Jump to content
  • Kayıt Ol

Uchuu Senkan Yamato 2. Sezon Remake'i


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Yeni Uchuu Senkan Yamato projeleri konusunda yetkiyi elinde bulunduran kişi olan Proje Şefi Shoji Nizhizaki (Leiji Matsumoto ile birlikte Uchuu Senkan Yamato'nun iki yaratıcısından biri olan Yoshinobu Nishizaki'nin üvey oğludur kendileri) Yamato Premium Fan Club dergisinin bu ayki sayısında bir okuyucu mektubuna cevabında Uchuu Senkan Yamato 2199'in devamı niteliğinde yeni bir serinin hazırlıklarına başladığını doğruladı.

Dergi kapağındaki artwork'da da bu bağlamda 2. sezonda olduğu gibi Susumu Kodai kaptan ceketli, Yuki ise sivil giyimli olarak görülüyor.

Yeni seri 1977 tarihli Uchuu Senkan Yamato 2. sezon ve onun 1978'de vizyona giren alternatif Anime film uyarlaması Saraba Uchuu Senkan Yamato: Ai no Senshi-tachi'nin harmanlanacağı bir yorum olacak. Bundan hareketle hikayenin Gatlantis İmparatorluğu'na karşı verilen son direnişi anlatacağını çıkartabiliyoruz. (Uchuu Senkan Yamato 2199 için geçen yıl hazırlanan Hoshimeguru Hakobune filmi de Gatlantis'le Dünya'ya dönüş yolunda yaşanan bir çatışmayı 24 ve 25. bölümler arasına sıkıştırarak ileride bu konunun yeni bir seriye bağlanabileceğine açık kapı bırakmıştı aslında) Seri Uchuu Senkan Yamato 2199'de de olduğu gibi sadece bir remake'den fazlası olacak, öte yandan tek düşman Gatlantis olmayabilir yani 1979'deki "Aratanaru Tabitachi" yada 1980'deki "Yamato yo Towa ni" filmlerindeki düşmanlar da ayriyeten kullanılabilir.

0kyzRo.jpg

Nishizaki bu seriyi de Uchuu Senkan Yamato 2199'de olduğu gibi önce kısa süreli sinema gösterimleri, ardından OVA'lar, en son da TV yayını olarak sunmayı planlıyor. Verilmiş resmi bir tarih olmasa da seri 2016'da OVA serisi olarak başlayıp 2017'de yani 2. sezonun 40. yılında TV ekranına gelebilir.

Şimdilik kesinleşmemekle birlikte Nishizaki bu serinin ardından Uchuu Senkan Yamato : Kanketsu-hen (1983) ve Fukkatsu-hen (2009) gibi filmleri de remake olarak baştan çekerek en başından en sonuna dek tüm hikayeyi yenilemiş olmak istediğini de ifade ediyor ve bu bağlamda 3 yada 4 film çekmek istiyor.

Yeni serinin resmi duyurusu ve net yayın tarihi bu senenin sonlarında kesinliğe kavuşacak.

Kaynak: ANN / Cosmo DNA

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hayatını ecchi tarzı boş animelere harcayan insanlar için güzel bir fırsat olur. Eski animeleri beğenmiyorlar(Sanırım zevkler/renkler) ama en azından günümüze uyarlanmış böyle kaliteli animeleri izleme fırsatları olur. Keşke Legend of Galactic Heroes'unda Remake 'ini görsek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hayatını ecchi tarzı boş animelere harcayan insanlar için güzel bir fırsat olur. Eski animeleri beğenmiyorlar(Sanırım zevkler/renkler) ama en azından günümüze uyarlanmış böyle kaliteli animeleri izleme fırsatları olur. Keşke Legend of Galactic Heroes'unda Remake 'ini görsek.

2017 yılında gelmesi planlanıyor Legend of the Galactic Heroes serisinin. http://myanimelist.net/news/41497399

Açıkçası eski Uchuu Senkan serisini izlemedim, yeniden yapımı izledim ve gayet de hoşuma gitti. 2. sezona da remake gelirse onu da izlerim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

1vppyY.jpg

Sonunda büyük gün geldi ve yapımcıların resmi web sitesini kayıt altına alıp buradan prodüksiyonun başladığını ilan etmeleri ile Uchuu Senkan Yamato 2199'un 2. Sezon Remake'i hakkında ilk doğrulanmış detayları öğrenmeye nail olduk.

Yönetmenlik görevi Akihiro Enomoto ve Yutaka Izubuchi'den Nobuyoshi Habara'ya (Soukyuu no Fafner külliyatı, Break Blade, DNAngel, Shaman King, Mahou Sensei Negima, Sorcerer Hunters, Steam Detectives) geçmiş. Senaryo ise Yutaka Izubuchi editörlüğünde bir sürü senariste dağıtılmak yerine tam yetki ile Fukui Harutoshi'ye (Space Pirate Captain Harlock Movie, Mobile Suit Gundam Unicorn, Sengoku Jietai 1549) geçmiş. Değişiklikler olması göz korkutucu olabilir fakat bu değişiklikler bence serinin tam olareak ihtiyacı olduğu anda , ihtiyacı olan yere cuk oturan başarılı değişiklikler. Nobuyoshi Habara'yı en sevdiğim yönetmenler listemde ilk 10'da, Fukui Harutoshi'yi ise en sevdiğim senaristler listesinde ilk 5'de sayan birisi olarak bu değişikliklere güvenim tam.

Yeni serinin isminin Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no Senshitachi olduğunu görüyoruz ki bu başlık aslında 2. sezonun 1978 tarihli alternatif işlenişli (ve haliyle alternatif sonlu) adaptasyonunu barındıran filme denk düşüyor. Filmi izleyenler Anime tarihinin en sarsıcı deneyimlerinden birisi olduğunu iyi bilirler. Çok birşey söylemeyeyim ama isimli mürettebatın çevresindeki dramatik atmosfer açısından konusunda hayli çekingen kaldığını düşündüğüm ilk sezondan sonra, hele bu kadro ve bu isim değişikliğinden sonra, artık hiç kimse güvende olmayabilir.

Yamato 2199'un uyarlandığı 1. sezonda yeralmamasına rağmen 2. sezon ve Ai no Senshitachi'den adapte edilen Amiral Hijikata'nın ve yine bu saydığım yapımlarda yeralan Hajime Saito karakterinin Yamato 2199: Hoshimeguru Hakobune ara filminde de yeralması üzerinden bir 2. sezon Remake'i geleceğini kesinlikle hissediyordum ama bunun serinin 40. yıl dönümünden önce duyurulması güzel bir gelişme oldu. Şimdi 31 Mart'daki basın duyurusunu bekliyorum, şanslıysak belki bir Teaser de görebiliriz, kim bilir?

Kaynak: Cosmo DNA

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Senarist Fukui Harutoshi yeni proje hakkında ilk detayları açıkladı:

-Uchuu Senkan Yamato 2202, 26 bölümlük bir TV serisi olacak. Sondaki 2'nin büyük yazılması aslında bu serinin Yamato 2199 Sezon 2 gibi bir işlev göreceğini sembolize ediyor. Çünkü bu seri ilk seri için bir tamamlayıcı olacak.

-İsim olarak seçilen Warriors of Love'deki "aşk" bedensel aşkı değil görev aşkını ve bağlılığı sembolize ediyor. Fukui Harutoshi şöyle devfam ediyor:

"Tehlikeli sözler ölümcül silahlara dönüşmedikçe, 'aşk' asla savunmasız yada güçsüz olmak değildir. Sert gerçeklik ve uzlaşma ihtiyacı değişimin gücünü ortaya çıkmaya çağırır. İnsanlığı mükemmelleştirmek için her birimiz kendi gücümüzü sınamalı ve içgüdülerimizle yaşadığımız gerçekliği düşünmeliyiz. Tekrarlanan bir mesaj unutulmayacaktır, bu yüzden Yamato 2202'i yapıyoruz. Bu, benim hayatımı adadığım bir proje olacak."

-Klasik serinin ikinci sezonunda olduğunun aksine olayların 2201 yılında geçmesini istemedim çünkü orijinal 2. sezona çok büyük değişiklikler ve çok büyük bir savaşla girildi ve bunun için 1 yıllık bir zaman bana göre aceleye gelmiş bir görüntü verecekti ki bu da arzu ettiğim birşey değildi.

-Sadece 2. sezona remake yapsaydık Warriors of Love filminin tüm artılarını yoksaymış olacaktık, hakeza sadece Warriors of Love filmini remake yapsaydık 2. sezonun artılarını yoksaymış olacaktık. Bu sebeple her iki yapımın artılarını ve eksilerini analiz edip tek bir yapım haline getirme yoluna gittim. (Öte yandan Warriors of Love bana göre 2. sezona göre kat be kat gerçek Yamato ruhuna ait bir işti) Hakeza 2199'da olduğu gibi, yeni hikaye konseptleri, olaylar ve karakterler de eklenecek, bu sayede izlediğiniz basit bir remake'den fazlası olacak.

-İlk seride açıklanmadan sona eren konular bu seride açıklık kazanacak. Yuki'nin hafıza kaybı bunlardan sadece biri.

-Kodai klasik seride olduğu gibi kurtardığı dünyaya yabancılaşacak ve bu onu umutsuzluğa ve durgunluğa itecek.;

-Kaptan Okita ve Starsha arasında Dalgasal Hareket Silahı'nın askeri olarak üretime sokulmamasına dair bir anlaşma yapıldığı ortaya çıkacak. Andromeda-sınıfı gemilerin (Yamato'nun seri üretime geçirilmiş ve geliştirilmiş kopyaları) üretilmesinde bu şekilde ortaya çıkacak bir gerilim yaratmak istiyorum.

-2202, klasik seri yada 2199'e göre giriş faslını daha hızlı geçecek hareketli bir sezon olacak.

-Yönetmen ve senarist değişimi karakterlerin genel motivasyonuna yansımayacak. İzleyiciler 2199'dan 2202'ye geçtiklerinde yadırgama yaşamayacaklar. Fakat yine de geçirdikleri zorlu savaş ve aradan geçen zaman farkından dolayı onları bir miktar değişmiş olarak bulabilirsiniz.

-Ocak itibariyle 10. bölüm senaryosunu bitirdim. Haliyle 2202 TV yayını ikinci sezonun 40. yılı olan 2017'ye yetişecek.

-Warriors of Love filminde izleyicileri üzen dramatik sahnelerin bir kısmı 2202'de de yeralacak. Öte yandan 2202 dramatik anlatım açısından günümüz insanının beklentilerine hitap eden bir öykü olacak.

-Andromeda'ların dizaynı elden geçirildi. Ana taslak Yamato Resurrection'da kullanılan versiyon olmakla birlikte onları çok daha detaylı olarak göreceksiniz.

Yönetmen Nobuyoshi Habara da şunu ekliyor: "Bu şu ana dek çalıştığım tüm projeler içinde en önemlisi olacak. Tüm kalbimi ve ruhumu bu projeye adayacağım."

Mayıs ayında yeni bir güncelleme daha geleceği de açıklananlar arasında.

Kaynak: Cosmo DNA

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...
Bakayalo

Projenin 7 bölümlük bir film serisi olacağı açıklanmış. İlk film 25 Şubat 2017'de gösterime girecek. Özel baskı Blu-ray ve DVD satışları gösterimin olduğu sinemalarda gösterim tarihlerinde olacak, açık satışlar ise 24 Mart'ta başlayacak. İlk BD ve DVD şimdiden CDJapan ve Amazon gibi sitelerde siparişe açıldı (24 Mart'ta gönderilmek üzere).

Açıklamayla birlikte 1 dakikalık bir tanıtım videosu yayımlanmış:

O değil de...

...biri ecchi mi dedi? qnoluyo

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Projenin 7 bölümlük bir film serisi olacağı açıklanmış. İlk film 25 Şubat 2017'de gösterime girecek. Özel baskı Blu-ray ve DVD satışları gösterimin olduğu sinemalarda gösterim tarihlerinde olacak, açık satışlar ise 24 Mart'ta başlayacak. İlk BD ve DVD şimdiden CDJapan ve Amazon gibi sitelerde siparişe açıldı (24 Mart'ta gönderilmek üzere).

Açıklamayla birlikte 1 dakikalık bir tanıtım videosu yayımlanmış:

O değil de...

...biri ecchi mi dedi? qnoluyo

7 film olayı sadece iki haftalık sınırlı gösterim için geçerli. 2199 serisi de öncelikle sinemalarda birkaç bölümün birleştirildiği filmler olarak, 2 ay sonra da OVA formatında gösterilip son olarak 1 yıl kadar sonra TV'den gösterilmişti. Burada da aynı yol izlenecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

 

 

2202-part-1-main-visual.jpg

 

İlk filmin sinema gösterimiyle aynı gün filmin içerdiği bölümlerin DVD/Blu Ray'i piyasaya sunulacakmış. 26 Şubat'da ilk filmin içerdiği bölümleri izleyebileceğiz.

Keiji Fujiwara'nın rahatsızlığı sebebiyle seiyuu kariyerine ara vermesi nedeniyle Isami Enomoto rolü Kenjiro Tsuda'ya devredilmiş. Onun dışında önceki seriden hayatta olan/rolü devam eden tüm kadro geri dönüyor. Yeni karakterler ise soğukkanlı ve taktikçi bir kişiliğe sahip olan genç bir kumandan olan Klaus Keyman (Hiroshi Kamiya tarafından seslendiriliyor) ve Gamilas İmparatorluğu'nun Dünya ile imzaladığı ateşkes anlaşmasının sürdürülebilirliğini sağlamak için Güneş sistemine gönderilen, fakat askeri metotlar kullanmayı tercih eden bir büyükelçi olan Lauren Barel (Masaki Terasoma tarafından seslendiriliyor).

2. sezondan tanıdığımız karakterlerden kozmik büyüklükte güçlere sahip esrarengiz Teresa'yı Sayaka Kanda, tüm evrene hükmetmek isteyen Gatlantis imparatoru Zordar'ı Hideaki Tezuka seslendiriyor. 

Yeni fragmanlar geldikçe konuyu güncelleyeceğim.

  • Beğeni 3
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...


Bugün sinema edisyonu için öngösterimi yapılan ve Şubat sonu Blu Ray'inden izleyebileceğimiz Volume I için uzun fragman yayınlandı.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...

Volume IV fragmanıyla birlikte, önceki serinin en merak edilen hususu cevaplanmış görünüyor.
 

Gizli İçerik

 


 

Dessler (Kouichi Yamadera tarafından seslendiriliyor) geri dönüyor! Bunun yanısıra yeni karakter olarak İmparator'un gözlemcisi Miru (Kouki Uchiyama) ekleniyor.

 


 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?