Jump to content
  • Kayıt Ol

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (2015)


painscream

Önerilen İletiler

72739l.jpg

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works serisi 2. sezonuyla kaldığı yerden devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 39
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    13

  • bLueeekun

    6

  • aysöken

    6

  • painscream

    4

Allah'ım nolur Rin'in Shirou'yu tüm izleyici/okuyucuların duygularına tercüman olarak azarladığı her sahne mükemmel şekilde işlensin lütfen.

-24 Mart 2015

Bakalım seri sonunda bu yoruma geri döneceğim, duam yerine gelecek mi göreceğiz :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sen unutsam bile ben hatırlatırım sana. :P İlk sezonu haftalık izlemedim ama bu sefer böyle olmayacak. İlkbahar sezonundan bu seriyi yorumsuz bırakmayalım da eski seri sohbetlerimize geri dönüş yapalım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Önceki tv serisiyle farklılıkları varsa teorim doğru çıkacak mı bakalım. Gerçi başka bir yerdeki imalı bir yorumdan sonra emin olmuştum ama neyse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

FSN yeri başkadır bende bunuda kaçırmam artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. Bölüm:

Çok bomba başladı. 2. sezon aksiyona doyacağız, olaylar ardı ardına gelecek gibi. İlk olarak Archer, Tohsaka' ya ihanet etti. Tohsaka, Saber' ı kurtarıp yeniden Shirou ile takım olurum gibi bir şey söyleyince zaten Archer bir tepki göstermişti, hemen ardından da ihanetini gördük. Caster giderek güçleniyor, nasıl alt edilecek bakalım.

Tohsaka' yı kurtaran yine Shirou oldu ve ondan sonra bir konuşma sahnesi geçti. Shirou, Tohsaka' yı her zaman izlediğini ve zamanla ona karşı bir şeyler hissettiğini itiraf etti. Tohsaka' nın tepkisi de gayet güzeldi :011: Tsundere Tohsaka :011: Ardından kurtardığı için teşekkür ediyor Shirou' ya ve beni kurtardığında gerçekten mutlu oldum diyor. Shirou- Tohsaka ikisi de artık Master değil, bakalım ne yapabilecekler?

Açılış ve kapanış parçaları bana sönük geldi, daha iyi parça beklerdim 2. sezona özel olarak. Dinledikçe/izledikçe alışırım belki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm için

Açılış ve kapanış çok hoş gelmese de kısa sürede alışırım gibi geliyor. Tohsaka'nın pozitif ruhu Archer'ın kilise girişinde duraksamasına neden oldu ve peşi süre ihanet geldi. Lakin yaşamalarına izin vermesi hala bağlarını koparmadığının göstergesi. filminde kilisede Saber Tohsaka ile geliyordu ama burada öyle bir şey görmedik.

Yalnız Gerek Archer gerek Shirou'nun Tohsaka yı tasvir ederken benzer kelimeler kurması ipucu verirken sonda mücevheri Shirou, Tohsaka ya verince tüm şüpheleri ortadan kaldırdı artık. Sonda Shirou'nun itirafı ise en güzel bombaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası bu bölüm -şu ana kadar yayınlanmış bölümler içerisinde- karakter gelişiminin tavan yaptığı bölümdü. Shirou'nun monologları, Archer-Tohsaka diyalogları ve Shirou-Tohsaka'nın konuşmaları derken karakterlere gerçekten ısındık. Ama sitem etmek istiyorum, NEREDE BENİM MÜZİÐİM? Allah'ım bu sahne çok boştu, en son itiraf anında çalan o müzik hiç mi etkilemez.

Yorumlarda şöyle bir şey gördüm, orijinal sahneye VN'de çalan müziği koymuşlar ah böyle olacaktı işte ah http://a.pomf.se/mknorg.mp4 :/

Archer-Shirou ilişkisi artık daha nasıl göze sokulabilirdi, bu bölümde resmen artık dediler yani anlamayan kalmamıştır izlemeyenler arasında. Archer-Caster dövüş sahnesi gerçekten harika ötesiydi, böyle kilit anlarda insanı nefessiz bırakmayı çok iyi başarıyor ufotable. Hepimiz Archer'a kilitlendik o sahnede, soluğumuz kesildi :D

Hoşuma giden bir diğer şey ise, Rin bu bölümde çok tatlıydı yahu! Onlarca ss aldım sanırım ne kadar şirindi yüz ifadeleri. <3 Ağlaması bile tatlıydı, aşk itirafından sonraki tepkisi çok doğaldı. Shirou işini biliyor, ihanete uğramış kalbi kırık kızı nasıl tavlıyor hemen çakal :011:

Bir de Saber sahnesini herhalde bilmeyen yoktur ama yine de "fanservis" olarak görebilecek olanlar için söyliyeyim, o kıyafet o pozisyon direk VN'de mevcut CG olarak. Caster <3

Kapanışı beğenmedim, klasik kalafina işte böyle videoda geçen sahneleri izleyip, "bu bölüm şunlar oldu" diye düşünürken arkaplanda kafanızı yormayacak bir arkaplan müziği gibi. Lakin şu sahneye ba yıl dım, duvar kağıdı olarak bulmak istiyorum hemen:

Konsept şahane.

Edit: Ha söylemeyi unuttum, ben açılış parçasını çok sevdim. Trailer'da da bayılmıştım zaten de, görsellerle falan iyice beğendim. Kesinlikle son bölümlere cuk oturan bir "ağırlığı" var. Depresif, melankolik ve kesinlikle hareketli olmaması gereken bir şarkı koymalılardı tebrikler. 10/10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ama şimdi bu oldu mu ya? İlk routedeki Shirou nerede şimdi ki Shirou nerede? Resmen Saber'a hakaret ya. :(

O güzelim ShirouxSaber routesinde Shirou'ya genel olarak uyuz olundu ama ShirouxRin routesinde ise Shirou daha bi oturaklı, daha bi mantıklı geliyor insana. Resmen evrim geçirdi çocuk. Kim bilir Sakura routunda nasıl olacak. :( Acıdım Saber'a ne diyeyim. Seriye ara vermeden devam etselermiş çok daha iyi olurmuş. Shirou Rin'e sonunda açıldı. Archer Caster'ın safına geçti ama yinede ben bir şeyler tezgahlamıştır düşüncesiyle ona katıldığını düşünüyorum. Gerçi ilk routedeki gibi farklı bir Archer görürsek düşündüğüm gibi olmaz.

@Under

Linkteki şarkı uyumlu ama sadece piyano sesi uyumlu gidiyor. Ding ding sesi hiç gitmemiş sanki. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla işte o sahnede o çalıyordu normalde, o şarkı böyle duygusal sahnelerde kullanılmıştı VN'de hep. Aynısı olması gerekmiyordu ama yine de buna benzer bir OST yapıp arkaplana koyabilirlerdi. 2006 animesinde mesela Emiya isimli OST'yi Kawai Kenji kendince yorumlayıp animeye eklemişti. Nolurdu sanki melodisi falan benzer bi şarkı yapsalardı ya da sadece piyanosu olsaydı ;__;

Eğer bu animede "Emiya" için farklı, yeni bir versiyon duymazsam animeyi her yerde elimden ne kadar geliyorsa kötüleyeceğim. 08 Nisan 2015 :D Prisma Ilya'da bile yaptılar burada olmazsa gitsinler atlasınlar uçurumdan.

Edit: Bir de dikkatimi şey çekti. İlk sezon açılışının en son sahnesinde Shirou Saber'a doğru yürüyordu. Ama 2. sezonun kapanışındaki o son sahneye bakarsak Shirou Rin'e doğru yürüyor. Fate route'undan çıkmış olduğumuzun bir diğer kanıtıdır Saber sevenlere kapak olsun :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. Bölüm:

Caster' ın neler yaşadığını gördük bu bölümde biraz. Önceki masterını, neler olduğunu. Caster, Medea isiminde mitolojideki biri. Yunan mitolojisinden kendisi. Kendisine ihanet etmiş bir erkekten intikamını nasıl aldığını anlatıyordu viki sayfası. Karakter olarak baya güçlü bir kadın karakter açıkçası. Animeler sayesinde mitoloji bilgim de baya ilerliyor sağolsunlar :011:

Bunu geçersek, gelecek bölüm Berserker vs Gilgamesh olacak, önizlemeden duyduğumuz kadarıyla Shiro' da yetişiyor galiba. Filmden neler olacağını bilsem de, filmde o kadar iyi anlatılmadığı için gelecek haftayı merakla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölümü henüz izlemedim ama Medea muhabbetleri geçince dayanamadım şunu atacağım:

Fate/Hollow Ataraxia'da Medea'nın hikayesi uzun uzadıya anlatılıyor, çok etkilenmiştim. Hele de arkaplanda Medea'nın gençliğini görünce, nasıl da tatlı ;w;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fate kızlarının hepsi güzel ve tatlı resmen. İçlerinden bir seçim yapmak çok zor :D İlk tercihim Saber olsa da, zaman geçtikçe ve öteki karakterleri tanıdıkça tercih yapamaz hale geliyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölümü henüz izlemedim ama Medea muhabbetleri geçince dayanamadım şunu atacağım:

Fate/Hollow Ataraxia'da Medea'nın hikayesi uzun uzadıya anlatılıyor, çok etkilenmiştim. Hele de arkaplanda Medea'nın gençliğini görünce, nasıl da tatlı ;w;

Karizmatik kapşonlu halinin altında ne şirin bir şey varmış öyle :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

[bimgx=600]

http://puu.sh/hdVc6/01702a1741.jpg[/bimgx]

2. bölüm:

İzledim ve napmış adamlar o bölüme öyle. VN'de olmayan tonla şey eklemişler. Bir de bazı sahneler hızlı geçilmiş gibi gelmişti bana, forumları kontrol ettim 7 dakikası kesilmiş bu bölümün (ufotable twitter'ında yazmış, BD satışı için olsa gerek).

Forumlarda Caster'ın "filler" eski Master'ının neden kötü kalpli müslüman olduğuyla ilgili tepkiler var. Haremi falan vardı hani, ırkçılık var vs diye tepki göstermişler.

İşin açığı o teknolojik Mana sahnesi bana çok yapay geldi, ne alaka Fate serisiyle orasının. Onun haricinde bölüm güzeldi, hele Leysritt ve Sella'nın bu kadar dahil oluşu çok hoşuma gitti bir Leysritt fanı olarak. Hele ki saçlarının açılış "fanservisi" bir fan olarak beni çok sevindirdi :011:

Leysritt'in "Homunculus" muhabbetinin geçmesi güzel bir ayrıntıydı, ayrıca Ilya'nın bir an Kiritsugu'yu anımsayıp anne-babasını olaya dahil etmesi çok çok güzel bir ayrıntıydı. Hoş sonu kötü bitti ;______;

Leysritt'in Homunculus meselesi sanırım FSN VN'sinde değil de Fate/Hollow Ataraxia'da açıklanıyordu. Spoiler olmayacak muhtemelen de şöyle bir bahsedersem:

Einzbern'ler malum Grail oluşturmak için tonlarca deneme yapıyorlar ve sonuç olarak tonlarca Homunculus doğuyor Ilya'dır Iri'dir işte bir de Leysritt var. Normalde Leysritt'i kullanmak istemiyorlar ama işte sonradan Ilya'ya bağlıyorlar ve onun koruması yapıyorlar. Ilya ile aralarında da çok güçlü bir bağ var o yüzden, eğer Ilya ölürse Leysritt deölüyor. Gerçi burada önce Leysritt öldü ;_; Yanlış hatırlamıyorsam Ilya'nın birden irkilmesi de tam Leys'in kolunun kesildiği sahneden sonraydı, muhtemlen hissetti.

Leys ile ilgili bir diğer ayrıntı da, kendisinin dövüş yeteneklerini daha çok artırdıkları için günlük aktivitelerde zayıf kalıyor. Yani kendisiyle ilgili işleri çok iyi yapamıyor, konuşması falan yarım yamalak bu yüzden. Aklından o an ne geçerse düşünmeden söylüyor falan :011: Hatta Alman mıydı neydi, japoncadan çok almanca biliyordu. F/HA'da Shirou'yla almanca günaydınlaşıyorlardı :D

Gitti güzel kısa saçlı yarim ;_; Sıradaki bölüm Berserker vs Gilgamesh ;_;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O resim dövüşün sonucunu açıklar gibi resmen. :(

Caster'ın eski masterı Müslüman mıydı? Cidden öyleyse bir tepkiyide biz gösterelim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Müslümanlık ve büyücülük bir arada? Böyle fantezi türüne dala dala insanlar büyüyü elden avuçtan ışık fırlatılan masum bir şey sanıyor. Hani tatlı bir şeymiş gibi gösterirsin de şu işe hiçbir dini karıştırmasalar daha iyi olur. Bir ara Haruhi'de de adam ''duam kabul olacaksa Muhammed'e bile dua ederim'' falan dediydi, orada kızmıştım. Bak, celallendim yine.

Düzenleme: 15'te resmen gösterip elletmedi. Bluray'e çok fazla şey mi saklıyorlar yoksa hepsi bu kadar mıydı bilemedim. Esas kaynakta da pek bir şey yoktu ama ben bayağı atarlı bir şeyler bekliyordum Herkül'den. Tam bir şey olacak flashback aldı, başka sahneye attı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Of be abi o nasıl bir bölümdü (Bazı şeyleri göremedim gerçi BD için kestiler herhalde yine ://////// Anlaşılan BD çıktıktan sonra tüm seriyi baştan izlemek gerekicek, bu kestiği sahneler resmen tüm duygunun içine ediyor. UBW filmi bile duyguyu daha iyi yakalamıştı.

Öncelikle şunu bir atayım uzun bir yorum olacak. Bu alttaki müziğin normalde orman sahnesinde çalması gerekiyordu :/ Hadi bunu çalmadınız bari buna benzer bir şey çalın, yine boş duygusuz sessiz ambiyanssız bir bölüm.

Ufotable bunu niye yapıyor bilmiyorum, orijinal içerik ve açıklamalar dururken her olaya kendilerince bi "backstory" yani hikaye uydurmaya çalışıyorlar. İlla o Zero'yla bağ kurmaya çalışacaklar rahat edemiyorlar. Sözde Angra Mainyu muydu artık neydi o kısımlar çok ama çok saçmaydı bana göre. Ilya animede pek sevilmeyen bir karakter derinine inilmediği için, biraz da olayı Ilya açısından gösterilmesi güzel tabi. Ama bunu yaparken VN'de geçen kilit detayları da üstünkörü geçmemek gerek.

Müziklerden midir nedir bana hep bir şeyler eksik gibi geldi bu bölümü izlerken. Ne bileyim şu sahne bile insanın tüylerini diken diken eden bir sahne olmalıyken olaydan bir şey anlamayan insanlar için "noluyor burada yav" etkisi verir sadece. Keşke "orman" sahnesini dövüşten sonra verselerdi vn'deki gibi, daha çok etkilerdi insanı.

Önceki bölüm bahsettiğim Homunculus olayının bu bölüm açıklığa kavuşturulması güzeldi gerçi, bazı sorulara da cevap veriliyor Ilya hakkında. Anlamayanlar için aklımda kaldığı kadar özet geçeyim.

Einzbernler bu savaşı kazanmak için ellerinden ne geliyorlarsa yapıyorlar gördüğümüz gibi. Tonla homunculus yaratıyorlar ama başarısız oluyorlar. Sonra bir de Ilya var, yer yer gördük ki Ilya'nın tüm vücudu "Command Spell" (Artık altyazıda nasıl çevrildi bilmiyorum) ile dolu. Einzbernler her savaşta en güçlü Servant'ı elde etmeye çalışıyorlar. İlk savaşta akıllarına gelmiyor, ikinci ve üçüncü savaşta sanırım nasıl yapacaklarını üç beş kavrıyorlar. 4. savaş yani Zero'da en güçlü Servant'ı yani Saber'ı summonluyorlar. Ama bu sefer de ihanete uğruyorlar. Orada da diyorlar ki kendi adamlarımızdan başka kimseye güvenemeyiz. Bu yüzden Ilya'nın bütün vücudunu Command Spell ile kaplayıp kendi başlarına en güçlü Servant'ı summonluyorlar.

O "bağlama" işlemi o yüzden gerçekeşiyor yani. Ilya'nın vücudundaki o tüm spell'leri Berserker'ı Ilya'ya bağlamak için kullanıyorlar bu da inanılmaz bir acı veriyor. Farkındaysanız daha savaş başlamamış, ortada Grail bile yok. Normalde Servant'lar o Grail'in enerjisiyle summonlanıyor ve böylece varoluyorlar. Ama Berserker'i tamamen Ilya'nın enerjisini kullanarak çağırıyorlar. Yani savaş aslen başlayana kadar o geçen uzun süreçte (1-2 ay) Ilya resmen azap çekiyor. Berserker Ilya'ya ağır geliyor ve onun her hareketi Ilya'ya acı veriyor. Şimdi acı çekmemesinin sebebi de Grail'in ortada olmasından kaynaklı, yükünü hafifletiyor Ilya'nın.

[bimgx=500]http://puu.sh/hoghX/3afcd05323.jpg[/bimgx]

Orman sahnesi ise yine Einzbernlerin işi, bağlarını güçlendirmek için miydi neydi Ilya ve Berserker'ı tonla A-rank yaratıklarla dolu bir ormana atıyorlar. A-rank diyorum çünkü Berserker'in bi yeteneği var "God's Hand" adında. Normal kurt olsalar ve onu ısırsalar zarar veremezlerdi ama A-Rank oldukları için Berserker'ı bile yaralayabiliyorlar. Berserker kurtlar Ilya'yı ısırmasın diye atlıyor, Ilya da kurtlar Berserker'ı ısırmasın diye Berserker'ın saldırmasına vücudu acısa bile göz yumuyor.

Ufotable'ın o orman sahnesini normalde tam Berserker zincirlendiğinde falan vermeleri gerekiyordu zira orman sahnesi Berserker'ın aklına geliyor o an, flashback yaşanıyor. Berserker Ilya'nın gözünün önünde Gilgamesh tarafından kesilip biçilmesini gördükçe, kör haliyle yerde Berserker'ı arayışını duydukça çok üzülüyor. Ilya'nın koca şatoda bir tek Berserker'la arkadaş oluşunu vesaire anımsıyor. İşin açığı Berserker gibi sözde "boş sadece bağıran" bir karakter için duygunun tavan yaptığı bir sahneydi orası. Orayı bile öylece Ilya üzerinden geçiştirip gitti ufotable :/

Bir sonraki bölüm bakalım kesecekler mi malum sahneyi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aynen.

Alıcaktı Ilya'yı omzuna açılıştaki gibi bama güme dalacaktı Gılgamış'a, yenildiğinde de Herkül kazanırdı dedirtecekti adeta. Bu kadar güçlü bir hizmetkar çok kolay harcandı. Bir de Ilya kendisi kaçıyormuş gibi gösterildi ama ormana atılmıştı aslında, değiştirmeseler daha iyiydi. Geçmiş sahneleri çok yanlış şekilde sokup heyecanın içine edildi bu bölüm. Tam heyecanlanıyorduk duygulandırmaya çalıştılar, tam duygulanacağız yine aksiyon verdiler. Bir arada bir derede kaldı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haftaya malum sahne dediğiniz sahneyi vermezlerse söyleyin he bilelim. Her şeyin orjinalini bilmek iyidir.

Gilgamesh ve Berserker kapışması hem tek taraflı hem de üstün bir şekilde kısa sürede sona erdi. Berserkerdan daha fazla iş beklerdim ama adama sahne vermediler işte.

Bölümü anlatan tek söz. "Berserker...Berserker...Berserker...Berserker...Berserker...Berserker..."

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

ufotable'ın Shirou'yu bu kadar boş ve güçsüz olarak adapte edip durmasına gerçekten katlanamıyorum artık. Nedir bu karaktere gareziniz, main karakter o be. Ufotable resmen yoksayıyor Shiro'yu kafayı yedirtecek cinste. Şimdi bazıları çıkıp "kim ister o salağı ekranda" diyecek ya, işte bu algının sebebi de yine ufotable oldu 17 bölümdür. Pes ya.

Zaten bölümlerdeki "pace" mi desem işleniş mi desem o kadar yavan ve hızlı ki, adamlar bi türlü aksiyon ve monologların dozajlarını dengeleyemiyorlar. Güzel animasyonla göz boyamaya çalışıyor gibiler, sadece animasyon var duygu denen bir şey yok. Kuzuki ölüp geberiyor, Shirou bi saniye gözünü kaçırıp hiçbir şey olmamış gibi soğuk soğuk Saber'a yürüyor falan. Şaka mı bu? Ne bir müzik ne bir ambiyans. Evet bazen sessizlikte yumrukların seslerini duymak çok güzel olur, KnK'de falan çok vardı ama burada sanki bölüm boyu 3-4 yerde arkaplanda ses var gerisi hep sessizlik.

Ufotable ve UBW'si bu gidişle benden 6 puan üzeri alamayacak sanırım, berbat bi adaptasyon ya. Tamamen bluray kazancı ve animasyon kalitesi üzerine yapılmış bir hamle gerçekten. Onlar da haklı gerçi, hikayesini kim satın alır artık. Animasyonu güzel olsun, biraz da kilit sahnelerden keselim 5-10 dk sonra ver bluray'i satsın.

Edit: Düzenledim pain :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

LN'i tamamen okumadığım için mi bilinmez bence güzel gidiyor anime. Archer'a da gerçekten üzüldüm. Zero'da Kiritsugu bir çok yönden etkilemişti beni. Bu tarz şeyler yaşamış olmasını beklemiyordum Archer'ın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence de gayet güzel gidiyor. Yalnız son bölümün çevirisi, kimin çevirisiyle izlediğimi bilmiyorum, baya vasattı. Diğer yerler neyse de Rin'in Archer hakkında bir şeyler söylediği kısım yalan oldu. Gayet güzel bir monolog vardı orada ama çok fazla zevk alamadım o yüzden. Hayırsever biri o kısmı çevirip metin halinde koyabilir mi buraya :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Son bölümü izlemedim ama bu bana ders oldu. Bir daha Ufotable'dan haftalık bir şey takip etmem. Bluray çıkar, o zaman izlerim. İlk sezondan da 90 dakika mı ne kesmişler. Bölüm başına 8 dakika ediyor nereden baksanız. Fate/Zero'dan da Kiritsugu kasenin içindeyken gemili acayip bir yer kesmişler zaten, sonradan görünce tav oldum. İlk sezon dövüş sahneleri tam doyurucydu, güzel yaptılar ama bu sezon hep bir kesilmişlik hissi var. İlk sezon dövüş azken adamlar çoşturdu, bu sezon dövüşten başka bir şey olmaması gerekiyorken ağıza bir parmak bal sürüp bırakıyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?