Jump to content
  • Kayıt Ol

JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders 2. Sezon


painscream

Önerilen İletiler

  • İleti 64
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    24

  • bLueeekun

    19

  • gundamaster

    10

  • painscream

    6

gundamaster

Jojo'dan hiç bahsetmediğimiz dank etti kafama bugün. İlk bölüm itibariyle yine kendinden beklenecek tuhaflıktaydı. Bölüm eski bir film olan Tremors'u hatırlattı bana. Filmde de yerden saldıran büyük kurtlar vardı. Araki'nin de korku filmlerini seven ve eserlerinde onlardan etkilendiğini açıkça gösteren bir mangaka olduğunu biliyoruz.

Hatta şurada açıklandığı gibi korku filmlerini analiz edip en sevdiklerini sıralamış olduğu bir kitabı var.

http://jojo.wikia.com/wiki/Hirohiko_Araki%27s_Bizarre_Horror_Movie_Analysis

Yeni açılış parçası fena değil ama bir Sono Chino Sadame ya da Stand Proud değil. Dinledikçe sevilebilir belki. Son kısımdaki ora ora ora kısmı çok hoş. Bir de diğer parçalardaki elemanların hepsinin birlikte söylemesi parçayı enteresan kılmış.

Bu sezon ilk sezona göre daha başarılı olacaktır muhtemelen. Dioa'ya ne kaldı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açılış parçasında ilk ve ikinci openingde yer alan Tommy / Coda arkadaşların da bu openinge eşlik etmesi fikrine ben bayıldım. Seslerini zaten direk hissediyorsunuz şarkıda, bir de hepsi kendi tarzında söylemiş. Şarkıya alışmak biraz da bu yüzden zor, 3 farklı tarzın tek bir openingde birleşimi olmuş. En sonunda hepsinin oraora diye bağırması gerçekten beni felaket gaza getirdi yalan yok :D Lakin ben bir za waarudoo beklerdim.

Kapanış o kadar güzel ki, 3-4 defa izleyip izleyip duygusala bağladım. Sanırım Araki-sensei'nin özellikle ricası mı ne olmuş bu şarkı. Yine kapanışta çok hoş detaylar, mitler vesaireler var. Tabii spoiler olmasın dikkat çekmeyelim bunlara biz :P

Ay gittikçe heyecanlanıyorum malum yerleri düşündükçe >_<

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk sezon gibi bölümler devam ediyor. Açılış parçasına alışmak için biraz zaman gerekiyor. Ama herkesin ORA ORA diye bağırması benide gaza getirmedi değil. Açılış parçasında olan göndermeler yine vardı. Bazılarını tahmin ettim, bazılarını şans eseri öğrendim. :D

Açılış parçasında ışıklar sağa sola gidiyor ve geçtiğinde Mısır tanrılarını görüyorduk. Bundan bir şey çıkmasını bekliyordum ki çıktı. Kalan 9 -artık 8 oldu- kişinin stand gücü Mısır tanrılarından geliyor. Zaten geçen bölümde tarot kartlarının sonuna geldiğimizi öğrenmiştik. Biraz Iggy'den bahsetmek istiyorum. Keyfine göre davranan köpek ama bakalım grup mu ona zorluk çıkacak yoksa grup mu? Eğlenceli olacağı kesin zaten. :D Dio'yu yine karanlıklar içlerinde gördük. :D Sıraki bölümde kardeşleri göreceğiz. Heyecanla bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Yeni openingi gün geçtikçe daha çok sevdiğimi söylemeye geldim. Hele ki full versiyonunun sözlerini okuyunca, ilk openingle ne kadar bağlantılı oluşunu gördüm. Harika yav <3 "End of The World, Sono Chi no Kioku"

The previous openings are referenced in a certain verse of the lyrics: TOMMY sings about "Destiny", Coda sings about "Bloody", and Jin sings about "Pride", referencing to their respective songs, "JoJo ~That Blood's Destiny~", "BLOODY STREAM" and "STAND PROUD".

http://jojo.wikia.com/wiki/JoJo_Sono_Chi_no_Kioku_~end_of_THE_WORLD~

Joestar ve DIO soylarının sonu geliyor, bir devir kapanıyor.

Son edit: 6. bölüm geldi mi bilmiyorum ama görsel açıdan en bayılacağımız bölüm olacak :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben de dinledikçe daha çok sevdim parçayı. Özellikle full versiyonu epey hoşuma gitti. Şimdi bu Trivia'yı öğrenince daha da hoşuma gitti.

Dün akşam yayınlanan 5.bölüm de epey hakikatliydi. Anubis çok zorlu bir rakipti. Bundan sonra gelecek rakipler daha fena olacaktır. Epey heyecanlı bölümler olacak gibi. 6. bölüm haftaya yayınlanacak. Bayan bir rakip geliyor. Görselden kastın onunla alakalı olmalı. Çok hoş bir bayana benziyor :qyuz kizarma:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Sadece dudaklarını ve bacaklarını görmüştük. Şimdi full görmüş olduk :) O sigara o dudaklara ne de çok yakışmış:qask:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anubisle beraber rakiplerde güçlüler kaldığını gördük. Jotaro baya bi zorlandı. Bakalım ilerleyiş nasıl gidecek. Dio'nun standı tahmin ettiğimiz stand çıktı. Haftaya ne kadar komik olur bilmiyorum ama Iggy, Polnareff ve 5. bölümle beraber Anubis baya güldürdü beni. :D

Bu oingo boingo kardeşlerin kapanışının full versiyonu umarım yayınlanır. Baya iyi çünkü. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla Anubis'te komediyi Pol ve Iggy sağlıyorsa, Mariah'ta da Abdul ve Joseph yapacak komediyi var sen düşün nası olur :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

6. Bölüm

Bölüm baya güldürdü. Abdül' ün tuvalete girmesi, alttan tuvalete bakıp sütun gibi bacaklar araması ama bulduğu kadının bacaklarının da yaşlı birine ait olması sahnelerinde baya eğlendim. Bir de yürüyen merdiven sahnesi var, merdiven durmuş ama o korkuyla hâlâ bağırıyor Joseph. Sonra "merdiveni denetliyorum, bir şeyi yok. Şuraya bir imza atın" demesi zaten olayı bitirdi.

Gelecek bölüm de Bastet ile devam edeceğiz, anladığım kadarıyla stand mıknatısa dönüşmüyor. Hermit purple kullandığında yere yapışmayıp, arkasına kadar uzanabildi merdivenin. Önümüzdeki bölümde alt ederler muhtemelen Bastet' i. Baya da güzel bir bayanmış kendisi açıkçası, yazık olacak. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 06:

Joseph dede olduktan sorna eski karakterinden eser yok. Bu bölümde, biraz da olsa eski Joseph'i gördük ama duruma hakim, kendinden emin tavırlarından yoksundu yine de. O eski haliyle daha komik de olabilirdi.

Polnaref'e bulaşsaydı daha da komik olabilirdi.

Araki'nin bu tuvalet esprileri de epey komedi. Adamın tuvalet ile ilgili epey takıntısı var sanırım.

Bastet şahaneydi bu arada. Bir sonraki bölümde de görecek olmamız iyi oldu. Gücünü kullanırken de çok seksi bir femme fatale oluyor kendisi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bize göre 7'sinde neyse 70'inde odur. Fena mı olurdu biraz çip olsaydı. Bu halini de seviyorum elbette ama öteki türlü daha iyiydi.

Artık Kakyoin'de ekibe katılsın diyorum ama son dövüşte katılacak bu gidişle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

06

Ne dobra bi bölümdü yav. Joseph reyiz kırdı geçirdi bizi. :011: Seksi bayanımız Mariah da fena değilmiş hani. Joseph'in yanında Abdül değilde Polnareff olsaydı daha bi komedi olur muydu olurdu. Ama Abdül'ünde kızarması ve buna nazaran davranışlarıyla komikti. Hele dobra nine ona hiç girmiyorum. Aklıma geldikçe kahkaha atıyorum. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Epeydir Jojo animesini izleyemiyordum bilgisayarsızlıktan dolayı, ilk sezondan 6 bölüm eksiğim vardı tamamladım hazır elektrikler gitmişken :011: İlk bölümlere nazaran ne kadar keyifli hale gelmiş o bölümler öyle, 2. sezonun sonlarına doğru heyecanın iyice artacağını sezmemek elde değil. Death 13 bölümünü mangada okurken sinir olmuştum o bebeğe falan ama animed çok eğlenceli hale getirmişler bölümleri.

Son 6 bölüm içerisinde aklımda kalan gülmekten yarıldığım 3 sahne:

El işaretleri ftw

Lari hoo~~ <3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vee yetiştim

6-7:

Gundam'ın istediği o kararlı, durumun farkına varan Joseph'i bu bölüm bolca gördük. Özellikle bölüm sonunda Mariah'ı kandırması baya baya eski Joseph'ti :P Çok sevindim zira mangadaki sahneleri birebir mangada nasıl çizilmişse öyle uyarlamışlar bu bölüm. Diğer bölümlerde pek bu şekilde değildi, Mariah okuyucular arasında diğer stand kullanıcıları arasında epey popüler olduğundan fazla özenmişler ona belli :D

[bimgx=600]http://puu.sh/g6j7n/f902ba93da.jpg[/bimgx]

Abdul ve Joseph'in yer yer kızarmaları çok tatlıydı ya gülmekten kendimi alamadım :011:

[bimgx=600]http://puu.sh/g6iaK/ecc38b6207.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu bölüm Joseph mest etti beni. Sonunda dinlediler beni, eğlencesi bol bir bölüm oldu bu sayede. Yalnız o sex esprilerini görünce afallamadım desem yalan olur. Baya güldürdü gerçi. Sadece hiç beklemiyordum. Araki o ara ne düşünüyordu acaba :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sene 1991, Araki o zamanlar 31 yaşındaydı artık daha ne diyeyim :011:

O bir yana artık bu Alessi'den sonraki bölümler su gibi akıp geçecek zira bölüm kaliteleri artmaya başlayacak diye umuyorum. Toplam bölüm sayısı kaç olacak acaba, Dio'nun o sonsuz chapterlarına gelindiğinde 16-17'de olacağız diye düşünüyorum. Artık 18 chapterlık Dio's WORLD kaç bölüme sığar ondan sonra bilemem :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Tamam yaşın verdiği bir patlama demek ki :011:

Stardust Crusaders 4 cour olarak düşünülüyordu. Bu sezon biter bu arc. 24-26 bölüm olabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Umarım her şey yolunda giderde bütün kuşakları görürüz. JoJo benim için çok ayrı bi yere sahip oldu ya. Hele bu komedi bölümleri onlara olan sevgimi daha da arttırdı. Araki o an ne düşünüyordu bilemem ama anime adı gibi Tuhaf Maceralar çok güzel ilerliyor. :D Bu iki bölümde o eski Joseph'i gördüm. Hatta gençliğine olan göndermelerde çok güzeldi. Mariah güzel kızdı vesselam ama gitti kızcağız. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

26 bölüm olur bence de, kalanları spoilersız şöyle bir sıralarsak:

Alessi (5) + 1 Special

Gambler (6)

HB (5)

Pet Shop (5)

Gamer (11)

Vanilla Ice (8) + 1 Special

WORLD (18)

Bu zamana kadar gelen Stand'ler de hep 5 chapter zaten, sığar sığar :D

Hazır Iggy gelmişken şunu da göndereyim:

http://www.youtube.com/watch?v=8Jyam_3rR6k

Part5 tutar mı bilmiyorum ama Part4 eğer animeye dökülürse Jojo'nun popülerliğini kat kat artıracak diye düşünüyorum. Okuyucuyu/izleyiciyi resmen serinin içine çekip "keşke ben de orada olsam" dedirtecek kadar güzel bir ortam var. Anime duyurusu yapılmazsa en azından mangadan okunması şiddetle tavsiye :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölümlerde zaten episodik şeklinde ilerliyor. Bi arcın buçuklu bölümle süreceğini düşünmüyorum ama belirttiğin arclar tahminen 26 bölüm sürer gibi. Araya filler sahne girmese bile daha kısa sürer. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?