Jump to content
  • Kayıt Ol

Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igiari!


suke

Önerilen İletiler

[bimgx=500]

http://i.imgur.com/aqqqu7C.jpg[/bimgx]

Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igiari! İngilizce adıyla Ace Attorney: I Object to That "Truth"! 2 Nisan'da yayınlanmaya başlayacak olan Capcom'un aynı isimli görsel roman / gizem macera oyun serisinin anime adaptasyonu.

Öncelikle twitterda @Anime_Haber sayesinde izleme fırsatı bulduğum 30 saniyelik pvye göz atalım.

http://www.youtube.com/watch?v=tACXREkraIg

Kısaca konuyu özetleyeyim, seriye İngilizce lokalizasyonu ile aşina olduğum için Avrupa versiyonundaki şekliyle hitap edeceğim. Mesela baş karakterimiz Ryuichi Naruhodō İngilizce versiyonda Phoenix Wright ismiyle yer almakta. Hikaye orjinalinde Japonya'da geçerken, lokalizasyonlarda hayali Amerika taraflarında geçiyor. Neyse. Phoenix Wright bir avukattır ve cinayetle yargılanan sanıkları savunma görevini üstlenir. Bunu yaparken de olay yeri inceleme, kanıt ve çapraz sınama diye bildiğimiz avukatlık yetkilerini kullanır. Olay yeri inceleme tamamen suçun işlendiği yerlere gidip suçun nasıl işlendiğini anlamak, çeşitli ipuçları bulmak ve kanıt toplamak ile alakalı. Çapraz sınama ise dava sırasında sorgulamalarda yalan söyleyen veya yanlış ifadeler veren tanıklara elimizdeki kanıtları sunarak gerçeğe bir nebze daha yakınlaşmaktan ibaret, ve animedeki en heyecanlı sahnelerin bu kısımlarda gerçekleşeceğinden eminim. Bol bol "Igiari!" duyacağız yani. Oyunun geneli bu şekilde ilerliyor ve pvden görüldüğü kadarıyla ilk oyundaki davalar işlenecek. Daha sonraki oyunlardaki davalara girer mi şimdilik bunu söylemek zor (tutarsa ikinci sezon yaparız hacım yöntemi olur kesin) ama bizi heyecanlandırıp, ekran başında "Objection!" veya Japonca izleyeceğimiz için "Igiari!" dedirtecek bir anime geliyor diye umuyorum.

Anime 2 Nisan'da yayınlanmaya başlayacak. Yapımcı A-1 Studios. Ayumu Watanabe (Space Brothers) yönetmenlik, Atsuhiro Tomioka (Inazuma Eleven) ise yazarlık koltuğunda imiş. Animenin müziklerini Kaoru Wada'ya vermişler, oyununkilerden kısmen farklı olacaktır diye tahmin ediyorum ama müzikleri batırmalarına imkan yok. Oyundaki seslendirme sanatçıları ile animedekilerde de farklılıklar var. En göze batan isim Phoenix Wright'ın oyunlarda seslendirmesini yapan Shū Takumi'nin yerine animede Shingeki no Kyojin'den Eren Jaeger rolü ile bildiğimiz Yūki Kaji.

Önemli karakterlerin seslendirme sanatçıları şöyleymiş:

Yuuki Kaji: Ryūichi Naruhodō

Aoi Yūki: Mayoi Ayasato

Masashi Tamaki: Reiji Mitsurugi

Chie Nakamura: Chihiro Ayasato

Masami Iwasaki: Keisuke Itonokogiri

Tooru Nara: Masashi Yahari

Görüldüğü üzere baya baya düşük bütçeli bir yapım olacak gibi.

Hemen hemen çıkmış olan tüm Ace Attorney oyunlarını hatmetmiş biri olarak pv için yorumuma geçeyim. Beğenmedim! Öncelikle A-1 Studios için konuşayım. Sanırım epey düşük bütçe ayırmışlar bu yapıma, çizimler çok itici geldi bana. Karakter tasarımlarının bir çoğu ne kadar karikatürize de olsa en azından Phoenix'i falan daha düzgün çizebilirlerdi. İlk eksim buradan geliyor. İkinci olarak, seslendirme sanatçıları arasında bariz bir fark var. Her ne kadar izledikçe kulak aşinalığı olup alışacak olsak da Yuki Kaji'nin sesi Phoenix için çok ergen kalmış. Pvde gördüğümüz bisikletle işe gitme, evrak çantasını liseliler gibi sırtında taşıma falan bana çok abes geldi. Phoenix "Igiari!" yani "Objection!" dediğinde bir şeyler hissetmemiz lazım, pvde hissedemedim ben bunu. Tabi 30 saniyelik bir videodan bahsediyoruz ama çizimler ve animasyonlar bariz düşük bütçe olduğunu gösteriyor. Umarım yönetmen ve yazar gizem, twist ve heyecan faktörünü verebilir izleyiciye. Yoksa bir kaç bölüm izleyip drop etmelik bir animeden ileri gidemez gibi görünüyor. Güzelim seriyi reklam niyetiyle harcamasınlar, çünkü Capcom'un Ghost Trick sonrası en sevdiğim serisidir Ace Attorney serisi. Her ne kadar pvye göre pek umutlu konuşamasam da eğer oyunu sevmemizi sağlayan yönleri göz önüne alıp o kısımları kotarırlarsa fena bir seri olmaz gibime geliyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Not: Aslında pvsini ilk izlediğimde başlığı açma niyetim vardı ama bugüne nasipmiş. Anime henüz çıkmadı ama 1 aydan az süre kaldığı için başlık kargaşası yaşamamak için haber kısmına değil de direkt yayınlanacağı sezonun güncel başlığı olarak açmayı uygun gördüm. Farklı farklı başlıklarda tartışmaya gerek yok, tek başlıkta konuşalım istedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 45
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • suke

    21

  • loykad

    17

  • bLueeekun

    6

  • gundamaster

    1

Ya ben açacaktım ya ;_; Ama neyse sen baya hakkını vermişsin başlığın. Bu bahar buralarda çok muhabbet dönecek gibi. Kızmamaya çalışıcam artık bu tarz oyun adaptasyonları genelde çok kötü oluyor (bkz: danganronpa). Hadi novelleri uzunluğundan güzel aktaramıyorsunuz, şu tarz oyunlar tam animeler için biçilmiş kaftan şeyler. Bunlarda da haftalık gizemi yakalayamazlarsa eyvah eyvah.

Şimdi fragman hakkında görüşlerimi yazayım. Ben de beğenmedim! Wright'ı liseli olarak göstermeye çalışmışlar resmen. Yav 3. oyundaki gençliği bile bu animedeki halinden daha olgun duruyordur. Müziklerle ilgili şimdilik yorum yapmıyayım, ellerinde çok geniş bir melodi havuzu var güzel şeyler çıkar umarım. Seslendirme baya klasik ama Objection'dan ben de elektrik alamadım. Hoş ben Japonca oyundaki halinden de elektrik alamamıştım. Objection! diye bağırmaları daha bir hoşuma gidiyordu. Göreceğiz.

Tek temennim Ryuichi'yi böyle klasik shounenlerin iyilik timsali, güçsüz, saf vs ergen karakterlerine benzetmeye çalışmazlar. Keşke Ushiromiya Battler seiyuusu olsaydı :P

Animede ilk dava sonuçlandıktan sonra benim forumdaki Ace Attorney tanıtım başlığını bir kez daha gözden geçirirsiniz karşılaştırma yapmak için :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bu seriye sıfırdan giriyorum. Oyununu falan oynamadım ama izleyeceğim. Dilek'in de dediği gibi, bu konu bile haftalık gizemi veremezse yuh olsun onlara. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oyunda ortalama 5 dava oluyor ve eğer 13 bölümlük bir anime düşünüyorlarsa bazı davalar aceleye gelmiş havası verecektir, ama 24-26 bölüm sayısı da çok fazla olur. Zaten ilk dava maksimum 2 bölümde çözümlenir.

Danganronpa mevzusuna gelecek olursak, geçenlerde onun oyununu da oynayıp animesine göz gezdirdim. Ve tahminimce aynı durum burada da olacak. Oyunu oynarken karakterlerin konuşmalarını bazen defalarca okuyoruz, yanlış delil sunup game over ekranını bile görüyoruz, farklı şeyler deneyip olayı daha iyi kavrıyoruz ve bu da bir oyun oynadığımızı ve seçimleri yapanın biz olduğumuzu hatırlatıyor. Ama animede öyle değil, Danganronpa'da delil sunulması gerektiği gibi daha başka bir şeyler söylenecekse bile dinlenmeden, sanki bir walkthrough'a göre gidilirmişçesine seçimler yapılıyordu ve bu da işin gizem yönüne pek etkimese de izleyicinin heyecanını elinden alıyordu. Ace Attorney'de de farklı bir yöntem izleyeceklerini sanmıyorum. Çünkü biz game over ekranını görüp load ederken kafamızda hep acaba şöyle mi olması gerekiyordu, yoksa yanlış mı düşündüm, katil acaba uşak değil mi vs. gibi şeyler düşünerek oyunun vermek istediğini fazlasıyla alabiliyorduk. Bir gizem/dedektiflik serisinde en önemli unsurlardan biridir bu, zaten gizemi çözmeye çalışmadıktan sonra öylesine izlemiş olmaktan farkı olmaz. Animede izleyiciye düşünme fırsatı verilecek tek yer anime endingi girip bir sonraki hafta yeni gelecek olan bölümü bekleme arasında geçen bir haftalık süre. Ama bölüm bittiğinde ne kadar gizemli unsur bırakacaklar sonraki bölüme orası da meçhul tabi.

Yine yukarıda bahsettiğim gizemi çözmeye çalışmak ile alakalı Umineko Chiru'dan hikaye ile pek alakası olmayan bir replik var elimde. Ben yine de uyarmış olayım ve spoiler içine alayım.

OjbEiCA.png

Ben animenin bir şekilde tutacağına inanıyorum çünkü halihazırda çok fanı var ama kendim ne kadar beğenirim orası meçhul. Aslında oyun adaptasyonu olarak değil de, oyunlarda görmediğimiz davaları konu alan yepyeni bir seri olsa, bak o zaman nasıl heyecan basardı beni. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O resmin spoilerlık bir yanı yok ya ben yüreklere su serpeyim. Zaten kim olduğu da anlaşılmıyor, hem takipçisi de kalmadı eskisi gibi. O bölümde bu tarz "fanları" da Goat olarak sembolize etmişlerdi zaten. Cuk oturuyor. Biz goat olmayalım da :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

İlk bölüm çıktı, fena da olmamış gerçi ama yine de içime sinmeyen bir şeyler vardı bölümde.

Daha anime başladığı gibi katili göstermelerine şaşırdım, bir gizem animesinde katili ilk başta gösterirseniz işin ne gizemi kalır diye düşündüm ama sonra hemen açtım youtubedan, oyunda da öyleydi diye hatırlıyordum acaba öyle miydi diye baktım, ve evet, oyunda da öyleymiş. Bir nevi oyundaki ilk dava tutorial vazifesi görüyor ve ipuçlarını ardarda sıralıyor. Bundan sonraki davalarda bu böyle olmayacak, çünkü bölüm sonunda gördüğümüz üzere, bir sonraki davada serinin en önemli karakterlerinden birini kurtarmaya çalışacağız ve katile dair zerre bir şey gösterilmedi ki böyle olması lazım zaten.

Açılış ve kapanış müziklerini pek beğenmedim, seri içerisindeki müziklere daha yakın bir şeyler uydurulabilirdi. Gerçi kapanış iyiydi, dinletiyor kendini, sözlerinin de çevirisi olan versiyonu bulursam ne kadar uyumlu olduğunu anca o zaman görebilirim, ama güzel slow bir parça şu anki haliyle. Bölüm içi müzikler fena değildi. Objection! kısmında çalan müzik falan hoş olmuş, ama serinin bir sürü kilit müziği var, umarım daha sonraki bölümlerde uzun uzun dinleme fırsatımız olur.

Animasyon ve çizimler kolpaydı ve bunun değişeceğini sanmıyorum, izletiyor gerçi çok sıkıntı değil ama insan biraz daha özenli olsun istiyor.

Phoenix'in sesi gitmemiş valla karaktere, umarım Miles Edgeworth'ün sesi kendisine yakışır ve bir sonraki bölümde duyma şansına erişiriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Animasyonlar ve çizimler çok ortalama. Oyun animelerinin genel sıkıntısı sanırım bu. Üzerinde pek uğraşmadık nasıl olsa fandomu izleyecek tavrı bu da.

Baş karakter çok toy geldi bana oyunda böyle mi bilmem. Oyunun havasını animede korumaya çalışmışlar gibi ama ikisi de farklı kulvarlar olduğundan animede sırıtmış. Bir obje gösterildiğinde dijital ses çıkması gibi oyuna güzellik katabilen ama animeye uymayan kısım buna örnek verilebilir.

Murder/mystery kısmının ilkokul çocukları için yazılmış gibi olması da en kötü kısmıydı. İzlerken epey sıkıcı geldi bu yüzden.

Çerezlik bir seri olacak bu bahar sezonunda.

Animenin en güzel kızını da ikinci bölümden öldürüyorlar bu da benim için büyük bir eksi oldu :/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hemen açtım youtubedan, oyunda da öyleydi diye hatırlıyordum acaba öyle miydi diye baktım, ve evet, oyunda da öyleymiş.

Zaten sen bakıp öğrenmişsin ama evet gerçekten oyunda da öyle. Hatta bi yerden sonra sadece "gölge" olarak falan gösteriyorlar oyunun başında. Ya da ters köşe falan oluyordu ara ara :D

1. Bölüm

Animasyon leş. Bazen karakterlerin gözleri kocaman oluyor, bazen ağızlarıyla burunları yer değiştiriyor, bazen çizgi çizgi oluyorlar. Gerçekten leş. Ama derslerine iyi çalışmışlar, oyundaki tüm sprite'ları birebir kopyalamışlar. Yani bu kadar özensiz iş yapılır. "Aman biz oyundaki pozları aynen aktaralım da, gerisini sallayalım" demişler bir tek sanırım :D Mesela:

payne-damage.giflarry-nervous%28b%29.gif

Bunlar sadece en belirgin bir iki tanesi. Onun haricinde karakterlerin salonda yürümesi dışında konfetisinden, ekrandaki o yeşil kutucuklara kadar her şey birebir oyunun kopyası olmuş.

Ya ne yalan söyliyim ben o yeşil kutucukları çok beğendim aslında. Oyun seslerinin arada gelmesi bipler falan. Live action'da bile mahkemeye hologram ekranlar falan geliyordu, yeni oyunlarda da 3D olduğundan bu tarz aksiyonlar katılmıştı. Hayalimde öyle bir şey vardı zaten, klasik gizem animesi havası veremezlerdi.

Tanıklar ifade verirken ekranın altında ve üstünde "Testimony" yazması falan da çok hoşuma gitti. Oyunun havasını korumaları en büyük isteğimdi, mutlu oldum bu açıdan. Sanki oyunu oynuyormuşum gibi pür dikkat takip ettim oynamış olmama rağmen.

Hoşuma giden bir diğer şeyse oyunda yapılan hataların animede de yapılmış gibi gösterilmesiydi :D Mesela Cross-examination sahnesinde Phoenix'in "ifadende çelişki var!" diye bağırıp hiçbir delil gösterememesi gibi. Oyunda da bazen çelişki olduğunu biliyorsunuz ama ne olduğunu gösteremeyince aynı Phoenix gibi "Ya valla var ama bulcam bi dur" olunuyor :011: Bazen yanlış cevaplar verebiliyoruz ya da yanlış deliller sunabiliyoruz, hakimden azar işitiyoruz. Böyle şeyleri de gösterirlerse çok güzel olur ya, her şeyi eliyle koymuş gibi bulunca bi tadı olmuyor :D Biz Phoenix'i arada yaptığı aptallıklarla seviyoruz.

Kapanışa bayıldım çünkü Maya <3 Çok şirin olmuş kapanış. Ama %100 eminim oyunda manyaklığına hayran olduğumuz Maya'yı öyle bir hale getirecekler ki uyuz olduğumuz o klasik kız tipine dönecek. Açılışıysa hiç beğenmedim şu sahne haricinde, akıllara Kira-L sahnelerini getiriyor :D

d45131ae7f.gif

Son olarak üzüldüğüm nokta mesela şuranın olmamasıydı, "Hadi fırlat fırlat!" diye ekranda yırtındım ama yapmadı niye eklemediler anlamadım :D

4c9428685f.gif

Phoenix'in kişiliğine gelince. Eskiden çok heyecanlı ve biraz da saf birisiymiş Phoenix (başka bir oyunda görüyorduk, sanmam göstereceklerini). Bu oyunda da aslında hala o saflığı ve heyecanlı hali duruyor ama zeki ve ciddiyetli yanı daha ağır basmalıydı. Nedense burada çiçeği burnunda saf shounen karakterleri gibi resmedilme havası var anlamadım, umarım zamanla diğer "çocuk" karakterlerin yanında nası "abi" gibi durduğunu resmedebilirler.

İlk bölümdeki tutoriali ben şurada adım adım anlatmıştım, karşılaştırma yapmak isteyen "Konu" kısmına bakabilir :011:http://www.animemangatr.com/forum/visual-novel-tartismalari/7275-gyakuten-saiban-phoenix-wright-ace-attorney/

> Oyundaki orijinal

ve
müzikleri, bu da
:P <

Edit: Ya yazının ortalarında bi yerinde bilgisayarım dondu, düğmeye basılı tutarak reset atmak zorunda kaldım. Açtım Firefox'u bir de ne göreyim yazı aynen kaldığı gibi duruyor işte aradığım tarayıcı :qaglayacak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fena değildi. Başım ağıyor o yüzden pür dikkat çizimlere bakamadım ama ortaydı gibi. İsimleri Japonca'ya çevirmişler. Naruhodo diye isim mi olur be. :011: Kapanışı izlemedim ama açılış iyidi. Dinleye dinleye çok iyi gelecek olan müziklerden olmuş. Dediğiniz gibi bölüm tutorial olduğunu bariz belli ediyor. Bize nasıl işleneceğini anlattılar. O yüzden basit bir şey oldu. Zamanla daha zorlu daha güzel şeylerle karşılaşırız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir anime, bir adaptasyon bu kadar güzel batırılır.

Oyunla alakalı spoiler vermeyeceğim ama yine de 2. bölümü izlemeyenler spoilera bakmasın.

İlk bölümde katili baştan gösterdiler, tutorial dedik bundan sonra böyle olmaz falan, bu bölümde de aynısını yaptılar. Ama ben tekrardan kontrol ettim oyunda da aynı şekilde. Fakat aynı şekilde olmayan yanları var, otel odasındaki sahne neredeyse tamamen atlanmış, vs vs. Açıkçası gizem kısmını hepten silip atmışlar animede.

Edgeworth ve Gumshoe'nun sesini duyabildik sonunda. Edgeworth çok kasıntı olmuş ve ses gitmemiş, favori karakterimin içine etmişler. Gumshoe ise 35 yaşlarında bir dedektif, fakat sesi 60 yaşında çıkıyor, seriyi hiç oynamamış, hakkında zerre bilgisi olmayan insanlara teslim etmişler adaptasyonu. Gönül rahatlığıyla drop edilebilir. Mia ve Maya'nın sesleri iyiydi bak, haklarını yemeyeyim.

Ayrıyeten şu kısım dikkatimi çekti. Serinin en başarılı avukatlarından birinin başarılarından çok güzelliğinden bahsediliyor olması üzdü beni. Kadına gösterilen saygı bu kadar işte. Tvde haberi görenler şöyle düşünür kesin; "Ulan karı da çok güzelmiş be, yazık olmuş." vs vs. Uzatmayayım, genel olarak kadınları bu şekilde cinsel obje olarak gösteren yapımlara, durumlara ve insanlara kılım.

[bimgx=500]http://puu.sh/obTFq.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@suke

Seiyuular konusunda katılıyorum. Daha farklı bir şeyler hayal etmiştim gelenlere bak. :(

Animenin hala kaç bölüm olacağı açıklanmadı ama ben kısa olacağını düşünüyorum. Ellerinde malzeme olmasına rağmen insan 50+ bölüm bekliyor ama bence gelmeyecek. Bu yüzden bazı yerleri bilerek atladıklarını düşünüyorum. Belkide izleyiciye bir davayı uzun süre izletmek istemiyor olabilirler. Sanırım bu dava oyunda 3-4 saat oynama süresi var. Youtube de gördüğüm kadarıyla başka davalar daha da uzunlar. Direk böyle animeye yansıttıkları zaman, bölüm isimleri ...... Part 7, ..... Part 10 diye gider diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası çok fazla uzatmak istemezler gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@bLue-Dragon: Spoilerlık bir şey yazmamışsın niye spoilera aldın? :D

Tutarsa 2. oyundan devam ederiz mantığında olabilirler, açıkçası oyunun uzun süreli olmasının en büyük nedeni VN şeklinde ilerlemesi ve diyalogları hızlıca geçemiyor olmamız, zaten geçmemizin bir anlamı yok, oyun o diyaloglardan oluşuyor, ve animede 1-2 dakikada işlenen bir kısmı oyunda yarım saatte anca geçebiliyoruz, tabi genelde walkthrough falan kullanmaz da her diyaloğu görmeye çalışarak gidersek. Ki bunu yapmazsak da oyunu neden oynamış oluruz bilemem, işin keyifli yanı her konuşmayı didik didik etmek zaten. Oyunda 4-5 saat süren davaları 1-2 bölümde halledebilirler, Ace Attorney serisi anime adaptasyonu yapılmaya pek de uygun bir seri değil aslında. Yukarıda da yazdığım gibi Danganronpa ile aynı sorunları aşmak zorunda, Danganronpa aşamadı, şu gidişata göre de Ace Attorney de aşamayacak.

Benim açımdan işin kötü tarafı ise animasyon falan kötü olsa da seiyuu faktörü için bazı animeleri sonuna kadar izlemişliğim vardır. Ama burada ben kendimi geçtim UnderminE bile eminim bir kaç bölüm sonra drop ediyorum diyecek. :P Harbi o ses gitmiş mi Miles Edgeworth'a? Kendisi söylesin, buyrun: http://objection.mrdictionary.net/go.php?n=8200679

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@suke

Ne bileyim alışkanlıktan aldım galiba. :P

Dediğin aslında doğru direk bütün replikleri almasalar bile uzun olursa resmen oyunu oynamış oluruz. Bu durum belli kısımın hoşuna gitse de belli bir kısımın gitmeyebilir. Genelde oyun uyarlamaları pek bir şey göstermeyip final yaptıktan sonra "Gidin oyunumu oynayın." tarzında bir gösteri vermesi bana hoş gelmiyor. Sen seriyi adam akıllı anlat sonra ben gene oyunu oynarım. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

YA HER ŞEY O KADAR KOMİK Kİ :011: Bana böyle Jojo'nun ilk çıktığı, o trajikomik ama havalı ilk bölümlerini anımsatıyor ya. Böyle herkeste bi karizma almış başını gidiyor bu nedir :011: Edgeworth (Mitsurugi) geldi ortalık yıkıldı ya. Sesi de inanılmaz kalın olmuş, konuştuğu an bölümü durdurup kahkahamın geçmesini beklemek zorunda kaldım.

Bir de dayanamadım, video yaptım buradan da paylaşayım :011:

Edit: Suke'nin yazdığını şimdi gördüm, harbiden aynı şeye parmak basmışız :D

Ama burada ben kendimi geçtim UnderminE bile eminim bir kaç bölüm sonra drop ediyorum diyecek. :P Harbi o ses gitmiş mi Miles Edgeworth'a?

Ya ben kesinlikle droplamam çünkü animeye öyle farklı bi hava katmışlar ki, artık gizemden çok komedi olarak izlemeye başladım. Von Karma'nın : D yapan suratının hemen sonraki sahnede >: D olması benim çok komiğime gitti. Serinin şu anki halini neye benzetiyorum biliyor musun? Umineko'nun anime adaptasyonunun kötü olacağını bile bile izleyip, hatalardan keyif almak gibi. Ya da Umineko'nun kötü çizim spriteları sağolsun en ciddi sahnede bile seni güldürebilmesi gibi (Kinzo'nun manyak surat ifadeleri bkz :011: )

Otur eğlenmeye bak çünkü ben bu bölüm çok eğlendim. Sadece Edgey'in 2 dakikalık hareketleri bile bana yetti. Bir de şu tarz şeyleri düşün nasıl yapacaklar:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tüm mevzuyu bildiğim halde bile "NOLUYOR YAV" dedim, ne nereye nasıl bağlanıyor bir türlü anlayamadım :011: Anlayamayanlar varsa üzülmesin yani garip bi ilerleyiş.

Edgey'in sesinin komik olmasını geçtim, yüzü de hiç yakışıklı değil ya. Nerede o kızları hasta edecek karizma :011: Ondan bi Miyata Ichiro karizması beklerken, adamda bildiğin sokakta karı kıza laf atan apaçi havası var :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O bölümde ben de wtf? modundaydım ama kısa kestiler ne olduğunu anlayamadan çabucak bitirdiler davayı. İtiraz ettiği kısımlarda bile heyecan yoktu valla, en azından oralara kasmış olsalarmış yine gözümde animenin değeri biraz yüksek olurdu. Her bölüm kalite gittikçe düşüyor.

Umarım kimse Maya'nın spiritual yeteneğine laf söylemez. :011: Son bölümdeki tek artı oydu bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya bide DL-6 Incident muhabbeti geçmedi sanırım ben fark edemedim sen gördün mü?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de görmedim, dikkat de etmedim aslına bakarsan. Bölüm sonuna yakın asıl katilin davayı uzattıklarında çok daha zarar göreceğini düşünüp suçunu itiraf etmesi dışında dikkatimi çeken önemli bir mevzu yoktu. Mia da sonuçta çok kısa bir süre yer aldı, o yüzden DL-6'dan bahsetmeye gerek bile duymadılar. Ha bir de adamın İngilizce, Japonca ve diğer bütün dünya dillerini birbirine karıştırarak konuşması zaten istesen başka bir şeye odaklanmana engel oluyor. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Big problemo diye yazıyordu alt yazıda çok güldüm :D

Mevzu şeydi, Mia zaten o adamı mimlemeye uğraşıyormuş ve mimlemiş de. Adamın işi hep millete şantaj yapmaktan ibaret, hemoroid amcaya da uğruyor zaten. DL-6 mevzusunun oralarda bi yerlerde geçmesi gerekiyordu aslında ama geçmedi ona şaşırdım. Neyse Mia bu kara listeyi Thinker'ın içine koyup Maya'ya gönderecekti güvenlik sebebiyle. Ama daha Maya'ya ulaşamadan mimlediler Mia'yi. Tüm DL-6 muhabbeti Mia'yla birlikte "şimdilik" kapanmış oldu, hemoroid amca konuşamıyor malum :D

Maya'yla Mia'nın annesinden bahsetmiş olmaları lazım. Malum annelerinin ortadan "kaybolmasının" sebebi yine bu Redd White ve DL-6 mevzusuna bağlanıyor. Hafızaları tazeleyelim :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dikkat etmediğim nokta özellikle DL-6'yı cümle içinde kullandılar mı kullanmadılar mı, bunu bilmiyorum. İzledikten sonra bölümü sildim zaten tekrardan bakma şansım da yok. Adamın şantaj yaptığından bahsediliyordu, Mia da bunu açığa çıkarmak üzere iken öldürüldü zaten.

Ayrıyeten olay anneleriyle alakalı, oyunu oynayalı uzun zaman olduğu için zar zor hatırlıyorum.

Gerçi animede Mia gelince ben de her erkek gibi başka yerlere odaklandım. :P O yüzden öyle bir muhabbet geçmiş olsa bile kaçırmış olmam çok normal. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kaç yaşında yargıç dayımızın bile odaklandığı yer malum zaten ne diyeyim :011: Ama ben sana söyliyim, DL-6 hiç ama hiç geçmiyor. Sadece annelerinin "kayboluşu" üzerine gizemli diyaloglar dönüyor o kadar.

Steel Samurai gelecek ya çok sevinçliyim. İlk bölümden beri her yerde Steel Samurai sembolleri vardı, müziğine de hastayım :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Steel Samurai'ı Maya çok seviyor falan diyorlar ama figürünü ofisindeki en baş köşeye koyan kim acaba? :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yav sandığımdan çok kesiyorlar. Sanık olarak oteldeki eleman bile gelmedi. Onun oyundaki bakışlarını, mimiklerini animede de görmek isterdim. Bayağı komediydi. :D Benim oynadığım yere kadar anime geldi. :P Şimdi başlayacak olan davayla birlikte hiçbir bilgim olmayacak. Artık sizin mesajlarınızı mısır eşliğinde okurum. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok rezil bir adaptasyon ya, sırf Franziska çıkar da 3-5 saniye görünür merakıyla izliyorum. Gizem kurgusunu kotarmayı bırak hem olayları ve karakterleri yarım yamalak kestirerek gösteriyorlar, hem de katilin kim olduğunu çok bariz açık ediyorlar. Zaten animenin pacing'i belki de en büyük sıkıntısı. En kötü oyun adaptasyonlarının başına yazılabilir bu seri. Hikayeyi falan merak edenler bence gitsin oyununu bulup oynasın, anime zaman kaybından başka bir şey değil. Oyunun başında daha fazla zaman kaybedersiniz ama en azından hakkında konuşacak bir hikaye edinmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnsan giden bi araştırma falan yapar ya, araştırma kısımlarını eften püften geçirmişler. Tek üzüldüğüm kısım bu oldu, mekanı araştırma kısmını hızlıca geçmişler. Gerisini atlasınlar şu an için sıkıntı yok. Steel Samurai \o/

Edgey'in yüz ifadelerini çok güzel yapıyorlar ama ya çok gülüyorum :011: Von Karma <3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?