Jump to content
  • Kayıt Ol

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka


painscream

Önerilen İletiler

70187l.jpg

Hikaye, Dungeon olarak da bilinen labirent şehri Orario' da geçer. Bell Cranel, bir gün maceraya atıldığı sırada Minotor denilen bir canavarın saldırısına uğrar. Tam ölmek üzereyken, Aizu Wallenstein adındaki bir maceraperest tarafından kurtarılır. Bell ilk görüşte ona aşık olur ve onun gibi bir maceraperest olmaya çalışır.

Tanıtım Deadpool' a aittir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

İki yıl önce mangasına başlamıştım sonra çok yavaş çıkınca çevrilmiş 4 ciltlik romanını okudum ve bahar sezonundan en çok beklediklerim içerisinde yer alacak bir yapım fantastik yapımları seviyorsanız öneririm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. bölüm

Çizimleri ve seiyuları çok iyi. Beni tek şaşırtan Hestia'nın loli goddess olduğunu biliyordum ama mangada Bell ile aynı boydalardı ama burada çok kısa olmuş. O gögüsleri fazla duruyor öyle bir boy varken.Bu arada Bell'in diş fırçalarken misvak kullanması hoşuma gitti. Bell'in harem tayfası belli oldu genel manada, Hestia, Syr Flover, Eina ve War Princess, ikinci arkta birde lili adlı hobitimiz eklenecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. Bölüm:

Seri iyi başladı, iyi de devam ediyor benim açımdan. Freya bir şeyler amaçlıyor ama ne amaçladığını anlayamadım tam olarak. Ortalığı karıştıracak bir tanrı kendisi bence. Freya ve Loki iskandinav mitolojisinden tanrılar. Hestia, Yunan mitolojisinden Zeus' un en büyük kız kardeşiymiş. Böyle bir mitoloji arayışı yaparak, bu tanrılar hakkında da biraz bilgiye sahip oldum kendisi sayesinde :) Bunları geçersek, karakterimiz hızla güçleniyor. Seride karakter vs karakter de görürsek çok güzel olacak ki, zindanlarda canavarlarla dövüşlerde 2 aile karşı karşıya gelebilir ve öyle bir aksiyon görebiliriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Son bölüm iyidi. Seri gözüme girmeye başladı. Böyle devam ederse daha bi gözüme girer. Başta beklentim çok aşağıya çekilmişti ama şimdi tekrar çıktı. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bir değişlik yapıp güncel bir seri izleyeyim dedim ve kararımdan da gayet memnun kaldım. Sıkılmadan, eğlenerek izledim 9. bölüme kadar. Beklenti olmadan izlemek gerçekten güzel etki yapıyor. Tabi bazı noktaları eksik buldum ama sanırım onlar da shounen olduğundan, basit tuttuklarından veya safça bırakmak istediklerinden kaynaklanıyor.

Ana karakteri beğendim; gıcık değil, yaptıkları gayet uygun, kötü biri değil, artiz değil, çizimi tuhaf değil. Daha bir çok özelliğiyle başarılı buldum. Seiyuusu ise tahmin edebileceğiniz gibi Sword Art Online'da Kirito'yu seslendiren, shounen serilerin vazgeçilmezi Matsuoka Yoshitsugu. Adam bu tür animelerle Johny Deep ile Tim Burton gibi oldu resmen, vazgeçilemiyor.

Ayrıca ana karakterin savaş gücü ve kişilik gelişimi de yerinde. Fantastik bir evrende olabilecek mantık çerçevesinde gelişiyor. Yine kahramanımızın çevresindekilerle etkileşimi de gayet başarılı.

Oppai-sama... öhöm... Hestia demek istedim... yine başarılı olmuş. Animeye kattığı eğlence güzel ve destekleyici karakter olarak da oldukça başarılı olmuş. Ayrıca güzel de. Yeri geldiğinde liderlik de yapabiliyor. Kişilik özellikleri de başarılı. En önemlisi tsundere değil. Güzel olduğunu da söylemiş miydim. :D

Animede ailenin(illa kan bağıyla olması gerekmiyor) çok önemli ve güzel bir bağ olduğu, sevmenin ve sevilmenin önemi gibi güzel mesajlarda yakalanabilir. Ayrıca sadakat, özveri, başkasının iyiliğini kendininkinden öne koyabilme, çalışmak, azimli olmak, sevdiklerine inanmak(güvenmek), en önemlisi de kendine inanmak(güvenmek, değer vermek anlamında) şeklinde diğer güzel mesajlarda bulunabilir. Ne ve nasıl görmek istediğinize bağlı.

Her eserden veya olaydan bir şeyler kapılabilir ya da önemi hatırlanabilir ama gel gör ki güzel mesajların yanında alttan alttan, bazen açıktan, kötü şeyler de pompalanıyor orası ayrı. Bazıları gün gibi ortada, bazılarını ise fark etmek zor. Lakin burada bunlardan bahsetmeyeceğim zira sadece bu animede değil genel bütün sektörde olan bir şey(Bunda söylemek nasip oldu). Yine de anime vb. nin bir şeyler öğrenme aracı olmadığını bilmemiz kafidir. Çünkü öğrenmekle, bilmek farklı şeylerdir. Farkında olmak ise en az şekilde etkilenmeyi sağlar. Neyse...

Bu animede de yine dungeon teması var, dolayısıyla RPG oyunlarından alışkın olduğumuz dövüşler, sistemler var. Dünya olarak ise Yunan, İskandinav, Asya mitolojilerini harmanlamışlar. Ama bu mitolojideki kişilerin çoğunun cinsiyeti değişik. Alışık olduğumuz üzere; mitolojilerde iyi olarak geçenleri kötü ve kötü olarak geçenleri de iyi olarak görüyoruz. En bariz örnek, şu an için görünen Loki ve Freya var. Yine yaratıklarda da aynı şekilde çoğu mitolojiden esinlenilmiş.

Animenin animasyonları da başarılı, savaş sahnelerini beğendim. Ayrıca müzikleri de güzel. Ama op ile ed i beğendiğimi söyleyemem.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Mangasına neredeyse yetişti sanırım o yüzden az bölümlü tutmuşlar. 4 bölüm kaldı artık. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bitti, 8. bölümde ara vermiştim. Kalan 5 bölümü izleyip sonlandırdım. Bu serinin devamının gelmesini isterim açıkçası. Potansiyeli var, aile savaşları görebileceğimiz gibi boss savaşları da var. Ben bu tür serileri genel olarak seviyorum. Tam olarak oyun serisi sayamayız, kendi dünyası böyle serinin. Fakat dungeon, online oyun gibi temalar her zaman ilgimi çekmiştir. O yüzden daha bir heyecan ile bekleyip, izleyebiliyorum.

Hestia karakteri başlarda hoşuma gitmişti, hatta baya da resmi vardır elimde :011: Seriye ara verip tekrar başlayınca gözüme hoş gözükmemeye başladı. Sevdiğim karakterler arasından bile kaldırdım :D Bu aileye başka kimseler katılacak mı merak ediyorum açıkçası. Karakterimizin dostları var ama başka ailelerden. Elbet katılan olacaktır bence.

Kendini izlettirdi, genel olarak sevdim. Devamı gelirse de izlemeyi düşünüyorum. Umarım devam sezonu çekerler. Genel olarak puanım 7/10. Bahar sezonunun güzel ve kendini izlettiren yapımlarından biriydi bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bahar sezonundan her hafta zevkle beklediğim iki seriden biri oldu. (diğer yahari serisi) romanının 5 cilt prolog kısmına kadar okumuştum lakin animede eksik yanlar olsa da izlettirdi sonuna kadar. anime 5 kitapla bitti ama roman devam ediyor ve 2 yıl içinde yeni sezon haberi bekliyorum açıkçası. Kitabını okuduğum ve roman tartışma sitelerinden öğrendiğim kadarıyla cevap verebilirim sorunuz varsa. Bu arada açılışta gösterilen kırmızı bıçakla Welf in minotor boynuzundan yaptığı bıçak hiç benzemiyor.

Pain'in sorusuna cevap vermem gerekirse.

İlerde Hestia'nın ailesine katılacak olanlar

Liliruca Arde

264017.jpg

Welf Crozzo

283320.jpg

Yamato Mikoto

285655.jpg

Haruhime kendisini animede görmüyoruz ama 7. kitapta geçen bir karakter.

280719.jpg

bunlar harici katılabilecek karakterler ilk 7 kitap itibariyle katılmayıp da

Tulle Eina yarı elf kızımız

264083.jpg

Lion Ryu

280615.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bahar sezonundan her hafta zevkle beklediğim iki seriden biri oldu. (diğer yahari serisi) romanının 5 cilt prolog kısmına kadar okumuştum lakin animede eksik yanlar olsa da izlettirdi sonuna kadar. anime 5 kitapla bitti ama roman devam ediyor ve 2 yıl içinde yeni sezon haberi bekliyorum açıkçası. Kitabını okuduğum ve roman tartışma sitelerinden öğrendiğim kadarıyla cevap verebilirim sorunuz varsa.

Pain'in sorusuna cevap vermem gerekirse.

İlerde Hestia'nın ailesine katılacak olanlar

Liliruca Arde

264017.jpg

Yamato Mikoto

285655.jpg

Haruhime kendisini animede görmüyoruz ama 7. kitapta geçen bir karakter.

280719.jpg

bunlar harici katılabilecek karakterler

Tulle Eina yarı elf kızımız

264083.jpg

Lion Ryu

280615.jpg

Welf niye yok. :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Welf niye yok. :(

Romanın çevrilmiş bölümlerinde öyle bir şey okumadım.

Bir saatlik araştırmadan sonra 6. kitaptan itibaren Welf' te Hestia ailesine katılıyor.Bu araştırma sonucu ekstra bilgi

finaldeki bosla savaştıktan sonra Bell lvl 3 oluyor ve bir ayda buraya ulaşan ilk maceracı olacak.

Bu arada Loki ailesinin birinci sınıf maceracıları hep 5-6 lvl .Freya saldırıya geçmesede Apollo, Soma ve İshtar aileleri ile savaşlar olacak 6 ve 7 kitaplarda.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Hiç bir beklentim olmadan ve hatta animenin kendisinden önce Hestia karakterini gördüğüm zaman "yine fanservice dolu bir anime olacak" diye düşünüyordum ki, 13 bölümü 2 gün içinde zevkle izledim. Her şeyin dozu ayarındaydı. Sadece OP ve ED şarkıları daha iyi olabilirdi. Zaten "J.C.Staff" adını gördüğümde bile bunun iyi bir seri olacağını bilmeliydim. Light noveli ile ilgili bilgim yok ama 2-3 yıl bile olsa beklemeye değer bir seri. Bu arada animede en çok karakter tasarımlarını sevdim. Bence kendine özgüydü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...

Beyler ve Bayanlar öncelikle hepinize iyi günler dilerim ,
Anime ve Manga işinde yeniyim Danmachi'nin manga yada romanını Türkçe olarak okuyabileceğim site varmı ?
Google'da aratarak sadece 2.sezonun ilk baş kısımlarını bulabildim romanını hiç bulamadım eğer manga ve varsa diğer romanları okuyabileceğim siteleri söylerseniz sevinirim.Teşekkürler

  • Süper 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?