Jump to content
  • Kayıt Ol

Running Man


crows005

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Diğer Adları: Running Man

Orjinal İsim: 런닝맨

Tür: Eğlence, Komedi, Varyete Şov

Yönetmen: Im Hyung-taek / Ahn Jae-chul

Yapımcı: SBS

Dil: Korece

Ülke: Güney Kore

Running Man [런닝맨]; Güney Kore'de 11 Temmuz 2010'dan bu yana SBS kanalında yayınlanmakta olan ve de diğer asya ülkelerinde oldukça beğenilen bir eğlence programıdır. Yedi daimi üyesi oluşmaktadır. Programın her bölümünde daimi üyeler ve ünlü konukların görevleri yerine getirirken verdikleri mücadeleden dolayı programın sloganı "Don't Walk,Run!" yani "Yürüme,Koş'tur!"' olmuştur. Programın her hafta farklı bir teması bulunsa da

program tamamen doğaçlama devam etmektedir. Bu sebepten de gayet komik ve izleyenlere sempatik gelmektedir.

Yedi daimi üyeden oluşan running man ekibi yedi üye ile başlamış olsa da bir süre sonra dokuza daha sonra tekrar yediye düşmüştür. Üyelerden detaylı bir şekilde bahsedelim birazda.

[bimgx=150]

http://i.hizliresim.com/JpMd6B.jpg[/bimgx]

Yoo Jae Suk (유재석)

Yoo Jae-suk (유재석), popüler eğlence programlarının sunuculuğunu üstlenmiş 14 Ağustos 1972 doğumlu Güney Koreli ünlü bir komedyendir. Sürekli televizyon eğlence programlarında sunuculuk (MC) yaptığı için ülke çapında “Ulusal MC” olarak lanse edilmiş ve tanınmıştır.

Bu nedenle Running Man’e konuk olan ünlülerin çoğunu tanıdığı için diğer Running Man üyeleri kendisine gıcık olmaktadır. Yoo Jae-suk komedi showlarının yanı sıra filmlerde ve müzik kliplerinde de oynamıştır. Bunların içinde en dikkat çekeni PSY-Gangnam Style klibinde oynamış olmasıdır. PSY’nin bu klibinde Jae-suk, sarı takımı ve ilginç dansıyla izleyenleri güldürmüştür. Yoo Jae-suk, Running Man programında da kendisini göstermiş ve izleyicilerin favorisi olmuştur.Jae-suk için kendisine yakıştırılmış bir çok lakap bulunmaktadır.

Running Man show programında ise kendisi ile özdeşleşmiş lakaplar şunlardır:

Yooruce Willis: Kendisini sürekli Bruce Wills ile kıyaslaması nedeniyle takılmıştır.

Rapper Yoo: Running Man bölümlerinden birisinde görev esnasında rap şarkı yazmış ve söylemişti bu nedenler Rapper Yoo lakabıyla da boy göstermiş oldu.

Yoomes Bond: Özel ajan görevlerindeki başarısıyla bu lakabı hak etmiştir.

Grasshopper: Sürekli yeşil elbise ile özdeşleşmiş olması nedeniyle Çekirge ünvanına hak kazanmış.

Yoo Hyuk: Lise yıllarında ilginç dansçı olduğundan dolayı kendisine takılmış Hyuk ismi ile Yoo soyadının birleşiminde çıkmış bir lakaptır.

Yoobocop: İlginç robot dansı nedeniyle verilmiş olan bir lakaptır.

Yoo Jae-suk eğlence alanında da birçok ödüle layık görülmüş popüler bir Running Man üyesidir. Running Man izleyenleri arasındaysanız büyük ihtimalle kendisinin hayranlarından birisinizdir. Ayrıca Jae-suk yükseklik korkusu ile birlikte ürkek yapısı ile izleyenleri gülme krizlerine sokmakta çok yeteneklidir.

[bimgx=180]

http://i.hizliresim.com/dna43V.jpg[/bimgx]

Kang Gary

Kang Gary; 24 Şubat 1978 doğumlu ünlü bir Hiphop rapçisidir. Leessang isminde grubun üyesidir. (Leessang grubu iki üyeden (Gary ile Gil) oluşmaktadır. Şarkıları ile birlikte bazı filmlerde cameo yani misafir oyuncu olarak kısa kesitlerde rol almıştır. Lee Kwang-so'nun filminde ve Song Ji-hyo'nun dizisinde destek amaçlı misafir rolünde oynamış. Gary; Running Man'de yalan söylemede becerikli olamadığı için uysal ve sakin Gary olarak anılmakla beraber iki kez Running Man en iyi oyuncu yarışmasında birinci gelerek sürprizlerle dolu Gary olarak da anılmaktadır. Gary'nin en büyük zaafı ise Song Ji-hyo'dur. Ji-hyo'nun Running Man'e katılmasıyla birlikte ondan hoşlandığını gizlemeyen Gary sonunda Ji-hyo ile birlikte Monday Couple yani Pazartesi çifti olmuştur. Monday Couple olarak adlandırılmalarının sebebi Running Man Pazartesi çekimlerinde sürekli Gary ve Ji-hyo ile çift olmasından kaynaklanmaktadır. Running Man fanlarının bu çifti sevmeleri ve yakıştırmaları sebebiyle Monday Couple çifti fenomen olmuştur. Ayrıca birkaç kez en iyi çift ödülü almışlardır. Gary'nin Song Ji-hyo'ya olan düşkünlüğünü ve davranışlarını gören ünlü bayan konuklar Running Man'de çift ya da ortak olarak Gary'yi tercih etmekteler. Gary, Running Man üyeleri arasında en dürüst ve sadık üye olarak gözükse de azmiyle birçok bölümde galip gelmiştir. Ayrıca Gary'nin aşırı stresli durumlarda Stress diyerek rahatlaması ile Stress repliği Running Man fanları arasında fenomen olmuştur. Gary için takılmış lakapları sıralayacak olursak;

Peaceful Gary: Sakin,uysal,dürüst ve romantik özellikleri nedeniyle verilmiş bir lakaptır.

Monday Boyfriend: Monday Couple erkeği ayrıca Song Ji-hyo's boyfriend da denilmekte.

Ugly: Çok fazla olmasa da genelde Running Man üyeleri arasında çirkin denilerekte dalga geçilmektedir.

[bimgx=150]

http://i.hizliresim.com/1Y3jgj.jpg[/bimgx]

Song Ji-hyo

Song Ji-hyo; 15 Ağustos 1981 tarihinde doğmuş aslen bayan oyunculuk ve foto modellik yapmaktadır. Birçok filmde başrol oynamakla beraber Running Man'de de başı çeken üyelerden birisi olmuştur. Kang Gary ile Monday Couple ismiyle sevimli bir çift olmuş ve fanlar tarafından birbirine yakıştırılmışlardır. Ne kadar da çift olsalar da Gary'nin kendisine olan düşkünlüğünü kullanarak Gary'yi birçok bölümde kandırarak eledi.Ji-hyo Running Man'de görüntüsünü umursamayarak oyuna kendisini vermiş ve birçok izleyiciye kendini sevdirmiştir. Bir kız olmasına rağmen en zorlu görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Running Man yurtdışı görevlerinde (Hong Kong,Çin,Vietnam gibi) yarışları kazanmayı bilmiş ve en çok altın kazanan kişi olmuştur. Song Ji-hyo; Running Man programına ilk başlarda ünlü konuk olarak katılmış daha sonrasında ise Running Man'in ana kadrosunda yer almış tek bayan üyesidir. Ne kadar tek bayan üyesi desekte Running Man erkek üyelerinin birçoğundan daha korkusuz, akıllı ve güçlüdür. Running Man görevlerinde Running Man erkeklerinin yapamadığı zorlu görevleri korkusuzca ve başarıyla yerine getirmiştir. Running Man görevlerinde en çok galip gelen üyelerden birisidir hatta başı bile çekmektedir. Song Ji-hyo'ya takılan lakaplara sıralayacak olursak;

Ace: Running Man'de güçlü üyelerden olduğu için Running Man ası denilmiş ve Ace lakabına hak kazanmıştır.

Blanked Jihyo,Blank Ji, Miss Blank: Ji-hyo'nun özellikle yorgun ve sabah erken kalktığı bölümlerde durgun ve hissiz olması nedeniyle bu lakapları kullanmışlardır.

Song Sibling: Running Man eski üyelerinden Song Joong-ki ile abla (unni) kardeş ilişkileri gibi yakın ilişkisi olduğundan ikisine verilmiş lakaptır.

Kang Gary’s Girlfriend, Monday Girl Friend: Monday Couple çifti olduğundan verilmiştir.

Gold Ji-hyo: Running Man'de en çok altın ve yarışı kazanan olduğundan bu lakap takılmıştır.

Kim Jong-kook

Kim Jong-kook; 25 Nisan 1976 doğumlu olup başarılı bir şarkıcı kariyeri bulunmaktadır. Aynı zamanda TV show programlarında da boy göstererek popülerliğini artırmıştır. Running Man üyelerinin en güçlüsü olmakla birlikte akıllı analizleriyle doğru tahminlerde bulunarak görevlerde başarılı olmuştur. Running Man üyeleri kendisinin kaslı vücut yapısından ve güçlü olmasından dolayı çekinmektedirler. Hatta Running Man'e konuk olan kişiler dahi etiket çıkarma yarışmasında Kim Jong kook'dan çekinmekteler. Güçlü olması nedeniyle elenmesi zor bir üyedir. Bu yüzden de diğer Running Man üyeleri kendisini arkadan hançerleyerek yani hileyle eleyerek ya da birlik olup saldırarak oyundışı bırakmaya çalışırlar. Kim Jong Kook, özellikle HaHa ile abi-kardeş boyutunda bir ilişkisi olduğu için birbirlerine büyük-küçük kardeşim diye seslenmekteler. Lee Kwang-soo ile de sürekli didiştiklerinden Tom&Jerry kovalamaca sahnelerini Running Man seyircilerine keyifle izlettirmekteler. Yoo Jae-suk ile de aralarında sürekli rekabet söz konusu olmakta ve genelde birbirlerine rakip olmaktadırlar. Ayrıca Song Ji-hyo ile ortak olduğu görevlerde sürekli başarılı olduklarından bu ikiliye SpartAce lakabı verilmiştir. Kim Jong Kook, güçlü olmasının yanı sıra yakışıklılığıyla da bayan fanlarının ilgisini çekmekte. Bu özelliklerin yanı sıra en büyük zaafı bayan konuklara güç kullanmaktan çekinmesinden dolayı kazanacakken kaybetmesine neden olmaktadır. Özellikle Yoo Jae suk'un Jong Kook'a "Yoon Eun-hye'yi özledim" diyerek takılmasıyla Jong-kook'u utandırması dillere destan. Kim Jong Kook&Yoon Eun-hye ikilisinin hikayesine gelecek olursak; Yoo Jae-suk'un sunduğu X-Men isimli eğlence programında ikilinin çift olarak uyumlu olması sonrasında medyada haklarında ilişki yaşadıklarına dair dedikodu haberler çıkmasına kadar olan olaylar zincirinden ibarettir. Ne zaman Running Man'de Yoon Eun-hye ismi geçse Kim Jong-kook'a bir haller olur. Kim Jong Kook'a genelde güçlü olmasından dolayı gücü temsil eden lakaplar verilmiştir. Bu zamana kadar kendisiyle özdeşleşmiş lakaplar şunlardır:

The Commander(Komutan): Seçildiği grubun lideri olmada hevesli olduğu için Komutan lakabı uygun görülmüş.

Sparta Kook: Kaslı ve güçlü yapısı olduğu için Spartalılara benzetildiğinden bu lakapta uygun görülmüş.

Trainer Kook, Coach Kook: Kendisinin grubundaki üyelere hatta diğer rakip grup üyelerine sürekli taktikler vermesi sebebiyle adı Koç Kook'a çıkmıştır.

Mosquito Sound: Sesi ince ve tiz olduğu için Running Man üyeleri Sivrisinek ses olarak kendisiyle dalga geçmekteler.

Bear: Running Man erkek üyelerine aşırı güç kullandığı için Ayı olarakta seslenilmekte. Ancak daha çok Kaplan lakabı kullanılmakta.

Jong Kookie, Kookie: Ara sıra yaptığı şirin ve sevimli hareketler sebebiyle bu lakaplarla da seslenilmekte.

Tiger: Güçlü bir yapıya sahip olduğu için Kaplan lakabı uygun görülmüş.

Kookminator: Fiziki yönden güçlü olması sebebiyle Terminatör kelimesi ile isminin birleşmesinden çıkan bir takma isimdir.

Lee Kwang-soo

Lee Kwang-soo(Gwang-soo); 14 Temmuz 1985 doğumlu olup aktör, model ve şovmenlik yapmaktadır. Running Man üyelerinin en genci ve en zayıf üyelerinden birisidir. 1.93cm boyunda olmasından dolayı Running Man'in en uzun üyesi olduğunu da unutmamak lazım. Ayrıca talihsiz ve sakar olmasından dolayı diğer Running Man üyelerinin hatta konuk ünlülerin zorbalıklarına maruz kalmaktadır. Güçsüz olduğundan dolayı diğer Running Man üyelerine yaptığı ihanetlerden dolayı hain olarak itibar kazanmıştır. Hatta kendi grubundaki kişileri bile satmakta tereddüt etmez. Running Man üyeleri ve konuk ünlüler dahi ona güvenilmeyeceğini bilmekte Kwang soo'nun en büyük zaafı açgözlü olması ve Kim Jong-kook'u elemeyi çok istemesidir. Bu yüzden de Jong-kook'u elemek için fırsat kollamakta ancak sakarlıkları yüzünden başaramayınca Jong-kook tarafından tartaklanmakta Running Man bölümleri süresince bu ikilinin Tom & Jerry kovalamacasını andıran sahnelerle gülmekten yıkılacaksınız. Kwang-soo, kendine has robot dansı ve davranışıyla Running Man fanları tarafından çok sevilmektedir. Hatta diğer Asya ülkelerinde özellikle Vietnam, Tayvan ve Tayland'da Güney Kore'den daha çok sevilmekte. Bu yüzden de ona Asya'nın Prensi lakabı verilmiştir. Lee Kwang-soo'ta verilen lakaplara gelecek olursak;

Kwangvatar: Dünyaca ünlü Avatar filminde Avatara benzetilmesinden dolayı verilmiş isimdir.

Giraffe: Uzun boyundan dolayı zürafa olarak seslenilmekte.

Icon of Betrayal: Yaptığı hainlik ve ihanetlerinden dolayı İhanet İkonu haline gelmiştir.

Prince of Asia: Kendi ülkesinden çok diğer Asya ülkelerindeki popülerliğinden dolayı Asya Prensi ünvanına hak kazanmıştır.

Easy Brother: Ji Suk Jin ile eş olduğunda kolaylıkla elenen iki olduğundan Kolay kardeşler olarak adlandırılmaktalar.

Betrayer: Hain ünvanı

Kwang-ja: Running Man bölümlerinin birkaçında kadın kılığına giren Kwang-soo'nun kadın ismidir.

Ha Dong-hoon (HAHA)

Ha Dong-hoon kısa adı Haha; 20 Ağustos 1979 doğumlu olup şarkıcı, rapçi, dansçı, komedyen, aktör ve spikerlik yapmaktadır. Running Man'de çocuksu hareketleriyle ve Güney Kore'nin ünlü çizgi filmi Pororo penguine olan benzerliği ile fanların sevgisini kazanmıştır. Running Man üyeleriyle olan ilişkisine bakacak olursak; Kim Jong Kook ile abi kardeş ilişkisi vardır. Ancak iki yüzlü ve hain olduğundan Jong-kook'a birkaç kez ihanet etmiştir. Buna rağmen Jong-kook kardeşini affetmektedir. Ne de olsa Running Man'in yaramaz çocuğu Haha evlenene kadar ünlü bayan konuklara aşkını itiraf etmekte ve onlara sarkıntılık yapmaktadır. Bu yüzden de playboy olarak anılmıştır. Bu yüzden Haha'nın bayan konuklara olan bu çapkınlığını Running Man MC'si Yoo Jae-suk engellemektedir. Ayrıca Haha'nın Running Man'e konuk olan Suzzy'e düşkünlüğünden bahsetmemek olmaz. Suzzy ile mükemmel uyumu yakalayarak çift yarışmasını kazanmıştır. Haha ürkek ve korkak olmasına rağmen zeki olması sayesinde birçok casus görevinde başarılı olmuştur. Haha'ya verilen takma isimler ise şunlardır;

Haroro, Roro, Penguin: Güney Kore'ni ünlü çizgi filmi olan Pororo penguine benzemesi ve sevmesinden dolayı verilmiştir.

Harad Pitt: Running Man üyelerinin kendi isimlerini Hollywood aktör isimlerine benzetmeye çalışırken Haha'da kendi ismini Brad Pitt ile harmanlayarak Harat Pitt ismini çıkarmıştır.

Kid: Running Man'deki çocuksu hareketlerinden dolayı verilen çocuk lakabıdır.

Playboy: Evlenene kadar Running Man'deki bayan konuklara asıldığından verilmiş bir ünvandır.

Ji Suk Jin

Ji Suk Jin, 10 Şubat 1966 doğumlu olup Running Man üyelerinin en yaşlısı ve en güçsüz olanıdır. Yoo Jae-suk ile 20 yıllık arkadaşlıkları vardır. Hatta eşini Yoo Jae-suk tanıştırmış. Running Man üyeleri arasında en zayıf olanı ve en çabuk eleneni odur. Diğer Running Man üyeleri, Ji Suk Jin elenmeden yarışın başlamadığını söylemektedirler. Bu yüzden de Suk Jin'e yarış başlatan lakabı takılmıştır. Ji Suk Jin o kadar güçsüzdür ki; Running Man'e konuk olan bayan ünlülere bile yenilmektedir. Bu yüzden kimse Suk Jin ile eş olmak istemez. Özellikle 20 yıllık dostu Jae-suk ile eş olduğunda Jae-suk hoşnutsuz olmaktadır. Ancak Suk Jin şirin ve sevimli bakışlar yaparak kendisini kabul ettirir. Ji Suk Jin, Lee Kwang-soo ile eş olduğunda ikisi de Running Man'in en zayıf üyeleri olduklarından Kolay kardeşler olarak anılmaktadırlar. Ama ikisi birbiriyle muhteşem uyumlu olduğundan kaybederken bile izleyenleri güldürmekteler. Ji Suk Sin'e takılan takma isimler ise şunlardır;

Big Nose, Big Nose Hyung: Koca burun demektir. Burnundan estetik ameliyatı olması rağmen hala büyük olmasından dolayı takılmıştır.

Older Brother: Running Man'in en yaşlısı olduğundan büyük,yaşlı abi denmektedir.

Sunflower, Jae Suk Sunflower: Jae-suk ile eş olduğunda Jae-suk'un homurdanmalarını kesmek için ona sevimli ve şirin şekilde bakarak ikna ederken ayçiçeğine benzetilmesinden verilmiştir.

Impala: Running Man'in en zayıf ve güçsüz üyesi olduğu için zayıf bir hayvan olan Impala ile özdeşleşmiştir.

Race Starter, Race Start: En kolay ve çabuk elenen kişi olduğu için Running Man üyelerinde alay amaçlı kendisine yarış başlatan lakabı yakıştırılmıştır.

Easy Brother: Kwang-soo ile çift olduğunda ikisi için kullanılan lakaptır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • SPAWN-TheUndead

    6

  • crows005

    5

  • Squaw

    3

  • Nel

    1

Şansa bak, dün 1 bölüm izledim bu proğramı. :) Fena değil gibi, birkaç bölmüne daha bakacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mutlaka devam et, bayan konuklar geldiğinde çok daha eğlenceli oluyor.

Lee Kwang Soo, Ji Hyo nuuna bir de Haha en sevdiklerim içlerinde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi 96. bölümü izliyorum da, bu manchester united'da oynayan koreli futbolcu ile maç yapıyorlar. Eleman zürafa'yı seçti kendine, 15'er dk'lıktan 2'ye 7 maç. Manyak komedi bölüm. XD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ewt, ödül olarak Endonezya yanlışım yoksa orada yardim maçına gidecekler. Park senshu programın müdavinlerinden zaten. Karışık izliyorsun sanırım sen, gelin damat bölümü vardı onu mutlaka izle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

90'lardan başladım, öyle gidiyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Adı görünce bir an için başrolünü Koreli aktörler arasındaki aslarımdan biri olan Shin Ha Kyun'un üstlendiği aynı isimli film konuşuluyor sanıverdim. :D

http://mydramalist.com/6741-running-man

Neyse, yalnız bu yapımın da adını pek sık duyuyorum. İzlemedim hiç ama severi çok. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film izleme listeme almıştım ama daha nasip olmadı izlemek itircigim programı mutlaka izlemelisin çok eğlenceli gerçekten başta can sıkıntısına izleyeyim dediydim bağımlısı oldum çıktım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw, ben 90'lardan başladım. En baştan izlenmesine gerek yok proğramın. Basit temanı komedi sunuyor, takıl kafana göre gitsin :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@crows

Anladım canım, neyse bu ara pek izlemiyorum ama iştahım gelirse bi ara bakarım. :)

@Spawn

Komedi seviyorum. Gerçi bu tarz komedi türündeki şovları pek sevmem aslında ama bi göz atmaktan bir şey katbetmeyiz. :D En cazip yanı da istediğin bölümden giriş yapabilmek olsa gerek. :P haha

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

135i izledim dün, jackie chan vardı :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

jackie chan programa telefondan birkaç defa katılıyor. Bir bölüme de konuk oluyor. Tam hangi bölüm hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

jackie chan programa telefondan birkaç defa katılıyor. Bir bölüme de konuk oluyor. Tam hangi bölüm hatırlamıyorum.

135'te işte tamamen katılıyor. Sempatikliği halen aynı. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sempatikliği halen aynı. :)

Onu baya bir zaman önce, bir filminin basına tanıtımında izlemiştim, oyuncusu Koreli idi. Bu da fangirllere takılıyordu, elemana ''Oppa Oppa'' diye sesleniyordu tüm toplantı süresince, çok gülmüştüm. Öyle böyle değil, şeker ötesi biri bence. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ben bu programa bayılıyorum, çok eğlenceli. Hatta annemde bayılıyor, gerçi ne korece anlıyor, ne de ingilizce altyazıyı (aslında koreceyi bende anlamıyorum). Annemle oturup izlemek ayrı keyifli. Yazın yan gelip yatıp günlerce (bazen babamlada) izlediğimi hatırlarım ♥ Gerçi babam pek ilgilenmiyor ama izlerken spor bölümü denk gelirse seyrediyordu. Neyse işte... En sevdiğim bölüm şu bu demek isterdim ama diyemiyorum, tek tüke sıkıcı bölümleri oldu. Onları da anımsamıyorum artık. Ama Jaesuk olmazsa olmaz ♥

Jongkook'a Sparta ve kaplan (sanırım kaplandı) muamelesi yapmaları çok komik. Gwangsoo'nun ihanetlerinden sonra çıkan olaylar ise fazla gülünesi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?