Jump to content
  • Kayıt Ol

Death Parade


painscream

Önerilen İletiler

[bimgx=500]http://cdn.myanimelist.net/images/anime/5/71553l.jpg[/bimgx]

Ölümden sonra insanlar cennete veya cehenneme giderler. Ama bazıları ölümden hemen sonra beyaz saçlı gizemli Decim'in bulunduğu Queen Decim' e giderler. Decim insanları ölüm oyunlarında karşılaştırır ve hayatları üzerine bir kumar oynamalarını sağlar. Decim kimin kazanıp kimin kaybedeceğini, kimin yaşayıp kimin öleceğine karar veren bir hakemdir.

1. Bölüm:

İlk bölümde bir çiftimiz oyunu oynadı. Güzel bir oyun, dart hangi organı vurursa o organ acı çekiyor. Kadın karakter son ana kadar masum rolünü çok iyi oynadı açıkçası, adamın kafasının bulanmasına sebep oldu ve kazanan da o oldu. Fakat benim anlayamadığım bu oyunda kazanmak ne anlama geliyor? Bölüm sonunda Takashi' nin ruhu reenkarnasyon için gönderildi ve Machiko boşluğa gönderildi diyor. Kazanan boşluğa mı gidiyor? reenkarnasyon bir ödül değil mi? Yoksa kararı hakemimiz mi veriyor? Sanırım kararı hakem veriyor her anlamda ama beni öyle olması pek tatmin etmedi diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    4

  • painscream

    4

  • bLueeekun

    2

  • cakiphan

    2

gundamaster

Oyunlar kişilerin kendi günahlarını anlaması için birer sınav. Oyunun sonuna göre değil de karakterlerin geçmişlerini hatırlayarak bu sınav sürecindeki eğilimleri sonrası asıl nihai karar veriliyor. Birinci bölümde de durum böyleydi. Kadın karakter asıl yüzünü oyun içindeki hesaplaşmalar sonrasında gösterdi zaten bu oyunların amacı da karakterlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak. O nedenle erkek karakter asıl kazanan oldu ve ruhu tekrar bir bedende vuku bulacak şekilde reenkarnasyona giderken kadın karakter boşluğa yollandı. Burdaki boşluğa artık cehennem mi dersiniz başka bir şey mi dersiniz o size kalmış. Boşluk ceza alan karakterin gideceği yer.

OVA'dan sonra yine kaliteli bir seri sunmuş Madhouse. Çizimlerin değişmemesi gayet güzel. Animasyonda bir tv serisi için oldukça iyi düzeyde olmuş.

Açılış parçasının klibi çok hoşuma gitti. Decim ve diğer karakterlerin dans edişleri baya güzel.

Ruhların gideceği yolculuktaki diğer katmanları da detaylı olarak gösterirlerse ki gösterecekler gibi karakter kadrosu epey genişledi tv serisiyle) epey hoş olacak. Yoksa sürekli birilerine oyun oynatıp hükmü vermek seri formatında ovadaki gibi ilgi çekmeyebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yalnız şöyle bir şey var, bu sadece bize gösterilen bir şey. Yani ben öyle düşünüyorum. Nasıl anlatayım tam bilemedim, adam aldatılmış, fakat bunu öğrenmek artık adama bir fayda sağlamayacak. Çünkü, yeniden doğduğunda hatırlamayacaktır. Kadına da bir zararı olmayacak, boşluğa gittiğinden tamamen yok olduğunu veya cehenneme gittiğini söyleyebiliriz.

İlk aklımda canlanan şey, testere gibi bir şeydi desem yalan olmaz. Kazanırsan buradan kurtulursun, kazanmak için her şeyi yap gibi bir şey benim daha çok ilgimi çekiyordu. Kadın burada kazanmak için kocasına yalan söyleyip aklını çeliyor ama kazanmasının ne ona ne adama bir yarar-zararı yok. Bu benim beklentimdi tabii, seriyi izlemeyeceğim anlamına gelmiyor. Ovayı da izlemiştim ama yine böyle bir beklentiye girdim işte. Sadece oyun değil de farklı bir şeyler de gösterir umarım seri bize.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ruhu kazanıyor olabilir? Yaşam döngüsü başka bedenlerde devam edecek. Decim ve oradakilerin görevi o ruhları belki karanlığa gitmekten korumak ya da iyi ve kötü olanı ayırmaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Belki de öyledir, belki ileride detaylı bir açıklama yaparlar. İzleyip göreceğiz artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezonun ilginç yapımlarından biri iyi bir cevirmen cevirse iyi olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm bildiğin ovadaki gibi olmuş. Karakter sayısının artması güzel bir şey. Sadece Decim ve Onna olmayacak. Ama bu karakteler nasıl yer bulacaklar bilmiyorum. Acaba hepsi hakem mi diye düşünüyorum. 2. bölümle beraber karakter tanıtımlarına geçerler. Yapım güzel ama gidişat belli gibi. İki kişi gelir oyun oynar, sonra kendilerini sorgulamaya başlar ve ölmek istemezler, gerçek yüzlerini gösterirler ve sonuç. Decim'in tam olarak kim olduğu ve ya bu oyunu neden yaptığı benim için pek önemli değil. Çok detaylı bir konusu yok gibi. Merak edilenler rahatlıkla açıklanabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

6-7 bölüm sonra iç çatışma çıkacak gibi. Ortada tereddütler var

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm epey bi bilgilendirici oldu. İlk bölümdeki sonuçlar ve ifadeler benimde garibime gitmişti ve ilk bölümü izlerken düşündüklerimi Onna'da düşünmüş. İki yeni karakter gördük. Biri eğitmen gibi diğeri asansörde çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bize gösterilen kısım hala eksik gibi.Yani gelenlerin tüm geçmişlerini zaten biliyorlar ama yargı için bunlar yetmez deyip extrem bir durumdaki davranışlarına göre karar veriyoruz veriyoruz diyorlar.Hafızaları azar azar geri gelecek ama hangi kısımlar orası muallak diyorlar ki bu ya yalan yada kendilerine verilen bilgi bu , geri gelen hatıralar güzel anlar olunca tepkileri iyi yönde oluyor . Tersi olunca da tepkiler kötü. Hem yarışmalar da pek adil değil gibi birinde birbirlerine acı verirken başka birinde elini topa sokup 'ahh sıcacık' deyip seviniyorlar.Hal böyleyken verilen yargı pek güvenilir gözükmüyor. Oynadıkları oyun ve gelen hafızaya göre sonuçlar farklılaşıyor.O zaman da aklıma asansör sahnesi geldi. Bizim Dekim'in dükkanı 15. katta ama daha bir sürü kat mevcut. Gelen müşteriler her katta tekrar tekrar 0 anıyla sürekli yarıştırılıp bütün katlardaki sonuçlara göre bakılıp karar verilirse daha mantıklı görülür. Ama Dekim kimi zaman verdiği kararlardan şüphe eder gibi görünüyor, o zamanda beyaz saçlı kız biraz paylamıştı onu 'kararlarının arkadasında dur ' diye. Dükkanlar arasında bir rekabet olabilir en doğru kararları veren kim olacak yada en iyinin alacağı bir ödül de olabilir. Beyaz saçlının gitti göllü bahçe gibi yerle ile ilgili de olabilir

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
gundamaster

Bölüm 09

İnsan psikolojisi üzerine çok doğru analizler yaptı bu bölümde. Her bölümde insanı tanımlayan sahneler vardı belki ama bu bölüm bütün hepsinin üzerindeydi.

Decim'in insan olmayışı dolayısıyla, yaptığı yargılar kusursuz olmuyordu. Son iki bölümdür Kurokami'nin dahil olmasıyla daha anlamlı bir yargı ortaya çıktı ama Kurokami de ne yapsa sonucu değiştiremedi. İnsanların en ufak müdahale ile kararlarının değişebildikleri bir gerçek. İyi bir söz, atacağı adım da olumlu bir etki yaratırken; kötü sözler, olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Dedektifin sözleri de kardeşi ifal edilmiş gencin yarasına tuz basar cinsten olunca reenkarnasyona gideceği yerde belki de boşluğa gitmesine neden olacak bir hamlede bulunmasına neden oldu. Dedektifin bazı sözleri doğruydu belki ama kendisi de intikam ateşi ile akıl sağlını yitirmiş ve ruhu iyice karanlığa bürünmüştü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@gundamaster

Kardeşi ölmüyor, sadece saldırıya uğruyor. Son kısımlarda "kardeşin yaşıyor değil mi, intikamını da aldın" diyor dedektif. İnsan psikolojisi olarak bu bölümün ötekilere göre daha iyi olduğuna ben de katılıyorum .

9. Bölüm

2 bölüm süren bir yargılama oldu bu sefer. 2 karakter de katildi. Karısının öldürülmesinden sonra kafayı sıyırmış bir detektif ve kardeşi saldırıya uğrayan bir abi. Aslında abisi kardeşine saldırandan da onu izleyenden de intikamını almış oldu. Bunların bir şekilde bağlanması güzeldi ama kim nereye gitti onu göremedik. Bu sistemin yanlış olduğunu söylüyor kız karakterimiz, haklı da bana göre.

Geriye kaldı 3 bölümümüz. Bu 3 bölümde bu sistem tamamen değişmez. Decim' den başka yargılayanlar da var. Onların yargıları ne derece doğru bilemeyiz. Bir insanın böyle bir değerlendirme ile boşluğa veya reankarnasyona gitmesi de pek doğru gelmiyor bana. OVA olarak çıkan bölümünü açıkçası pek sevmemiştim. Bu seriyi OVA ya göre daha çok sevsem de yine bir şeyler eksik gibi geliyor. İşlediği konu güzel, karakterler güzel ama bir şeyler eksik hissiyatı veriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
@gundamaster

Kardeşi ölmüyor, sadece saldırıya uğruyor. Son kısımlarda "kardeşin yaşıyor değil mi, intikamını da aldın" diyor dedektif. İnsan psikolojisi olarak bu bölümün ötekilere göre daha iyi olduğuna ben de katılıyorum .

Ah evet yanlış belirtmişim. Ölmeyen kızı öldürdüm bir anda :)

Bu arada ben animede eksik bir şeyler olduğunu düşünmüyorum. Onu anlatmadığı şeyler var olarak düşünmeyi yeğliyorum. Olur da ikinci sezon falan gelirse anlatırlar belki. Bir de çok derinlemesine inmekte istemeyebilirler. Bazı seriler izleyicilerin takdirine bırakıyor bazı şeyleri.

Sistem ne kadar hatalı olsa da bazı işleyişlerde sistem ortadan bir türlü kalkmıyor. Pyscho Pass örneğinde olduğu gibi. O yüzden burdaki sistemde değişmeyebilir. Farkında olabilirsin, değiştirmek de isteyebilirsin ama bazen sistem senden daha güçlüdür ve tek başına bir şey yapamazsın. Sistemin fanatik taraftarları da var ise eğer onları değiştiremedikten sonra hiçbir şey değişmez.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

2015 yılının şu sonbahar sezonuna girmesine fazla bir zaman kalmadığını hesapa katarak söylemek isterim ki, bence yılın en iyi 5 animesi sayılacaksa Death Parade mutlaka bunlardan biri olmalıdır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?