Jump to content
  • Kayıt Ol

Cyborg 009'un 50. Yılı Anısına Yeni Proje Yolda


fake

Önerilen İletiler

Shotaro Ishinomori'nin resmi sitesinde yapılan duyuruya göre, Cyborg 009 kapsamında yeni bir proje geliyor. Yeni proje, Ishinomori'nin Cyborg 009 mangasının 1964'te ilk defa animeye uyarlanmasının 50. yılını kutlama amacı taşıyor.

Yeni projeyi, 2004 yapımı Shin Getter Robo'dan hatırlayacağımız Jun Kawagoe yönetecek. Jun Kawagoe, 2001~2002 yılları arasında yayınlanan ve 52 bölüm süren Cyborg 009: The Cyborg Soldier animesini de yönetmişti.

Projenin resmi web sitesinde şöyle bir metin de yer almakta;

"2015. 00 cyborgların savaşı devam ediyor."

Kaynak : ANN

*Yeni projenin türü, kaç bölüm süreceği, hangi tarihte başlayacağı veya künyenin geri kalanına dair net bir bilgi yok. Bilgiler geldikçe konu güncellenecektir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...
  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • fake

    1

En Çok Yazanlar

news_xlarge_009_vs_devilman_201506.jpg

Yeni yapım Cyborg 009 vs Devilman adlı bir OVA serisi olacak ve Go Nagai'nin Devilman'ı ile Ishinomori Shotaro'nun Cyborg 009 takımını karşı karşıya getirecek. Hem Ishinimori Shotaro hem de Go Nagai yapımlarının tarzını en iyi tahlil edebilen yönetmen olduğunu düşündüğüm Jun Kawagoe (Cyborg 009'un 2001 Remake'i, EX Driver, Getter Robo Armageddon: Last Day of Earth, Shin Getter Robo, Shin Getter Robo vs Neo Getter Robo, Mazinkaiser SKL) bu yapımın yönetmenliğini üstlenecek.

3 OVA'lık yapımın karakter kadrosuna baktığımızda bunun bir Cyborg 009 filminden ziyade bir Devilman filmi olacağının daha bariz olduğunu görüyoruz zira 2 + 1 OVA'dan oluşan Devilman uyarlamasındaki Jinmen ismindeki kaplumbağa canavar (Şeytan kuş Siren bu uyarlamada yok ama Devilman'ın vakti zamanında temize havale ettiği yüzlerce yaratık varken neden bunun seçilmesi beni düşündürdü), Ryo Asuka (OVA'nın başında uzun zamandır kayıp olup Akira ile ilgili planlarıyla dönen karakter) ve Miki Makimura (Umarım kaderi Apocalypse OVA'sındakine benzemez diyeyim) karakterlerine burada da rastlıyoruz.

Seiyuu kadrosu için maalesef Re Cyborg 009'daki isimler yeniden kullanılmamış, kullanılsalar elbette daha iyi olabilirdi ama bu haliyle de fena seçim sayılmıyorlar. Jun Fukuyama (Code Geass'den Lelouch desek yeterli olur sanırım), Hiroki Touchi (Gundam külliyatından Lasse, Grodek, Daguza gibi karakterlkerle hatırlanabilir), Hozumi Gouda (Armored Trooper Votoms'dan Chirico Cuvie) ilk gözüme çarpan isimler.

Devilman cast'ındaysa Shintaro Asanuma (Tokyo Ghoul'dan Nishiki Nishio) Akira Fuudo/Devilman'ı, Saori Hayami (Bakuman'dan Miho, Eden of East'den Saki, My Tenn Romantic Comedy SNAFU'dan Yukino, Anohana'dan Chiriko, Red Data Girl'den Suzuhara gibi birçok rolden hatırlanabilir) Miki Makimura'yı ve Satoshi Hino (Bakuman'dan Akito, Zero no Tsukaima'dan Saito, Naruto Shippuden'den Sai) Ryo Asuka'yı seslendiriyor. İlginç olan taraf bu 3 seiyuu'nun da yönetmenin önceki işi olan Mazinkaiser SK'de başrolde yeralmış olması.

Go Nagai'nin proje hakkında görüşü alındığında kendisi "iki zıt ekolden gelen karakterlerin aynı yapımda crossover'lanmasının su ve yağ gibi duracağını, ama bir anime'nin görevinin içindeki karakterler ne denli alakasız gözükseler de ortak temayı yoketmeden onları karşı karşıya getirebilmek olduğunu" söylüyor.

Yapımın ilk OVA'sı Ekim ayında sınırlı sinema gösterimine başlayacak, ev sineması için piyasaya sürülme tarihi ise netlik kazanmadı.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?