Jump to content
  • Kayıt Ol

Young Black Jack


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

cl4xyzguaaa05lt.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=drD0W6F-Qqo

TBS kanalının bu haftaki Anime Festa etkinliğinde, Yugo Okuma ve Yoshiaki Tabata'nın Young Black Jack manga'sının Anime uyarlamasının 1 Ekim tarihinde yayına başlayacağı duyuruldu ve serinin açılışında kullanılacak şarkının da yeraldığı bir fragman gösterildi.

Black Jack, aslen "Manga Tanrısı" olarak bilinen ve bu akımı bir standarda dönüştüren işleri ile bilinen Osamu Tezuka'nın (1928-1989) kendi tıp eğitiminden aldığı bilgilerden hareketle 1973-1983 yılları arasında hazırladığı 17 ciltlik Manga olup, Young Black Jack kendisinin vefatından sonra çeşitli başlıklar halinde devam ettirilen Black Jack manga'larının bir prequel niteliğinde olanı idi ve doktorumuzun geçmişine ışık tutuyordu. (Orijinal Manga'da doktorumuzun çocukluğu II. Dünya Savaşı yıllarından hemen sonra, gençliği ise 1960'lı yıllarda geçmekte iken OVA serisinin 2000'lere doğru geçmesi sebebiyle bu yapımın 70'li yada 80'li yıllarda geçecek şekilde yeniden yorumlanabileceğini düşünüyorum)

Mitsuko Kase (Crystal Blaze, Gundam 0083: Stardust Memory, Gundam: 08th MS Team, Ristorante Paradiso, Saikano: She the Ultimate Weapon, ayrıca Ryousuke Takahashi'nin SPT Layzner ve Armored Trooper Votoms'unda bölüm yönetmenliği ve senaristlik) serinin yönetmenliğini üstlenirken, veteran yönetmen-senarist Ryousuke Takahashi (SPT Layzner, Armored Trooper Votoms, Blue Gender, Cockpit, Gasaraki, Ozma, Panzer World Galient, Hi no Tori, Silent Service, Fang of Sun Dougram, Zero Tester) serinin senaryo adaptasyonunu hazırlıyor. Key animasyon geçmişli Miyuki Katayama ve Nana Miura serinin karakter dizayn adaptasyonlarını hazırlarken Daisuke Ikeda (Fightning Beuty Wulong, Golgo 13, Märchen Awakens Romance, Monkey Turn, Project ARMS, Tantei Gakuen Q, Saiyuki Gunlock ve Saiyuki Reload) müzikleri hazırlıyor.

Aynı adlı Manga'yı okumamış olmama rağmen, Osamu Dezaki'nin (1943-2011) manga'yı kendine has karanlık tonlarla uyarladığı (ve oldukça hayranı olduğum) 10 + 2 bölüm ve 1 filmlik uyarlamasındaki renk paletine tamamen olmasa da oldukça yakınlaşıldığı görülüyor ki bu, OVA serisi sonrasında Ray : The Animation haricinde Black Jack'ı sadece alt yaş grubu için hazırlanılan Black Jack 21'de görebildiğimiz için sevindiğim bir gelişme oldu. Ayrıca sadece Mitsuko Kase ve Ryousuke Takahashi gibi veteranların varlığıyla bile izlenmesi gereken bir iş olacağını düşünüyorum. Özetle, Anime'lerdeki tek tipleşmenin iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde oldukça sevindiğim bir haber olduğunu söyleyebilirim.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?