Jump to content
  • Kayıt Ol

As The God's Will(Kamisama no iu tôri)


SPAWN-TheUndead

Önerilen İletiler

Kami-sama-no-Iu-Toori.png

Takashi Miike ustanın yeni filmlerinden birisi As The God's Will. Ben de birkaç gün önce denk geldim fragmanına ve gördüğüm an kendisine çekti diyebilirim.

[Daruma-san ga Koronda - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=ZaBYc3Td3T0

Konu aslen Kamisama No Iutoori adlı manga'dan alınma.

Hikayemiz, sıkıcı hayatından bunalmış ve bu hayatından kurtulmayı dileyen liseli gencimiz Shun ve diğer yaşıtlarının, bir gün çevrelerinde yaşadıkları katliamları konu alıyor. Bolca kafa patlamaları, kol-bacak uçmaları da bizi bekliyor. ^^

Herkes küçükken saklambaç, yalan mı gerçek mi ya da ebe davul zurna bana vurma gibi çocuk oyunlarını oynamıştır. Hikayemizde bu oyunların uçuk Japon versiyonlarını göreceğiz. Tüm dünyadaki ve Japonya'daki liselerde aynı anda yaşanan bir olay vukuhu buluyor. Mesela öğretmeniniz dersi anlatırken aniden kafası havaya uçsa?

Öncelik olarak, Daruma ga Koronda adlı bir oyunla açılışı yapıyoruz ki fragmanda izlediğiniz oluyor, benim de favorilerimden oldu. Bizlerin küçükken oynadığı Ebe davul zurna bana vurma oyununa denk geliyor. :)

Daruma-san oyun bebeği çok kral olmuş ama yahu. ^^ Ve aman dikkat edebilm ebe davul zurna bana vurma oynarken tüm sınıfın kafası uçabilir ona göre. XD

Oyunlardan sağ kurtulan öğrenciler de sıradaki oyunlara geçerek yaşam mücadelesi veriyorlar.

Oyuncu Sota Fukushi filmde Takahata Shun karakterini canlandırıyor, kendisini Kamen Rider serilerindan birinden hatırlıyor gibiyim ama... Ryunosuke Kamiki de kötü çocuk Takeru Amaya karakterini canlandırmakta ki kendisini çıkacak Bakuman filmindede göreceğiz.

Kızlarımıza gelirsek, Shoko Takase Mio Yuki rolünde ve Hirona Yamazaki de Ichika Akimoto rolünde. Kendilerini hiçbir yerden hatırlamıyorum, yeni kızlar sanırım XD

Neyse çok fazla detaya da girmeden sizleri filmi izlemeye davet ediyorum.

Türkçe çevirisi yok, gerçi ingilizce çevirisi de yok google translate ile yapılmış japoncadan-ingilizceye bir altyazısı mevcut. Ama telaşa yer yok, olaya el etmışem ve çeviriye başlamışem. ^^' 1-2 güne gelir kısmetse.

(Altyazı tamamdır, meijifansub sayfamızdan indirebilirsiniz filmle birlikte.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • SPAWN-TheUndead

    3

  • gundamaster

    2

  • aysöken

    1

  • Bakayalo

    1

En Çok Yazanlar

gundamaster

Mangasını çok severim. Live Action'ı da izlemeyi düşünüyorum ama Japonların abartılı oyunculuklarını hiç sevmediğimden beklentim çok düşük.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filimden gerçeklik olgusu hissetmeyi bekleme derim, tamamen kurgu ve abartıdan başka bir şey bulunmaz genelde bu tür yapımlarda. Ciddi düşünmeden izlenmesi gereken şeyler bana göre bu tarz yapımlar.

Bu türü kitap olaraya okumak ya da manga olarak okumak ayrı, gerçek kişilerin canlandırdığı film olarak izlemek de ayrı bir şey.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben oyunculuklara takılıyorum. Eserdeki abartı kurguya değil zaten. Mesela Japonlar her türlü duygusal ifade de gülüş takınıyorlar. Ya da her ifadeyi yüksek ve abartılı bir şekilde icra ediyorlar. Geçen Death Note 2015 dizisinin ilk bölümünü izledim. Ordaki Matsuda'da e diğer oyuncularda da durum aynen buydu. Fakat animesinde hiç göze batmıyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Genelde psikopat karakterlerin gülmesi ilgi çekicidir ya. XD

Evet, oyunculuk kısmında abartılı bir icra mevcut, sana katılıyorum. İzlediğim birçok dizide aynı garip hareketler ve lalaluya modları sık sık karşıma çıkmıştır, ama izlediklerimin %80'i manga'dan uyarlanma diziler olduğunu da düşünmem gerekirse normal gözüyle bakıyorum. Anime ve manga'daki karakterlerin ne kadar uçuk tiriplere girip hareketler yaptıklarını biliyoruz. :) Bu hareketlerin aynısını yapan bir insan görünce yakıştıramayabiliyoruz sanırım. Canlandıran kişi tip olarak daha role uygun olsa belki hareket uygun kaçacak diyeceğim ama...

Zaten, ne zaman önceden okuduğumuz bir kitabın filmini izlediğimizde, karakterleri bağdaştırıp da olmuş demişizdir ki? Bu da öyle bir şey. (Binde bir?) :D

Bu arada dikkat ettiysen filmlerdeki oyunculuklar daha özgün, tabii yine anime-manga ilişkili değilse. Ve tabii japonların garip hikayeleri sağolsun, garip karakterleri de oluyor işte. Adamların içine işlemiş artık, veba veba.... XD

Diğer açıdan, Japon oyuncuların oynayış stilleri, mimik ve hareketleri bize farklı veya yabancı geliyor da olabilir. Japon temasına animeler sayesinde alışık olmamız, bu kısımda pek işe yaramayabilir, hatta işte böyle yanlış yönlendirebilir.

Olasılıklar... hmmm.

Bu işin ucu açık, daha doğrusu ben çok fazla açıyorum sabahın 4'ünde. ^^

Ben de nadir kişilerin oyunculuğunu beğenirim, beğendiklerim içerisindekiler bile bazı çalışmalarında karakterlerini yansıtamamışlardır. Ama bu da benim bir görüşümdür tabii.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Absürt şeylerden uyarlama olmazsa ya da direkt film, dizi için yazılmış bir şey varsa ortada Japonlar da gayet güzel oyunculuk yapabiliyor. Manga ayrı bir dünya, Anime öyle.

Çizgi romanlardan Constantine'in film uyarlaması da efsane olmuştu ama ana karakterin kişiliği farklı olarak yansıtılmıştı ki bu da cuk diye oturmuştu. Mangalardaki o libidosu şaşmış karakterleri bir filmde, dizide görsek ne kadar sindirebiliriz? Buradaki durum da o. DC, Marvel filmlerinde de uyarlamaya çalışırken bunu aşmaya çalışıyorlar, keza çizgi romanlardaki Wolverine ile fimlerdeki Wolverine birbirinden çok farklıdır. Batman üçlemesinin 2. filmindeki Joker de öyleydi. Ama ta yıllar önce çekilmiş filmdeki Joker'e bak, ağlarsın.

Japonlar bunu aşamıyor, Shingeki No Kyojin filminde de ruhsal gelişimi yolun yarısında sapmış bir karakter filmde gülerken yüzü şekilden şekle giriyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
Bakayalo

Ben oyuncuları gayet başarılı buldum. Genel itibariyle oyunculuklar doğal, öyle aşırı bir durum yok. Psikopat karakterin ayılı kısımdaki gülüşleri biraz yersiz geldi, o da abartılı olduğundan değil, orda öyle yaramaz çocuk gibi gülmek karakterin genel çizimine yakışmadığından. Bir de o kravatlı oğlan fazla düz geldi. Öbür oğlan bayağı mükemmel oynamış. Başroldeki oğlan da gayet ikna edici. Kızların da oyunculuğu fena değildi. Ha, şu kendini dâhi zanneden sırık karakteri fazla klişeydi bir de. Her ne kadar klişelerin gerekliliğine inansam ve kullanımını savunsam da, orda biraz cılkı çıkmış artık.

Film yer yer fazla hızlı geldi, ama genel olarak temposu iyiydi. Mangadan uyarlamada tempo ayarlamak zor iştir, yönetmeni takdir ettim.

Yeri gelmişken, Meiji'ye de çeviri için takdir ve şükranlarımı sunarım. Kolay bir çeviri değil, altından iyi kalkmış; seyir zevki hiç sakatlanmadan, kaymak gibi izleniyor :P

Uyumlu videonun torrentini kickass torrents'ten indirebilirsiniz. Şu an dükkanda olduğumdan link bulamıyorum, arayıp bulursunuz artık o kadarını da.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?