Jump to content
  • Kayıt Ol

Kuroko No Basket Sezon 3


painscream

Önerilen İletiler

  • İleti 36
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • tabibitosan

    12

  • bLueeekun

    7

  • gundamaster

    5

  • painscream

    5

İlk sezonu güzeldi ama 2. sezon fazla klişelerle doluydu. Umarım bu sezonda işler düzelir. Ha Haikyuu, Ping Pong, Yowamushi pedal-dan sonra nasıl izleyeceğim oda ayrı konu :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. Bölüm:

1. Bölüm genel olarak yarısı özet- hatırlatma olarak geçti. İyi de yapmışlar, aklımda hiçbir şey kalmamış. Diğer yarısı da Kise' nin rakibi ile ilgiliydi. Mucize nesilin eski üyelerindenmiş ve baya da bela biri göründüğü kadarıyla. Yeteneklerine baya güveniyor, o ünvanı senden alacağım diyor Kise' ye, Kise daha kendisini hiç yenememiş. Bundan sonraki her maç heyecanlı olacaktır zaten, merakla gelecek haftayı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 01:

Bölümün başı özetle başladığı için tüm bölüm bu şekilde geçecek diye düşünürken ilk 10 dakika hatırlatmadan sonra hemen konuya girip toparlamaları iyi oldu.

Yeni eleman bir önce karşılaştıkları elemanların sinirli, agresif ve kavgacı tipte olanı. Fukuyama Jun'un seslendirdiği daha önceki maçlardan birinde karşılaştıkları, sürekli faullü oynayan elemana oranla nasıl bir oyun tipi gösterecek merak konusu.

Kise gibi güçlü bir rakibe karşı baya kafa tuttuğuna göre de epey iyi birisi. Görünüşe göre Kise'nin de ondan çekindiği aşikar. Takımı terk etmeseydi belki Kise ilk beşte hiç oynayamayacaktı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Özeti koymaları ve kısa tutmaları yerinde olmuş. Bu sezon son sezon olur diye düşünüyorum. Pek fazla maç kalmadı galiba. Kise tehlikeli bir rakibe karşı oynayacak. Saha dışında aksiyon ve kavgalara umursamadan dalan eleman maç esnasında nele yapacak merak ediyorum doğrusu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

En kötü sezon olacak olsa da bu bölümü beğendim. Serinin 2 numaralı reyizi sensin Kasamatsu. Crossoverları ve asistleri çok güzel. Özellikle Haizaki'ye geçmesi ve sonrasında Kise'nin vurduğu smaç mükemmeldi. Ama sıradan bir smaç gibiymiş gibi kimseden tepki gelmedi, bu kısım olmamış.

Haizaki'yi de takımındaki diğer oyuncuları da tek tek dövmek gerek. Sanki Nba final serisi oynuyorsun da şampiyon olup yüzük kazanacaksın. Altı üstü bi' kış kupası işte. O hareketlere izin verip ne diye oyundan aldığın zevki baltalıyorsun? Haizaki'nin zaten sahada yeri yok.

Bir de bu mucize nesil oyuncuları ortaokuldan beri bir cm uzamış mıdır acaba çok merak ediyorum. Geçen sezon da aynı şey vardı. Boyları posları yerinde, her tarafları kas.

Ayrıca top çizimleri bu sezon çok kötü. Oyuncuların elinde aşırı büyük duruyor. Geçen sezon böyle değildi galiba.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ben bu seriyi seviyorum şahsen. Spor serilerinde fantastik öğeleri de seviyorum, fantastik şeylerin kendisini de seviyorum belki de o yüzden.

5. Bölüm:

Şimdi Akashi gözünü kullanmaya başladı, biraz fazla güçlü bir yetenek vermişler kendisine. Akashi' nin kibiri yer yer insanın sinirini bozuyor ama merak ettiğim bir şey var. Midorima kendi sahasından 3 lük atamıyor muydu? Benim aklımda öyle bir şey kalmış. Bir sınırı vardı diye izlemiştim sanki. 1. olarak o teknik kullanılabilir gibi. Tabii ben yanlış da hatırlıyor olabilirim. Rakuzan' ın diğer oyuncuları da gayet iyi, özellikle o top sürmeyi durdurmak baya zorlu olmalı, Akashi' de sadece gözden ibaret değil. O dirsek pası gayet dahice düşünülmüş bir pastı bana göre. Muhtemelen Kuroko' nun rakibi olacak Rakuzan, Midorima'nın takımının yenmesi zor. Aslında Midorima değil de Aomine- Akashi olsaydı daha da zevkli bir maç izlerdik bence. Aomine' de kibirli gibi gözükse de kendisini severim, en azından daha ağır başlı ve ne dediğini bilen biri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@painscream

Midorima sahanın her yerinden üçlük atabiliyor ama bütün attığı üçlüklerin bir sınırı var. O da dayanıklılık. Bir maçta sınırsız bir şekilde sıçrama yapamadığı için sınırlı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Midorima bu maçta üçlük pek kullanamıyor çünkü ikili markajda. Üçlük atacak şans bulamıyor ki. açıkçası sadece üçlük atmayıp oyun içinde topu yarı sahaya sürüp pas vs. ile çeşitli hücum varyasyonlarına girmesi de oldukça güzeldi.

Akashi epey güçlü çıktı.

İnsanlar üzerinde bu kadar manipülatif olması onu kibirli yapmak için yeterli bir sebep. Naruto'dan fırlama göz tekniği de(tabi bu mübalağa) aslında sadece gözlem ile yerinde tespitler yapıyor ve rakibe karşı üstünlük kuruyor. Baya nötrleştirici bir tekniğe sahip. Güzel düşünülmüş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim gözlerim mi bozuldu yoksa adamlar nasılsa basketbolla ilgilenen kimse yok diye iyice cıvıttı mı bilmiyorum ama şut atmak için önce zıplanır ve tepe noktasına çıkınca da top elden çıkarılır. Midorima bunu yapmış görünürken yerdeki Akashi topa göğüs seviyesindeyken dokunuyor her nasılsa? Yani sanırım Midorima şöyle şut atıyor;

Zıpla > tepe noktasına çık > eğilip topu al > tekrar tepe noktasına çık ve şut at.

Geçen bölümlerde de Kise, Midorima'nın şutunu attığında topu elden çıkardıktan sonra yükselişi hala devam ediyordu mesela.

Fantastik ögeler kullanmasına hadi tamam dedik de şunlara az dikkat etseler gerçekten olmuyor mu yani? Gücü kendileri mantıksız kılıyorlar resmen.

Boy kompleksli kızıl cüce Akashi de kendisini niye sevmediğimi gösterdi. Thrash talk yaparsın, sert oynarsın falan da insanları aşağılamak ayrı bir şeydir. Bunun dışında bilek kırma hareketi iyi güzel de konuşarak yapınca hareketin bir manası kalmıyor. O hareketin güzelliği akıcı olması zaten. Bir de sabit duran Kagami'ye öyle bir şey yapması ise tam komedi. Ama Jason Williams'ın dirsek pasını göstermesi güzeldi.

Son olarak da Rakuzan'daki üç oyuncunun gücü gösterilmedi bile, sebebi de belli zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben orayı şöyle düşündüm, ya Akashi' nin gözünden gördük olayı ya da zıplarken topu aldı ve Midorima zıpladığı için duramadı ve eli boş olarak o yüksekliğe çıktı. Yoksa Akashi zıplamadan öyle alamazdı. Zaten bölümde de ne kadar hızlı, zıplamadan önce aldı gibi bir şey diyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben de tabibi ne zaman gelecek de negatif bir yorum yapacak diye bekliyordum :011:

Elbetteki Akashi o küçük boyuyla, zıplamış Midorima elinden topu alamaz. Biraz yuha demek için yönetmenlik bu şekilde işi yürütüyor. Sahneye abartı katıyor. Akashi zaten hızlı bir şekilde top çalıyor. Karşıdaki kişinin beden hareketlerini iyi okuduğundan hamlesini kolayca tahmin edebiliyor. Kuroko'yu normal basket izliyormuş gibi izleyerek hataya düşmemek lazım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Akashi'nin gözünden yansıtılmış olsa bile Midorima zıplıyor tepe noktasında gözüküyor. O ara Rakuzanlı oyuncular şaşırıyor zaten, fake kullanmadan şuta mı kalktı diye. Sonra Midorima her nasılsa biraz daha yükselirken başını eğip Akashi'ye bakıyor ve orada göz devreye giriyor. Sonrası göğüs seviyesinde top kaybı. Bu arada Midorima'nın ellerini tam şut atacakmış gibi en tepede.

Yani Rakuzanlı oyuncular gözükmese Akashi'nin gözüğünden geleceği yansıttılar falan denir ama durum bu değil. Yoksa Akashi ve Pain arasında bir bağlantı mı var?

Arada geçen muhabbetlerde de mor kafanın arkadaşı zıplamadan mı topu kesti, çok hızlıymış vs. diyor. Mor kafa da hızlı değil sadece görüyor falan bir şeyler diyor.

@gundamaster, e abi çalsın topu, her şeyi görsün bir şey demiyorum. Fantastik şeylere tamam diyorum dedim zaten. Ama adamlar kendi mantıksız kılıyor işte olayı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@tabibi ben anladım senin takıldığın kısmı. Orada Midorima atış yaparken zaten niye bakıyor Akashi'ye diye içimden geçirmiştim ben de. Dediğim gibi Akashi'nin topu havadaki Midorima'dan alması imkansız. Midorima sayıya çıktığında bence çoktan elinden alınmıştı top. Basketbol oynarken topu sayı yapmak için sıçradığında biri topa dokunduğunda elinden top çıkar ama sen o ivmeyle yükselmeye devam edersin.

Animede de bunu yansıtmışlar ama daha abartarak ve daha yavaş şekliyle. Mesela oradaki asıl hata Akashi'nin gözünü kullandığı kısmı tam da o anda göstermeleri. Halbuki Midorima ile karşı karşıya geldiklerinde direk o göz olayına odaklanıp sonra hereket yapılsa daha mantıklı olurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yükselirsin tamam da ellerin hala normal bir şekilde şut atacak biçimde kalır mı ama? Adamlar çizememiş, hatta mangaya da baktım mangaka da çizememiş. Gerçi şimdi animatörlere suç atmayayım, mangada neyse onu yapmış adamlar. :011:

http://www.manga-tr.com/read-kuroko-no-basuke-chapter-178-page-15.html

Ortada top falan yok, Midorima'nın kolları da tam havada. Yani dediğin gibi karşı karşıya geldikleri an göz devreye girecekti ve Rakuzanlı oyuncuları falan göstermeyip anında hamleyi yapacaktı Akashi. Böyle olsa kurtarırdı ama şu haliyle açıkça mantık hatası olmuş durumda.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tabibi senin takıldığın olay tamamiyle diğer oyuncuların şaşkınlığı. Orada olan olay o kadar kolayken anime ekibi baya zorlaştırmış o kısmı. Midorima fake atmadan şuta kalktı o sırada Akashi süper tepki vererek Midorima şut için zıplarken hemen topu çaldı ve Midorima o haliyle şut atarmış gibi havada elleriyle o şekilde kaldı. :011: Ayrıca Akashi'nin gözü falan dediğimiz olay tamamiyle Kartal gözünün bir üstü gibi bir şey. Bence sahayı tam olarak ve eksiksiz olarak görebiliyor, kör noktayı bile. Akashi'nin bu özelliğinin dışında karşısındaki rakibin en en en en ufak hareketinden bile yapacağı hareketini anlıyor ve % 100 refleks ile topu kazanıyor ve ya rakipten sıyrılabiliyor. Dirsek pasıda güzeldi. Bunuda güçmüş gibi gösterselerdi ya. :P Rakip ise bu refleks karşısında şaşkınlıtan ne olduğunu anlamıyor. Mangada bu kısımları okumamıştım ama böyle bariz kolaylıkla açıklanabilecek özellikleri Superman'in gücüymüş gibi anlatmışlar. :D Sonuçta bu seri Naruto değil ya bu kadar göz möz yeter bize. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya abi verdiğim sayfaya baksana. Bildiğin yanlış çizmiş adam. :D

Midorima şuta kalkıyor ve eli Akashi'nin yetişemeyeceği bir yerde. Top göğüs seviyesinde değil. Rakuzanlı oyuncular ve mor kafanın arkadaşı şaşırıyor. En son göz devreye giriyor.

Midorima eli o seviyedeyken topun çalındığını anlayamayacak kadar katıksız bir geri zekalıysa bilemem. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Resime daha önce bakmamıştım şimdi baktım. Gayette doğru çizmiş. 16. sayfada her şey bariz belli oluyor. Bir top ve iki daire görüyoruz. Bu daireler topun geçtiği yerler. İlk dairenin olduğu yerde Akashi'nin kolu var. Dediğim gibi Akashi % 100 refleks ile o toplu çalıyor. İkinci daire ise Midorima'nın omuz hizasında top oradan geçerek ileriye doğru düşüyor. Midorima da bir hata ve ya salaklık yok. Havada kalması dediğim gibi tamamen şaşkınlık. Hani bir laf vardır "Tereyağından kıl çeker gibi." işte bu laf Akashi'nin çalışına cuk oturmuş bir söz. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Abi 15. sayfada Midorama'nın ellerinin kendi başının üstünde olduğunu görmemiş olamazsın. :011:

Hadi o müdahaleyi 1-2 saniye öncesinin flashbacki sayalım da öyleyse Midorima gerçekten katıksız geri zekalıdır. O seviyede topa vurulduğunu anlamayıp hala şut atmaya kalkıyorsa bir oyuncu ben başka açıklama bulamıyorum yani.

http://www.manga-tr.com/read-kuroko-no-basuke-chapter-179-page-7.html

Normali de burada var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O sayfayada baktım. Akashi'nin bir şaşkınlığı var son karede ama ona pek anlam veremedim. Ya da o sayfada Akashi'nin rakibin hareketinin gözünde canlandırması olabilir. Çünkü bu bölümde ona benzer sahneler vardı. Akashi'nin asıl gücü rakibin hareketlerini % 100 tahmin edip ona göre hareket etmesi. 16. sayfanın son karesine baktığımızda da tam olarak nereden çaldığını gösteriyor. Öncesi ve sonrası önemli değil ya senin dediğin pozisyon hem dediğim gibi hem de verdiğin sayfada gözüküyor. Hem Midorima şut atmaya kalkıştı, ayaklar bir kere yerden kalktı o yüzden düşene kadar beklemek zorunda. Zaten Akashi hünerlerini gösterdiğinden beri Shutakudaki herkes "Bunu nasıl yaptı, ne oldu öyle?" gibi şaşkın düşünceler ve yüz ifadeleri içerisindeydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çizim hatası var işte. İşin normali 16. Sayfada olandır. Ama 15te Midorima tamamen şut atacak şekilde çizilmiş ve Akashi bunu hiçbir şekilde engelleyemez.

Ya da Midorima geri zekalıdır. Benim için olayın açıklaması bu ikisinden biridir, bu şutu daha fazla tartışmayacağım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

tabibiyle geçen hafta muhabbetten sonra "Bana salakça gelen bir durum var" deyip beni heyecanlandırmıştı. Bende bu maçın bitimine kadar mangayı okumuştum. Bahsedilen durum Akashi'nin kendi potasına sayı atmasıydı. Okuduğumda gerçekten banada salakça gelmişti. Ancak bu bölümle yaşanan durumu daha net ve küçük bir kare değilde karakterlerin yüzlerini daha net görerek bu durumu pek yadırgamadım. Tepkisini göstermek ve takımının toparlanması için yaptı. Açıklamasınıda yaptı. Bizim ilk tanıdığımız Akashi sert ve ciddi biri. Bu yaptığı şeyde ciddiydi ama ona asıl yakışan takım arkadaşlarına ufak bi saldırı yapması bana göre uygun olurdu. Sonuçta Taiga'yı makaslamaya çalışan birinden bahsediyoruz.

Shuutoku kaybetti. Çok güzel oynadılar. Takao ve Midorima'nın hareketleri iyidi. Mucize Nesil birbirlerinden ayrıldığı için kaybetmeyi ve daha da gelişmeyi öğreniyorlar. Haftaya asıl maçımız var. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kendi potasına sayı atmasından çok ettiği laflar salakçaydı. :D Acaba Midorima üst üste 3 tane üçlük soktuğunda ona 4 sıkıştırma mı uygulanıyordu yoksa Akashi mi savunuyordu bir tek? İçlerinden biri de çıkıp diyemedi ulan sanki adamı ben savunuyorum kızıl saçlı cüce diye. :011:

Attığı sayı da salakçaydı tabii. Madem senin emirlerin sorgulanamaz benim canım kardeşim öyle şaşırtıcı bir üçlükten sonra daha ilk hücumunda kıracaktın rakibinin bileğini yollayacaktın üçlüğü. Hiç etkilenmediğini gösterecektin. Ondan sonra takım toparlamazsa haklı derdim ama yaptığı mallık ortada işte. Savunduğun adam üst üste 3 üçlük atsın, takım lideri olarak inisiyatif alma sonra da takıma fırça çek.

Shohoku - Sannoh maçını okuyanlar maçın başını hatırlasınlar mesela. Alayı iki sayı eder yo! :011:

Bu sayıyla beraber 11-0 seri yakalayıp da tam saha baskıyı bırakıp rakibi kendi yarı sahasından karşılayan Shuutoku'yu tebrik ediyorum. İşi biliyor adamlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunlar yerine Aomine'nin ve takımının finalde olmasını çok isterdim. Daha zevkli olurdu gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

E tabi canım Aomine'nin yeri ayrı. Ben keşke bütün bölümde o oynasa hatta ana karakter o olsa ne iyi olurdu diyorum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?