Jump to content
  • Kayıt Ol

Chiaki Morosawa Aramızdan Ayrıldı


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

25533.jpg

Seslendirme sanatçısı Junichi Kanemaru'nun twitter'dan attığı mesaja göre yönetmen Mitsuo Fukuda'nın eşi olan ve aynı zamanda Gundam SEED ve Gundam SEED DESTINY'nin de ana senaristi olan Chiaki Morosawa kanserden ötürü yaşama veda etmiş.

Chiaki Morosawa'nın kansere yakalanması Gundam SEED DESTINY'nin senaryosunun önce sezon olarak değiştirilme yoluna gidilmesine, ardından 4 haftalık peryotlarla farklı farklı senaristlere yazdırılarak ve birçok recap bölüm kullanılması gibi metotlarla güncele yetiştirilmesi yoluna gidilmesine sebep olmuş, seri bu yüzden ortama rating'lerde hala çok iyi bir noktada durmasına karşın sezon finali rating'leri ve sonrasında eski Gundam izleyicilerinin rahatsızlıklarını belirtmeleri sonucu eleştirilerin Sunrise'a yönelmesine, dolayısıyla eşi Misuo Fukuda'nun yönetmenlik kariyerinin halen süren bir sekmeye uğramasına sebep olmuştu. Öte yandan Chiaki Morosawa kanser tedavisi sürerken dahi bu olanları belki de telafi edebilmek babından özet olmayan, yeni bir Gundam SEED filmi yapmak istediğini söylemiş, buna karşın Sunrise bu fikri onaylamasına karşın önce Morosawa'nın taburcu olmasının bekleneceğini duyurmuş, Morosawa'nın hastalığının ağırlaşması da bu fikrin hayata dönüştürülmesine engel teşkil etmişti.

Chiaki Morosawa bir başka senarist olan Kazuyuki Morosawa'nın ablasıydı ayrıca eşi Mitsuo Fukuda'nın diğer işleri olan Cyber Formula OVA'ları ve Gear Fighter Dendoh'un senaryosuna da katkıda bulunmuştu.

Her ne kadar Gundam SEED DESTINY'den dolayı külliyat bir ara TV serileri açısından (gerçi bir ölçüde etkileri hala devam eden) bir duraklama dönemine girdiyse de Cosmic Era yapımlarının Gundam'ı unutmaya yüz tutmaktan çıkartıp tekrardan bir Anime hit'i haline getirdiği unutulmamalı. Haliyle şahsen kendisine külliyata yaptığı tüm katkılardan müteşekkirim. RIP.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • xxburcum89xx

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?