahim bir durumum yok. Dokunmatik telefon istemem illa BB olacak diyorsan gundam'ın gösterdiği BB senin için uygundur. Dokunmatik kullanamadım ama kullanmaya çalışırım, alışırım dersende seçeneklerini daha fazla arttırırız. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Kullanıyordum dedin, şu an ne kullanıyorsun? Fiyat konusunda sıkıntı yok aslında, sadece binlerce lirayı bir telefona vermek benim açımdan, gereksiz.

Telefonu o tarz işlere kullanmak... Çok fena. xD

Not: Lumia 1320 de fena görünmedi gözüme.

Benimki biraz zorunluluktan biraz da isteyerek değişti. Şu an Xperia Z2 kullanıyorum. 1320'mi özlüyorum açıkçası ama bunda da istediğim bazı özellikler mevcut. İlk anda çok yadırgadım Z2'yi.

Lumia 1320'yi de elbette öneririm ama o telefonun fabrikadan çıkışında hata var. Ekran sorunu var o modelde. Ben de yaşamıştım o sorunu. Servise verdim ana kartını tamamen değiştirmişlerdi yani telefonu sıfırlamışlardı. O yüzden 1320 al diyemiyorum hemen. Tabi bu senin cihaza da vuracak diye bir şey yok ama genellikle denk geliyor o hatalı ürünler.

Samsung telefonlarının çoğunda da benzer sorunlar var. Yani bütün telefonlarda var böyle sevimsiz şeyler.

Günümüzde telefon sosyalleşmek için etkili bir araç qkasdqnoluyo

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5-6 sene önce telefonu almıştım. Şimdi artık değiştirme vakti geldi diyerek, bir tane almam gerekiyor. İhtiyaçlarım çok uç şeyler değil ama sorunsuz bir şekilde de karşılamadı, teklememeli.

1320 de o sorunu söylemeseydin, ciddi olarak düşünecektim ama aldıktan sonra öyle bir sorunla karşılaşıp, bir de onunla uğraşmak istemem. Teknoloji bir açıdan şans işidir, alayım belki vurmaz derim ama kötü şansım tutar, bana da aynı sorun olur, onunla da vaktimi harcarım falan filan aman yok kalsın.

Ama benzeri telefonlar dikkatimi çekti. Dokunmatiğe belki, bir ihtimal, uğraşa uğraşa alışırım ama önce nasıl bir telefon olacağını seçmeliyim. Şu an Lumia serisine göz kırpıyorum. Hoş görünüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar, şu model hakkında ne düşünüyorsunuz?

http://www.n11.com/blackberry-q10-beyaz-cep-telefonu-P26839816

Ayrıca, internetten teknoloji adına ürün alım satımı yapan arkadaşlar varsa eğer, herhangi bir sıkıntı yaşayan var mı? Ben hiç yaşamadım ama aldığım şeyler telefon gibi ürünlerden ziyade, daha ufak tefek şeylerdi. Şimdi telefon alayım derken, kafamda deli sorular...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?