Jump to content
  • Kayıt Ol

Gakkou Gurashi! (School Live)


loykad

Önerilen İletiler

Gakkou Gurashi tartışma başlığı. Tanıtım yazmak istemiyorum zira spoiler veriyormuş gibi olacak, MAL'daki tanıtımı da basit Slice of Life anime tanıtımı gibi olmuş (haklılar gerçi :P) O yüzden merak eden ilk bölümü "sonuna kadar" izleyip görsün :011:

Animenin mangayla biraz farklı ilerlediğini belirteyim. Dayanamayıp mangayı okudum ve olayların aslında aynı ama işlenişin farklı olduğunu fark ettim. Bunun sebebinin de animenin kısa olmasından kaynaklı olduğunu öğrendim. Animenin yönetmen listesinde manga-ka da varmış, o yüzden bilinçli olarak değişiklikleri kendisi yapıyormuş. Açıkçası anime hikayeyi biraz daha toparlamış diyebilirim. Animenin çoğu yerdeki resimlerinde "3 kız" olması ama ilk bölümden bile 5 kız bulunmasının sebebi de yine mangakanın işi.

Animede bir de kafaları karışanlar için: her bölüm farklı bir zaman diliminde geçiyor animede. Flashback olarak gidiyor, bazı sahneler günümüzden ve bazı sahneler flashback'ten. Bunları iyi yakalayamazsanız hikayeden kopabilirsiniz haberiniz olsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    10

  • CloudT

    2

  • Kusogaki

    2

Yorumlarıma geleyim. Öncelikle bu anime için kesinlikle daha uzun bir yazı yazmayı planlıyorum :P Aylardır hiç anime izlemeyen beni "daha çok bölüm gelsin" diye heveslendirdi. Yaz çizelgesi ilk çıktığında konusunda garip bir şeyler olduğunu sezmiştim, 1 bölüm sabredeyim dedim ve meyvesini verdi anime gerçekten. En baştaki moe şeyler de o kadar sıkmadı, tamam bazen sinir bozucu oluyor ama olacak o kadar.

1-4. bölüm

ZOMBİLİ SLICE OF LIFE YAAAHUUUUU. Zombilerin gerçekten önemi yok ama slice of life'ı tüm o zombilerin içinde yürütmeye çalışmaları gerçekten çok dramatik. HoTD'de ecchi unsurları yedirilmişti aynı temaya ve sadece komik olmuştu. Lakin bu 5 kızın (4 ;_; ) tüm bu zombi furyasının içerisinde kendilerine evcilk rolü kılmaları beni izlerken çok üzüyor. Hele ana karakterin aslında kafadan kontak olması ve her şeyi hayali görmesi çok acıklı cidden.

Anime ayrıntıları da müthiş veriyor ya, foreshadowing böyle uygulanır. Megu-nee'nin olayını hala anlamayan varsa bu animeyi şu bölümden itibaren bırakmalı. Hadi ben söylemiyim de, çatıdaki mezara bir daha baksınlar :P

Miki'nin normalde 5. bölümde falan gelmesi gerekiyor animenin hızına bakarsak. Ama sanırım manga-ka bunu istememiş ve köpekle Miki'yi ilk bölüme yedirmiş. Bu yüzden de Miki'nin çok fazla diyaloğu yok diğer karakterlerle. Flashback yani bu bölümden itibaren normal seyrine girecek sanırım. Taroumaru ;___;

Zombi mevzularının nasıl başladığını da Megu-nee flashbackiyle çok güzel göstermişler. Kazmalı kızın manitasını öldürüşünü herkesin gözünden görmüş olduk. Ana karakterimizin de kafayı çatlattığı yer tam burası oldu sanırım. Hatta ben bu kızın aslında bilerek deliyi oynadığını düşünüyorum.

Bir de alışveriş merkezinde köpek ısırılmıştı sanırım. Herhalde kısa saçlı kızı da köpek yedi diyeceğim ama ilk bölüm köpeği gördük.. Bilemedim. Zaman dilimleri çok karışık mangada :011:

Açılış kapanışı pek beğenmedim ama duyduğuma göre açılış videosunda değişiklikler oluyormuş sürekli Madoka gibi. 4. bölümün kapanışı da güzeldi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ve işte bir takipçi!!!

Seviliyorsunuz~

Takibe devam. Zaten anlatmak istediklerimi de anlatmışsın. Artık bundan sonraki bölümlere bakacağız~desu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni kızımızın da hikayesini tamamlamış olduk.

Bölüm boyunca Megu-nee sembolizmi beni deli ediyor ;__; Hep onu görmezden geliyorlar falan. Bunlar koşarken falan kamera bir saniye uzaktan çekiyor, duvarda gölgelerini sayıyoruz 3 kişinin gölgesi var. Megu-nee direk yok çoğu sahnede ;_; Yuki de hafiften kafayı sıyırmaya başlıyor, Megu-nee'nin bir saniyelik geçen silüetini görüyoruz. Bir ileri bir geri anlatıp duruyorlar olay sırası deli karıştı ya.

Zaten ending'de de Megu-nee'nin arabası hurda yığını olarak gözüküyor ;__;

Alışveriş yaptıkları kısım çok hoşuma gitti ama, ben olsam ben de giyim mağazalarına bakıp ne bulursam giyerdim :011: Megu-nee'nin "I can still fit" olayına da çok güldüm, tam benim geleceğim :011:

2 dk yüzümüz gülmüyor ya hep mi acı hep mi keder ;_____;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

6. bölüm ve sonunda malum şeyi açıkladılar anlamayan kalmamıştır herhalde.

Lakin o laylaylom çalan müziğin yavaş yavaş korkunçlu hale gelmesi gece saat 3'te bölümü izleyen şahsımı korkudan soğuk soğuk terletmiştir. Ayrıca Yuki'nin "al Megu-nee suyu sen tut" dediğinde çıkan *pat* sesi çok sağlamdı, yere ne düştü ya dedirtti insana izlerken. Bi 5 dk sonra da yerdeki su şişesini görmek, üstüne yerdeki kırık müzik çaları görmek bir kez daha yürekleri dağladı ;____;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Megu-nee 'nin kapı arkasında kendini siper ettiği sahne...

İçim parçalandı be.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O sahneyi önceki bölümlerden de ufaktan görmüştük.

Mangayı okuyan biri olarak şunu diyeyim, HER AN HER ŞEYE HAZIR OL :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası ilk izleyen için olaylar ve ipuçları çok iyi gizlenmiş. Megune kim diyene kadar kesin olarak hiçbir şey sezmemiştim ama şunu da belirtmekte fayda var, birinci bölümü tekrar izlediğimde (bir arkadaşa izletmek için) o ip uçlarını aşırı rahat bir şekilde fark ettim. Mesela birinci bölümde bu bölüm gösterdiği mezarı bölümün ortasında gösteriyor. Bunun gibi bir çok ayrıntı var. Eminim şu an oturup bölümleri tekarar izlesem oha lan bunları nasıl görmemişimdir diyeceğim bir çok yer vardır ama ilk izleyen için kesinlikle öyle olmadığını düşünüyorum. (Aşırı psikopatlaşıp frame frame izlerse ayrı)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu arada Cloud senden bir ricam var, chatbox'ta lütfen her bölümü izledkten sonra spoiler hissi uyandıran ve insanı kıllandıran şeyler yazma. "Megune T-T" yazman büyük oranda insanı kıllandırmaya ve biraz hayal gücüyle spoiler yapmaya yetiyor bile T-T

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası ben daha ilk bölümden fark edenlerdenim :P Hatta ilk bölümde fark ettikten sonra diğer bölümlerde iyice gözünüze batmaya başlıyor. "Bu insanlar niye Megu-nee'yi iplemiyor ya" diye. Azıcık dikkatli izleyicilerseniz gölgesinin olmadığını falan da fark ediyorsunuz :D Ben biraz psikopatım bu konuda, bi şeyi izlerken hep en uç yerlere dikkat ederim. Frame frame izlemiyorum allaha şükür :P

Ayrıca önceki bölümlerin kapanışında da Megu-nee'nin arabasının yanından geçiyorlar, araç darma dağın olmuş kaza yapmış ;_;

Edit: Umineko'yu yalamış yutmuş adam böyle şeyleri kaçırmaz :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

7. Bölüm

Valla ben bu bölüm biraz sıkıldım, ilerleterek izledim. Yani Moe ve Creepy oranını dengede tutamayıp full moe'ye doğru gidiyorlar sanki. Ana karakterin o kontrolden çıkma olayını çok güzel idare edip, hiçbir şey olmamış gibi bitirmeleri hoşuma gitmiyor. Bu bölüm gördüğümüz tek şey (ya da gösterilmeye çalışılan), ana karakterimizin "bilerek ve isteyerek" delusional takıldığıydı. Yani Megu-nee'nin başına gelenlerden de, sağda solda olanlardan da gayet haberdar bence. Kapıdan içeri girmeden önce derin nefes alıp gülümsemesinden anlaşılıyor. Bu karakterin değişmesini isterim açıkçası, düz SoL ya da moe animesi olmasındansa ciddi olması satışları çok etkiler bence :D

Megu-nee'nin şeylerini karıştırsalar güzel olur bu arada. O günlüğü merak ediyorum. Sakura'lı anahtarı da Rii ne yapacak bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

O kadar saçma sapan filler bölümlerden sonra beklenen süpriz geldi. 10. Bölüm:

Şu Taroumaru bildiğin ellerine yapıştı adamların, en sonunda kitleye kitleye Megu-nee'ye kitlediler. Halbuki Taroumaru bu kadar olay olacak bir köpek değildi, Kurumi onu aramak için o kadar yol da kat etmezdi. Adaptasyon garip oldu bu konuda, yani Taroumaru'nun TAM DA ORAYA kaçması falan :////

Meraklısına mangada şöyle oluyor isteyen okusun istemeyen bu paragrafı direk atlasın :D Taroumaru mangada çok az bir yer kaplıyor, sadece bir flashback'te yer alıyor o kadar. Animeninse tamamına yaydılar vakit kazanmak için. Megu-nee Taroumrau ilk geldiğinde onun sağını solunu inceliyor ve ufak bir ısırık buluyor. Neyse köpeklere bir şey olmaz heralde kafasıyla da bırakıyor hayvanı. Sonradan fark ediyor ki hayvanın et yeme açlığı falan çok değişik. Anlıyor orada olanları ve tüm ekip uyurken Taroumaru'yu hallediyor. Hepsi de unutuyor sonra köpeği zaten. // Kurumi'nin o mekana inme sebebi gerçekten o sığınağı araştırmak istemesinden kaynaklanıyor. Belgeleri bulduklarında bir de harita buluyorlar, o sığınağın nerede olduğuna ait. Kurumi o zaman ben bir gidip bakayım doğru muymuş diye iniyor ve Megu-nee'yi buluyor. Taroumaru'yu görmek falan hikaye.

Üstüne bir sahnede rüya mı ne görüyor Kurumi. Megu-nee'nin sesi duyuluyordu. O sahneyi niye öyle yaptılar merak ediyorum. Bir sonraki bölüm eğer Megu-nee special olmazsa o sahne yalan olacak ;_;

Tüm bu olanların üstüne bi sonraki bölüm slice of life olmaz herhalde :011:

AYRICA KELEPÇELERİN NEREDEN GELDİÐİ AÇIKLANMADI GALİBA

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

11.Bölüm

Seriyi gerçek anlamda mangadan ayırdılar sonunda. Şu dakikadan sonra artık "manga->anime adaptasyonu" yerine orijinal seriymiş ve manga farklı bir seriymiş gibi düşünmeye başladım. Başlangıç olarak 8, ortaları 6 ve sonlara doğru 8.5 puanı hak ediyor gözümde.

Miki'nin özellikle Taroumaru'yu Kurumi'den öne koymasını o kadar çok aktarmak istemişler ki, ilacı bulma isteğinin Taroumaru'yu kurtarmak oluşunu 3 kez falan tekrarladılar sanırım. Mesela mangaya göre gitseler, Miki'nin böyle bir yanını görmeyecektik. Şu an çoğu izleyici Miki'ye karşı antipati besleyecektir. Neyse.

Megu-nee ;________; O kağıda ne yazdığını göstermeleri hoşuma gitti. Yuki'nin de artık bir yerde küreği eline alması gerekiyordu. Bunu da çok güzel yansıttıklarını düşünüyorum. Gerçekten dopdolu bir bölümdü, ne kadar çok karakter gelişimi sığdırdıklarını düşündükçe hayran kalıyorum.

Rii'nin psikolojisini de güzel yansıttıklarını düşünüyorum. Sahneler biraz değişmiş ama artık adaptasyon olarak ele almadığımızdan mazur görülebilir şeyler.

Helikopter yalan oldu, mumdan çıkmış yangın :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ve seri tahmin edildiği üzere orijinal sonuna gitmiş oldu. Pek de mantıklı bi son değildi aslında. 2. sezona da ufak bir gönderme yaptılar "kağıdın bulunması" olayıyla. Hikaye bu şekilde nasıl mangaya 2. sezon olarak bağlanır hiç fikrim yok. Karakterlerin kişiliklerini bile değiştirdiler resmen. Orijinal seri olarak ayrı bir hikaye adıyla devam etse keşke, güzel yapıyorlar ama mangayla alakaları sıfır :011:

Neyse son tepkim:

54d9afc56c.gif

7/10 verdim gitti. Keşke şu sayfayı da görseydik geçtiğimiz bölümlerde:

[bIMGX=400]https://pbs.twimg.com/media/CPhOMiWUEAAqr20.png[/bIMGX]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?