Jump to content
  • Kayıt Ol

Beğendiğiniz ve/veya Efsane Dediğiniz Dizi Karakterleri?


Fingolfin

Önerilen İletiler

Adından anlaşılacağı gibi, film bölümünde açtığımın dizi versiyonu yani. :D

Dizi ismiyle birlikte karakterin adını yazmanız önemle rica olunur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Fingolfin

    2

  • loykad

    1

  • Stzake

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Game of Thrones - Cersei Lannister

[bimgx=400]http://puu.sh/rFJOR/c9b3a74e8e.jpg[/bimgx]

Benim için Cersei Lannister'dır. Evlatlarını ön planda tutup, onlar için en iyisi neyse onu gözü kapalı yapmaya hazırdır. Çocukları için kendi şerefini bile hiçe sayıp neler neler yapmıştır, evlatları onu ezse de yutar hepsini ana yüreğidir dayanmaz :TTT: Kaynana gibi kaynanadır. Lafını esirgemez, duygularını esirgemez, çok zekiymiş gibi görünse de aslında çoğu yerde basit hatalar yapar. Hatalarına rağmen zayıflığını bir şekilde telafi edebilir. Oyuncu ablamızın yeteneği sağolsun, kitaptakinden bile daha gerçekçi kılmıştır Cersei'yi. Dizi boyunca yaptığı hiçbir harekete "ne alaka şimdi" demezsiniz, her cümlesinin arkası doludur; "evet, Cersei'den çıkacak bir laf bu" dedirtir izlerken. Birinden intikam alacaksa isterse 2 sezon sürsün o intikamı mutlaka alır, unutmaz (<3<3<3). Tam bir dişi aslandır o özetle, hatasıyla günahıyla asaletin dibidir.

Seride hayretler içerisinde takip ettiğim tek karakterdir. Zaten içimden neyi geçiriyorsam er ya da geç onu bir şekilde yapar Cersei, aslan Cersei. :syglr:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu sıralar izlediğim için aklımda kalan önemli bir iki karakteri yazacağım. Onun dışında insanın aklına gelmiyor hemen. :017-32:

Star Trek 1966-1968; Mr. Spock(Leonard Nimoy)

mr-spock.jpg

Star Trek'in genel düşüncelerine katılmadığım çok noktalar olsa da bu karakter bir harika. Bilgisi, liderlik özellikleri, gücü, ne zaman ne yapacağını çok iyi bilmesi, sadık ve güvenilir bir arkadaş olması gibi özellikleriyle çok iyi bir karakterdir.

Star Trek Next Generation 1987-1994; Data

[bimgx=400]http://vignette1.wikia.nocookie.net/startrek/images/9/90/Data2366.jpg/revision/latest?cb=20070502183229[/bimgx]

Kendisi bir android olup, türünün tek örneğini olan robottur. Çok gelişmiş özellikleri vardır. Kendisi hep insan olmayı arzular. Neyse fazla yazarsam spoiler olabilir. İzlerseniz anlayabilirsiniz. :goz kirpma:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tumblr_m9g5ggpo6h1rxfz8to1_500.gif?w=650

Six Feet Under / Nate Fisher

İzlediğim en gerçekçi dizinin en sevdiğim karakteriydi Nate. Dizideki tüm karakterler gibi, bizden biriydi o. Tüm korkuları, idealleri, istekleri, yapmak istedikleri, yapamadıkları, hataları ve zorunda bırakıldığı onca şeyle sıradan bir insan evladı. İdealist bir adamdı kendisi. Daha iyi bir birey olabilmek için çabalayıp durdu. En saygı duyduğum özelliği de buydu. Başlarda oldukça bencil gibi gözükse de zamanla, çevresindekilerin ihtiyaçlarının farkına varan, insanlara onları yargılamadan iyi niyetle yaklaşan koca yürekli bi abiye dönüşüyor. Aslında dönüşüyor demek hata olur, sahip olduğu bu yeteneği ortaya çıkıyor. Hepimizin hayatında illa birileri vardır, sizi yargılamadan dinleyeceğine, yanınızda olmaya çalışacağına inandığınız, yanında en büyük zaaflarınızı döksiniz dahi sizi huzurlu hissettiren birileri, işte tam olarak o insanın dibiydi kendisi. Yanlış anlamayın, öyle bilgili, kültürlü akıl hocası tiplerden değil.

Dizi boyunca kaçtığı her şeyle yüzleşmek zorunda kalıp bunlarla başa çıkmaya çalışıyor. Kendi sorunlarına başkalarının bulduğu cevaplarla çözmeye çalışmaktansa kendi yüreğinin sesini dinlemeye, kendi cevaplarını bulmaya çalışıyor dizi boyunca. Ve her zaman içinde bir yerlerde "ya hata yapıyorsam, ya hayatımı doğru yaşamıyorsam" endişesi mevcut. Başkaları için hayatını az çok şekillendiriyor olmasının da bunda etkisi büyük.

Nate beni bir çok yönden etkiledi açıkçası. Dizinin tamamı yaşadığım hayatı ve kendimi sorgulamama neden olsa da bunda en büyük pay sahibi Nate'ti. Bir çok yönden kendimi onda gördüm, benzer eksiklik ve hatalarımıza onun bakış açısıyla bakmaya çalıştım. Ama en çokta iyi bir insan olma konusunda verdiği çaba bana ilham oldu diyebilirim.

Nate hakkında söylenecek çok şey var açıkcası. Ben pek beceremedim, adam akıllı hakkını verebileceğimi de sanmıyorum. Gerçek insanlar ve onların hayatla ve kendileriyle verdiği mücadeleye tanık olmak istiyorsanız izleyin bu diziyi diyerek bitiriyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?