Jump to content
  • Kayıt Ol

Uchuu Kyoudai


painscream

Önerilen İletiler

[bimgx=500]http://i.hizliresim.com/yMaNL9.jpg[/bimgx]

Tür: Uzay, Gündelik Yaşam, Bilim Kurgu, Komedi, Seinen

Başlama ve Bitiş Tarihi :1 Nisan 2012, 22 Mart 2014

Bölüm Sayısı: 99

MAL: http://myanimelist.net/anime/12431/Uchuu_Kyoudai

Anidb: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=8865

Konusu:

Uchuu Kyoudai diğer bir adıyla Space Brothers, hayali uzaya gitmek olan 2 erkek kardeşi anlatmakta. Mutta ve Hibito kardeşler küçüklüğünden beri uzaya meraklıdırlar. Bir gün yıldızları seyrederken uçan bir cisim görürler. Bu uçan cisim bir anda ortadan kaybolur ve Mutta ve Hibito onun Ay’a gittiğini düşünürler. O an Hibito büyüyünce Ay’ a gitmek istediğini söyler. Mutta ise, ben senden ileriye gidip Mars’a gideceğim der. Bu 2 kardeşin arasında bir nevi bir söz gibi olur. Aradan yıllar geçer ve Hibito sözünü gerçekleştirmek üzeredir. Fakat Mutta bir araba şirketinde çalışmaktadır. Patronunun kardeşi hakkında ileri geri konuşmasına dayanamayan Mutta, patronuna kafa atıp işten kovulur. Bunun üzerine kendisi, uzaya gitme hayalini tekrardan düşünmeye başlar. Acaba Mutta, bu hayali gerçekleştirip kardeşi gibi bir astronot olabilecek midir?

Serinin işlenişine gelirsek, günlük yaşam şeklinde ilerleyen bir seri diyebiliriz. Yani, günlük yaşam serilerini seven biri bu seriyi de sevecektir. Serimizin asıl konusu uzay olsa da, uzaya ilgisi olan – olmayan herkesi içine çekmeyi başarıyor. Kardeşlerin uzaya gitme yolundaki maceraları sizleri heyecanlandırmasını biliyor. Bazen seviniyor, bazen onlarla birlikte üzülüyorsunuz. Ben olsam burada ne yapardım diyebiliyorsunuz, yani karakterlerin yerine rahatlıkla kendinizi koyabiliyorsunuz. Seri asıl olarak 2 karakterimizi işlese de, yan karakterlere de yeteri kadar vakit ayırıyor. Onların hikayelerini, hayallerini de öğreniyoruz. En önemlisi, uzaya meraklıysanız uzay hakkında yeni şeyler öğreniyorsunuz. Aslında sadece uzay hakkında değil, insan ilişkileri ve hayata dair yeni şeyler de öğreniyorsunuz diyebilirim.

[bimgx=500]http://i.hizliresim.com/YBL4Gj.jpg[/bimgx]

Karakterlerimizi biraz tanıtırsak;

Nanba Mutta:

242299.jpg

Serimizin baş karakteri ve kardeşlerden büyük olanı. Bir otomobil şirketinde çalışmaktaydı. Fakat, patronu kardeşi hakkında olumsuz sözler söyleyince kendisine kafa atıyor ve kovuluyor. İşten kovulduktan sonra, boşluğa düşen Mutta, kardeşinden gelen mesaj ile kendisine yeni bir amaç edinir. Kardeşi, daha önce kaydettikleri ve uzaya gideceklerini söyledikleri kaydı dinlemesini ister. Mutta, bu kaydı dinledikten sonra verdiği sözü hatırlar. Fakat bir astronot olmak o kadar kolay değildir. [bimgx=500]http://i.hizliresim.com/zAk4MR.jpg[/bimgx]

Mutta’ nın düşüncesine göre, bir abi kardeşinden her zaman bir adım önde olmalıdır. Bu önce doğmanın getirdiği bir gerekliliktir.

Nanba Hibito:

163007.jpg

Mutta’ nın kendisinden 3 yaş küçük olan kardeşi. Mutta, her ne kadar bir ağabeyin küçük kardeşinden hep bir adım önde olması gerektiğini düşünse de, Hibito hep öne geçmiştir. Ay’ a gitmeye hak kazanan ilk Japon astronottur. Ayrıca, diğer konularda da yetenekli biridir. Amerika’ da kendisi Samurai boy olarak tanınmaktadır ve ciddi anlamda popüler ve sevilen bir kişidir. Hibito, belli etmese de abisinin uzaya gitmesini çok istemektedir.

Serika Itou:

168069.jpg

Serimizin güzel hanımefendisi diyebiliriz. Mutta ile Jaxa’ nın yeni astronotları seçmek için düzenlediği sınavda karşılaşırlar. Yemeklere çok düşkündür. Ayrıca, Mutta’ nın yakın arkadaşı diyebiliriz. (Aslında Mutta kendisinden biraz hoşlanıyor desek pek spoiler olmaz heralde, sonuçta güzel biri. :D )

Babasını nadir görülen bir hastalık yüzünden kaybetmiştir. Ulaslararası Uzay İstasyonu ( ISS)’ na gitmek istemektedir. Burada, yer çekiminin olmadığı bu yerde, tedavisi olmayan hastalıklara yeni tedaviler bulunabileceğine inanmaktadır. Ve bu tedavilerin bulunmasına yardım etmek istemektedir.

Kenji Makabe:

163005.jpg

Mutta ile JAXA astronot programında tanışmışlardır. Zamanla Mutta’ nın çok iyi anlaştığı bir dost olmuştur.. Kenji, evli ve bir kız babasıdır. Her zaman akılcı çözümler sunar ve genel olarak sakin bir karakterdir. Zorlu koşullarda bile sakinliğini korur.

Sharon Kaneko:

162807.jpg

Mutta ve Hibito’ nun akıl hocasıdır desek yanlış olmaz muhtemelen. Kendisi Japonya’ da yaşayan bir gök bilimcidir. Mutta ve Hibito kendisine Sharon teyze olarak seslenmektedir. Kendisi Mutta ve Hibito’ ya bir çok şey öğretmiştir. Mutta ve Hibito ile arkadaş gibidir ayrıca.

Aslında daha tanıtılabilecek karakterler var ama onlarla birlikte baya uzar karakter tanıtımı kısmı :D

[bimgx=500]http://i.hizliresim.com/vE2Zp6.jpg[/bimgx]

Üstte de dediğim gibi, uzaya meraklıysanız daha çok ilginizi çekebilir ama uzaya meraklı olan veya olmayan herkesin izleyebileceği bir yapım. 99 bölüm biraz uzun gelebilir belki fakat kendinizi kaptırırsanız bir bakmışsınız serinin sonunu görmüşsünüz, devamı nerede diyorsunuz. Serinin mangası devam etmekte, belki bir gün devamı gelir diye ümit etmekten başka yapabilecek bir şey yok. Animesinin 11 bölüm Türkçe çevirisi var, gerisi maalesef çevrilmemiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • painscream

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?