Jump to content
  • Kayıt Ol

Shoujotachi wa Kouya wo Mezasu


Bakayalo

Önerilen İletiler

Bakayalo

veya okunuşuyla yazarsak

Şôcotaçi wa Kôya o Mezasu

SCg4923.jpg

KONU

Bir yandan sıkıcı bir lise hayatı sürdürüp diğer yandan yarı zamanlı çalışan Buntarô Hôcô (♂), hayatına nasıl bir yön vermek istediğine dair pek bir fikir sahibi değildir. Günün birinde, genellikle yalnız takılan sınıf arkadaşı Sayuki Kuroda (♀), Buntarô'nun tiyatro kulübü için yazdığı uyarlama senaryodan hareketle, onu kendisiyle birlikte bir görsel roman (bishoujo game / galge / visual novel) hazırlamaya davet eder. Hayatında görsel roman okumuşluğu bile olmayan Buntarô, bunu becerebileceğinden şüphelidir; fakat yaratıcı bir faaliyette bulunup ardında eser bırakma fikri de çekicidir. Prodüksiyonun diğer kısımlarını üstlenecek arkadaşlar bulma çabasıyla, Sayuki'nin tutkulu, Buntarô'nun tereddütlü macerası başlar...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Bakayalo

    2

  • cakiphan

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

İki bölümü indirdim telefonda duruyor bi ara izleyeceğim ama bakalım ne zaman

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

İlk bölümünü izlemek büyük bir zevkti gerçekten. Keşke unutup unutup tekrar tekrar sıfırdan izleyebilsem :qask:

Baştan sona akış neredeyse mükemmeldi, Kuroda'yı izlemek ise animeyi izlemekten de daha zevkliydi diyebilirim. Biri bu kıza makul diyaloglar yazsın, saatlerce izleyeyim, o kadar.

SaeKano ile sadece dekoru benziyor -o da yüzeysel bir bakışla-, hikâye başlar başlamaz ayrışıyor; ama karakterlerine ve karakterler arası ilişkilere yaklaşımı ve anlatım tarzı ondaki sıcaklığı epey andırıyor. Hemen "yeni SaeKano" diye etiketlenmesine tepki olarak onda bulduğumu bunda pek bulamam diye düşünmüştüm, ama ilk bölümde hissiyat itibariyle benzer unsurlar buldum.

İlk izlenimimin bu kadar kuvvetli olmasından mıdır bilemiyorum, ikinci bölümde hikâyenin girişini olgunlaştırma biçimini biraz zayıf buldum, üstüne 3. bölümde gelişmeye geçişteki olay örgüsü epey bir hayal kırıklığı uyandırdı bende.

2'de Andô'nun kulübü basışına kadar iyi akıyordu her şey. Onun sonrasındaki konuşmalar ise klişe bir akışı inandırıcı olmaktan çıkaracak kadar zayıftı. 3. bölümse kampın başından, sonlarda Andô'nun sinapsisi okuyup "oha, BL ya la bu" mealinde tepki verişine kadar inandırıcılıktan uzak kaldı. Bu kısımda klişelerle oynayıp izleyiciyi şaşırtma fikri iyiydi, ama onu da iyi uygulayamadıklarından hiç vurucu olmadı. Andô'nun tepkisi ve hemen sonrasındaki konuşmalar çok iyiydi, hattâ şu ana kadarki en eğlenceli kısımlardandı; ama bölümün 14 dakikasında sıkıldıktan sonra ağzıma çalınan bir parmak balın tadı hafif kaldı. Son 4 dakikada bayağı boş bir diyalogun ardından kahramanı seven ama bunu gösteremeyen kanka kız rutinini göstere göstere işlemeye kalkınca da bütün o tat silinip gitti :006:

Karakterlere gelince, Kuroda süper, Buntarô da iyi.

Yûka da 3. bölümün sonlarına kadar iyiydi, o son sekansta dağıttılar karakteri, bakalım toparlayabilecekler mi.

Atom karakteri eğlenceli ama şu kopuşlarını etkileyici kılmak için biraz fazla çaba göstermişler, gündelik hayattaki normal hâlini fazla düz yapmışlar. Belki izledikçe alışıp benimserim, ama hiçbir şekilde temellendirilmeyen bu tezat bana fazla kuvvetli geliyor şimdilik.

Yûki henüz zayıf kalıyor, başlangıçtaki kaçışları da biraz abartılıydı, ama ilerleyen bölümlerde inandırıcı bir karakter olacak gibi.

Andô... Karakterin kuruluşu iyi aslında ama ağırlığını iyi belirleyememişler sanıyorum. Ağırlık koysun, kendinden emin konuşsun, eyvallah; ama böyle bir karakterin bu saate kadar Kuroda'yı köşeye sıkıştırmaması, bu başarı saplantısının altında yatan travmayı (illa bi travma çıkacak ordan, belli) deşip çıkarmaya çalışmaması, inandırıcılığını zedeliyor. Madem o travmayı 8-9. bölüme saklıyorsun (3'te kıyısında gezinip ısrarla deşmediklerine göre son düzlüğün öncesindeki viraj o olacak, muhtemelen 8 veya 9'da patlatıp sonraki bölümde çözerler), daha mütevazı bir karakter yap Andô'yu. Madem lafını sakınmaz karakter yaptın, karakterinin gereğini yaptır. İkisi de yok. Sinir oldum. Animedeki en güzel kıza sinir oldum, var mı böyle bi şey trtrt

Uzun lafın kısası; çekinerek başladım, ilk bölüme ve Kuroda'ya bayıldım, 3. bölüm itibariyle endişeyle takip ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Kuroda nın tuvalet baskınları bana Adachi Hana'yı hatırlatıyor. Ve şu Bünyamin ve diğer liseli anime karakterleri Nasıl çatır hikaye yazıyorlar hiç anlamıyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?