Jump to content
  • Kayıt Ol

Blue Blazes


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

img_dvd3.jpg

20140507141900-58837.jpg

shimamoto-kazuhiko-aoi-honoo-blue-blaze-01.jpg?w=460

3. Manga Taisho ödüllerinde 10 aday arasında 3. olan, bu yılın başında Asahi Shimbun gazetesinin yaptığı seçkiye göre Osamu Tezuka Kültür Mirası Ödülleri'nde dereceye layık görülen 9 Manga'dan birisi olan aynı isimli 14 ciltlik Manga'dan geçen yıl sonunda uyarlanmış bir dizidir. Mangakası olan Kazuhiko Shimamoto'yu Hero Company (OVA uyarlaması sonbaharda geliyor), Kamen Rider ZO, Samurai Shodown, Blazing Transfer Student (2 bölümlük bir OVA uyarlaması mevcut, Manga'nın fragmanı gibi dursa da şiddetle tavsiye ederim) Manga'larından, Ishinomori Shotaro'nun onun ölümüyle yarım kalan Skull Man'ınını tamamlayan kişi olmasından yada G Gundam serisinin ve Rival Schools oyunun karakter tasarımcısı olarak tanımanız mümkün.

maniaclaughterintensifying-695x390.jpg

Mayuru Honoo 1980 yılı Japonya'sında Mangaka olmak isteyen, Anime ve Manga'lara tutku ile bağlı bir güzel sanatlar fakültesi öğrencisidir. Günün birisinde fakültedeki bir öğrencinin el çizimi kareleri anime izlenimi verebilecek şekilde arka arkaya çizebildiğini görür. Hideaki Anno adlı bu üstün yetenekli öğrenciyi kıskanan Honoo, dönem projesi için onun ekibine katılmaktansa ona karşı cephe alarak onu geçmeye and içer. Fakat gerek maymun iştahlılığı, gerek egosu, gerekse yeteneklerinin sınırı onun bu mücadelesini giderek zorlaştıraınca, onun da problemi kendi dışındaki faktörlerde arayarak işi tümden onur meselesi haline dönüştürmesine sebep olur. Bu olaylar olurken Hideaki Anno ve arkadaşları ise sessiz ve derinden Daicon III adlı kısa filmi hazırlamak için çalışmalara girmiştir.

Son savaşta kimin ayakta kalacağını ise zaman gösterecektir.

9kF0okwl.png

Kazuhiko Shimamoto'nun kurgusal bazı eklemeler de barındıran aynı adlı otobiyografik manga'sından uyarlanan bu yapım inanılan amaç uğruna bir savaş veren herkese adanmış, bazen güldüren, bazen üzen, hayat tadında acı tatlı bir iş olarak değerlendirilebilir. Anime ve Manga referansları açısından hiç çekinilmeden doğrudan ara sahne kullanılması, 1980 yılından kalma eşyalar ve dönemin giyim kuşamları ile o dönemin adeta yeniden yaratılması açısıdan bir dönem dizisi olmakta gösterdiği müthiş başarı ve son olarak insanın hayatındaki herşeyi yoksayarak ulaşmaya çalıştığı o amaca ulaştığında geriye dönüp baktığında harcadığı ve kaybettiği tüm o şeyleri görüp hala ulaşılan o amacın buna değer olup olmayacağını izleyiciye sordurması açısından bu dizinin açıkçası sadece bir komediden fazlası olduğuna inanıyorum.

Benzer şekilde bir çok gencin ülkemizde son derece toz pembe olarak baktığı Manga sektörünün fotoğrafını çeken ve aslında bu sektörde çalışmanın zorluğunu birkaç örnekle bile hissettirebilen bu yapım aynı zamanda bir insanın neden Anime ve Manga tutkunu olduğunu da izleyicisine çok rahat hissettirerek olaya her iki zıt noktadan da bakışlar gerçekleştirebiliyor.

flamboyant-motherfucker-695x390.jpg

aoi_maetel_3.jpg

Oyunculukların son derece başarılı olduğu dizide özellikle -her ne kadar çok az gözükse de- Yano Kentaro'yu canlandıran Kenji Urai gerçek anlamda rol çalıyor diyebilirim. Honoo'yu canlandıran Yuya Yagira, Anno'yu canlandıran Ken Yasuda ve Honoo'nun kız arkadaşları Yuna Kuroshima ve Mizuki Yamamoto kolayca unutulmayacak bir performans sergiliyor.

Hem güldüren hem düşündüren bir dizi arıyorsanız Blue Blazes ilk seçimlerinizden birisi olmalı. Sadece 1980'lerde doğmuşsanız bile içinde kendinizi bulacak olmanızdan dolayı tavsiye edebileceğim, ayırdığınız zamanın hakkını veren bir yapım. Şahsen son bölümde -yüzüm gülümsemeye direnirken bile- ağladım diyebilirim.

Bonus:

Dipnot olarak belirteyim, ne zaman Gundam muhabbeti geçse anlamsız bakışlarla karşılaştığımda oluşan düşüncelerimin yansımasını burada gördüm diyebilirim.

tumblr_nb05azUjhK1r45g3go1_500.gif

Ve elbette Yano Kentaro reyis!

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Nebula ödüllerinin Japonya'daki karşılığı denebilecek olan Seiun ödüllerinin bu hafta yapılan yıllık seçkisinde Blue Blazes en iyi TV dizisi seçildi.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

The Hero Yoshihiko sonrası, farklı tarzda da olsa sıradaki Japon dizim bu olacak sanırım. O Maetel cosplayi midir nedir merak ettim, 10 bölüm falan çıkmış, ben daha başlamadı sanıyordum. :D

Ekleme; Yoshihiko'yu yazıp yöneten Yuichi Fukuda bu seriyi de yazıp yönetmiş, tekrar tekrar izlenecek demektir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?