Jump to content
  • Kayıt Ol

D. Gray-man Hallow~Tartışma~


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

5025938_orig.jpg

D.Gray-man'in devam sezonu.

Hoşuma gitmeyen bir çok olumsuzluk vardı ilk bölümde. Seiyuları çok yadırgadım. Bookman, Rouvelier ve Cross Marian dışındakilerin hiçbiri karakterlerine gitmemiş. Hele Lavi'nin seiyu berbat. Bu kadar uyumsuz seiyular seçtikleri için de tebrik etmek lazım.

Çizimlerde bariz özentisizlik var. Çoğu karakter de farklı resmedilmiş. Lenalee özellikçe çok kötü olmuş.

Renk yelpazesi bazı yerlerde hoş duruyor ama eski serideki gibi biraz daha karanlık bir hava hakim olmalıydı, fazla canlı duruyor.

Bu sezon sabırsızlıkla beklediğim iki seri de beklentimi pek karşılayamadılar ilk iki bölümleriyle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    6

  • özz

    3

  • Tolip

    2

  • Nel

    1

En Çok Yazanlar

Yeni seri başlamadan eskisine göz atsam mı atmasam mı diye çok düşündüm, sonra değişiklikler çok gözüme takılır düşüncesiyle vazgeçtim. İyi ki de öyle yapmışım. Beni çok rahatsız etmedi seslendirme, tek Lavi biraz olmamış, ciddi ses tonunda iyi ama haylaz tonda eski sesi aradım. Çizim tekniği baya değişmiş, karakterler falan ama ben renklendirmeyi biraz yadırgadım. Eh buna da alışırız. Açılış ise hiç d.gray-man tarzı olmamış.

Olaylar baya hızlı işlenecek gibi görünüyor, inşallah konuyu harcamazlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seslendirmeler çok dikkatimi çekti. . Umarım kısa sürede alışırım. Onun dışında neden güzelim Lenalee'yi değiştirmişler hiç anlamadım ve bu durumu çok yadırgadım. Kendilerini buradan kınıyorum :kirmizi:

İlk serideki o karanlık, gizem dolu atmosfer yok gibiydi bu bölümde.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bölümün sonunda koca bir "OHA" çektim. Kim çekmesin ki yani :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim seslendirmelerle alıp veremediğim yok ama doğrusu ilk bölümü gerçekten beğenmedim ve D Gray Man'i çok sevmeme rağmen bu sezonu izleyebileceğimden endişeliyim. Diyorum ki yıllarca bekledim ama bunun için miydi? Konu işlenişini beğenmedim. Mangasını bilmem de cabası. Elbette izlerken öncekiyle karşılaştırmadım ama asıl bunu yapmayınca hoşlanmadığımı fark ettim. Yani... eğer ilkini seyretmeseydim ve D Gray Man ile bu sezonda tanışsaydım, daha birinci bölümü bitirmeden bırakırdım. Sıkıcı işlenmişti fikrimce ilk bölüm. İkinci bölümü izledikten sonra devam edip etmeyeceğime karar vereceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 02

Mangayı okumuş olmama rağmen hikaye gidişatını pek hatırlayamıyorum. Bu bölüm ilkine göre daha iyiydi diyebilirim. Fakat Level 4 Akuma öyle mi çizilir :/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

13 bölüme ne sıkıştıracaklar merak ettim. 2 ve 3'ncü bölümler bu level 4 ile geçecek ve Exorcists devşirme ile. Birde Innocence arayacaklardı boyuna...izleyeceğiz 13 bölüm, mangasını okumuştum gerçi ama baya oldu.

Bu arada seslendirmeler iğrenç bence, şu bookman iyi (Jiraiya'nın seiyū'su sanırım).

Lenalee ne hale gelmiş, mal gibin.

Renklendirme, atmosfer ve çizimler ilk sezonu aratıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de devam ettikçe güzelleşeceğini düşünüyorum. Hatta 2. bölümle bile baya alıştım ben.

4. seviye akuma öyle olmuyor mu zaten?

13 bölüm Alma Karma arc olacak, 4. bölümde başlasa 10 bölüm sırf o konu işlenebilir. Allen ve Kanda ağırlıklı olacak o bölümler de, kapanıştan da belli bu. Zaten manganın verdiği uzun aradan sonra çok fazla bölüm birikmediği için 1-2 sene animeye arar verip 2. bir sezon çekebilirler. Fillerlarla doldurmalarındansa bu daha iyi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Ben de devam ettikçe güzelleşeceğini düşünüyorum. Hatta

4. seviye akuma öyle olmuyor mu zaten?

Eski serideki Level 4. Çizim ve renklendirme açısından çok daha iyi. Bu serideki biraz palyaço gibiydi.

latest?cb=20150303203108&path-prefix=de

Karşılaştırmayı ben de pek istemiyorum ama eski dizaynlar daha güzel olunca kendimi alamıyorum. Zamanla alışacağız elbet.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Orası öyle canım. Çizimlerden bile önce renklendirmedeki farklılık dikkat çekiyor. İlk serideki karanlık atmosfer yok. Ama palyaço dedin ya, zaten Milenyum Kontu da bir nevi palyaço tipli bir adam, canavarlarının böyle olması onu yansıtıyor bence. :P

Bir keresinde sen söylemiştin manga çizimleri baya değişti diye, anime de ona uyum sağlamış olabilir, tabi renkler de öyle. :022:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Katsura Hoshino manga çziimlerinde epey bishounene döndü. Benim çizimlerdeki farklılıktan kast ettiğim oydu aslında. Eskiden de güzel çiziyordu ama şimdi baya baya kız güzelliğinde adamlar çiziyor :)

Millenium kontunu bu seride gökkuşağı gibi çizecekler o halde, ekürileri böyleyse :)

13 bölümden sonra ileriki sezonlarda mutlaka devamı gelcektir. Ben 13 bölümle kalacaklarını düşünmüyorum. Bu sezonun satışlarına bakacaktır tabi bu da.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
gundamaster

Bölüm 04

Noah'lar ve 3. nesil exorsistler sonunda iştirak etti. Bu bölümün bitmesiyle Alma Karma arca girmiş bulunuyoruz. Kanda ve exorcistler için önemli bir arc. Bu arcın sonlanmasıyla da anime biter. Umarım devamı gelir çünkü buradan sonra hikaye daha da güzelleşiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

13 bölüm olması üzücü manga yarım yamalak devam ederken animeden de çok umutlanmamak lazım. Yeni sezonun çizimlerin değişmesi biraz garip gelse de alışılıyor.Açılış şarkısını çok beğendim. Seiyuların komple değişmesi hoş olmadığı gibi bazı karakterlerin seiyuları hiç oturmamış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
gundamaster

Bu sezon daha epik olabilirdi. Mangada zevkle okuduğum bu arc animede, yanlış seiyu seçimleri, yanlış renk paleti, aşırı hızlı pacing ve mangada cuk oturan deforme ifadelerin olur olmadık yerde alelade kullanılması yüzünden hiç de keyif vermedi. İlk sezonunda takıldığım yerleri bunda mumla aradım ve o sezonun hakkını yemişim bunun yanında :/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu benim için. Animasyon, çizim, renklendirme, müzik, atmosfer bakımından çok kötüydü. Özellikle ilk sezonu açıp bir-iki yere baktıktan sonra ilk sezon nerede bu sezon nerede dedim.

Çok çok daha iyi yapabilirlerdi. İlk sezonun insanda bıraktığı izlenimi havayı bir nebze devam ettirmeyi bırak onu da unutturuyordu bana.

Büyük bir hevesle beklediğim D.Gray-man'i kötü yapıp sebebiyle diğer animelerden boşta kalan zamanda izlemek...

Beni bu duruma düşürenleri buradan kınıyorum :kirmizi:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

slm arkadaşlar sezon 1  den sonra 2. sezon için uzun bir bekleyişten sonra  2. sezonuda bitirdik  13 bölüme ne sığcağını da gördük bence 13 bölümde birden fazla şey anlatı adamlar bu arada 1.sezon ve ova ve movie sindeki yumurta çatlayıp içinden daha üst sınıf bir akuma cıkmıştı  oysa bu 2. sezonda ise bunun tamtersine  14. ve alen e odaklanıldı ve sonuna zaten dvmı gelicek gibi bittiyor  spoler vermemek için uğraş veriyorum nese ama 2. sezon da bitirdik simdi daha gelicek 2 extra sezon var d grayman a zaten cizerleri 4 sezon yapıcağını duyurmuşlardı  ama 3. sezon nezaman cıkar belli degil yaza belki  belkide 2020 ye görürüz ama çıkarıcak larını biliyoruz çünkü  gene 2. sezon bir ton soru işareti birakıp kafalarda bitti  ek olarak 1. sezonu evet cevapladılar azçok kont ve allen in 14. nün arasında olan seylerden de basetiler   ve ustasının da neyi macladıgını da gördük ama allen in pesindeki sey yakalıcakmı yoksa yu lar  buseferde allen imi korumaya calıscak bilemiyoruz ondan 3. sezon kesin çıkarırlar veya da bir movie le bu soruları cevaplarlar ama çoğu yabancı fansubta seri 4 sezona kadar belirlenmis bilginiz olsun 

dostum hollow olayına değindiler bunda gene eski d grayman havası vardı sadece çizimleri dijital oldu her seri artık öyle onun dışında müzik bakımından ben birçok yeni serile karşılaştırdım  halla bana göre iyi müzikleri ve aksionu tek sorun  hollow  oldugu için yu ve aşkını anlatmaları  çok yerinde olmuş bence  sonuç olarak yu nun nasıl exolist oldugunu ögrenmiş olduk  ve azçok allen hakındada bilgimiz oldu  allen i de ustasının hollow a dönüştürdüğünü anladık seride yani içine 14. yu yani mama nın ruhunu koyan oymuş  zaten arkadaşlarmış 14. le kısacası beni bu tatmin etti sahsen ek olarak gene extradan hiç anlatılmayan yeni bir yaratıkta gösterdiler seride ve bu yaratık 14.nün peşinde  yani 3. sezon daha bir hareketli  ola bilir bence ek olarak yu nun sondaki gelişi ve tekrar kılıcını alışı zaten artık emirin komutasında olmıcakları anlamına geliyor yu diyor emir için gelmedi m emaneti alıp gidicem o beni  ve  aşkısını bırakmamış allen  arkada  oda allen i yarı yolda bırakmıcanı diyor yani ve kılıcı alıp cıkıyor ama asıl olay allen ölmeden veya 14. olmadan yetişe bilcekmi nese baya güzel bitirdiler ve 3. sezonda su yaratıgı daha bir ince anlatırlar artık bence bu yıl çıkan serilerin cizimlerinden daha iyidi en azından çoğundan  artık hepsi dijital ortamda resmediliyor ama nese 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?