Jump to content
  • Kayıt Ol

Animelerdeki Burun Kanaması


Fingolfin

Önerilen İletiler

[JUSTIF]Animelerde; hepimiz ilk kez karşılaştığımızda şaşırıp anlam verememişizdir muhtemelen. "Ne oldu ki şimdi?", "Niye kanadı burnu?", "Biri mi vurdu ki? Öf kaçırdım yahu." Gibi cümleler uçuşmuştur aklımızdan. :P Tabi içimizden bazıları; "Çocuk heyecanlanınca kan basıncı yükseldi tabi ve o yüzden kanadı burnu" demiştir elbet. :D

Ben de bu mühim soruya cevap aramaya başladım tabi. :P Sonuçta ulaştığım bilgileri de bunu merak edenlerle(belki) veya edebileceklerle paylaşmaya karar verdim.

Animelerde Kullanımı

Animelerde; ergen, genç, orta yaş veya yaşlı erkek karakterler güzel, çekici, üstünde pek bir elbise olmayan, çıplak, tahrik edici hareketlerde veya sözlerde bulunan kadın karakterle etkileşime geçtiğinde görülebilir. Burada olayın temeli karşı cinsi gören karakterin heyecanlanması veya tahrik olması üzerinedir. Ama farklı nedenleri de olabilir. Yani bazı karakterler sapık olabilir, bazıları masum gençlerin heyecanlanması olabilir veya normal bir karşı cins etkileşim heyecanı olabilir.

Shounen, seinen gibi animelerde kadın karakterlerde bu duruma az rastlıyorum. Ama bu olay yalnızca erkek karakterlerde görülmez. Araştırmalarımda bu durumun kadın karakterler için de kullanıldığı öğrendim. Özellikle değişik shoujo mangalarda veya yaoici ablalarda sık kullanılan bir durummuş.

Kökeni

Japonya'da çok eskiden beri burun kanaması olayının cinsel içerikli şeyler düşünmek veya tahrik olmaktan kaynaklandığına inanılırmış. Bu durumun erkeklerde daha sık görülmesi de buna sebebiyet vermiş olabilir. :D

Daha sonraları animelerde komedi unsuru olarak kullanılmaya başlanmış ve bildiğiniz üzere oldukça tutulmuştur.

[/JUSTIF]

Kaynaklar: animenewsnetwork.com, google

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    1

  • loykad

    1

  • aysöken

    1

  • Fingolfin

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Aklıma ilk olarak Maria Holic'teki lezbiyen kız geldi, Kanako muydu neydi adı. Kızın burnu oluk oluk kanıyordu, elini burnuna tutunca eline doluyordu en sonunda hep hastaneye kaldırıyorlardı kan kaybından :011:

Şahsen günümüzde çok sık kullanılıyor yersiz buluyorum biraz, komedi unsuru olarak kullanılmıyor sanki artık. Zaten günümüzde 10 animeden 8'inde kızlar artık çıplak bile gezse erkek karakterler normal karşılıyor :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sanji'nin burnu öyle bir kanamıştı ki kan bulunamazsa ölecekti, ve bayağı da ciddiye alındı bu durum. İşte o günden beri One Piece'e ilgimi kaybettim. Bu kadar ciddiye de almasalar olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Under'ında söylediği gibi son zamanlarda burun kanama muhabbeti çok sık yapılmaya başlandı. Tamam bu durum komik bir şey ama her çıkan serinin içinde komedisinin bu şekilde yapılmasını sevmiyorum. Bu durumu bazı karakterlerle özdeştirdim. Sanji, Kame Sennin gibi. Bu kişiler yaptığı zaman sözüm olmuyor, abartsalar bile. Çünkü bu kişiler zaten başından beri yapıyordu. Bu kişilerin bu olayı tutunca çoğu seride bu unsuru kullandılar.

Bakın Sanji'nin yeteneğine adam burun kanamasından neler yapıyor. :011:

v008.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hayır, düzeltelim. Bu olayın tutması, sadece One Piece ya da Naruto gibi seriler ile bağlantılı değil. Çok eskilere dayanan bir durum bu. (En basit örneği Orange Road mesela.)

Şahsen nefret ediyorum. Bunun adı komedi olamaz, yapmasınlar zaten. Hoş, şimdilerde - güya yanlışlıkla - bir bayanın göğüs kısmına dokunan erkeği ve bu olayları "Slice of Life" kategorisine sokuyorlar. Hoş, bir bildikleri vardır herhalde, onlar yaparken utanmamış böyle bir seviyesizliği, biz eleştirecek değiliz. En azından o enfes kategoriyi kirletmeseler daha iyi olacak ama, neyse.

Bu durum, hem baylar; hem de bayanlar için bir hakaret şahsi kanaatime göre. Ne demeye çalışıyorlar? Onu ben pek anlamadım, o yüzden soruyorum: Amacı ne?

Erkekler sapık, kadınlar sapık; herkes sapık. Bu olayı komikleştirelim gibi bir durum varsa, zaten yapılmasın. Gülemiyorum; sinirleniyorum. Yani kişi bu kadar mı laubali, bu kadar mı seviyesiz, bu kadar mı iğrenç bir karaktere sahip? Kendine hakim olamıyor mu? Acayip tuhaf bir şey falan mı görüyor burun kanatacak kadar? Heyecan ayrı bir konu; ancak bu kadar heyecan çok inanılmaz derece seviyesiz ve laubali kaçıyor. Komedi gibi bir alanı böyle kirlettikleri için artık konuşmak bile istemiyorum.

Hoş, son dönem "komedi" ve "romantizm" böyle olaylarla aktarılıyor. O kadar seven var, bu kadar konuştuğum yeter.

Hazır başlık var, sitemimi dile getireyim dedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Farklı bir kültürün, farklı bir inanışını; yapımların da yansıtmaları gayet doğal bir durum. Diyecek pek bir şey yok normal bir hadise hemen hemen her tür animede karşılaşabileceğimiz bir sahne. Beğenmeyen izlemez :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?