Jump to content
  • Kayıt Ol

En Beğendiğiniz Yetenekler/Güçler


Fingolfin

Önerilen İletiler

Başlığın ismi yeterince uzun olduğundan ve günümüz animeleri gibi daha da uzun isim koymak istemediğimden, bu başlığın tam temasını burada açıklayayım:

Başlıkta belirttiğim kısıma ek olarak, keşke gerçek olsaydı dediğiniz yetenekleri/güçleri yazmanızı bekliyorum. Tabii nedenini belirtebilirseniz güzel olur ve animede olduğu haliyle mi yoksa bir kaç değişiklikle mi istiyorsunuz?

Size bir ilk 10 listesi oluşturma fırsatı veriyorum ama daha az veya çok yazabilirsiniz.

Şuan aklıma tam gelmiyor ama en çok beğendiğimi yazayım. Onun dışında Geass, Zampaktou, psişik güçler gibi şeyler de var.

1. Sharingan

[bimgx=250]http://fc00.deviantart.net/fs71/i/2013/079/c/e/itachi_sharingan_by_emixxiisan-d5yn5ce.png[/bimgx]

En beğendiğim güç bu. Pek çok şey yapabilirsiniz. Tabii animedeki eksiklikleri olmadan haliyle olması. Animede denge için mecbur kısıtlama gerekiyor. Ben bir bakıma direk nihai sharingan olsun isterim. Yine de tüm eksileri olmadan. :D

Şimdi bu bağlamda ninjutsu ve rinnegan da bunun yanında olacak tabii. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • aysöken

    1

  • cakiphan

    1

  • Fingolfin

    1

İnsanları (eğer klon yada modifiye insan değillerse) uzaktan kontrol etmeye dair güçler bana hiç cool gelmiyor öncelikle onu söyleyeyim. Accelerator'da bu yetenek vardı ama onun dışında birçok seşyle birlikte geliyordu.

1731313-newtype_flash.jpeg

Newtype

Hangi Yapımda Var?: Gundam serileri

Nedir?: İnsan evriminin mental bir gelişim kademesi olan Newtype'lar telepatik olarak başka insanların hissettiklerini hissedebiliyorlar. Empati yetenekleri çok güçlü olduğundan yarım bir cümleyi yada dolaylı bir ifadeyi bile anlayıp doğrudan yanıtlar verebilirler. Newtype'lar aslında bir savaşçı sınıfı olmadıkları halde yeteneklerinin eninde sonunda bu alana zorlanması sonucu eninde sonunda savaşçılar yada bir tür koz olarak kullanılan insanlar olarak karşımıza çıkarlar. Silahlarını kablosuz olarak uzaktan kullanabilmekten düşmanlarının zihnine psişik baskı uygulayıp onları öldürebilmeye dek birçok şekilde kullanılabilir.

PsychometrerEiji25_04022006.jpg

Psikometri:

Hangi Yapımda Var?: Pyshometrer Eiji

Nedir?: Psikometri dokunduğun insanların yada nesnelerin hafızasını kendine ekleyebilmektir. Bu şekilde cesetlerin de belli bir noktaya kadarki anılarını kendinize ekleyebilirsiniz. Bu kuşkusuz polisiye davaları çözmek için mükemmel bir yol gibi görünebilir ama eşyaların kaydettiği imajlar sesler, titreşimler türevi şeyler olabileceğinden tümüyle güvenemezsiniz ve bağlantısızmış gibi görünen parçaları birleştirebilecek kadar zeki olmanız gerekir.

tumblr_nb723zLb771rzkxhio6_500.gif

Factor:

Hangi yapımda var? : Linebarrels of Iron

Nedir? : Organik savaş makineleri olan MACHINA'ları kullanmayı ve onları çağırabilmeyi sağlıyor. Ayrıca MACHINA'ların içerisinde değilken süperinsan hızı, gücü ve dayanıklılığı ile hızlı iyileşme yetenekleri var. (Makineleri yokedilmediği sürece kolayca ölmemeleri açısından Valvrave The Liberator'daki Kamitsuki'lere de benzetilebilirler) Yeteneklerini kullandıklarında bir tür dövüş farkındalığı da kazandıklarından savaş tecrübesi olmasalar bile bu tür düşmanlara karşı üstün gelebiliyorlar. (Bu açıdan da Akito The Exiled'deki Hyuga Akito'nun Geass'ına benzetilebilir zaten Linebarels of Iron'de Factor'ların güçlerini kullandıklarında gözlerinin kırmızıya dönmesi olayı kendisinden yaklaşık 1.5 yıl sonra çıkan Code Geass: Lelouch of the Rebellion'da da kullanılmıştır)

aoAPvQ.jpg

Accelerator

Hangi yapımda var? : Toaru Majutsu no Index

Nedir? : Accelerator bu yetenek ile çevresinde partikül vektörler yaratarak kontrol edebilir. Bu ona ateşten elektriğe, hava akışından üst seviye ESP olmayan kişilere karşı zihin kontrolüne, manyetizmden bilgisayarlara dek birçok şeye hükmetmesini sağlar, EMP dalgaları yayarak teknolojik cihazları kullanılamaz hale getirebilir yada ona büyük ölçüde geçilemez bir savunma bariyeri yaratabilir.

Bu kısaca Tanrı'nın Gücü olarak özetlenebilir. Ama durdurulamaz değildir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Psikometriyi ilk kez Battle Angel Alita da gördüm savaş esnasında kullanışsız gibi görünsede, dokunulan cisimlerin hafızalarını edinebilmekle beraber birinin iyi bir şekilde kullandığı tabanca kılıç vs ele alındığında eski kullanıcılarının nasıl kullandığı birinci elden deneyimlendiği için yetenek sahibinin vücudunun kapasitesine göre o dalda hiçbir şey bilmeseniz bile deneyimli bir savaşçıya dönüşmenizi sağlayabiliyor. İlgimi çeken güzel yeteneklerden biridir

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Gılgamesh / Enuma Elish / EA

Gördüğüm en OP yeteneklerden birisidir. Okunamaz,öğrenilemez, başkası kullanamaz, karşısında sağ durulamaz, her türlü büyü ve etkiyi yok eder, tekrar tekrar üst üste kullanılabilir, aynı zamanda kırılmaz. Tanrıya meydan okur.

http://i.hizliresim.com/WZZd4Q.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?