Jump to content
  • Kayıt Ol

Tokyo Ghoul √A


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

Tokyo Ghoul serisinin ikinci sezonu.

Bölüm 01: Kaneki'nin ilk sezon sonunda geçirdiği değişimin hemen sonrasında başladı ilk bölüm. Aogiri, Anteiku ve polis güçleri arasındaki savaş epey kızışmış ve sonuna gelmişti. Kardeşi Ayato tarafından iyice benzetilen Touka ölümle cebelleşirken Kaneki'nin dövüşte araya girmesiyle kurtulur ve Kaneki ile Ayato arasında bir kapışma başlar. Kaneki, Ayato ile dövüşürken onun amacının çok başka olduğunu söyler...

Aogiri'nin kökenini öğreneceğimiz sezon şimdilik gizemle başladı. Akatsuki üyelerine benzettim ben bu Aogiri elemanlarını. Kaneki'nin onlara katılma amacı tam olarak ne olacak, izleyip göreceğiz.

Bu sezon ilk sezonki gibi sansür yoktu ilk bölümde. Umarım böyle devam eder. Bu tarz bir animeye sansür uygulanması cidden sıkıntılı bir durum.

Açılış parçası rezalet, kapanış fena değil. İlk sezonki gibi epik bir şarkı bekliyordum açıkçası.

Animasyonlar ve çizimler ilk sezona göre pek bir değişiklik göstermemiş. Karanlık ortamın azaltılması detayları anlamaya yardımcı olmuş.

Bölümleri AMT farkıyla izlemek için: http://www.animemangatr.com/forum/devam-eden-calismalarimiz/8542-tokyo-ghoul-aogirinin-kokeni/#post137855

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 23
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • BuDu

    6

  • bLueeekun

    4

  • painscream

    3

  • _Kyoukasuigetsu

    3

Seri aynı tempoda devam edecektir. Fakat nedense açılış şarkısına çok fena takmış durumdayım. Ömrümde böyle lüzumsuz bir şarkı görmedim. Yarı finali geçemeyen, üçüncü sınıf Eurovision şarkıları gibi. Şarkı sözleriyse daha fena. "Gülümsedik birbirimize, oyuncaklara sakladık aşkımızı" gibi güzel sözler de var. "in a womb city", "the prostitute spat fire" gibi sözler de var. Sanki Teoman şarkısı çeviriyoruz anasını satayım.

Kapanış şarkısı önceki sezona göre daha güzel. Yine de vasat bir ED olmuş. Ling Tosite Sigure grubunun vokalisti TK ilk sezon ne kadar güzel iş çıkarmış, bunu bu sezonun OP'ini görünce daha iyi anlıyoruz.

Yabancı fansub gruplarındansa yalnızca Senketsu Subs altyazı veriyor. O da sadece script. Çeviri Funimation'a ait. Fakat ilerleyen günlerde seriye DameDesuYo da el atacak. Bu yüzden DDY'yi tercih edeceğim. Yani altyazılara son bir güncelleme daha gelecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aksiyonu ve efekleri güzeldi. Açılış şarkısı sizinde söylediğiniz gibi rezalet. Kapanış şarkısı ise açılıuşın iki üstü gibi bişey. İlk sezona nazaran açılış ve kapanışlarında sınıfta kaldılar. Aldığım duyumlara görede ilk bölümde olayları fillera bağlamışlar. Gönül isterdiki mangaya sadık gidip, orjinal bir şeyler izleyelim ama bunla idare edeceğiz. Bakalım Kaneki'nin amacı ne ve Anteiku ne yapacak?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fazla aşırı olabilir ama bence bu animenin bu kadar güzel yapan ayrıntılardan biri Unravel op-i idi. Keşke TK bir kez daha iş başı yapaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

10. Bölüm:

Bu bölümde animasyon kalitesi iyice düşmüş, hiç beğenmedim açıkçası. Şöyle 2 resim ekleyeyim

[bimgx=500]http://i.hizliresim.com/zmqo3O.jpg[/bimgx]

[bimgx=500]http://i.hizliresim.com/58z6QD.jpg[/bimgx]

Onu geçersek, Juuzou karakteri ciddi anlamda sinirimi bozuyor. Karakter zaten psikolojik açıdan normal değil, ona bir lafım yok. Fakat sanki çok güçlü olarak sunuldu önümüze. Bu kadar güçlü olabilmesi benim hoşuma gitmiyor açıkçası.

Fukuro' yu alt ettiler ama bu sefer de oğlu piyasaya çıktı. Onu alt edebilirler mi bilmiyorum ama gelir gelmez birini biçti sanırım. O da babasının ölmesini beklemiş heralde, ölsün de gideyim dermiş gibi geldi. Kaneki karşılaşacak muhtemelen onunla.

Seri beni heyecanlandırmıyor açıkçası. Diyaloglar çok basit geliyor, dövüşler desen onlar da pek heyecan vermiyor. Nereye varacak diyerek izliyorum, gerçi sezonda yer yer mangadan ayrı yerler işlendi diye bir şey duymuştum. Yarım yamalak bir seri olarak karşımıza çıkmış gibi hissediyorum ben, daha iyi yapılabilirdi belki ama olan oldu artık. İlk sezona göre puanı düşük, 7.90 larda MAL' da. Sezon sonunda 1-2 olay daha olur, çıkar yine 8 üstüne. Benim vereceğim puan muhtemelen 6 olacak seriye.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu sezon benim içinde kötüydü. Sadece aksiyonu düzgün yapsalar yeter diyordum ama o da olmadı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mangası gayet başarılı olan TG'den beklentiler büyüktü. Fakat güzel devam eden manga açıkçası pek de güzel bitmemişti. En azından benim beklentilerimi karşılamadı.

Anime son bölümlerde mangaya sadık gidiyor. Yani izlediğiniz bölümlerde bir tuhaflık yok. 2 bölüm sonra seri tamamlanınca izleyicilerin çoğu "bu muydu?" diyecek. Yani beklentileri yüksek tutmamanızı öneririm.

Ayrıca fazla detaya kaçmadan birkaç spoiler vermek istiyorum.

- Önümüzdeki iki bölümde önemli bir CCG dedektifi ölecek. Zaten önemli diyebileceğimiz 2-3 CCG dedektifi var.

- Kaneki'nin hali daha da iyiye gitmeyecek. Özellikle bu durum izleyicilerin sinirini bozabilir.

- İkinci fukurou'nun kim olabileceği yabancı forumlarda bile tartışılmış. Açıkçası kim olduğu gözümüze defalarca kez sokuldu. Bir bölümün sonunda belli dahi edildi. Yoshimura'nın oğlu yok zaten. Kızı ikinci fukurou oluyor. Aogiri'nin kız üyesi de belli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Deadpool

Fukurou dediğin kişi tahminimce şu bandajlı kız olabilir. Gerçi o bandajlı kızında ben yazarım diyen kız diye düşünüyorum. -Düşünmeyi bırak o sanırım. :D-

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet, o. Fukurou olduğu mangada 142. sayıda ortaya çıkmıştı. Zaten seri 143'te bitiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Söylemiyim söylemiyim diyodum ama bir yere kadar. Serinin içine s.ctılar sonunda. Herifler uydurmuş durmuş. işine gelen sahneyi animeye kurgusuz olaysız pat diye eklemiş, Bu kadar iğrenç bi şekilde de yapılmaz ki. Şu işe bak bir sonraki bölümün adı "ken" manganın finaliyle aynı ada sahip. Ulan gram saygı göstermediniz mangaya uydurdunuz durdunuz. Utanmadan ismini son bölümde kullanıyorsunuz. Seriyi okadar saçmaladılar ki manganın 2. sezonuna adapte edemezler bu olayları. Daha bir şey demiyorum.:kineme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çile 24. bölümle son bulsa gene iyi. Studio Pierrot Tokyo Ghoul: RE serisine de el atacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arima vs Kaneki'yi atlamışlar. Daha konuşmaya gerek yok. Ne zamandır orayı bekliyordum. İyi kötü animede izlerim diye.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ve bir zulüm daha son buldu. Ne kadar sövsem saysam hakaret etsemde sinirimi çıkaramam ne yazık ki. :kazna:

Yapımcı kurluşun zulmüne uğrayan bir seri daha... Fazla söze gerek yok. Bu şekilde hakareti hak etmeyen bir seri idi. Ve böyle berbat bi şekilde son buldu(Umarım son bulur).:kirmizi:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seri bitti, çevirmenlik bitti, üzerimden 1 ton yük kalktı. O yüzden final beni pek ilgilendirmiyor artık. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben daha izlemedim la. :) İlk bölümlerde bıraktıydım, iyi etmişim demek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sevemedim, beklediğimi de alamadım. Son bölümden Kaneki' nin ilk opening eşliğinde yürüdüğü kaldı bir tek aklımda. Devam sezonu gelirse muhtemelen izlemeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. sezon çıkarsa izler miyim, şu anlık bilmiyorum ama TG:Re mangasını çevrilip editlenirse kesin okurum. Gerçi Kaneki hakkında isteyerek aldığım spoilerden de hiç tatmin olmadım. Resmen geleceği olan bir seriyi batırmışlar. pain'inde dediği gibi sadece ilk açılış parçası karşısında Kaneki'nin kilometrelerce yürüdüğü sahne aklımdam çıkmaz. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seriyi batırmak için özel çaba sarf etti resmen stüdyo. Şimdi gidip :re'yi de uyarlar kesin bu hadsizler. Bu sezonu da izlemeyecektim aslında ilk bölümden sonra ama karakterler ve Arima vs Kaneki için devam ettim. O dövüşü de atladılar zaten. :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beelzebub'taki kanlı sahneleri dumanla sansürlemeleri efsaneydi. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

beelze yede kıydılar hakkatten , mangasını okumak zevkliydi ama animesini hiç sevmemiştim hoplaya zıplaya bittiydi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Adamlar bir animeni nasıl berbat ederiz diye anlaşmışlar sanki. Ha bu arada Kaneki en nefret ettiğim karakterler arasında Amano Yukiteru ile kapışıyor şu an :D Sondakı unravel şarkısını çalmalarıysa tam olarak kendi hatalarını anlamaları gibi bir şeydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kusotaku

Tokyo Ghoul hiç sevmediğim bi' anime olmuştur, ha ama mangasını severim, o ayrı. :P

Edit: Tokyo Ghoul: "Jack" ovasının mangası bildiğim kadarıyla 9 bölüm, belki bi' ihtimal bu da 9 bölüm öyle olur, sanmıyorum da. Fikir sahibi olun diye söyledim. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?