Jump to content
  • Kayıt Ol

AntiMagic Academy: 35th Test Platoon


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

PKZgRIi.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=mW9eYmQJVZg

Teknoloji ile ayırt edilemez hale gelmiş türden büyüler kullanan cadılar ve teknolojinin saf haliyle bir medeniyet kurmuş insanlar uzun süredir savaştadır . Cadılaırn yasak büyüler içeren kitapları bilerek mafyanın eline geçecek şekilde bırakmasıyla şehirler bile bu savaşın düşük yoğunluklu cepheleri haline gelmiştir ve çeşitli ateşli silahlarda uzmanlaştırılan akademi öğrencileri birlik puanlarına göre zorluğu değişen görevlere gönderilmektedir. Sahada görev yapan engizisyoncular yetiştiren Anti Magic Academy'in yüz karası ise hala puan olarak diplerde olan 35. birliktir. Bu birliğe teğmen olarak atanan ve silahlarla arası pek iyi olmadığından yüzlerce yıldır kullanılmayan tipte bir Katana taşıyan Takeru Kusanagi, saftirik keskin nişancı Usagi ve çürük ruhlu bir navigatör olan Ikaruga ile uyum sağlamaya çalışsa da akademi yöneticisi Sougetsu'nun daha önce sahada görev yapmış elit bir tabanca kullanıcısı olan üvey kızı Ouka Ootori'yi bu birime ataması ile sorumluluğunun yükü giderek artacaktır. Zira akademi cadıları öldürmeden tutuklamayı kaide edinmişken Ootori bir intikam çabası ile kuralları hiçe sayabilecek, soğuk birisidir. Kusanagi şimdi takımın lideri olarak hem takımın hem akademinin saygısını kazanmalıdır. Fakat havadaki bir kurşunu bile kesebilecek yetenekte olmasına rağmen zihninde dolaşan ablasının imajı ve peşlerindeki bir büyücü yüzünden bu sandığından da zor olabilir.

Kadokawa yayınlarının Fujimi Shobo kolunun geçen yıl açıkladığı ve Toki Yanagimi'nin 2012'de başlayan Light Novel serisinden uyarlanan ve 10. cildi bu bahar sezonunda basılan, iki tane de Manga uyarlaması yapılan yapımın Anime'sinin ilk bölümü dün yayınlandı.

İlk bölümden fikir belirtmek ne derece doğru olur bilinmez gerçi ama karakter çizimleri gayet hoş olan yapımın animasyon akıcılığının yada arka plan çizimlerinin başarılı olduğundan bahsedebilmemiz pek mümkün değil, öte yandan aksiyon sahneleri buna rağmen başarılı bile kotarılmış denebilir. Seiyuu seçimleri son derece iyi yapılmış. Giderek daha çok yapımda dikkaimi çeken Yosomitsu Hosoya başrole oldukça iyi uymuş. Ayrıca Light Novel uyarlamalarının genelinde artık trope haline gelmiş sahneler üzerinden dayandırılan durum komedisi ile alenen insan kesip biçtiği hissettirilmeye çalışılan cadılar/mafya üzerinden yaratılmaya çalışılan atmosfer birbirini tekrarlamanın önüne geçebiliyor. Yine bazı Light Novel uyarlamalarında olduğunun aksine hikayedeki terminoloji izleyiciyi boğmuyor ve "ne izledim şimdi, olay ne?" diye walloftext okumak zorunda da bırakmıyor. Son olarak hikayedeki büyü - insan mücadelesini sevdiğimi söyleyebilirim ki büyü konseptini sevebileceğim şekilde işleyebilen seriler nadirdir. Kusanagi bu arada kendimi bulduğum nadir son dönem Anime karakterlerinden oldu dersem abartmış olmam.

ED sekansından anlaşılabileceği gibi hayli alçakgönüllü bir deneme izlenimi veren Anti Magic Academy, stüdyo SilverLink yerine XEBEC, Ufotable yada Production IG'den çıksa bir hit olmaması için hiçbir sebep olmazdı. Bu haliyle sanki 12-13 bölümlük Manga reklamlarının bir diğer örneği olacak gibi durmakta.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • cakiphan

    1

  • Hikari no Kishi

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

5e kadar iyiydi bana göre . İlla tüm kızları esas oğlana aşık edecekler başka türlü rahat edemiyorlar harem düşkünü japonlar . iki kız yetiyordu hatta sınır çizgisiydi bana göre ama çizgiyi geçtiler. Görüşlerim değişti animeye

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kudo-san çevirse de ben de görsem 5. bölümü =) Benim haremle bir sıkıntım yok ama sanki kızlar değişiyor olaylar aynı kalıyor gibi geliyor bana. Hoş değil izlediğim bölümü başka kız karakterle tekrar izliyormuşum gibi oluyor. Böyle giderse 2. sezon çıkmaz buna.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?