Jump to content
  • Kayıt Ol

En iyi 5 Fantastik Film


Fingolfin

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

Bu listede sadece fantastik filmler yer alacaktır. Çeşitli doğaüstü konular, süper kahraman filmleri ve çoğu bilimkurgu konular içerenler olmayacak. Ayrıca bu benim listem olduğundan sizinkiyle farklılar olabileceğini göz önünde bulundurunuz.

 

1. Yüzüklerin Efendisi Serisi 

 

lord-of-the-rings-tryptich-marko-manev.p

 

İngiliz yazar J.R.R. Tolkien'in aynı adlı eserlerinden uyarlanan, çıktığı senelerde sinemalara damgasını vuran ve fantastik sinemanın yükselişe geçmesini sağlayan bu film serisi, bunun yanında kullanılan çekim teknikleri ve çeşitli sinemasal yeniliklerle de büyük yankı uyandırmış ve beyazperdeye yeni bir yön vermişti. Çekimleri yaklaşık 6 yıl süren üçlemenin ilk filmi 2001 kışında  Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği adıyla çıkmış, ikinci film Yüzüklerin Efendisi: İki Kule 2002 yılında ve üçlemenin sonuncusu Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü de 2003 yılında çıkmıştı. Bu süreçte çok beğeni toplayan ve gişeleri altüst eden yapım, sinemanın en prestijli ödülleri olan Oscar'da da ortalığı kasıp kavurmuştu. Yüzük Kardeşliği 13 dalda aday gösterilmiş 4 dalda ödül kazanmış, İki Kule ise 6 dalda aday olup 2 tane kazanmış ve son olarak Kralın Dönüşü ise aday gösterildiği 11 dalda da 11 Oscar alıp zirveye yerleşmişti. Toplamda 17 Oscar ile filmler arasında zirvede yer almaktır. Şunu da bilmekte fayda vardır. Şimdiye kadar bir filmin aldığı en fazla Oscar sayısı 11'dir. Bunu başaran da sadece 3 film bulunmaktadır. Ama gösterildiği tüm dallarda ödülleri toplayabilen tek film Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü olmuştur.

 

6359333648355712821253840626_lord-of-the

 

Gelelim konusuna. Karanlık Efendisi'nin Güç Yüzüğünü yok ederek dünyalarını kurtarmaya çalışan kahramanların hikâyesidir kısaca. Daha fazlasını söylemek serinin popülerliğine hakaret diye düşünüyorum. :D Yönetmenliğini Peter Jackson yapmıştı ve en iyi yönetmen Oscar'ını da 3. filmde almıştı.

 

oscar68_022904.jpg

Peter Jackson Ortada

 

2. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Serisi

 

HTTYD.png

 

DreamWorks Pictures'ın yaptığı animasyon film 2010 yılında vizyona girmişti. Film, ejderhalarla savaşın günlük yaşamlarının parçası olan ve onlardan nefret eden Viking toplumundaki bir çocuğun, yaralı bir ejderha bulup onu iyileştirmesi ve onunla sıkı dostluk kurmasını anlatır. Böylece kahramanımız kendi toplumda da büyük bir değişime yol açacaktır. Filmin yönetmenliğini Dean DeBlois ve Chris Sanders üstlenmişti.

 

Bu serinin iki filmi var ve muhtemelen üçüncüsü de yoldadır. İlk filmi daha çok beğensem de ikinci film de güzeldi. İkinci filmde kahramanız genç bir delikanlı oluyor ve yeni bir maceraya atılıyor.

 

3. Harry Potter Serisi

 

Harry-Potter-and-the-Order-of-the-Phoeni

 

2001-2011 yılları arasında çıkan 8 filmden oluşur. Adları sırasıyla Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001), Harry Potter ve Sırlar Odası (2002), Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004), Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005), Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı (2007), Harry Potter ve Melez Prens (2009), Harry Potter ve Ölüm Yadigârları Bölüm 1 (2010) ve son olarak Harry Potter ve Ölüm Yadigârları Bölüm 2 (2011).

 

J.K. Rowling'in aynı adlı eserinden uyarlanan filmler, genç bir büyücü olan Harry'nin hikâyesini anlatmaktadır. Bir neslin oyuncularla birlikte büyüdüğü bir yapım oldu. İzlerken oldukça keyif almışımdır.

 

4. Hobbit Üçlemesi

 

hobbit_beklenmedik_yolculuk-3.jpg

 

Yüzüklerin Efendisi ardından uzun süre bekledik, nihayet yaklaşık 10 yıl sonra da kavuştuk. İlk film güzeldi ama üçleme beklentilerimizi karşılamadı. Yine de tatmin edici sayılırdı. İlk başta iki film olarak planlanmış ama sonra üçe çıkarılmıştı. Yeterince iyi olmamasının nedenlerinden biri de bu olabilir.

 

Filmin konusu Yüzüklerin Efendisi'nin 60 yıl öncesinde geçmektedir. Bilbo Baggins'İn Tek Yüzüğü buluşu ve çeşitli büyük ve önemli olayları anlatmaktadır. Yönetmen koltuğuna belirsiz geçen bir süreçten sonra çok şükür Peter Jackson oturmuştu. Yoksa Del Toro olacaktı.:icon10: Görsel açıdan harika olsa da fanları yeterince tatmin edemedi.

 

İlk film 2012 yılında çıkan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk, ikincisi 2013 yılında Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları ve sonuncusu da 2014 yılında çıkan  Hobbit: Beş Ordunun Savaşı idi.

 

5. Avatar

 

avatar-1280cjpg-44d49c_1280w.jpg

 

11 Oscar'lı Titanic'in yönetmeni James Cameron'un bu filmi 2009 yılında vizyona girmişti. Bu film de 3 Oscar kazanmıştı. Devasa bütçesi, 3D keyfi ve teknik açıdan pek çok yenilikleriyle beğeni toplamıştı.

 

Konusu, insanların Pandora adlı başka bir gezende yeraltı kaynaklarını almak için yerel canlılarla girdiği mücadeleyi, yerel halkın tarafına geçen bir insanın gözünden anlatmaktadır.

 

Şu sıralar yeni devam filmlerinin de yolda olduğu haberleri gelmişti. İkinci filmin 2018 yılında vizyona girmesi planlanıyor.

Düzenlendi: (Kudo Shin'ichi)
  • Beğeni 5
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

6 dakika önce, Kudo Shin'ichi yazdı:

Görsel açıdan harika olsa da fanları yeterince edemedi.

abi eksik mi yazmışsın yoksa cümleyi ben mi anlamadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eline sağlık abi bilgilendirici bir yazı olmuş :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Bunlar haricinde ilk 5'e girmeyi hak eden farklı bir 5'li de ben çıkartayım:

 

1- Star Wars Saga

2- Karayip Korsanları (ilk 3 filmi)

3- Shrek

4- Indiana Jones 

5- Pan'ın Labirenti

 

Bonus: Beter Böcek :oleyo:

Düzenlendi: (jailbird707)
  • Beğeni 4
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ellerine sağlık.

 

Benim içinde Yüzüklerin Efendisi her zaman 1.'dir. Diğerleri de o sırayı hak ediyor.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beğendiğinize sevindim star, jail ve melody. Mesele Yüzüklerin Efendisi olunca bir numaradır benim için. :D Özellikle fantastik filmleri seçmemin sebebi de oydu. 

Star Wars'un ve daha bir çoğunun dışarıda kalmasının sebebi de onları bilim-kurgu için düşünmem. Indiana Jones'u ise maceraya dahil düşünüyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Fantastik türünü ben de sevenlerdenim ama neler izledim neler tükettim hatırlamam lazım çünkü son yıllarda çok izlediğimi söyleyemem. Listene bakınca kopya çekecek olursam Yüzüklerin Efendisi benim de kesinlikle asımdır. Birkaç kez izlediklerimden hatta, atmosferi, karakterleri, hikayesi, müzikleri, işlenişiyle gönlümü fetheden nadir filmlerden. :kanlp: Avatar ise izlediğimde nedense sevdiğim bir film olmuştu ama sonradan düşündükçe pek de sevdiklerimden olmadı. Anlık bir aşkmış galiba. :P:D Listeme gelirsek izlemekten sıkılmayacağım filmlerimi sıralayayım dedim, hatta 5. film konusunda ikilemde kaldım (Indiana Jones filmini mi eklesem bilemedim). Oraya hangi film koysam diye düşünüp durmaktansa Corpse Bride ekleyeyim en iyisi deyip listemi sunuyorum.

 

1-  The Lord of the Rings ( tüm filmleri dedik)

 

2 - The Mummy / The Mummy Returns

 

3 -  Beetlejuice

 

4 - The Crow

 

5 - Corpse Bride

 

Listemi burda noktalayıp Beterböcek'in o güzel dans sahneleriyle kapanışı yapalım. ;)

 



 

 

 

  • Beğeni 4
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

@Squaw Aynen ya, Beterböcek efsanedir zaten. Mumyaları da severim baya tvde çıktıkça izlerim. 3. filmi hayal kırıklığıydı benim için ama  görsem onu da izlerim. :D Crow da keza güzel filmdi. Çok hatırlayamıyorum ama. Tabisi Tim Burton'un gotik dünyasını da izledim. Adam burada bile Johny Deep'i oynatmıştı. :011: Bu sefer sadece sesi ama. Senin liste benim konuyu sınırlamamdan sıyrılmış, ben YE ve benzer, yakın konuları, tarzları, konsepti işleyenlerle sınırladım. Yukarıda belirttim zaten. @jailbird707'inkilerde mesela öyle. Misal özellikle Indiana'ları macera kategorisi için düşünmüştüm. Sonuçta her film pek çok kategoriye girebiliyor, hatta bazen birden fazla dalda ağır basıyor. Neyse ben beterböcek dinleyeyim. :D

Düzenlendi: (Kudo Shin'ichi)
  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Kudo Shin'ichi oraya da ekleriz, sorun değil. :P:D  

 

Mumya serisinin 3. filmi büyük bir hayal kırıklığıydı cidden. Ben ilk 2 filmi sinemada izlemiştim ve sonra tekrar tekrar izledim. Çok severim. :) 

 

Tim Burton denilince akla gelen ilk isim Johny Deep olsa gerek. :D Bir de, hatırlayamıyorsan eğer Crow filmini bir daha izle derim, fantastik kategotisi için olabilecek iyi seçimlerden birisi bence. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

@Squaw @Kudo Shin'ichi 1999 yapımı olan Mumya'nın kimse eline diğer Mumyalar su dökemez. Mumya denince aklıma aksiyon, fantastik öğeler ve biraz da gerilim gelir. Sonuçta ölüler diriliyor yahu :D Şimdiyse kendisi artık bir mumyaya dönüşmüş olan Tom Cruise ile yeni bir serinin başlangıcına (?) imza atmaya çalışacaklar. Tom Cruise'u ne iş yapsa yine de severek izleyen birisi olarak fragmanı bana Mission Impossible 6: Mummy Protocol gibi geldi :( Umarım güzel bir iş olur...

Düzenlendi: (jailbird707)
  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

@Squaw@jailbird707 Evet jail'in dediği gibi Mumya 3 çıkacak, İlk karar verdiklerinde Tom Cruise'un oynayacağını duyduğumda sevinmiştim. Kendisini pek sevmesem de filmleri güzel oluyor.  Şuraya fragmanı iliştireyim bu arada. Görevimiz Tehlike benzetmesi de harika olmuş bu arada. :011:

 

Spoiler

 

 

 

3'ün sonunda Güney Amerika'ya doğru bir açık kapı bırakılmıştı. Bu filmde de ona uydular mı acaba? Aztek, Maya vb bir mumya olsa güzel olur. Bu arada Mumya 1'i çok severim ama kimse eline su dökemez demek de biraz fazla, dayo ne. :D

 

Crow'u bir ara izleyebilirim. Yenisini de yapıyorlardı dizi miydi film mi hatırlamıyorum. Tim Burton, Johny Deep ve Burton'un karısı ayrılmaz üçlü zaten. :011:

Düzenlendi: (Kudo Shin'ichi)
  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@jailbird707 @Kudo Shin'ichi Doğrusu ben Tom Cruise sevmem pek, filmlerinden de sevdiğim nadirdir. Benim sevdiğim filmleri Birkaç İyi Adam ve Uzak Ufuklar idi. Vampir filmleri korkutmasa Vampirle Görüşme filmi de favorilerimde olurdu, zira korksam da Brad Pitt ve Antonio Banderas hatrına izlemiştim. :D

 

Onun dışında ben artık Mumya filmlerine yeni filmler gelmemesi taraftarıyım, belki sığ görüşlü diyebilirsiniz ama bence o efsanevi dokusunu bozacakmış gibi hissediyorum. Bu arada Mumya konusunda Jailbird komedi unsurunu atlamışsın, bence o filmdeki espriler de güzeldi baya. :)

 

Bu arada, listemi ekledikten sonra Kudo ile laflarken Oz Büyücüsü gibi şahane bir fantastik filmi daha hatırladım ve bu listemde onu nasıl unuttuğumu düşünüyorum hala. :(

 

Johny Deep'in karısı olsam Tim Burton'u kocamdan kıskanırdım yahu, ne de olsa benden çok görmesi olası. Hem de öyle taş bir kocamı kıskanmayayım mı? :biyikgulme:

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Van Hellsing, Hellboy, Muhteşem Kahramanlar.

Van Hellsing'in kurt adamları aç bırakılmış gibi bir deri bir kemik ya da kuduz köpek gibi salya sümük yapmaması bile bu sınıflandırmada sivrilmesine yeter bence.

 

Düzenlendi: (aysöken)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aklıma gelmişken yazayım. Bu kategoride harcanmış bir filmden bahsedeceğim. Eragon. Kitaplarını okumuş biri olarak film tam fiyaskoydu. Atmosfer, kıyafet tasarımları, mekan tasarımları, çoğu oyuncu seçimleri ve karakter görünümleri hepsi ama hepsi çok kötüydü. Ejderha tam olarak kitaptakine uygun olmasa da tek güzel işti filmdeki. Ha doğru seçimler olan Jeremy Irons, John Molkovic ve Durza'yı oynayan adamdı. Arya için seçtikleri kadın ise bir beş yıl öncesi olsa harika seçim olurdu. Truvalı Helen'deki hâli hâle aklımdadır.

 

Hangi taraftan bakarsak bakalım filmin onun dışında elle tutulur bir yanı yoktu. 

 

Bu arada Van Helsing'i severim. Güzeldi. Bence de kurtadamlar iste bu filmdeki gibi olmalı. Alacaklıktaki saçmalıklar sinir bozucuydu. Van H'deki Dracula da cok iyiydi bu arada. Bu film xmenden sonraydı sanırım. :011:

 

Hellboy Del Toro olduğu için hiçbir yere giremez. :D Ama 2.film fena değildi. Prens Nuada çok iyi karakterdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Harcanıp harcanmadığı çoğu kişiye göre değişse de Narnia Günlükleri'ni de ben bu kategoriye rahat rahat alırım. Devam serisinin geleceğini duymuştum. Umarım güzel bir iş olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2 saat önce, jailbird707 yazdı:

Harcanıp harcanmadığı çoğu kişiye göre değişse de Narnia Günlükleri'ni de ben bu kategoriye rahat rahat alırım. Devam serisinin geleceğini duymuştum. Umarım güzel bir iş olur.

 

Kitaplarını okumadım, o yüzden yorum yapamayacağım. Bana soracak olursan ben severim. Eğlenceliydi. Yenisi gelecekse izlerük. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Buraya da yazayım. :D

 

1. Yüzüklerin Efendisi

2. Dark City

3. Hiç Bitmeyen Öykü (Hayatımda izlediğim ilk film sayılır. Yıl 93 TV'de...)

4. Pan'ın Labirenti

5. Beter Böcek

 

Maalesef Harry Potter'in kitaplarını tercih ederim *-*

4 dakika önce, -Melody- yazdı:

Alıntıyı kaldıramadım. PC'ye geçince artık -_-

 

Düzenlendi: (-Melody-)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?