Jump to content
  • Kayıt Ol

Tow Ubukata tutuklandı


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

63431-304x410.jpg

Shibuya polisinin verdiği açıklamaya göre 38 yaşındaki senarist ve romancı Tow Ubukata eşine şiddet uygulamaktan ötürü tutuklandı.

Polisin aldığı ilk ifadede eşine bağırdığını itiraf eden Ubukata, ona şiddet uyguladığını ise reddetti. Eşinin verdiği ifadede ise onun çenesi ve yüzüne vurduğu ifade ediliyor.

Ghost in the Shell ARISE, Heroic Age, Psycho Pass 2, Reideen ve Soukyuu no Fafner serileri ile Anime adaptasyonları da yapılan Le Chevalier D'eon ve Mardock Scramble romanlarının yazarı olan Ubukata 1977'de Gifu'da doğmuş fakat okulu Japonya dışında yaşadığı dönemde okumuştur. Akira, Nausicaa ve Gundam gibi Anime'lere ait kitapları okuduktan sonra romancılığa heves eden ve kendine hedef olarak Nobel ödülünü kazanmayı koyan Ubukata liseyi bitirdikten hemen sonra Kuroi Kisetsu (Black Season) adlı kısa hikayesiyle Kadokawa yayınlarının düzenlediği yarışmayı kazandı ve üniversite eğitimine devam ederken aynı zamanda 19 yaşında romancılığa başlamıştı. 2009 yılında Tenchi Meisatsu isimli çalışmasıyla Eiji Yoshikawa Yeni Yazarlar Ödülü'nü, 2012 yılında Mitsukuniden isimli çalışmasıyla da Futaro Yamada Roman Ödülleri'nde birincilik kazandı.

Ekim ayında yayına girmesi beklenen Soukyuu no Fafner EXODUS'un senaryo yazımının bitip bitmediği ise bilinmiyor.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    3

  • AkuTan

    1

  • CloudT

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Bizdeki gibi, reklam kokan hareketler mi acaba... Yani, amaç para mı? Yoksa, gerçekler mi... Bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bizdeki gibi, reklam kokan hareketler mi acaba... Yani, amaç para mı? Yoksa, gerçekler mi... Bilmiyorum.

Olay ne kadar gerçek hiçbirimiz birşey diyemeyiz o konuda ama, açıkçası reklamla bir alakası olduğunu sanmıyorum ben. Sonuçta kimse "ulan bu karısını döven adamın romanı, bi alıp bakalım" demez, veya tam tersi "bu animenin senaryosunu karısını döven adam yazmış, izlemeyelim bunu" diyende çıkmaz. Adamın özel hayatı işte.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hani adamın günahını almak istediğimden değil, %1 de olsa adamın masum olma olasılığı olduğunu düşünüyorum. Gundam 00 yardımcı yönetmeni Masaki Kitamura bundan 3 sene önce sokak ortasında rastgele bıçaklama yapacağına dair bir ihbarla gözaltına alınmış, sonra adamın bilgisayarının hack'lendiği ortaya çıkınca serbest bırakılmıştı. Dolayısıyla velev ki kadının şirretliğine denk gelmiş bir olay söz konusu da olabilir. Şu anki hükümet aile içi şiddet vakalarında ağır hükümlere sahip bir yasa 2009'da geçmiş olmasına karşın yakın dönemde bu yasayı daha da ağırlaştırma yoluna gitti. Öyle ki eğer böyle birşey gerçekten varsa, adamın kariyeri biter diyebiliriz ama suçsuz yere de ceza alınabilecek bir yer değil oraları. Evdeki güvenlik kameralarından onları uzun süredir tanıyan aile yakınlarının ifadelerine kadar herşeyi gözden geçiriyorlardır muhtemelen, bakalım, ileriki günler ne getirir.

Yine de velev ki güvenlik kamerası görüntüsü bulunamazsa ve sırf ifadeye dayanarak adamın gerçekten suçlu olduğuna kanaat getirilse bile, kadınla evlerinin ayrılması, adamın da elektronik kelepçe gibi birşeyle ev hapsi cezası çekmesini tercih ederim şahsen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mito şehri belediye başkanı Yasushi Takahashi düzenlediği basın toplantısında, şehrin tarihi geçmişinden hareketle NHK televizyonunun Tow Ubukata'nın ödüllü romanından uyarlamak istedikleri Mitsukuni-den romanının live action adaptasyonunu, yazarın tutuklanmasıyla ilgili haberi alır almaz tek taraflı olarak rafa kaldırdıklarını duyurdu. Takahashi düzenlediği basın toplantısında "Bu utanç verici birşey. NHK ile öngörüşmemizde Eylül'de çekimlerin başlaması için anlaşmıştık. Ama bu haberi duyar duymaz bunu rafa kaldırmayı uygun buldum. Zira Ubukata'nın romanının kullanılmasında alet olmayacağımdan emin olmak istedim." dedi. Takahashi'nin başkanı olduğu Mito şehri her yaz Mito Komon'un onuruna festivaller düzenlemesiyle biliniyor.

i141181.png

Ubukata'nın Mitsukuni-den romanı Tokugawa Ieyasu'nun Mito Komon olarak da bilinen torunu Tokugawa Mitsukuni'nin hayat hikayesini Mito hanesinin erken dönem Edo dönemindeki yükselişinden hareketle anlatan bir romandı ve 2012'de Futaro Yamada roman ödülünün sahibiydi. Ranjo Miyake ayrı 2012 yılından itibaren Kadokawa'nın aylık Samurai Ace dergisinde romanı Manga olarak tefrika etmekteydi.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?