Jump to content
  • Kayıt Ol

Haikyuu!! Karasuno Koukou VS Shiratorizawa Gakuen Koukou


calieran

Önerilen İletiler

79231l.jpg

Serinin 3. sezonu. Bölge elemelerinin finali anlatılıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk 2 sezonu izlediğim için izleyeceğim ama açıkcası ahım şahım bir seri değil. Yani on üzerinden 8 alamaz. Anca 7 kotarır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Cloud hakkını yemişsin güzelim serinin :/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla ben merakla bekliyorum. İlk iki sezon benim gözümde on numaraydı. İzlediğim spor animelerinde en üst sıralarda yer alan bir seri özellikle voleybol'u seviyorsanız ayrı bir güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Geçen sezonun ilk bölümünden beri bu maçı bekliyorum. Hala Hinata'nın verdiği ayarı hatırladıkça çıldırıyorum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İsyaaaaan!!!

Bir tek ben o kadar beğenmedim demek ki. Ortalama bir seri benim gözümde -ki "Yowamushi Pedal" - "Diamond no Ace" gibi seriler spor türünde daha iyiydi. Meselâ kimi de bu serileri sevmiyor da Haikyuu! daha iyi diyorlar. Eh hepsi zevk işte. :D Şimdi çıkıp da bana zevksizsin nasıl bu seriyi çok sevmezsin demeyin. =D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Olaya genel bakmamak lazım. Bence spor serilerini yaptıkları spora göre kıyaslamak gerek. Diamon no Ace vs Major, Slam Dunk vs Kuroko no Basuke gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Spor türü olarak bakarsak işin rengi çok değişir. Basketbolu ele alsak Kuroko... serisini nereye koysak bilemeyiz; birine sorsam süper bir seri birine sorsam çöp çünkü kıyas mümkün. Şimdi bu seriyi de voleybol türünde ele alsak karşılaştırabileceğimiz bir seri yok. Aslında var ama o serilerden bir tanesinin adını duyan 2 kişi çıkmaz. Dolayısıyla kıyas da mümkün değil. Bu yüzden olayı farklı faktörlere göre ele almak gerekiyor ve ben genel olarak bakıyorum. Spor türü serilerle kıyaslıyorum, bu yüzden 8 çıkmıyor; 7 ideal. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Spor türü serilerle neye göre kıyaslıyorsun? İçerdiği maç sayısına göre mi, takım arkadaşlarının birbirine uyumuna mı, içerdiği komediye mi, neye göre çıkmıyor 8 onu merak ettim.

Beğenmen için zorlamıyorum elbet ama bence son dönemde çıkan spor serilerinden önde gelenlerden ve yukarıda saydığım temelleri de iyi oturtan serilerden biri. Bu arada Yowamushi ve Diamond no Ace'i de çok severim onu da belirteyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Spor serilerini yaptıkları spora göre kıyaslama kısmına ben de katılıyorum. Her sporun aktarılabilme şekli aynı değil, voleybolla basketbol kıyaslanmamalı. Kameranın bi sağa bi sola gittiği saniyelik vuruşların olduğu bir yapımı aktarmanın ne kadar zor olduğunu Ping Pong'ta da gördük, sanatsal bir şey yapmasalar anime neye dönerdi kim bilir.

Haikyuu voleybol sporunu güzel aktarıyor diye düşünenlerdenim ben de. Bir 10 değildir elbet ama "zar zor 7-8" falan demek de baya ezdi be Cloud :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İçimden gelmiyorsa ezmeyi tercih ederim. =D

Voleybol türünde kıyaslayabileceğimiz bir seri yok gibi, spor serileri içerisinde genel olarak ele aldığımızda da Kuroko... serisinden iyi, Yowamushi ya da Diamond serisinden kötü ve Ping Pong serisinin yanından bile geçemez. Bu seriler Haikyuu serisine kıyasla daha iyi. Seriye gelecek olursak eğer oyunu anlatımları, neyin ne olduğunu belirtmeleri yetersiz. Şaşalı sahnelerle işi geçiştiriyorlar, beklediğimden daha az "voleybol budur ve işte bunlar da yaptıklarımız" kısmını incelemişler. Voleybol bilmeyen biri kendini biraz şapşal hissedebilir, aslında şu an biraz basitleştirdim. :D Ping Pong serisini ele alalım öyle bir anlatımı var ki seni ne salak yerine koyuyor ne de yetersiz anlatımlarla hatta aşırı detaylarla bıktırmıyor. Çok akıllıca sahneleriyle neyin ne olduğunu anlatırken, seyirciye saygı duyan bir yapısı var -ki seni sahneleriyle düşündürüyor ve "vay be demek öyleydi" ya da "hmm... böyle yapınca şöyle oluyor" dedirterek neyin ne olduğunu kendiniz de çözebiliyorsunuz. Haikyuu! gibi serilerin ortak özelliği birçok durum oldu bittiye getirilir ve/veya "işte budur, anladınız anladınız yoksa bizi bağlamaz" durumuna getirmektedir. Açıkcası seriyi izlerken sadece bir spor animesi izliyorum ve gaza gelelim hoppala paşam yapalım modundayım. Hadi şunu yensin de hadi bunu yensin durumundayım. Yoksa bir Ippo gibi sporu sevdirten, Diamond gibi öğreten, Ping Pong gibi işte bir spor serisi böyle olmalı dedirten ve düşünden serilerden biri değildir. Açıklama konusunda yetersiz kalmış olabilirim ama kısaca Haikyuu! shounen bir spor serisidir, ne fazlası ne azı... Bir voleybol sporu serisi değildir.

Karakterlere hiç girmiyorum bir çoğu basmakalıp ve itici.

Sound kısmı idare eder.

Animasyon iyi ve buna laf etmem.

İşte hepsini derleyip toplayınca 7 sonucu çıkıyor ama 8 etmez, ettirmem. :D

Ek olarak içimden 8 gelmiyor ama bazen de rezil denilen serilere 8 verdiğim de olur. Meselenin bir tarafı da serinin içinde kendinize yer bulmaktır. Genelde serileri bu gözle izlerim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ne puan verdiğin benim için önemli değil sonuçta kişinin kendi zevkine göre derecelendirme kıstasıdır o.

Yalnız açıklaman beni tatmin etmedi yine de üşenmeyip açıklamada bulunduğun için teşekkürler. Seriye nasıl yaklaştığını anlamış oldum. Biraz ön yargılı olduğunu düşünüyorum neticesinde.

Haikyuu oldukça voleybol serisi ve trash talklarla voleybolu öğreteceğim diye bir çabası yok yerine göre pozisyona göre güzel açıklamalara yer veren bir seri. Seyirciyi voleybol şöyle olur böyle olur diye çok sıkmıyor ama sen de bunu öğrenmek istiyorsun. Ben voleybol oynamış biri olarak beni bunlarla sıkmadığı için bu şekil anlatımından memnunum.

Ping pong tam olarak bir spor serisi değil daha çok psikolojik bir seri. Spor'da ana sosu belki ama asıl vermek istediği masa tenisine yönlendirmek değil seyirciyi. Bununla Haikyuu'yu karşılaştırmak uygun değil. Dediğin gibi Haikyuu daha shounen bir seri. Daha çok mücadele ve ekip ruhunu aşılama amacında. Diamond no Ace ve Yowamushi'de olduğu gibi. Bunlarda epey shounen bir seri ve Hiakyuu ile benzer mesajları içeriyor. Haikyuu shounen olarak ne fazlası ne azı ise bu seriler de bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eh belli konularda anlaşsak da benim gibi voleyboldan anlamayan (aslında maçlara giderim ama hiç anlamıyorum diye farz edelim) biri için sıkıntılı bir seri. İşte serilerin olayı da kişilerde bitiyor. Herkes kendi gözüyle bakıyor ve benim gözümde durumu kısaca özetlemeye çalıştım. Aslında tam anlatımla ortalama 2 sayfalık bir seri olur da değmez. :D

Ek olarak tartışmaya açık olunduğu sürece yorum yapıyorum, yoksa bu kadar zahmete girmem. Diğer türlü "benim düşüncem bu ve başka bir fikri kabul etmiyorum" diyenlerle hiç anlaşamam, zahmete de girmezdim. Açık fikirli olduğunuz için de ben teşekkür ederim.

Neyse konuşmamı da bitirdiğime göre artık sevdiğim serilerin konularına geri dönebilirim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1.Bölüm

Daha çok tanıtım ve hazırlık havasındaydı. Son sahnelerde 2 takımın oyuncuları da sırayla isimleri okunarak çıktı. Selamlama havasında başladı kısaca. Final maçı olduğundan Baya bir taraftar muhabbeti göreceğiz. Özellikle Shiratorizawa taraftarları baya ses getirecek.

İki takım da sahneye çıktıktan sonra fark ettim ki. Hinata hakikaten baya bir kısa kalıyor. Bizim bücürü hafife almasınlar, Ağzlarının payını versin shiratorizawa taraftarlarının.

MAL'de seri daha ilk bölümden 4.sıraya oturdu. İnsanların beklentileri çok yüksek. Umarım Beklentileri karşılayacak şekilde ilerler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 01

Daha ilk bölümden şahaneydi. Tüm bölümü sırıtarak izledim, o kadar mutlu ediyor bu seri beni. Sanki maç gerçek de ben de orada izliyorum maçı. o kadar içine çekebiliyor.

İlk bölümden ufak detaylara önem vermişler. O selemlama kısmı mesela. Maça başlarken oyuncuları havaya sokmak için birebir. Zaten Tanaka baya bir havaya girmişti koç ve diğerlerinin ellerini patlatacak kıvamdaydı :D

Taraftar olayı her spor için çok önemli, onu da vurgulamışlar ilk bölümden. Voleybol oynadığım sırada taraftarlardan gelen desteği duyunca daha bir asılırdım maça, sporcu için çok önemlidir.

İlk bölümdeki ost da çok güzeldi ambiyansı çok iyi yansıtmış.

MAL'da top 5'de kalır mı bilmem ama bence epey kaliteli bir sezon olacak.

Açılış parçası da sezona uygun şekilde hareketli bir parça, maçın ne kadar hareketli olacağını düşünürsek doğru seçim olmuş.

KARASUNO FIGHTO!!!

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 2

Adamların 3 senedir neden şampiyon oldukları anlaşılıyor. Karasuno'ya hiç acımadan çatır çatır eziyorlar. Yahu adam nasıl smaç basıyor öyle. Fiziği, gücü yetmezmiş gibi bir de solak olması daha fazla tehlikeli hale getiriyor. Yanlış hatırlamıyorsam Japonya genelinde liseler arasında en iyi 3. smaçör kendileri. 1. si ve 2. si nasıl merak konusu.

O kadar ezildikten sonra Hineta girince umudum vardı "Ulan şimdi düzelir. Sayı yapar" diyerek. Kageyama ve Hineta'nın kombosunu bekliyordum. İşte sayı demiştim ki şok oldum. Kaga-Hine ikilisini durdurdular. Yetmezmiş gibi bu sahneyi animenin en sonuna koymuşlar. Bir sonraki hafta ne olacak merak etmeden duramıyorum.:002:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

02

Maçın temposu inanılmaz iyi gidiyor. Tezahürat tutarak izliyorum valla. Tanaka Karasuno'nun ilk sayısını alınca nara attım, Nishinoya smacı karşılayınca mest oldum :011:

Ushiwaka'nın solak olması ve Karasuno'nun daha önce hiç solak rakiple karşılaşmamaları büyük dezavantaj. Solakların oyun tarzı gerçekten uniq ve oynaması zor oluyor. İzlerken Neslihan Darnel geliyor hep aklıma. Dünya çapında hatrı sayılır oyuncularımızdandır o da ve karşısındaki rakipler her zaman çok zorlanmıştır. Birçok turnuvada da en iyi oyuncu seçilmiştir.

Solak oyuncunun oyun şekli ve ona göre rakibin diziliş ve taktiğini de izleyiciye çok güzel anlattılar, bir de beğenmiyorsunuz, öğretmiyor diyorsunuz :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Türkiye voleybol ligi avrupa çapında en iyi ligler arasında. Hatta en iyi lig deniyormuş. Son dönemde birçok takımımız avrupa kupasında finallere kadar çıkıyor. Hatta kupalar alıyorlar. Voleybol Şampiyonlar liginde baya iyi derecelerimiz mevcut. Geçen trt-sporda voleybol hakkında bir program vardı.

O programdaki konuşmaların birinde şu konu geçti. Neden Türk takımları bu kadar iyi olmalarına rağmen. Türk Voleybol Milli takımı iyi şeyler yapamıyor diye. Alt yapıya yatırımın son dönemde azaldığından bahsediyorlardı.

En çok eleştirilen nokta ise çok yetenekli genç türk oyuncular varken yerlerine yabancı oyuncuların tercih edilmesiydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2

Bölümün yarısına kadar oldukça telaşlı bir şekilde izledim. Karasuno şu an çok dezavantajlı bir durumda ama oyun beş setlik. Elbet bir aradan sonra bütün oyuncular Ushikawa'ya alışacaktır. İçten içe takımlarında sadece Ushikawa yok diyordum ki crazy görünen tipli sahneye çıktı. Shoyo'nun biraz kendini göstermesi lazım. Betondan gelme diye iyi atar yaptı ama kendini göstermesi lazım artık. Bölümün içinde Tsukki bir an kalbini tutup "Bu hissetiğim duygu ne?" diyip o heyecanı hissedeceğini hayal edip durdum. Umarım buna benzer bir sahne olurda Tsukki'de şu voleyboldan zevk almaya başlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu bölüm(3) ile beraber artık tam gaz gidiyor diyebilirim, 3-4 sahnede (özellikle son dakikalar) adrenalin ara vermedi, 2.sezonun son bölümleri gibi yine iple çeker oldum. Shiratorizawa'nın sadece Ushiwaka değil 5 numarasına vesaire de ilgi çekmelerine sevindim. Tsukki de kendine gelmeye başladı.

Ayrıca yeni openinge diğerlerine göre çok daha hızlı ısındım, dinledikce daha da hoş ve uyumlu geliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

03

Mangaka voleybolu çok iyi biliyor ve anlatımı çok iyi. Bloğun voleybolda cidden büyük bir önemi vardır. İyi blok yapan bir oyuncunuz varsa karşı tarafın ataklarını kendi lehinize çevirmek büyük avantaj olur. Aynen bu bölümde her iki takım içinde gösterilen anlarda olduğu gibi.

Tsukishi diğer maçlara oranla bu maçta Karasuno için çok önemli, oyunu ve oyuncuları iyice anlayarak harika bloklar yapmaya başladı ve set Karasuno aleyhine dönmeye başladı. Bu set uzar mı çok emin değilim ama Ushiwaka'yı bir şekilde durdurmaları kendileri adına büyük bir önem sağladı. MAç ise kesinlike tie-break e gidecektir.

Koçlar arasındaki oyun mantığı klasik ve yenilikçi voleybolu yansıtmak adına oturaklı bir şekilde maça yedirilmiş. Karasuno'nun önceki koçu ve şimdiki koçunun aynı mantalite ile Shiratorizawa'nın koçuna büyük sorunlar yaşatmasını güzel anlatıp maça iyi bağlamışlar. Shiratorizawa'nın koçu da bu aileden epey çekmiş :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

04

Yine müthiş bir bölümdü. Bu maçın yıldızı kesinlikle Tsukishima. Diğer oyuncular da çok çabalıyor ama yükselme sırası Tsukishi'de. Ushiwaka'nın sert smacını durdurduğunda her şey belirlendi. O an müthiş bir andı.

Bu söz ve bu görsel bir voleybolcunun bireysel olarak azminin simgesidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haikyuu!! S3 5 3.set hızlı bitti yine hoş sahneler vardı da çizimler bana mı öyle geliyor kötüydü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Baya heyecanlandım bu bölüm. Karasuno varını yoğunu ortaya koyup savaşıyor. Şu ana kadarda diğer serilerdeki gibi Hinata odaklı değilde daha çok Tsukishima ağırlıklı gidiyor.

Çok fanı olmasına rağmen Tsuki'den hoşlanmayanlar danım.

3.seti karşı takım kazanacağı belli olduğundan hızlıca atlamışlar. Şuan 4. setteyiz. büyük ihtimal alırlar beraberlik olur. 5.set her şeyi belirler.

Çizimlerde de pek bir değişiklik fark etmedim. Bilemiyorum.

Son olarak da koç Ukai'nin seiyuu ölmüş diye duydum üzüldüm. Ne zaman Ukai konuşsa adamın ölüşünü hatırlıyorum.:022:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Haikyuu_S3.jpg

8.bölüm tam gaz ,seyircilerinde işin içine alınması hoş oldu ,ama durduk yerde birlerinin bağırmasına teknik faul veremiyorlar mı :) İyi gaza geldiler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?