Jump to content
  • Kayıt Ol

Stranger Things - Yorum ve Değerlendirme (Spoiler İçerir)


Fingolfin

Önerilen İletiler

[bimgx=400]

https://cdn1.vox-cdn.com/thumbor/knzRqYHy3Djur1zF74hl72NRo4Q=/800x0/filters:no_upscale()/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/6630545/strangerthingsgif.0.gif[/bimgx]

Bilindiği üzere Netflix dizisi olduğundan bütün bölümleri yayınlandı ve ilk sezon bitmiş oldu. Muhtemelen hâlâ izlememiş olanların sayısı da yabana atılacak cinsten değildir. Bu başlığın amacını konu adında belirttim. Bunların yanı sıra gelecek sezon beklentileri gibi meseleleri de tartışabilirsek güzel olur.

Henüz izlememiş olanlar için fragman:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 37
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CloudT

    15

  • Fingolfin

    11

  • gundamaster

    6

  • bLueeekun

    5

İlk sezonu itibariyle çok başırılı bir dizi izledim. Oyunculuklarıyla, müzikleriyle, 80ler atmosferiyle ve daha bir çok yönüyle keyifli vakitler geçirtti.

Dizi bizi tekrar 80li yıllara götürüyor ve çevre, atmosfer, insanlarla tam uyumlu şekilde bunu başarıyor da. O yılların Amerika’sını tekrar görmüş olduk.

Winona Ryder’ı tekrar görmek güzeldi. Yine iyi oyunculuk sergilemiş. Ayrıca diğer oyuncular da çok başarılıydı. Polisi oynayan amca ve özellikle çocuk oyuncular harikaydı.

Dizinin yaptığı göndermeler de keyifli anlar yaşattı bize. FRP göndermeleri, Yüzüklerin Efendisi göndermeleri; Thing, Evil Dead, E.T. gibi filmlere göndermeleri güzeldi. Sanırım daha çok varmış. Benim dikkatimi saydıklarım çekmişti.

Senaryo güzeldi. İzleyiciyi hikâyeye dâhil etmeyi başarıyor. Dizinin gizem ve gerilim tarafı ağır basıyor. Korku ögeleri olsa da en azından bana göre hiç korkunç değildi. Zaten basit bir yaratık filminden ziyade devletin bile işin içinde olduğu karmaşık bir olaylar zinciri şeklinde.

Neyse mesajlar geldikçe(gelirse :D) daha da ayrıtılı muhabbet edebiliriz.

İlk sezona 9/10 veriyorum. İkinci sezon onayını aldı dizi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

İkinci sezon ilk fragmanı yayınlandı. İkinci sezonun konu başlıklarını içeriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Diziye başlamadım. Çok övüldü ama başlamadım daha doğrusu vakit bulamadım. Bu yüzden, başlayamadım. Şimdi, bu diziyi çok övüyorlarda biri bana bu dizi neden izlenmeli sorusuna kısa ve öz bir şekilde cevap verebilir mi? Başlayacağım ama şöyle itekleyen bir yorum göremedim. Genelde standart yorumlar şekillenmiş ama aşırı derecede övülüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Muhtemelen istediğin şekilde bir yorum yapmayacağım. Ben neden izlemeli, mutlaka izlenmeli, ölmeden önce kesin izlemeniz gereken 100 dizi/film vb. mavallarına katılmıyorum. konusuna bak, fragmanı izle hoşuna gittiyse, merak uyandırdıysa izle. Hele ki övülmesi aşırı geri tepebilecek bir şey.

Ben taa çekilmeye başlamadan önce Winona Ryder'ın dizi yaptığını öğrendiğimde izlemeye karar vermiştim. Ekranda görmeyi sevdiğim bir yüzdü. Biri bana övseydi de izleseydim belki de sevmeyebilirdim.

Misal Breaking Bad, o kadar övüldü, şöyle güzel böyle güzel dendi. Kesin izlemniz gerek dendi ve nedenleri sıralandı. Çoğu neden değersiz olsa da, bunlar dendi. Sonra ben de bir şekilde izledim. Ama abartıldığı kadar yoktu bence. Güzeldi ama o kadar da abartmaya değmezdi. Bir de (film, dizi, kitap, oyun, anime vb) hiçbir şeyi beğenmeyen ve kötüleyen kesim de var tabii. Onlar da sıkıntı. Neyse.

Bu diziyi de biri çok sevebilir, başka biri hiç sevmeyebilir. Tamamen öznel bir şey. Bu arada bunları söyleme nedenim, öylesine konu açıldı söylüyorum. Övücülere, kesin izleyincilere karşı. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dediklerinde haklısın ama insan arıyor. Sonuçta koca bir sezon izliyorsun.

Breaking Bad olayı da var. O seriye de başlayamadım ama övgü bakımından ciddi derecede aşırı bir yoğunluk var o seriye. Bir ara ona da başlayacağım ama herkes bi durulsun.

Bir ara BrainDead dizisini başladım, güncele geldim sayılır. Güncele gelince buna başlarım. O zaman geri dönüşleri buraya yaparım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bir oturuşta dün diziyi bitirdim. Aslında çok övdükleri için ve netflix dizisi olmasından dolayı başlamıştım. Ben bu diziye karşı nötrüm. 80'ler, göndermeler ve oyunculuklar güzeldi. Diğer yandan klişe dolu bir hikaye izledik.

Yaratık falan bunlar bilindik şeyler. Zaten bu sezonda onları zayıf buldum. Zayıf bulma nedeni ise ekranda kalma süreleri çok çok azdı.

İkinci sezonu bekleme sebeplerimden biride sezonu Stephen King'in yazacak olması. Bütün sezonu o yazacakmış. Resmi bir açıklama daha gelmedi ama kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dizide uzaylı yoktu. Yaratığa uzaylı diyorsan değildi. Farklı bir boyutla ilgiliydi. Hatta Gölgeler diyarı falan bahsediyorlardı hatırlarsan. Daha fazla spoiler olmasın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@blue diziyi binge ederek, önemli noktaları anlayamamış, atlamışsın. Bir kez daha izlemeni öneririm ya da dizi ile ilgili analizleri okumanı. Kudo'nun dediği gibi asıl olan. Zaten bundan bahsetmek hiç izlememiş birine direk spoiler :/

CloudT dizi zaten sekiz bölümlük yarısını izlesen fikir edinirsin. Kendin keşfetmen daha iyi, ben de afişini görünce izleme isteği uyandırmıştı. İzleyince de çok hoşuma gitti bazen beklentisiz izlemek çok daha büyük keyfe yol açıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bugün BrainDead dizisinde güncele geldim ve büyük ihtimalle bugün başlarım. Bu tarz dizileri seviyorum ama hak verirsiniz ki yeni bir diziye başlamak bazen sıkıntı olabiliyor. Onca dizi varken sanki zaman kaybı olacakmış hissi insanı biraz düşündürmeye sevk ediyor. Aslında basit düşününce çok büyük mesele değil ama şahsen okuyacak onca kitabım yığınla etrafımda beklerken ve izlenecekler listem kabarırken, bir de filmler, manga, anime sektörüne girince işler çığırından çıkabiliyor. Bazen diyorum şöyle birkaç yüzyıl yaşasak nasıl olurdu diye. Neyse indirmeye başlayayım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Serinin ilk 2 bölümünü izledim. Fena değil. Peki ileride bu olaylar hakkında açıklamalar geliyor mu yoksa herhangi bir aydınlatma olmadan sezon bitiyor mu? İzleyeceğim ama en azından ön bilgi olsa güzel olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İlk sezonda neler olduğuna dair bir açıklama olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlerlerdikçe dizi hakkında konuşayım diyorum ama herkes izlemiş olunca da olmuyor. Haftalık olsa haftalık tartışmalar olur da böyle hoş olmuyor. Her an ifşa yiyecekmişsin gibi ya da o heyecan yok. En iyisi bitireyim de o zaman yazayım. Tabii zor gelmezse. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Netflix dizilerini haftalık izleme gibi bir olanak yok. Sezonun tüm bölümleri aynı anda çıkıyor. O nedenle tümünü izleyip tartışma kısmına uğramak daha makul oluyor.

Kasma ya, sindire sindire izle ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aynen. Kasmaya gerek yok. İstediğin, sevdiğin gibi izle. Hafta bir izle, ayda bir izle, saatte bir izle sana kalmış. Her şey için geçerli. Normal dizileri zaten haftada bir izlersin. Bunları ise istediğin gibi izle. 8 partlık film gibi de düşünebilirsin. Film yorumu yapar gibi düşünebilirsin. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Netflix o açıdan çok iyi ama işte çok ifşa durumu var. Bu yüzden çok faka bastım. Tartışma konulara da girerken çekiniyorum. Ayrıca dizinin en sevdiğim yani dönemsel avantajı. Yani seksenler havasını çok sevdim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Merak etmeyin diziyi iyi anladım ben. :) Sadece asıl olan şeye uzaylı dememde hata var ki o an ben kısaca onlara o şekilde hitap etmeyi uygun görmüştüm.

@Cloud

Ben bile bu seri hakkında spoiler yemediysem sen hiç yemezsin. :D Twitter çevremde animeci arkadaşlar olduğu kadar dizi seven arkadaşlarda var. Genelde her yapım hakkında spoiler atarlar ama ne kısmetse bu seriden gerçekten spoiler yemedim. Bence sende yemezsin. :@:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Onların olayını merak ettim. Bir de malum kızın. Sonra hastane gibi olan yerin ve bu 3ü arasındaki bağları. Çok soru var ama bakalım... Sezon bitince bazıları açıklansa yeterli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Diziyi bitirdim ama hani Will ve banyo sahnesini görmesem 2. sezon gelmez diyeceğim öyle bir final bölümüydü.

Bir de konunun başına spoiler içerebilir gibi bir ibare eklense olur mu?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ekledim.

Hazır başlık varken ve şu ara sıcakken, ikinci sezon beklentileriniz neler? Onları da buradan konuşalım.

İkinci sezonda 3 tane yeni karakter olacakmış. Bunlardan biri de 12-14 yaşında olan bir kız çocuğu adı da MAX. Kendisi kaykay kullanıyor. İkinci sezon teaserında ki bölüm isimlerinden birinin adı MadMax. Ünlü Madmax serisine buradan bir selam var.

Bir diğeri Max'in abisi. Sonuncusu ise 30 yaşlarında Roman adında sorunları olan bir yetişkin. Karkaterlerin diziye nasıl adapte olacağını merak ediyorum doğrusu. Özellikle Max konusunda çok meraklıyım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu yeni karakterleri nasıl bağlayacaklar acaba merak ediyorum. Max'i belki deneklerden biri olarak ele alırlar diyeceğim ama deney hakkında çok fazla bilgimiz yok gibi. Sadece ne yaptıklarını ve amaçlarını az çok biliyoruz ama deneyin geçmişi hakkında net bilgiler yok. Çocukların arkadaşı olarak ele alsalar o da olmaz gibi. Belki kasabaya yeni taşınan bir ailenin çocuğu olabilir. Yeni geldi ve uyumsuzluk sorunu falan var derken bizimkilerle kaynaştırırlar. Aklıma sadece bu iki ihtimal geldi.

Abisini çok umursamıyorum, ciddi bir rolü olmaz gibi geliyor.

Roman ise ayrı bir durum. Durup dururken işin içine niye yeni bir yetişkin soktular ki zaten ortalıkta bolca var. :D Belki bizim komiser (adı neydi bob mu hob mu bir şeydi unuttum) onun gibi bir rolü olabilir. Yani olayın akışına etki edecek gözü kara bir karakter.

Bunlar dışında da konular var ama bu üç karakterin rollerini dolayısıyla akışa nasıl ve ne derece etki edeceklerini merak ettim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında beklentim yok. En kötü çizgilerini korusunlar bana yeter. Bir de yine güzel bir kaç yaratık hikayesi işlesinler isterim.

Bu arada yapımcının dediğine göre-ki daha önce söylemiştim sanırım- 1. sezon ana karakterler aynı kalmak üzere yeni hikayeler de anlatacaklarmış. Gizemli şeyler.

Bir yerde okumuştum. hayalet avcılarıyla ilgili bir şeyler de olabilirmiş. Bana pek olası gelmedi. Belli olmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yani devam sezonu gibi olmayacak mı? Olayları farklı yerleri mi sürükleyecek demek oluyor bu? Farklı derken malum parelel yaratıklarını değil de başka yaratıklara, başka olaylara doğru mu kayacak?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bir yerde okudum ama nerde tam hatırlamıyorum. Yapımcılar devam serileri olan filmlerde özellikle Terminatör gibi ana konuya bağlı olup onun çevresinde dönen devam serileri seviyorlarmış. Stranger Things'de de aynı mantalite olabilir demişlerdi. Ambiyans ve karakterler aynı kalıp farklı yerlerde geçebilir hikaye. Zaten ilk sezondaki yerinden daha başka yerlerde geçeceğini söylemişlerdi hikayenin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?