Jump to content
  • Kayıt Ol

D Gray Man 2016'da Dönüyor!


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

d-gray-man-kv.jpg

Önce Mangaka'sı Katsura Hoshino'nun sağlık sorunları sebebiyle 2008'de 103. bölümünde yayını duran, ardından Shounen Jump ve Hoshino arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle tümden muallakta kalan D Gray Man Anime serisi 2016'de yeniden başlıyor. Yeni proje için bir web sitesi açıldı ve bir fragman da yayınlandı. Yeni serinin eskisinin kaldığı yerden devam mı edeceğini yoksa reboot mu olacağı yönde bir açıklama gelmiş değil ama benim tahminim reboot olacağı yönünde.

Kadronun tümüyle değişeceği yapımda Ayumu Murasa (Haikyu!!'dan Hinata) Allen Walker, Shinnosuke Tachibana (Kamisama Kiss'den Tomoe) Howard Link rolünü Sanae Kobayashi ve Daisuke Kishio'dan devralacak.

Haftalık Shounen Jump'da 2004'de başlayan hikaye Mangaka'nın iyileşmesinin fakat SJ ile iplerin kopmasının ardından 2009'da bir süreliğine Jump Square'ye geçtikten sonra SJ kaynaklı anlaşmazlıklar sonucu yeniden durmuş, 2013'e dek muallakta kalmıştı. Shueisha hem eski hem yeni ciltlerin basım hakkını 2013 sonunda almış ve 24. cilt Shueisha etiketi ile çıkmıştı. Manga toplamda 22.5 milyon satışla Shounen Manga piyasasının en önemli başlıklarından birisi olarak kabul edilmekte.

Net yayın tarihi verilmemiş olmakla birlikte konu ile ilgili gelişmelerde sizleri haberdar edeceğim.

Kaynak : ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 18
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    4

  • gundamaster

    3

  • özz

    3

  • bLueeekun

    2

gundamaster

Reboot olacağını sanmıyorum çünkü videodaki Kanda ve Allen dizaynları ilk sezon bitiminden sonra mangadaki halleri. Görselin tepesinde sağdaki kişi de Alma Karma. İlk sezonda kendisini görmemiştik. Büyük ihtimal devam serisi olacaktır.

Ayrıca castın tümü için bir yenileme durumu belli değil. Sadece Allen ve Link'in seiyuları şu an için belli ve değişmiş durumda. Sakurai Takahiro olmadan Kanda Yu olmaz kanımca. Tam da Kanda arcını anlatacağı gözükürken.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hadi inşallah. :qaglayacak:

Bence de reboot yapmalarına gerek yok ve videodaki karakterlere bakılırsa Kanda'nın hikayesini işleyecekler, bana da devam gibi geldi. Gerçi ben reboot olsa da izlerim, her türlü izlerim. Çok sevindim ya!! agjgd

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Vay arkadaş 2016'ya neler sığdırıyoruz akıl almıyor :D

2016'da kıyamet kopacak kesin. Bu kadar şeyi kaldırmaz bir yıl.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haberi Mal'da gördüm başlık açayım dedim ama çoktan açılmış çok şükür. Mangasının yayını bile pek çok soruna yol açan serinin devam etmesi büyük mutluluk.

Claymore'ninda devam haberi gelir umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Serinin gelecek olmasına sevindim. Uzun zamandır bekliyordum. Zamanında mangadan devam ediyordum ama mangakanın sağlık durumunu da öğrenince mangayı da yarıda bırakmıştım. Bir şekilde devam edeceğini görmek mutluluk verici.

Bu arada Kanda'yı bir tek ben mi görünce Lenalee'ye benzettim. Valla kılıç olmasa ve Kanda'nın boyunu göstermemiş olsalar kesin Lenalee derdim ama suratının çizimi ve saçları direk "Lenalee mi bu?" dedirtti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gundamaster'ın söylediği gibi animede olmayan kareler mevcut. Bana da devam yapımı olacakmış gibi geliyor.

Yalnız serinin sadece animesini izleyip, beğenip, mangasına devam etmeyen bazılarının hayal kırıklığına uğrayacağını düşünüyorum. Çünkü manga animenin kaldığı yerden gayet güzel devam ederken bir süre sonra sevilen o tarzından ayrılıyor. Mangaka az daha zorlasa shounen-ai'e kaydıracak seriyi. "Yok olmayım, tutunayım" amacıyla hatun fanlarını tavlamaya çalışırken bazı okurlarını da kaybetti bence mangaka.

Ayrıca, anmenin kaldığı yerden devam ederse de fazla bi bölüm çıkacağını sanmıyorum ben.

Bu iki nedenden ötürü umarım baştan yaparlar seriyi. Bazı kapışmaları da yeni animasyon teknikleriyle izlemek gerçekten güzel olurdu.

Edit: Forumlarda yazmaya yazmaya, uslubu unutmuşum resmen. En az 10 kere editledim yazıyı :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Katsura Hoshino yaptığı açıklamada "Yeni D Gray Man'in reboot'u olmayacağını, devamlılık açısından onun devamı ama tümüyle yeni bir seri olacağını" söylemiş. "direct sequel" yerine "Continuity" ibaresini kullanmalarını beni açıkçası endişelendirdi, umarım 13-25 bölümlük "adaptasyon" bir hikaye ortaya çıkmaz zira hani beklentilerimi karşıladığı sürece benim için sorun yok ama Manga'daki hikayeyi takip eden hayranları açısından üzülürüm öyle birşey olursa.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Belki önceki serinin yapımcılarından kaynaklı bazı telif hakkı vs problem oluşmaması açısından bazı değişikliklere gidilecektir. Yapımcısı, çizeri, seiyusu, müziği vs vs her şeyi değişecek sonuçta. Önceki seriyle ilgili hiçbir şeyi değiştiremeyeceklerine ve devam niteliğinde olacağını söylediklerine göre mangadan çok çok kopuk bir şey çıkmaz ortaya diye düşünüyorum ama belli de olmaz tabi. Muhtemelen önceki serideki çoğu karakteri göremeyeceğiz, bu da animeleştirecekleri arc'ta (Alma Karma büyük olasılıkla) o karakterlerin olmamasından kaynaklı olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Önceki serideki çoğu karakteri göremezsek orijinal eserden uyarlanma bir D.Gray Man olmaz. Bence buradaki tamamiyle yeni bir anime olacağı tanımı, ekibin(yönetmen, stüdyo, seiyu kadrosu vs.) değişmesinden kaynaklı. İlk iki değişikliği zaten açıkladılar. Ekip değişince ortaya çıkan ürün de elbetteki yepyeni bir şey olacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Karakterleri hikayeden çıkarabileceklerini kastetmemiştim, eğer ki Alma Karma arc'ını ele alırlarsa sadece, yanlış hatırlamıyorsam o bölümlerde ana karakterlerin çoğu görünmüyordu. Tam olarak, önceki serinin bitiminden mi başlatacaklar yoksa zaman atlaması gibi bir şeyler yapıp atladıkları önemli kısımları flashback'lerle mi gösterecekler belli değil. Yayınladıkları tanıtımda diğer karakterlere yer verilmemiş olması bu şekilde düşündürttü beni.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

En sevdiğim shounen serilerinden biridir D.Gray Man, belki akranlarına benzer yönleri vardı ama o içindeki dark fantasy havası ve hikayesindeki gizem diğer haftalık shounen serilerden kendisini ayırmasını sağlamıştı bence. Bu habere sevindim, umarım düzgün bir animasyon şirketiyle anlaşılırda görsel şölen yaşarız. Tabi müziklerde önemli bence bu seride, Wada Kaoru’nun besteleri seriye çok uygundu ama bu sefer onunla çalışmasalar da serinin atmosferine katkı sağlayacak bir müzisyenle çalışılmasını isterim. Yıllarca bekledikten sonra hayal kırıklığına uğratmasınlar bekleyenleri. Son olarak mangayı güncel takip eden arkadaşlara sorum var, biriken yere kadar kaç bölüm çıkabilir tahmini olarak?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animenin kaldığı yerden manga günceli arasında 60-70 arası manga bölümü var. Ama bu bölümlerden bazıları manga hala haftalık yayınlanırken çıktı bazıları ise aylık. Filler olmadan, zorlarsalar en fazla 50 bölüm çıkar gibi geliyor bana.

Edit: Bu arada, bölümlerin fazlalığından çok kaliteli bir yapım ortaya koymalarından yanayım ben.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yıllar önce ilk izlediğimden beri Katekyo hitman reborn ile beraber devamının gelmesini bekliyorum. Eğer Fullmetal Alchemist: Brotherhood gibi daha kaliteli çizimler, daha planlı bir senaryo ile gelirse idda ediyorum zirveyi zorlayıp en unutulmaz animeler arasına çok rahat girebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Temmuz ayında başlayacak yeni D Gray Man serisinin adı "D Gray Man : Hollow" olarak belirlenmiş. Fragman aşağıda:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Temmuz ayı çabucak gelsin, sabırsızlanıyorum valla ya :kanlp: Bu arada haber için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bazı seiyuularda değişikliğe gidilmiş. Benim için bir alışma süreci olmayacak. Çünkü normal seriyi bitireli çok oldu. Bazı karakterlerin ses tonları falan feci bir şekilde unutmuş durumdayım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni serinin kadrosu belli oldu. Serinin yönetmenliğini Yoshiharu Ashino (Cross Ange, First Squad) üstlenirken senaryo Michiko Yokate (You're Under Arrest, XXXHolic, Rurouni Kenshin, Bleach, Chrome Shelled Regios, Dagashi Kashi, Devils and Realist, Genshiken, Gintama, Prison School, Kyoukai no Rinne, Shirobako, Valkyria Chronicles), Tatsuto Higushi (Phi Brain, Muv Luv: Schwarzesmarken, Bakumatsu: Gijinden Roman, Cross Ange, Sora wo Kakeru Shoujo, Inazuma Eleven, My Otome) ve Kenichi Yamashita (Koutetsu Sangokushi, Ishida and Asakura, Ginga e Kick Off, Fresh Pretty Cure, Beet the Vandel Buster) tarafından adapte edilecek.

Yousuke Kabashima (Accel World, Sora wo Kakeru Shoujo, Lord Marksman and Vanadis, Nobunaga The Fool, Senki Zessho Symphogear, Super Robot Wars OG: Inspector) serinin animasyon yönetmenliğini üstlenirken Akuma ve silah dizaynları önceki serideki gibi Yasuhiro Moriki (Silent Mobius, Akame ga Kill, Banners of Stars/Crest of Stars, Scryed, Nadesico, Zeorymer, Kiss Dum Engage Planet, Gravion, Demonbane, Majestic Prince, Vampire Princess Miyu, Godannar, Bakuon) tarafından hazırlanacak.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?