Jump to content
  • Kayıt Ol

Mahou Shoujo Ikusei Keikaku


CloudT

Önerilen İletiler

81086l.jpg

"Sihirbaz Kız Yetiştirme Projesi" adlı bir oyunu oynayan ve çocukluğundan beri "Sihirbaz Kız" olmak isteyen Koyuki (Snow White) Himekawa bir gün malum oyun sayesinde çocukluk hayaline kavuşur ve hikâyemiz başlar...

Devamını ya da biraz detayını verirsem ifşalıyormuşum gibi olacağından hiç o kısımlara girmiyorum. MAL konusu da öyle düşündürdü ve orayı boşverdim, kafama göre kısaca yazdım. Şimdi seri bu sezona ait sevdiğim ve izleyeceğim bir elin parmaklarını geçmeyen serilerden bir tanesi ve karanlık bir tarafının da olacağını düşündüğümden -ki açık açık da belirtiyor aslında ve bu yüzden mutlaka takip ederim. Zaten sevimli bir seri görüp de takip etmemek kendime aykırı. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

İlk bölümünü çok beğendim, devam etmeyi düşündüğüm dizilerden. Konusuna ve türlerine bakmadan ilk bölümü seyretmiş olanlara spoiler vermek istemediğimden, beklentimi pek net yazamayacağım; ama başlangıç sahnelerinde vaat ettiği karanlığı hemen ikinci bölümünden vereceğini düşünüyorum. Kapanış şarkısından sonraki duyuru bunu müjdeliyor gibiydi. İzleyip görelim, ikinci bölümden sonra tartışmayı hararetlendiririz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm beklediğimiz o karanlık temayı yansıttı. Yani o final sahnesindeki son 10 dakikayı görünce ve son dönüşüm "aha bir şeyler oluyor, aman sakın" dedirtircesine endişelendirdi. Bu seriyi takip ettiğime gerçekten değdi. Daha 2. bölümdeyiz ama "mahou shoujo" olayını çok iyi ele aldılar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Abi o son sahnede ben öldüm resmen ya. Elim ayağım titredi. Yok artık daha neler! dedim ama harbiden aklıma gelen oldu. Böyle giderse bayağı meşhur olabilir. Bence bu seri 2. Akama ga Kill vakası olacak :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Madoka kopyası dedikleri anime bu galiba. Haklılar mı bari böyle demeleriyle, yoksa daha çok Danganronpa tadında mı gidiyor?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Madoka kopyası dedikleri anime bu galiba. Haklılar mı bari böyle demeleriyle, yoksa daha çok Danganronpa tadında mı gidiyor?

Bana göre ikisinin karışımı bir seri. Belli açılardan ilk seriye belli açılardan 2. seriye benzediği için sadece tek bir tanesine benziyor demek eksik bir tutum sergilemek olacak. Bu yüzden ikisini karıştır ve biraz ekle, biraz çıkar al sana bu yeni seri işte. Hani "ne izlesem acaba" derdine girmektense izlenebilecek keyifli serilerden bir tanesi -ki tür ve konu olarak da seviliyorsa...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İyi hadi sırf güzel hatrın için bu seriye de bakacağım, normalde direk es geçmiştim ama fanservisi burnumuza burnumuza sokmadan güzel teori yapıp tartışmalı ortam kurduracaksa ben her zaman varım biliyorsun :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet, öyle olması benim de tercihim ve bu seride fanlara yaltaklanma durumu görmedim ya da dikkatimi çekmemiş olabilir. Şu an güzel gidiyor. 1-2 bölüm içerisinde de iyice coşturabilir. u_u

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim fark ettiğim olay şu çizimler moe ama seri hiç moe değil kandırmak için moe çizmişler çok sakat bu seri çok pis kan çıkacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Madoka serisi de başta sevimli sevimli görünüyordu, her şey güzeldi ama sonra kafamıza kafamıza vurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İlk bölümü bir deneyeyim nasılmış diye izlemiştim, o kadar moe karaktere rağmen hoşuma da gitmişti. Moe görüntüsünün altında daha fazlası yatıyordu çünkü. Hatta Battle Royale'e saracağını da düşündürttü. Öyle olacak gibi de duruyor ama bunu biraz sündürecekler belli ki. İkinci bölüm son 5dk. hariç pek bir şey yoktu hatta sıkıcıydı diyebilirim.

Mefta olan karakterde bölüm içinde direk ölüm bayrağını çekmişti, çok sevilmesi ve puanlarının bir işe yaramamasıyla. Yine de pat diye ölmesi vurucu oldu. Bir anda silindi karakter.

Madoka'ya çok benziyor seri. Biraz da o yüzden beni cezbetti ama Madoka'ya oranla daha fazla fanservisi var. Figür satmak için yapılmış bir hareket bu da belli ki çünkü bazı tasarımlar cidden güzel özellikle Calamity Mary, Top Speed.

Madoka'ya benziyor demişken özellikle karakterler açısından Kyubei=Pon, Snow White=Madoka epey benzerlik var. Birkaç benzer karakter daha çıkarılabilir, deştikçe.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Merak ettiğim bir konu var acaba diğer kızlar onun gerçekten öldüğünü öğrenecek mi?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Merak ettiğim bir konu var acaba diğer kızlar onun gerçekten öldüğünü öğrenecek mi?

Çok zor çünkü kim, kimdir bilmiyorlar. Hatta Snow White bir sahnede bununla ilgili birkaç söz sarfetmişti fakat yakınlarından olan şu erkek çocuğun adı neydi unuttum ve eğer onunla ilgili bir gelişme olursa ancak öğrenebilir diye düşünüyorum. Diğerlerinin ilişkileri ne durumda bilmediğimizden en olası durum ve büyük ihtimalle de öyle bir gelişme olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Merak ettiğim bir konu var acaba diğer kızlar onun gerçekten öldüğünü öğrenecek mi?

Haberlerde bir çok kızın öldüğü yayılırsa ki aileleri rapor edecektir; diğerleri bir ilişki kurup öğreneceklerdir ama gerçek kimliklerini öğrenmeleri zor olur. Öğrenseler de seri sonuna doğru olur. Muhtemelen karakterlerden bir ya da birkaçı asıl gerçeği biliyor bile olabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bilmeseler bile tahmin ediyorlardır

2. bölümün başında Mary sormuştu zaten eleyeceksiniz ama nasıl eleyeceksiniz diye. Yani karakterler işin canım cicim oyunu olmadığını tahmin ediyor. O karakterlerin bir kısmı yetişkin sanırım o yüzden biliyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir Madoka bekliyordum ama pek öyle değilmiş. En azından son sahnedeki kızın elenişinde bize bir görsel şölen sunup yaratıcı şekilde öldürürler diye umut ediyordum ama oda kalp krizi tarzı sessizce gitti. İlk bölümün açılışındaki sahne için 10 bölüm bekletmezler umarım. Her zamanki gibi anakarakterin yeteneği en işe yaramazı. Ama en çok fayda sağlayan yetenek de o olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Karakterlerin bir kısmının yetişkin olabileceği tahminine katılıyorum. "Mahou shoujo"nun "shoujo" (kız) kelimesi "küçük" ve "kadın" kanjilerinden oluşuyor (Japonca bilmeseniz bile bu kelimeye bu kadar aşinalığınız vardır, yoksa da olsun artık :P). Kadın olmak gerekmediğini ilk bölümde öğrenmiş bulunuyoruz, küçük olmak da gerekmediğini varsayabiliriz :D Yine de (cinsiyetçilik olacak ama mazur görün, daha biraz önce Eurosport'ta Almanya-İspanya 17 yaş altı kadın takımlarının maçı vardı, tesirinde kalmış olabilirim) o Mary'nin yaptığını ancak bir genç kız (büyük ihtimal liseli, en fazla üniversiteli) yapar diyorum. Ruler ise yetişkin olmaya daha müsait görünüyor kişilik olarak. Yetişkin dediysem 25 civarı, kariyerinin başlarında bir ofis çalışanı falan (OL fantasy oh yeah qkasd)

Başka tahminlere gelirsek, en az bir erkek daha kesin çıkacak, zira dünyada nadir olan bir şeyden Japonya'nın bir şehrinde iki üç tane bulunması gayet normaldir, yeter ki o şehir bir anime dekoru olsun :011:

Buna benzer tahmin kasışları haricinde ikinci bölüm benim için de sıkıcı geçti. Diyalogları da beğenemedim, özellikle Nemurin'li ve Mary'li olanları. Ayrıca Nemurin'in işini bu kadar zevkle yapmasına rağmen devam etmek için hiç gayret göstermemesi hiç inandırıcı değildi. Bölüm sonu şokunu da fazla bekletti ve yavaş geliştirdiler, şokluk tarafı kalmadı.

Bu Fav, QB'den çok daha kıl bir karakter yalnız. Pon pon dedikçe ağzının üstüne vurasım geliyor :kineme: QB'ye selamet diletecek kadar çok dümen çevirdiği de her halinden belli, işi gücü kandırmaca. Ağır sopalık.

Üçüncü bölümde upgrade geliyormuş (bölüm adı öyle diyor). Silahlar çekilir artık. Açılış klibinde gördüğümüz sahneleri daha da bekletirlerse sıkıcı olur zaten. Diğer beklentilerimi şpoyler içinde yazacağım, zira bunları düşünerek izlemek animeden alacağınız zevki azaltabilir. Spoiler is called spoiler for it spoils the fun. Cidden, uyarıyorum: Tahminlerde bulunup bunlar tutar mı tutmaz mı diye düşünerek izlemek tadınızı kaçıracaksa açmayın.

Upgrade beklentim: İndirdiğin sihirli kız başına 1000 sihirli şeker. Mary top, La Pucelle ("kız" demek bu arada, çok yaratıcı bir isim, öyle böyle değil :D) mortu çeker (bu 4 ila 6. bölüme kalabilir ama daha sonrasına zor). Snow White'ın kulakları da Calamity karşısında yardım isteyen sihirli kızların sesleriyle çınlar. Ninja kız ilk hedef olur ama ölmez, ölmeye uygun bir kişiliği yok onun. 3. bölümde kim ölür... Ruler'ın elemanlarından biri, büyük ihtimal şu çok şeker toplayan. İkizler gizemli, onlar sezon ortasını geçer herhalde. Sayının sekize inmesi de Mary'nin getireceği calamity'yi durdurmaz, Mary'yi ancak ölüm durdurur => Son ölen Mary olur.

Konuşmasına istinaden Top Speed'i, sesine istinaden Ruler'ı diğer muhtemel erkekler olarak tahmin ediyorum. TS'e %80, Ruler'a %60 ihtimal veririm. %48 ihtimalle ikisi de erkek. Matamatik :otgorite:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fav'ın durum çok sakat ya. Ne demek hata yapmışım. Sonu ölümle sonuçlanıyor bu işin böyle hata mı olur.

Kim ölecek mevzusuna gelirsek Ripper'ın ölmesi biraz zor %100 isabet eden shurikenleri var. Mary zaten başlı başına bela bu da sona kalır. Ruler'dan bir şey göremedik öyle abartılacak kadar da şeker toplamadı. İlk ölecekler onun tayfadan olabilir-Tama mesela hiçbir işe yaramıyordu çünkü- İkizler de kanatlar ikisinde de birer tane- bu arada bunların seiyuu'larıda kardeş.- Opening'de bir erkek daha gösteriyordu sanki büyücü o tehlikeli. Başka kim kaldı :D

Nemurin oyuna hapsedilmiş de olabilir. O ihtimal geldi aklıma. Ya da Fav gibi bir şeye dönüşmüş olabilir. Yine bir ihtimal oyundaki kötü yaratıklara da dönüşmüş olabilir. Fav kaynak sıkıntısı falan diyordu başarısız olanları kaynak olarak kullanabilirler.

3. Bölüm tahminime gelelim. Güncelleme şöyle olabilir: Oyun artık mobil olmaktan çıkar yani canavarlar dünya da belirmeye başlar. İşler iyice çığırından çıkar :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fav neye hizmet ediyor onu merak ediyorum ben açıkçası.(Herkes merak ediyordur elbet :P ) Seri sonuna kadar muhtemelen göremeyeceğiz bunu. İlk başta 16 sihirli kız olsun diyor, sonra yanlış hesaplamışım yarıya indireceğim diyor. Yani baştan bir rekabet amacı var. 8 kişi kalınca da olay bitmeyecektir. Onları da indirmek için bir yol bulacak bence.

Ayrıca, ilk bölümün ilk dakikasında gördüğümüz sahnede yerde birileri yatmakta. 20 civarı kişi var o sahnede yerde yatan. Ya normal vatandaş yerde yatanlar veya başka bir yere bağlanacak. Ayrıca, canavar var yine. O nasıl ortaya çıkacak bakalım. Openinge baktığımda da pek bir şey çıkaramadım. Muhtemelen birbirleriyle dövüşleri son sıraya kalmamak için olacak ama haftalık duyurudan önce puanlarını öğrenebiliyorlar mı hatırlamıyorum veya orayı kaçırdım.

Her bölüm bizi daha da meraklandırmayı başarırsa bence iyi bir yer edinecektir. Şimdilik, sonuna kadar gideceğim gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bazı sebeplerden ve bu kadar kızın (bir de ötekinin) öyle rastgele dolaşmasından ötürü ben bu animeye ısınamadım ya. Erkek bakış açısıyla kadın bakış açısı farklı olduğundan mıdır bilemiyorum (hoş Madoka'yı, Gakkougurashi'yi falan severim). Şu karakter iyiymiş ya diye ısındığım bir tip de çıkmadı ki onun için oturup takip edeyim.

Cloud'un güzel hatrına baktım 2 bölüm ama ı-ıh giremedim dünyasına. Aranan kan bulunamadı :P Occultic;Nine gibi bundan da çekiliyorum, izleyenlere iyi seyirler teoriniz bol olsun :syglr:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya sen Re:Zero'ya dayanmış insansın birkaç bölüm daha sabret derim ben.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@UnderminE

Occultic;Nine serisini de mi bıraktın? Sebebi neydi ki? XD

Açıkcası ben de onu bırakır gibiyim ama 1-2 bölüm daha bakacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@UnderminE

Occultic;Nine serisini de mi bıraktın? Sebebi neydi ki? XD

Açıkcası ben de onu bırakır gibiyim ama 1-2 bölüm daha bakacağım.

Yazdım ya sebebini, sen de cevap attın hatta. Bunadın iyice Cloud :011:

Yüksek skorlu romanını tahminen 12 bölüme sığdırmaya çalışmaları, üstelik her tarafın "boobs" olması falan hiç gerek yok izleyerek romanı katletmeye. Gider orijinali neyse okurum, sonra beğenirsem animesine bakarım :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yazdım ya sebebini, sen de cevap attın hatta. Bunadın iyice Cloud :011:

Yüksek skorlu romanını tahminen 12 bölüme sığdırmaya çalışmaları, üstelik her tarafın "boobs" olması falan hiç gerek yok izleyerek romanı katletmeye. Gider orijinali neyse okurum, sonra beğenirsem animesine bakarım :D

Aaa doğru. Hepsini unutmuşum ama bunamadım. Sadece yoğunluktan kafa kalmadı. Bunu kabul edebilirim de yaşlılık asla! Hâlâ çıtırım. errw

Ben de 1-2 bölüm bakayım da ona göre konusuna yazarım artık. Zaten biraz azaltmam lazım şu an ortalama 10 tane seri takip ediyorum. XD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bakayalo'nun özetlediği gibi, seri epey tahmin edilebilir şekilde ilerliyor. 2. bölümde şok edici sahnenin şok etmemesi üzücüydü. Çok fazla karakter olması, 12 bölümlük bir seri için çok büyük bir eksi. Yani Nemurin isimli karaktere üzülmem mi gerekiyor şimdi? Daha karakteri tanıyamadan son verdiler rolüne. Diğer karakterlerden de birkaçı hariç bu durum böyle olacak görünüşe göre. Madoka ile kıyaslamak (en azından hikayesel olarak) acımasız olur. Çizimlerin aşırı moe olması şu an için negatif bir unsur fakat animenin yapısına uymuş yine de. En nihayetinde Madoka çakması bir anime bu, en azından neyle karşılaşacağımızı az çok biliyoruz. Yine de ilk iki bölüm vaad ettiği şeyleri pek de yerine getirebilecekmiş gibi görünmedi, ama şimdilik izlemeye devam edeceğim ben.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?