Jump to content
  • Kayıt Ol

Tokyo Love Story


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Tokyo_Love_Story.jpg

Tokyo_Love_Story_21.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=JxhsBHbUujw

Tokyo Love Story, 1983 yılında Kodansha Manga Ödülü'nü kazanmış Mangaka olan Fumi Saimon'un 1988-1990 tarihleri arasında 4 cilt olarak yayınlanmış aynı adlı popüler Manga'sından televizyona 1991'de uyarlanmış 11 + 1 bölümlük bir dizidir.

Dışa dönük Kenichi Mikami, içine kapanık Kenji Nagao ve ortak arkadaşları olan sessiz ve hassas karakterli Satomi Sekuguchi ile Ehime bölgesinin Shihoku adasında yaşadıkları lise yıllarında sıkı bir dostluğa sahiptir. Liseyi bitirdikten sonbra hayat onları yaşadıkları küçük kasabadan teker teker Tokyo'ya sürükler. Tokyo'ya yolu en son düşen kişi ise Kenji'dir. Bir spor malzemesi şirketinde satış departmanında iş bulan Kenji, Tokyo'ya adımını atar atmaz hava alanında şirketin gönderdiği eleman olan Rika ile karşılaınca şaşırır zira Rika onu ortaokuldan arkadaşına benzeterek yakın arkadaşmış gibi davranır. Kenji o sıralar Tokyo'yu hiç tanımaksızın orada yeni bir hayat kurmaktan ziyade platonik aşkı Sekuguchi'ye açılamamış olmasından ötürü depresyondadır. Rika'nın Sekuguchi'ye kontrast oluşturacak denli her daim neşeli ve hayat dolu karakteri onu şaşırtır ve onunla yakınlaşmak yada onu sadece iş arkadaşı olarak görmek konusunda ikilemde kalırken lisedeki sınıfından birisinin Tokyo'ya gelmeden önce ona attığı kartla sınıfın buluşma gecesine gelmeye karar verir.

Tıp görevlisi olarak çalışan Mikami kendini günübirlik ilişkilere vurmuştur, Sekuguchi ise o sıralar bir anaokulunda çalışmaktadır ve hala Kenji'ye açılamamış olmasından ötürü düşüncelidir, buluşma gecesine geldiğinde eski arkadaşları ise onun birkaç ilişki yaşayıp yaşamadığı konusunda iddialaşıp onu utandırırlar. Kenji ise onun bir ilişkisi olmadığını düşünüp bunu belirtince alay konusu olur. Mikami Kenji'den gelen telefonla buluşma gecesine çağrılır ve gelirken yolda Rika ile tanışır ama buluşma gecesine sonradan katıldığında Rika Kenji'yle kız arkadaşıymış gibi konuşunca hem Sekuguchi hem Kenji ne diyeceğini bilemez.

Kenji, Rika ve Sekuguchi'yi tanıştırmaya karar verir ama Rika Kenji'ye Sekuguchi'nin telefon numarasını verip altan alta aralarını yapmaya çalışınca (çünkü Rika da Kenji'nin onunla arasında platonik birşeyler olduğunu hissetmiştir ve kendi çapında onun iyiliğini istemektedir) ve Mikami de Sekuguchi'ye ani şekilde yakınlaşıp yol ortasında onunla öpüşmeye çalışınca işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Mikami bir zamanlar onun en yakın dostu iken şimdi araları kız meselesi yüzünden açılmıştır ve Kenji onu affetmez, Sekuguchi'nin de ona meyli olduğunu düşünüp Rika ile yakınlaşma çabasına girer. Ama Kenji'nin asla bilmediği ve bilmek de istemeyeceği başka mevzular da vardır.

Bubble Age de denen, Japon ekonomisinin resesyona girmeden önceki Japon rüyası olarak adlandırılabilecek 10-12 yıllık sürenin son demlerinin de ambiansını vermek açısından da başarılı olan dizi, şehir yaşamının insanların kendi kalmak ve kabul görmek üzere değişmek şeklinde ifade edilebilecek şekilde insanı sürüklediği ikileme olgunlaşma, kabullenme ve empati kavramı üzerinden odaklanıyor. Ortalama üstü bir hikaye olarak nitelendirebileceğimiz Tokyo Love Story her ne kadar bilhassa karakterlerin ileriki kısımlarda karşı karşıya kalacakları durumla ilgili Manga kadar detaya girmese de neticede ner insanın hayatında yaşamasa bile bir yerden tanık olduğu yada duyduğu, tanıdık dokunuşlara sahip olaylarla örülü bir drama. Karakterlerin birbirine olan kontrastları, az sayıda karaktere rağmen serinin akıcı olabilmesini sağlıyor. Sadece ama fonksiyonel müzikler serinin bu yapısını tamamlıyor. (Serinin tema şarkısı olan Love Story wa Totsuzen ni 2.5 milyon kopya satmıştır ve 1968-2006 yılları arasında en çok satan 8. Single olmuştur. Ayrıca şu an bile karaoke salonlarında en çok istek alan şarkılar arasında gösterilmektedir. ) Özetlemek gerekirse, serinin tahmin edilebilir olmaktan ziyade empati yapılabilir bir hikaye olarak ayırdığınız zamanın hakkını fazlasıyla verebileceğini söyleyebilirim.

Extra:

Keiko Toda'nın "Love Me Again" şarkısı için Tokyo Love Story görüntüleriyle hazırlanmış bir hayran klibi:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Yazıyı yazarken aklımdan çıkmış gitmiş ama Manga'nın karakterlerininden Rika ve Kanchi uzayda yeni keşfedilen gökcisimlerine ismi verilen nadir karakterler arasında. Sözü geçen cisimler 15370 Kanchi ve 15415 Rika

Ayrıca yolunuz bir gün Ehime adasına düşerse adadaki lise, sahil, tren istasyonu gibi yerlerde bazı ipuçlarını izleyerek hikayeyi yeniden keşfedebilirsiniz. Sözkonusu işaretlerin bir kısmı hakkında şu adrese gözatın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?