Jump to content
  • Kayıt Ol

Bilgisayar Hkk.


CloudT

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar.

Yine ben, teknoloji engelli olarak karşınızdayım ve bu sefer ki konum laptop (şimdilerde notebook denir olmuş ya neyse hadi notebook) hakkında.

Şunu alacağım ve özellikleri de şunlar diyerek başlıyorum ve sizden ricam, zahmet olmazsa eğer nasıl bir meta olduğu hakkında yorumlarınız. Eğer çoğunluk -umarım çok kişi yorum yazar- iyi bir ürün olduğu hakkında yorumlarsa alacağım.

Toshiba C50 Celeron Notebook

" Intel® N2830 İşlemci (2.16 GHz / 2.41 GHz Turbo)

Windows 8.1 64 bit

4 GB DDR3L RAM, 500 GB HDD

15.6″ LED TruBrite® HD ekran (1.366 x 768)

Intel® HD 4600 Grafik kartı

İnce DVD Super Multi sürücü

DTS Sound, Stereo hoparlörler

Medya Kart Yuvası, 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, VGA, HDMI

Wireless 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0

6 saate kadar pil süresi

HD web kamera ve mikrofon, Resolution+ görüntü yükseltme teknolojisi.

2.2 kg "

Fiyat: Ortalama 1200 TL (Taksitli fiyatını biliyorum da, net fiyatını öğrenemedim ama taksitle almayacağım. İşte bu yüzden ortalama fiyat öyle.)

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    3

  • CloudT

    3

  • Bakayalo

    3

  • AkuTan

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Şimdi kime göre, neye göre diye sormak bana düşüyor. En önce öğrenelim, sen bu bilgisayarda ne yapmak istiyorsun? Neler yapacaksın, hangi programları kullanacaksın? Veya oyun oynayacaksan, neleri oynayacaksın? Bunlara göre değerlendiririz iyi mi kötü mü :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Ofis işleri ve video izleme için gayet yeterli bir bilgisayar ve fiyatı özelliklerine uygun. Oyun oynamaya yaramaz, ayrı grafik kartı yok. Encode yapmaya yaramaz, işlemcisi çok zayıf. Photoshop'ta yüksek çözünürlüklü bir resim açıp çatır çutur redraw yapmaya filtre kasmaya da yaramaz, 4GB ram az gelir. Ama browser, manga reader, video player, ms office kullanırken; nispeten basit manga edit işlemleri (balon silme, yazı dizme vs.) yaparken sıkıntı çıkarmaz. Toshiba olduğundan, ölmez de. Yıllarca iş görür.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O denilenleri de yapabilirim, şimdi yapmayacağım dersem yalan olur. Yani, yaparım. Çok sık değil ama olur yani... Dolayısıyla, yetmez diyorsunuz; tüh! kaldı öyleyse, başka bir tane bakayım. XD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalonun da dediği gibi fiyat/performans oranı bence iyi, basit işlemlerde (internette surf, video izleme, ofis programları veya benzeri fazla kastırmayacak programlarla yapılan işlemler vs) işini görür fakat fazla yük kaldıramaz özellikle oyunları kafadan atmak gerek ekran kartı probleminden dolayı, yine işlemci - ram gücü gerektirecek işlerde işe yaramaz.

Laptoplarda oyun veya işlemci gerektirecek işleri yapabilmek için biraz keseyi açmak gerekiyor maalesef, Özellikle kurlardan dolayı baya bi uçtu fiyatlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence hazır dolar düşmüşken eğer elinde varsa kesenin ağzını biraz açmanı öneririm. Başına bir şey gelmezse senelerce gidecektir, ilerde "keşke biraz daha para verip daha iyisini alsaymışım" diye isyan edeceğini adım gibi biliyorum. "İdare eder bu ya" ile yetinmeye ben de çok alışkınım, 1-2 sene sonra hep pişman oluyorum "keşke bir tık daha üstünü alsaymışım" diye. Senin aldığın senenin "idare eder" derecesindeki bilgisayar, 2 sene sonra "geride kalmış" bilgisayar oluveriyor :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Abi çok basitçe, kısa tutmak adına biraz da karikatürize ederek, üç önemli donanım için referans noktaları vermeye çalışayım sana.

İşlemci:

Sık sık encode yapmayacaksan 4 çekirdek 4 thread (i5) her şeye fazla fazla yeter, 2 çekirdek 4 thread (i3 ve bazı atom işlemciler) de çoğuna yeter, düz 2 çekirdek 2 thread de hiç olmazsa 2,5GHz üstüne çıkıyorsa idare eder. Eğer bu işlemci İntel'in HD 5 bin üstü veya Iris grafik modüllerinden birini içeriyorsa ağır olmayan oyunları orta ayarlarda pek güzel kaldırır. HD 4 binlilerle modern oyunların çok kasıcı olmayanlarını ancak düşük ayarlarda oynarsın, ekran çözünürlüğünün 768p olması biraz kolaylaştırır işleri. 1080p bir ekrana HD 4 bin küsürlü grafik modülü 2010'ların oyunlarına hafif gelir.

RAM:

Gündelik işlere Windows 10'da bile 2 GB yetmiyor. 4 GB normal işler için normal RAM. Eğer RAM eklemeye uygun olduğunu teyit edersen, 4GB ram ile alıp yetmezse üstüne 4 daha eklemeyi düşünebilirsin. Evde 8GB var, 6'nın üstünü kullandığım olmadı. Kırkta bir kasıcı işler yapacam diye fiyatı bir üst kategoriye fırlatmanın âlemi yok, eklenebilir olduktan sonra 4 makul.

Grafik kartı:

Kasıcı oyunlar oynamayacaksan gerek yok, oynayacaksan o bilgisayarın fiyatı 2500'den başlayacak, altı kurtarmaz, Iris'lerden çok farkı yok o X'siz GT'lerin. Onu unut yani. Ona ekstra para verene kadar 100 lira verir 4GB daha ram alırsın, BIOS'tan verirsin ekran kartına 1024MB, al sana mobil geforce GT :P

Bence hazır dolar düşmüşken eğer elinde varsa kesenin ağzını biraz açmanı öneririm.
Az evvel gerçekleşen siyasi gelişmelerle dolar 2.95'e fırladı, sabah 3'ten açar, gerisi Allah kerim x_x Bu yükseliş kalıcı olup fiyatlara yansımadan almak akıllıca olur hakikaten, öbür türlü seçimlerden sonraya kalır, bi 6 ay koyar yani.
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hadi ya daha dün 2,79'a kadar gelmişti.

Ben de şey önereyim, eğer tanıdığın varsa veya kendine güveniyorsan Free-dos alabilirsin. İşletim sistemini de kendin yüklersin. Kafadan 300 lira ucuza geliyor bilgisayar. Ben pcdepo.com'dan aldım, 2 günde geldi bilgisayar temiz geldi çantalı kutusuyla falan. Kendim Windows 8 yükledim, garantide hiç sıkıntı çıkmadı bu konuda.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Toshiba olmak zorunda mı? Benim MSI GE60 3 yılı devirdi sanırım, performans olarak (bana yetse de) idare ediyor bir şekilde. Toshiba falan sağlamdır bir şey diyemem de eğer düzgün kullanmazsan 2 ayda haşat edersin. Benim laptop eminim UnderminE'nin daha 1 yaşını doldurmamış laptopundan daha sağlamdır. :P Şaka bir yana idare eder bir şeyler olsun deyip de aldığın şey 2 sene sonra (eğer benim gibi gereksiz masraf çıkarmayı sevmiyorsan) ulan bozulsa da yenisini alsam dedirtir, para olsun olmasın. Dediğim gibi eğer özenli kullanacaksan (bundan kastım fiziksel hasarlara dikkat edecek şekilde) herhangi bir marka laptop uzun süre idare edebilir. Külüstür sıfatına uyan bir laptopu bir arkadaşım 4 senelik üniversite hayatı boyunca kullandı, laptop onunla birlikte mezun oldu. :D Babamın 8-10 senedir kullandığı bir laptop vardı, onu şu an 2-3 senedir annem kullanıyor mesela. Ki benim haricimde evdekiler Lenovo'cu. Ha annem bakarsa bir facebook bir de skypetan babamla görüşüyor babam gemideyken, ama laptop sağlam yani.

X'siz GT'ler :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

UnderminE de suke de yerinde hatırlatmalar yapmışlar. Marka konusuna ufak bir ek yapayım sadece: Casper ve Exper'den uzak dur da gerisi çok mühim değil. MSI zaten en iyi markalardan biri, fiyatları da ona göre. Dell, Asus, HP, Samsung, Acer / Packard Bell, Lenovo da gayet güvenilir markalar. Markaya çok takılma, bulabiliyorsan UnderminE'nin dediği gibi freedos al kendin yükle sistemini, masrafları gereksiz yere arttırma yani.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cihaz arkadaşların da dediği üzere gündelik işler(office çalışmaları, internette gezinme, film izleme) için oldukça iyi.

Ama işlemci veya grafik performansı gerektiren işlerde kullanmak için pek uygun değil gibi. Oyun oynamayı seviyorsanız, özellikle son çıkan oyunların tutkunuysanız cihazın performansı istediğiniz gibi olmayabilir. Ya da grafik uygulamaları Ps,Corel Draw gibi yazılımlarla haşır neşir iseniz yine bu cihaz istediğiniz amaca hizmet etmeyebilir.

Şimdiden hayırlı olur umarım alışverişiniz. İyi günlerde kullanın..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ohoo... O kadar çok şey var ki insanın kafası karışıyor ama az çok anladım. Yarın gidip bir tane alacağım, yani bir aksilik çıkmazsa. Kafamda bir şeyler de oluştuğuna göre ona göre alırım. Uçan kaçan işler peşinde koşmadığımdan da aradığım şeyler benim gibi sıradan bir şey olsun ama kasmasın, vurdurmasın. Hadi bakalım, rastgele.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Monster öneririm, her ne kadar tuzlu da olsa özellik ve donanımına göre f/p'dir. Ben de arkadaşlarım da memnun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?