Jump to content
  • Kayıt Ol

The Strain - Tartışma- (Spoiler İçerir)


Fingolfin

Önerilen İletiler

Hazır yeni sezon başlamışken, haftalık tartışabileceğimiz bir dizi. Şu anda 3. sezonda ama sezonlar kısadır. 13'er bölüm. Dizinin yönetmenliğini Guillermo Del Toro yapıyor.

Dizi vampirlerle ilgili ama normal vampirlerden oldukça farklı. Daha çok Blade 2'deki vampirlere benziyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Fingolfin

    7

  • gundamaster

    4

gundamaster

İlk sezondan beri takip ediyorum diziyi. Yoklukta gideri var ama öyle ahım şahım bir dizi değil. Çok mantık hatası var. O kadar salgın varken insanların duyarsızlığı hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmeleri falan bazı yerlerde çok sırıtıyordu. Bir de epey yavaş ilerliyor dizi.

Bir yanlışını da düzelteyim, Guillermo Del Toro bu dizinin yapımcısı, yönetmen değil. Kendi yazdığı üçleme bir kitaptandı diye hatırlıyorum.

Hikaye güzel aslında ama kadimlere daha fazla yer verip salgın olayında biraz daha mantıklı ilerleseler çok daha güzel bir dizi olurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Toro 2 bölüm yönetti ve daha bir çok yönetmen görev yapıyor. Aynı şekilde producer da pek çok. Ama genel olarak kontrol Toro ve chuck da. Evet kitaptan.

Dediğin gibi bir dizi. Ayrıca Goodweather ve uyuz oğluna da gıcık oluyorum. :D Dizi aynı zamanda kötü mesajlarla da dolu. Uyanık olmak lâzım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

S03B03

Bu bölümde geçmişe gidip Quin'in Efendi'yle geçmişini öğrendik. Kurtarma ve tuzak operasyonu çok saçmaydı.

Madman

Del Toro'dan pek bir şey beklememek lâzım. Ben öyle düşünüyorum. Pan'ın Labirenti dışında başarılı bulmuyorum. Tasarımlarını da hiç beğenmiyorum. Efendi'nin ilk tipini hatırlarsan, New York'taki hâlini.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
S03B03

Bu bölümde geçmişe gidip Quin'in Efendi'yle geçmişini öğrendik. Kurtarma ve tuzak operasyonu çok saçmaydı.

Madman

Del Toro'dan pek bir şey beklememek lâzım. Ben öyle düşünüyorum. Pan'ın Labirenti dışında başarılı bulmuyorum. Tasarımlarını da hiç beğenmiyorum. Efendi'nin ilk tipini hatırlarsan' date=' New York'taki hâlini.[/quote']

Henüz 3'ü izleyemedim izleyince yorum yaparım artık.

Del Toro dizaynlarını seviyorum ebn ama bir yerlerde dikiş tutturamadığı kesin. Crimson Peak filmindeki dizaynları da çok güzeldir hatta bir çok fanart var o filme ait. Gel gör ki film içerik olarak aynı dolulukta değil. Pacific Rim'de iyiydi mesela animelerden çok esinlendiği orada barizdi. Adam geek dünyasına iyi hizmet diyor ama bir yerlerde eksiği var onu giderse çok daha iyi olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet crimson peek'i unuttum bak. Güzeldi o yaratıklar(Mia'yı çok severim bu arada, Alice 1 filminde çok güzeldi özellikle, 2 yi izlemedim henüz). Ben film olarak diyorum genel olarak çok iyi olmadığını. Ama Efendi tarzı yaratık tasarımlarını da beğenmiyorum. Hepsine toptan kötü demiyorum zaten ama genel olarak kötü. Bir ara Hobbit'e de bulaşacaktı ama kurtulduk neyse ki. Tasarım çizimlerini görmüştüm de çok kötüydü. Elbette iki üç tane güzel de vardı. Mesela Hellboy'da da çoğu yaratığı kötü. Bunlar benim düşüncem. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

S03B04

Yine döngüye girdi olaylar. Başa dönmüş oldular bu bölüm sonunda. Quinlin açısından bazı ufak gelişmeler olması iyi sayılabilirdi belki. Ama dizinin senaryo gelişimi çok zayıf kalıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

HABERLER

Del Toro ve Chuck'dan bir açıklama geldi; dizi 4. sezon onayını almış ve o sezon son sezon olacakmış. Önceden 3 sezon olarak planlamışlar ama sonradan böyle karar vermişler dediklerine göre.

Bence de artık sona gelinsin. Hikayeyi sakız yapmadan bitsin. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu sezon 4. bölümle bile hikaye bitebilirdi bazı şeyler eksik kalsa da ama yok özüdür muhabbeti yapıp uzattılar :/ Dizi bir şekilde kör topal ilerliyor ama bence boşuna uzattılar, bu sezonla bitmeliydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

3x10

Spoilerlı yazacağım ona göre.

Zack denilen gerizekalı çocuğa en başından beri uyuz oluyordum ki sonunda varlığının gereksizliği üzerine tüy de dikti. Yemin ediyorum bu çocuk doğum kontrol mekanizması yerine geçer. Bunu gören aileler çocuk yapmaktan vazgeçer. Yuh diyorum başka bir şey demiyorum. Ulan babana kızıp da nükleer bomba patlatmak nedir? Bu kadar saçmalık olamaz. Hiçbir çocuk böyle gerizekalı, bilgisiz olmaz. Yok öyle bir şey. Senaristler de berbat olduklarını kanıtladılar. Zaten bölümün başından belliydi böyle bir şey. Zaten en başından beri doktor da oğlu da gereksiz varlıklar. Yok olmaları insanlığa en büyük fayda olur.

Bir kaç kötü söz de kullandım kusura bakmayın. Bölümü İzlemişseniz/izlerseniz beni anlayacağınızdan eminim. Neyse izledim bitti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
gundamaster

İnanılmaz kötü bir final yaptı. Zaten dizi de çok iyi gitmiyordu, bu sezon artı ayyuka çıktı şu finalle. Zack'e daha çok şey bile söylenir. Kaçırdıklarında o da dönüşseydi annesi gibi de kurtulsaydık. Efendi onun bedeni seçseydi daha bile makuldu şu saçma harakete göre.

Radyoaktivite strigoi tehlikesinden daha kötü. Artık insanların yaşam alanı iyice kısıtlandı ve Strigoiler yüzeye çıkarken, insanlar yerin altına geçtiler. Kelle iyice koltukta.

Şu materyal daha iyi bir kanala verilse çok daha güzel şeyler çıkabilirdi ortaya. GDT neyin içine etmedi ki gerçi:/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?