Jump to content
  • Kayıt Ol

Vikitap


Çubuk Kraker

Önerilen İletiler

Kitaplarla ilgilenen arkadaşlar bu ilgisini sosyal bir kütüphaneye taşımak isterse ve henüz haberleri yoksa diye bilgilendirmek istedim. Sitede sosyal kütüphanenizi oluşuturup merak ettiğiniz kitaplar hakkında yorumlara göz atabiliyorsunuz. Ayrıca takas sistemi de mevcut. Bir takım başlıklar altında forum havasında kitap tartışmaları olabiliyor. Bir göz atmak isteyen olursa beklerim.

*Ayrıca Goodreads'in Türk versiyonu olarak düşünebilirsiniz, o kadar kapsamlı olmasada.

http://www.vikitap.com

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Çubuk Kraker

    2

  • Alter

    2

  • dcmbr

    1

  • fake

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

eneee, sitede vikitap kullanan biri daha var :)

gerçekten bayağı güzel özellikleri var sitenin. mesela kendinize okuma hedefi belirleyebiliyorsunuz tüm sene için ancak ne yazık ki haftalık/aylık vs. bültenlerle okuma hedefinizde ne durumda olduğunuzu hatırlatmıyor. tabii kitap kurdu için bu, anlamsız olurdu :)

sonra mesela bir kitabı ödünç verdiğinizde, listenizden bunu belirtebiliyorsunuz. benim ödünç verdiğim şu an 6 kitabım var mesela. kime verdim, ne zaman verdim hepsini kayıt etmişim. geleniniz gideniniz çoksa bayağı faydalı.

kitaplarda çevirmen bilgisinin çoğu zaman eksik kimi zaman da "yazar" şeklinde verilmesi, bir kitabın farklı edisyonlarının pek yer almaması gibi garip eksikleri var tabii ama goodreads'a iyi bir yerel alternatif :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Goodreads'in Türk bir alternatifi olduğunu yeni öğrendim ama tercih etmem gibi geliyor. Goodreads hem fazla detaylı hem de çok oturmuş bir sistemi var. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 seneden fazla oldu sanırım liste açalı, sonra vakitsizlikten kitaba önem vermeyince siteyi de bıraktım gitti. :) Kendim de 3-5 kitap ekleyerek katkıda bulunmuştum öyle hatırlıyorum.

Goodreads için çok şey duyuyorum ama benim gibi ekseriyetle Türk yazarları okuyanlar için her kitap var mı orada bilmiyorum. O yüzden Vikitap'ı tercih etmiştim.

Bu kadar bahsettik gidiyim güncelliyim bari. :D AMT grubu açarsanız da gelirim :)

Edit: Goodreadste bir kitap arattım şimdi mesela, yok. Ama Vikitap'ta var. Gitmem ben ecnebilerin sitesine :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben her ikisinide güncel olarak kullanmayı tercih ediyorum. Türk edebiyatı kısmında vikitap'a başvuruyorum, goodreads te ise güncel bilim kurgu ve fantastik edebiyatı takip ediyorum.

Amt grubu kurmak biraz zor olabilir çünkü iki üç kişi ile kalabiliriz

Ama en azından birbirimizi orda bulabiliriz.

Vikitap :www.vikitap.com/profil/Furkan-Akyelken-220777

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Goodreads'te neredeyse her kitabı bulabiliyorsun, aradığın Türk yazar bayağı ünsüz olması lazım. Çünkü benim bulamadığım bir kitap vardı Türk yazar olarak o da babamın yardım gereği aldığı bir kitaptı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?