Jump to content
  • Kayıt Ol

Ajin


Bakayalo

Önerilen İletiler

Bakayalo

76652l.jpg

Tanıtım (SoutenSubs'tan alıntıdır)

"Ajin"ler ölemeyen insanlardır... 17 yıl önce ilk olarak Afrika'da savaş alanında görüldükten sonra, toplum içinde bu türe ait birçok kişi keşfedilir. Çok nadir olduklarından, hükümetler onlardan birini bulup getirene büyük miktar ödül verirler. Ve sürekli üstlerinde araştırma yaparlar. Günümüzde ise liseli bir genç, sıradan bir yaz tatili beklerken hayatı hiç ummadığı bir şekilde değişir...

_________________________________________

Bilgisayar animasyonunu istisna değil asıl olarak kullanma deneyini "Knights of Sidonia"nın bıraktığı yerden alıp devam ettiren (bu itibarla gelenekçilerin gözünde "anime" olmayan) anime, bakalım anime severlerin bilgisayar animasyonunu biraz daha kabullenmesine hizmet edebilecek mi. İlk bölüm itibariyle Sidonia'dan daha başarılı bulduğumu söyleyeyim.

_________________________________________

Yukarıda Souten linkini de verdim ama ayrıca temas etmeyi de gerekli görüyorum: Ryuga'nın çevirisi ile yapılan Souten sunumundan izlemenizi tavsiye ederim. Mevcut İngirizce çevirilerin hepsi (isimsiz "Engrish", ShiteSubs ve TenchouSubs) "sağır duymaz uydurur" ürünleri; altyazıların yarısının gerçekte söylenen şeylerle alakası bile yok. Hiç abartmadan söylüyorum, altyazısız izleseniz bu İngirizce altyazılarla izlemeye oranla daha fazla anlarsınız, en azından yanlış anladığınız bir şey olmaz :011: Ryuga'nın Türkçe altyazısı ise bunlardan birinin çevirisi değil, tahmin edebildiğim kadarıyla Japoncadan çeviri ve -bütün bir bölümde iki üç önemsiz hata haricinde- doğru çeviri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Hikari no Kishi

    3

  • Bakayalo

    2

  • cakiphan

    2

  • Kusotaku

    2

Kusotaku

Ryuga candır, gerisi patlıcandır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seri çok hoşuma gitti. Animasyonlardan başlarsak. Sidonia'ya göre daha kaliteli buldum(Gerçi bilmiyorum o seriye o animasyonlar cuk diye oturmuştu).

Uzun zamandır animelerde doya doya silah sesini, makineli tüfek sesini, bol bol kurşunun düştüğü bir seri hatılamıyorum. En azından Nobunagun'dan beri. Güzel başlangıç yaptı.

Hele girişten sonra direk olayı anlatmak yerine hocanın ders sahnesinde animeye yedirerek bilgilerin verilmesini yerinde buldum.

Arkadaşı Ajin çıkar diye umutluydum ama o çıktı ne yapalım izleyeceğiz. Arkadaşıda dünden razıydı zaten maceraya.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu sezon içinde Boku dake ga Inai Machi ile birlikte en çok bekledigim seriydi.Acikcasi çogu izleyicinin aksine farklı animasyon tarzına sahip yapımlar benim için bir nevi 1-0 önde baslıyor.İzleyenlerin çoğu CGI'ı kötülemis fakat ben bayıldım resmen.Hele o giriş sahnesi neydi öyle?! Bundan daha iyi bir giriş sahnesi seçilemezdi sanırım.(gerçi mangada giris nasil bilmiyorum)

Hikaye ise gayet gerilimli basladi.Kullanılan müzikler, ses efektleri muazzam.

Kaza gerçekleştikten sonra ana karakterin dirildiği sırada kullanılan müzik ve devamında gelen Ajin sesi mükemmeldi!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her şeyiyle beğendim. Ama sanırım leopard rawın görüntü kalitesi tam güzel değildi.

CGI yine çok iyi değil ama karakterler belirgin olduğundan güzel olmuş. CGI yi ben kötü kullandıkları için, doğallığı kaybettiği için, gerçekçi yapayım derken ortaya daha ucube bir görüntü çıkardıkları için sevmem genelde. Ama bu animede dediğim gibi fena değil.

Animenin konusu, ses efektleri, müzikleri çok iyi olmuş. Afişini gördüğümden beri güzel bir şey bekliyordum zaten beni ilk bölüm itibariyle yanıltmadı.

Yalnız şunu merak ediyorum. Bir de filmleri falan çıktı. Onları hangi sırayla izleyeceğiz. Gerçi bir kere birinci bölümü izledik ama... :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Polislere ayar veren iyi mi kötü mü bilmiyorum ama seri bomba =)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmiyle serinin böyle peşpeşe gelmesi bana biraz salakça geldi. Filminde bildiğimiz ilk 6-7 yedi bölüm var. Yani sezonun yarısını daha sezon başlamadan vermişler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film anime'nin kısaltılmış versiyonu. Ayrıca filminin olması da tv izlemeyen kitleye de hitap edebilmek için. O yüzden mantıksız değil. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gidip filmini izlesem benim için spoiler olacak ama sıkıntı yada dert etmem açıkcası. Filmde hızlı geçilen olaylar tv serisinde uzun uzun işlenecek, bence de çok iyi. Ben sadece animasyonu tuhaf buldum. Gerçi üç bölüm Sidoniadan alışmış olmam lazımdı ama alışamamışım demek ki. :D Ana karakterin arkadaşında var bir durumlar. Sanki başından beri onun Ajin olduğunu biliyor ve ona yardım etmek için bekliyormuş gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmi izlemeye gerek yok. Tv serisi mangaya daha sadık şekilde yapılacakmış. İlk filme baktım, 105 dakikalık sürede manganın 12 bölümünü işlemişler. 3 film şu ana kadar çıkan tüm bölümleri kapsar büyük ihtimal.

1 manga bölümü = 1 anime bölümü olur diye umuyordum, hadi olmadı 1.5'a 1 olsun. Fazla olmaz inşallah. :/

Animasyon tamamen hayal kırıklığı oldu (fragmandan da belliydi zaten). Tamam, cgi kullanın ama bu kadar kötü kullanmayın kardeşim ya. Bakın, Bubuki Buranki de cgi olmasına rağmen efsane olmuş onun görüntüsü (gerçi renklerin de çok önemli payı var ama cgi'yi de sağlam kullanmışlar). Bunda ise hiç özenmemişler. Hele o yaraların iyileşmesi animasyonu nasıl, hiçbir yara, kan vs. gözükmüyor. Sadece siyah toz gözüküyor ki iyileşme mantığı o değil.

Manga 1, Manga 2 Şunlardan da göreceğiniz gibi. (Spoiler değil.)

Siyah hayaleti de Michelin maskotu gibi yapmışlar zaten.

Yalnız hakkını vermek lazım, müzikler çok iyi olmuş ve gerilimi çok iyi vermişler. Sizi ekrana bağlıyor izlerken.

Ve @bakayalo, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Müzikler hakikaten bomba. Atmosfere büyük katkı sağlıyor.

Ben o iyileşme animasyonunu da sevdim ya... Gerçekçi olmayan bir şeyin böyle gerçekçilikten uzak verilmesi bana daha inandırıcı geldi. Genel olarak bilgisayar animasyonu gözüme hâlâ tuhaf geliyor, ayrı. Belki daha çok gördükçe alışırım. Yer yer biraz fazla basit veya hatalı göründüğünü de düşünüyorum. Belki bluray'de düzeltirler, pek sanmıyorum ama :022:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beklediğimden iyi çıktı. Özellikle, müzik konusunda enfesti! Kapanış şarkısına da bayıldım.

Diğer bölümleri merakla bekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anime bomba gibi gidiyor. Öncelikle güzel çevirisiyle katkı sağladığı için Ryuga-san'a teşekkür ederim =)

2. Bölüm

Kai de Ajin olabilir. Beyaz saçlı eleman takım falan dedi o kızla ikisi Ajin sanırım(ama olsalardı bilinirlerdi) kullandığı şey ilaç mı şeker mi ne? Siyah gölgeyi kontrol edemiyorlar sanırım. O arabadakileri öldüren Kei'nin gölgesi miydi yoksa diğer Ajinlerden biri mi öldürdü.

Animenin çizimleri falan tam oturuyor hele o müzikler yok mu süper olmuş bu anime =) Umarım yakın zamanda ending çevirisi de gelir. Her bölüm daha fazla soru oluşturuyor bitmeden hepsinin cevabını alabilirsek çok hoş olur. Şimdilik bu kadar =)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3.Bölüm

Beyaz saçlı elemanı bilmem ama yanındaki kızın Ajin olduğu kesinleşti büyük ihtimal o da Ajin. Geçen bölüm ki takım tartışmasına girecek olursam Kei onların takımından :D Hayaletlerinin renklerinden anlaşılıyor. Şapkalı elemana ve Tanaka(idi sanırım)'ya acayip kıl oldum. Demek ki isteyince kontrol edilebiliyormuş hayaletler.

Süper gidiyor bir hafta beklenmez bu :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

oh be filmde gördüğümüz kısım bitti sonunda artık bilinmezlik bizim içinde var

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?