Jump to content
  • Kayıt Ol

Exploit dadandı, yardım!


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Browser'larımın açılış sayfalarıma habernet (tr-9.net) adlı bir siteye yönlendirme yapmaya çalışan bir exploit dadandı. Temizlemeyi başarsam bile restart sonrası geri gelmeyi sürdürüyor. Dün hiç uyumadan sabaha kadar denedim ama başaramadım. Bu sorunla daha önce karşılaşmış ve kesinkes çözmüş biri var mı aranızda?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • CasvalDeikun

    2

  • fake

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Valla tam net hatırlamıyorum doğrusu. Çok önceleri böyle sorunlar benim yine başıma gelmişti, sanırım aynı sorun. O yüzden umarım işe yarar birazdan söyleyeceğim yöntem.

Tarayıcıların kısayollarının ilk olarak özellik (properties) bölümüne girdikten sonra, hedef (target) bölümünde olan kısım içerisinde tırnak işaretli bölümden sonrasını sil abi. O zaman sanırım sorunun çözülmüş olur. Yani resimlerle anlatalım doğrusu.

Normal kısım:

E26ig6w.png

Pislik, ekstra çıkan kısımlar:

T5n1JIW.png

O benim tabii "pislik" dediğim kısımlar benim kendi yazdıklarım; ancak senin yapın yine benim yazdığım kısımlara benzer olmalı. O yüzden tırnak işareti sonrasında eğer bir şey varsa (o benim yazdığım "http" örneği gibi) tamamen sil. Onu kendisi oluşturuyor. Umarım sorunun çözülür.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu yaptığım birşey ama exploit'in kendini yüklediği kodu yerleştirdiği klasörü tespit edip ortadan kaldırmam gerekiyor. Asıl mesele bu :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

uzun zaman zaman önce "portalsepeti" isminde, exploit görünümünde bir virüs dadanmıştı. kendim çözmeyi beceremeyince yaptığım aramalarda aşağıdaki siteyi buldum. tabii emin değilim ama belki gösterilen adımların bir faydası olur.

http://uzmanim.net/soru/portalsepeti-tarayici-korsani-nasil-temizlenir/5395

Bu arada, senin mesaj arada kaynamasın; ancak şans eseri yine senin verdiğin site üzerinden "tr-v9" problem çözümünün anlatımını gördüm rastgele, onu yazayım dedim yine kaynak olması açısından buraya. Yabancı kaynaklara bakmayı düşünüyordum aslında; ancak oldukça detaylı anlatılmış, gerekli olduğunu düşünmüyorum. Umarım bu anlatım faydalı olur ve bu defa sorun çözülür inşallah: http://uzmanim.net/soru/tr-v9-net-kaldirma-tr-v9-net-temizleme/2141

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?