Jump to content
  • Kayıt Ol

Tales of Zestiria the X


suke

Önerilen İletiler

[bimgx=500]

http://i.imgur.com/8BiOfpY.jpg[/bimgx]

Seri ile alakalı spoiler içermeyen, fakat pek de kısa yazamadığım özet:

Tales of Zestiria the X animesi, ilk olarak 1995 yılında çıkan "Tales" oyun serisinin şu an itibariyle (çok yakında gelecek olan Tales of Berseria'yı saymazsak) son oyunu. Tales serisi ilk oyunundan itibaren toplamda 16 ana oyun ve bir bu kadar da spin off ve devam oyununa sahip.

Serinin bazı oyunlarına anime adaptasyonları yapıldı, bazılarına da kısa ova serileri çekildi. Serinin en popüler oyunları sayılan Symphonia ve Vesperia için sadece kısa ovalar bulunuyor, fakat en başarılı oyun anime adaptasyonlarından biri olarak gördüğüm Tales of the Abyss animesi de tv serisi olarak tekrar tekrar izlenilesi nitelikte.

Serinin her oyunu aynen Final Fantasy serisi gibi birbirinden bağımsız oyunlardan oluşuyor. Zestiria da bu oyun serisinin şimdilik son halkası.

Animeye dönersek, hikaye; Sorey isimli klasik J-RPG kahramanımızın amacının dünyayı kurtarmaya dönüştüğü klişe senaryolardan biri olan maceralarını anlatıyor. J-RPGlerle ne kadar ilgilisiniz bilemem, fakat "zero to hero" mantığını aklınıza getirin. Düşmanlarla kapışıp deneyim kazanırız ve bölüm sonu canavarı olarak adlandıracağımız boss düşmanlarla kapışırız ve hikayede genelde klişe olaylar olur ve oyun sonuna doğru ilerleriz. Zestiria da bu klişelere sahip, fakat kendi içinde farklı özellikleri barındıran bir seri. Yalnız hikaye ortalama bir fantastik J-RPG oyun kadar, fazlası da yok eksiği de. Öyle insanı hayrete düşürecek bir senaryo yok oyunda, ama sıkıcı bir senaryo da yok, özellikle ufotable'ın animasyon ve çizim konusundaki aşmışlığı düşünülünce animenin görsel şölene dönüştüğünü söyleyebilirim.

Zestiria'da her J-RPG oyununda olduğu gibi partiye katılan çeşitli karakterler var. Genel olarak hepsi belli stereotipleri temsil etse de eğlenceli karakterler. Zaten oyunun en sevdiğim noktası karakterlerdi. Hatta karakterlerin biri, ünlü gitarist Slash'den esinlenmiş ve tip olarak aynen ona benziyor.

Anime ufotable stüdyosundan çıktığı için görsel yönden sezonun "en iyi grafikli" animesinin bu olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Hikayenin ne kadar içine ederler bilmiyorum da, hikayeden yana çok bir beklentim yok yukarıda bahsettiğim gibi. MyAnimeList beni yalancı çıkarmazsa 12 bölüm olacakmış sanırım, ilk bölümdeki işleme hızına göre bir sezon daha gelecektir, imkanı yok o kadar bölüme sığdırmalarına, büyük ihtimalle de oyunun en can alıcı mevzuunda cliffhanger ile kesip ikinci sezondan devam edecekler bence. Yönetmen Haruo Sotozaki imiş, Unlimited Blade Works, Arjuna gibi bazı animelerin sadece bir kaç bölümünün yönetmenliğini üstlenmiş. Müzikler özellikle Dark Souls serisinden hatırlayacağımız Motoi Sakuraba'ya ait, ki en bilindik J-RPGlerin müzikleri genelde bu abimizden sorulur. Sonra açılış ve kapanış müzikleri fena değil, sırasıyla; FLOW'dan Kaze no Uta ve fhána'dan calling isimli parçalara yer vermişler. Açılışı beğendim fakat kapanış için aynı şeyleri hissetmiyorum. Yalnız oyunun harikulade olan açılış müziğini koyarlar sanıyordum, buraya atayım linkini, dinleyin siz karar verin hangisinin daha iyi olduğuna.

Bu animenin açılış parçası:

http://www.youtube.com/watch?v=uDiSwPWfAXc

Bu da oyunun açılış parçası:

Animeyi izleyecek olanlar için şu kısım çok önemli, okuyun lütfen.

Animenin ilk bölümü 10 ağustosta yayınlandı. Fakat cahil ve araştırma özürlü olarak nitelendirebileceğim HorribleSubs, büyük bir hata yaparak anime için büyük spoilerlar teşkil eden (bir diğer adıyla prologue diye geçiyor) Tales of Zestiria the X: Saiyaku no Jidai isimli ova bölümünü ilk bölüm olarak internete koydular, ve hikayenin öncesini konu alıyor ve büyük spoilerlar içeriyor. Hatalarını devam ettirerek gerçek ilk bölümü de ikinci bölüm olarak yayınladılar. Mal ulan bunlar!

[bimgx=600]http://i.imgur.com/qQZSVHO.jpg[/bimgx]

[bimgx=600]http://i.imgur.com/SCYPGSm.jpg[/bimgx]

Ayrıca Tales of Zestiria: Doushi no Yoake ovası, oyunun promosu olarak çıktı iki yıl önce ve aslında bana kalsa ilk bölüm diye onu yayınlardım ben, oyunun başladığı noktada başlıyor ve 44 dakika yani iki bölümlük animenin gidebileceği yere kadar ilerliyor ve oyuna olabildiğince sadık kalıyor. Seriye giriş yapmadan önce Doushi no Yoake ovasını izlemenizi tavsiye ederim.

Yani oyununu da oynamış ve konuya da epey hakim biri olarak bana sorarsanız izlemeniz gereken sıra şöyle olmalı:

1. Doushi no Yoake ovası (44 dk, tek bölüm)

2. Tales of Zestiria the X tv serisi (HorribleSubs'ın 2. bölümünden itibaren seri tamamlanana kadar)

3. Tales of Zestiria the X: Saiyaku no Jidai ovası (23 dk, tek bölüm, ayrıca HorribleSubs'ın tv serisi olarak yayınladığı 1. bölüm bu ova oluyor, izlerseniz spoiler edersiniz kendinize)

Edit: HorribleSubs sonunda hatasını farketmiş ve bölüm numaralarını doğru girmiş. 00v2 ve 01v2 versiyonları düzeltilmiş olanlar, yine hatırlatayım, 00'ı tv serisi tamamlanmadan izlemeyin.

İlk bölüm ile alakalı olarak yorumumu belirteyim, Doushi no Yoake'dekinden farklı olaylar oluyor, olaylara farklı açılardan bakılıyor daha doğrusu, bu da benim hoşuma gitti, zaten animasyonlar aşırı iyi. Cidden, aşırı iyi tanımınız neyse üstüne 3-5 daha ekleyin, o derece iyi. Ayrıca bölüm sonunda sonraki bölümün preview kısmı oyunda "skit" adı verilen sahnelerdeki gibi olmuş, animeden çok bu skitleri bekliyorum desem abartmış olmam. :D

Son olarak;

Alisha benim waifum, yan gözle bakanın gözlerini oyarım. :@:

Buraya kadar okuyup da gelebildiyseniz ne mutlu size, izleme listenize nurtopu gibi bir Zestiria animesi girdi demektir (ovaları da dahil edersek 3 qkasd), okumadıysanız da canınız sağolsun. :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 24
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • suke

    10

  • gundamaster

    5

  • Tolip

    3

  • CHOBiTS

    2

Bakayalo

Animeye özgün açılış-kapanış şarkıları koymak standart ya, ondan kaçış yok. Bu arada, oyunun açılış şarkısı net daha güzelmiş ama nakaratı

'dan çarpmışlar. Offspring'in "Get a Job"u Beatles'ın "Ob-La-Di, Ob-La-Da"sından uyarlaması kadar bariz değil ama nakaratın ana ezgisinde benzer bir kaydırma yapıp tek vuruşluk bir ritim farkı koymuşlar, o kadar. Bunu rock grubuna çaldırıp ona uygun bir vokal de koyunca 80'ler popundan hair metale dönmüş şarkı. O ezgi haricinde özgün gibi, ama o ezgi de şarkıya damga vuran iki ezgiden biri (diğeri de Laaaa-laaa-la-la-la-la...).
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hatırlatayım, 00'ı tv serisi tamamlanmadan izlemeyin.

E izlemiş bulunduk, nolcek şimdi? Ne spoiler yediğimi anlamadım. :D

Oyun uyarlamalarından pek umutlu olmam genelde, çizimler güzel, konu da sapıtmazsa keyifli bir seyir olacak.

Açılışı da anime türü için uygun bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

E izlemiş bulunduk, nolcek şimdi? Ne spoiler yediğimi anlamadım. :D

Oyun uyarlamalarından pek umutlu olmam genelde, çizimler güzel, konu da sapıtmazsa keyifli bir seyir olacak.

Açılışı da anime türü için uygun bence.

O zaman izah etmeye çalışıp spoilerı açığa çıkarmayayım. Ama seriyi izlerken merak ve gizem unsurunun en azından ovada gösterildiği kısmını biliyor olacaksın, o yüzden bazı şeyleri, çok önemli olmasa da, hatta tahmin edilir olsa da görmüş olduğundan, şok olmayacaksın. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ufotable'ın animasyon uğruna Fate serisini nasıl para makinasına çevirip katlettiğini göz önüne alacak olursak, üstüne God Eater'da da suratları burduğunu da unutmazsak.. Adaptasyondan umutlu musun suke? Eğer öyleyse oturup başlayabilirim. Ama değilsen, sadece görselleri için falan iyi diyorsan hiç o topa girmeyeyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

God Eater'ı henüz izlemedim, o yüzden çizimlerin ve hikayenin nasıl aktarıldığını bilmiyorum. Fate serisini de beraber izliyorduk, ben bazı sebeplerden yarım bıraktım, geri de dönmek nasip olmadı. Zestiria'da animasyon olarak sıkıntı olmaz, yönetmene pek güvenemiyorum, hikayenin de dünyayı kötülükten/yok olmaktan kurtaran J-RPG senaryolarından biri olduğu için kararı sana bırakıyorum. Beklentisiz izleyen keyif alır, benim beklentim var ama, yine de bazı faktörler tatmin ediyor beni şu aşamada. Tek sıkıntım 12 bölüm olması, aceleye getirmezler umarım. Başka bir adaptasyon olan Tales of the Abyss çok iyiydi. Zestiria'nın da oyun olarak metacritic puanı 77/100, büyük ihtimal şu anki gidişata göre anime tamamlandığında 8/10 puan veririm ben. Ama oyunu oynadığım için benim aldığım keyifle oynamayanlarınki uyuşmayabilir. Yine de ilk bölüme şans vermekte fayda var, hiç olmadı, Re:Zero'da yer almayan arka plan ve mekan tasarımları burada fazlasıyla hayran bıraktı beni kendine.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Boş bir bölüm gibiydi sanki. Adam akıllı ne bir şey gördük ne de bir şey öğrenebildik.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Daha önce 44 dklık specialı izlemiştim. Hikayeye giriş mahiyetindeydi. İlk bölüm biraz farklı işlendi o specialdan ama genel olarak aynı yere vardı o nedenle izlerken biraz sıkıldım. Açılış parçasını beğendim bu arada ama oyunundaki güzeldi epey.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm ile ovadaki kısma yetiştik, böyle giderse 26 bölüm falan olması gerek animenin.

Yalnız ufotable adaptasyon yapayım derken orijinalden sapmış. Oyunu oynamamış olanlar için sıkıntı olacağını sanmıyorum, hatta bazı kısımlar iyi bile olmuş, mesela ovada harcanan fakat hikayeye hiç bir katkısı olmayan bir elemanın çok da gerekli olmayan canice ölümü vardı, animede öldürmekten vazgeçmişler, çok da güzel olmuş.

Ufak tefek şeyler haricinde pek bir fark yok ama beni en kıl eden Alisha'daki değişimdi. Seraphimleri sezemiyordu bu kız, ama tv serisinde göremese de seziyor muhabbeti yapılmış. Zaten seraphimleri sezemediğinden hikayede Alisha ile ilgili en önemli olay oyuncuları sinir ediyordu. E şimdi kız daha hikayenin başında sezebiliyorsa, o önemli olayın gerçekleşmesine gerek kalmayacak demektir. Buna rağmen olursa ufotable'ın vay haline.

Dövüş kısımları çok iyiydi bu arada, sırf görselleri için bile izlenebilir bu anime. İlk bölümlerdeki pacing fena değildi ama hızlanıp bazı olaylar atlanabilirmiş gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animasyonlar ve özellikle dövüş sahneleri çok güzel olmuş. Lakin seri ve hikaye ağır ilerliyor. Bundan sonra açılacak gibi. Umarım, inşallah :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. bölümle birlikte anladım ki oyundan biraz farklı bir adaptasyon izleyeceğiz. Zamandan tasarruf olsun diye bir çok sahneyi yeniden ele almışlar ama fena olmamış. Hatta bazı kısımlar çok çok iyi. Ama tutarsızlıklar olacak mı, ki eminim olacak ama izledikçe göreceğiz artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 03

Pace biraz yavaştı ama harika bir bölümdü. Hele o görseller enfes. Biraz Ufotable'dan ders alsalar şu cgi konusunda :/

Pacedeki yavaşlıktan kastım

Sorey'in önder olacağını biliyorduk, bölüm sonuna kadar kılıcı çekmesini bekledik. Fusion olduktan sonra az bir kapışma yerine daha çok görmeyi isterdim o nedenle o kısmı uzatmasalardı keşke :/

Fusion'dan sonra da yağız delikanlı, Chitoge'ye benzedi biraz ya :/ Gerçi yine karizması yerinde.

İlk görüşte aşka inanır mısınız bilmem ama ben aşık oldum :D

HorribleSubsTalesofZestiriatheX-03720p.mkv_snapshot_16.24_2016.07.25_17.57.10.jpg

En sevdiğim seiyulardan Mami Koyama seslendiriyor zaten. O konuşsun ben dinleyeyim, içim eriyor resmen :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Pace aslında oyuna göre hızlı baya, animede biraz sıkıştırılmış şekilde anlatılıyor, oyundaki tempo çok daha rahat ve adım adım ilerliyor. Fakat animenin süre sıkıntısından olsa gerek, dezavantajı avantaja çevirmeyi başardılar şimdiye kadar. Alisha ile ilgili kısımları batıracaklar mı acaba çok merak ediyorum, yoksa onun haricinde adaptasyon olarak beklentilerimi aştı. Zaten burada adaptasyon oyun kıyaslaması yapmama rağmen, animeyi oyundan farklıymış gibi düşünüp de izliyorum. Şu ana kadar gayet başarılıydı.

3. bölüm sonuna kadar anime oyun kıyaslaması yapacak olursak;

Son bölümden bahsedeyim, Rose ile tanışma kısımları aynıydı ama şehre girdikten sonra olayları farklı işlemişler. Tilki abiyle kapışma kısmı çok daha dramatik oluyordu oyunda, Lady of the Lake kısımlarına gelene kadar ufak tefek şeyler oluyordu ayrıca, ayrıca yan karakterlerin rollerini biraz şişirmişler. Yine de o fusion sahnesi falan hoştu, çok hızlı geçtiler gerçi ama oyunun gameplayi %80i o fusionlardan oluşuyor. :D Animede pek görülmedi sanırım ama fusion sonrası elemanın kıyafetin ayakkabı kısımları topuklu ayakkabı gibi oluyor, orası haricinde baya cool görünüyor bence. :D

Adaş Maltran'ı görünce dedim tam senlik karakter, ben dile getiremeden sen zaten kendin keşfetmişsin. :D Ama harbiden serinin en asil karakteri sanırım. Allah mesud etsin. :P

Bir de animenin her sahnesi çok sağlam görsellerden oluştuğu için alınan her screenshot wallpaper olabilir. Ki benimki 2 haftadır animeden aldığım bir ss zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Genel tempo değil de bölüm içindeki tempodan bahsediyorum. Başkarakterin çoban olacağı daha ilk bölümde o harabelerde bundan bahsetmelerinden beri belliydi. Burda hemen çoban edip daha fazla aksiyon görmek şahane olmaz mıydı? Bütçeye göre olmazdı tabi :)

Animeyi oyuna göre kıyaslamamak daha doğru olur zaten. Hem ikisi de teknik açıdan farklı kategoriler. Bu şekilde düşününce animeden aldığın zevk daha güzel olur. Mümkün olduğu kadar artık.

Bu tilkinin amacı pek bir bireysel gibi gözüküyor. Prensesle özel olarka ilgileniyor. Prensesi öldürecek kişiler de Sorey'in şehre birlikte girdiği kişiler muhtemelen.

Fusion kısımları kış sezonundaki Luck&Logic animesiyle neredeyse aynı. Orada da başka boyuttan gelen bireylerle birleşip farklı güçler kazanan karakterler vardı. Bundaki daha kalite olmuş tabi. O kırmızı kurdelesi olmasaymış keşke :/ Yoksa saçlar falan çok karizma.

Öyle hatun bulmuşum kaçırır mıyım hiç adaş? :) Ben waifumu buldum gerisi bulamayanlara :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

JRPGlerde baş karakterler hep seçilmiş kişi olduklarından dünyayı kurtaracak kişi oluyorlar hep, o yüzden barizdi bu tarz şeylerin gerçekleşecek olması. :D Aceleye gerek yok ya, şimdi sadece kısaca gösterdiler, bundan sonra sık sık hem de varyasyonlu şekillerde göreceğiz diye umuyorum. Fusion sonrası baya değişiyor artık hatunla fusion olduğu için mi bilemiycem orasını :D ama ilerde ilginç sürprizler de olacak. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

ufotable ... ... ... ... ... ...

5. bölümde uzuuuuun zamandır görmeyi çok istediğim Velvet ablayı gördük, hatta karizma bir aksanla koşan kızıl saçlı bir abla ve de son zamanlarda tasarımına hayran kaldığım samuray bir abiye de yer verdiler. De niye yer verdiler? Bu animenin adı Zestiria değil mi? Neden daha çıkmamış bir oyunu isim bile vermeden sırf reyting uğruna animede spoilliyor ki dengesiz yapımcılar? Ben uzun süre beklediğim ve çıktığında kesin oynarım dediğim oyunların video ve resimlerine bile zoraki bakıyorum, kendi halime bırakıldığımda ellemiyorum bile. ufotable oyundan alacağım keyfi katletti şu son bölümle. Haftaya yine Berseria hikayesinden devam edecek ve yine izleyip yine küfür edeceğim. Yahu zaten 12 bölüm vermişler, tek bir hikaye sığmayacak, imkanı yok, başka bir hikayeyi de ekleyip içine etmeseler iyiydi. Şimdi iki seri de animede girişi yapılarak bırakılacak. ufotable gibi stüdyoların batması lazım. Bak mesela Danganronpa 3 animelerine, iki farklı hikaye, birbiriyle bağlantılı olarak bu kadar güzel anlatılır. Yatacak yerin yok ufotable, umarım iflas bayrağını çektiğin günleri de ölmeden görürüm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Şu andan itibaren animeye sadece Berseria hikayesi üzerinden devam etseler hiç şikayetim olmaz. Velvet:qask:

O nasıl güzel karakterdir, o nasıl güzel sestir. Hikayesi de Zestria'dan daha güzel duruyor açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Velvet'e ben de hastayım, zaten sırf onu oyunda tanımak istediğim için oyundan önce animede falan görmek istemiyordum. Artık yapacak bir şey yok. Zestiria'daki dünyayı kurtarmalı iyilerin kahraman oluşunun hikayesindense, Velvet ve yanındaki karakterler baya dark kalıyor, benim de ilgimi çekmesinin ve spoiler yemek istemememin en büyük nedenlerinden biri bu. Ayrıca hem hatun karakterlerin başrolde olduğu serilerin sayısı çok az, hem de böyle cool ve dark bir abla combosu görmeyeli epey oldu. İnsan ova olarak falan koyar şu Berseria kısmını, hem izleyiciye spoiler ediyorlar oyunu, hem de küfrettiriyorlar kendilerine.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 hafta sonra...

Ufotable yine görsel açıdan konuşturmuş yapımda, müzik ve şarkılarda yeterince başarılı olduğunu düşünüyorum. Yalnız oyun uyarlama olması God Eater gibi yarım kalacağı adece çıkacka yeni oyuna reklam oluşturma babında bir değere sahip olmasına neden olacak. Seri içinde 2 bölümlük diğer oyunun hikayesine de giriş yaptılar. Yalnız bu seferlik başrol bayan olarak karşımıza çıkıyor. Gel gelelim finale yaklaşıyoruz ama anime hikayenin kapsamlı boyutunun yakınından geçmeyecek bir yerde nokta koyup izleyiciye veda edecek. anime sonundaki LN tarzı diyalogları eğlenceliydi diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok iyi bir bölümdü. Saley ve prensesin çabaları falan. Ama herşeye rağmen biri prensesi kurtardı. Ve acaba o kişi... ?

Bir sonraki bölümü merakla bekliyorum Tales of serileri her zaman heyecanlandırmıştır beni.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm fena değildi en iyi yanı 2. sezon haberinin verilmesi oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk sezonu tamamladık. Genel olarak caps manyağı oldu benim için anime, 10snde bir caps aldım. Görsel yönünü tartışmaya gerek yok, sezonun en iyisiydi. Sesler falan da zaten iyiydi, en büyük sıkıntı 12 bölüm içine 2 bölüm Berseria reklamı sıkıştırmalarıydı, ne gerek vardı buna? 12 bölüm bir j-rpg uyarlaması için çok yetersiz, ama denediler ve ikinci sezonun geleceği haberini verdiler. Şu ana kadar olanlar oyunun hikayesinde %25-30luk kısmına kadar olan şeyler, tonla şey atlamalarına rağmen. Ve oyuna göre tonla değişiklik yapmışlar ayrıca. Bazıları güzel olmuş, bazıları olmamış. Alisha oyundakine nazaran çok daha önemli bir karakter olmuş ve en çok sahne alan karakter de yine kendisi, bundan şikayetçi değilim. Fakat kendisiyle alakalı bir çok sahne değiştirilmiş, Rose ise benzer şekilde bir çok değişikliğe uğramış hikayesel olarak. İlerde cortlayacaklar gerçi, oyunun hikayesinden koptukları için kendi senaryolarına göre devam etmeleri gerek, oyunun senaryoya bağlamasınlar, en azından finale gelene kadar. Yine de görsel yönü sağolsun sıkmadı anime, epey kızdım bazı sahnelerine ama elden bir şey gelmez, ufotable sonuçta.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Oyununu bilmem ama anime olarak fena bir seri olmadı. Görselleri çok iyiydi ki ufotable bu konuda artık önde gelen stüdyolardan. Çok dolu bir sezon değildi belki ama karakter ve animenin dünyasını tanımaya yönelik bir sezon oldu. Asıl olaylar ikinci sezonda dönecek. Onun bundan daha iyi olma ihtimali var gibime geliyor. Lord of Calamity pek bir okkalı birine benziyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anladığım kadarı ile oyundan uyarlanan bir anime. Daha çok anime evrenini tanıtma, durumları ve karakter gelişimi olarak geçen sezon çok iyi de değildi kötü de değildi benim için. Sıkmadan izlettirdi kendini. İkinci sezonu gelirse şayet asıl olayları, aksiyonların o zaman başlayacağını düşünüyorum. Çıkarsa şayet kafadan izleme listemde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?