Jump to content
  • Kayıt Ol

Bir Fantastik Kitap Severden Tavsiyeler


Fingolfin

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

Benim fantastik kitaplarla maceram Yüzüklerin Efendisi filmleriyle başlamıştı. Filmlerden sonra kitaplarını okumuştum ve daha da güzel olduğunu görmüştüm. Ondan sonra tüm Tolkien kitaplarını okuduktan sonra diğer fantastik kitaplara yönelmiştim. Bu başlıkta da sizlere bazı kitaplarla ilgili kısa kısa bilgiler vereceğim. Yoroşiku onegaişimas. :good-job-onion-head-emoticon:

 

1. J.R.R. Tolkien Kitapları

 

Oxford Üniversitesi'nde dilbilimci bir profesör olan Tolkien, ilk olarak çocukları için bir kitap yazmıştı ve sonra bu kitabı 1937 yılında yayınladı. Bu kitap Hobbit idi. Sonra kafasında daha büyük birşeyler kurdu ve Hobbit'in evreninin devamı olarak planladığı Yüzüklerin Efendisi kitaplarını yazdı. Ama bu sefer çocuklar için yazmamıştı. Bu kitapların çoğu bölümünü 2. Dünya Savaşı sırasında 1937 ile 1949 yılları arasında yazmıştır. İlk kitap Yüzük Kardeşliği 29 Temmuz 1954'te basıldı. Sonra 11 Kasım 1954'te İki Kule ve son olarak 20 Ekim 1955'te de Kralın Dönüşü basıldı. Bu kitaplar çok başarılı olmuş, çok satmış ve yeni bir türün doğumuna neden olmuştur.

 

Untitled-1.jpg

 

YE'sini yayınlamadan önce Silmarillion kitabını yayınlamayı planlamış ama yayıncısı bunu kabul etmemiş o zamanlar. Silmarillion ise ölümünden sonra yazdığı taslakları derleyen oğlu Cristopher Tolkien tarafından yayınlanmıştır. Ki Silmarillion tüm YE'si evrenini yaratılıştan Hobbit'e kadar sayılabilecek döneme kadar anlatır. Ayrıca bir sürü büyük olay ve kişilerle dolu harika bir kitaptır. En son olarak Türkçe'ye Bitmemiş Öyküler Kitabı çevrildi. Bu ise Silmarillion'un yarım versiyonu gibidir ama olaylar, karakter ve yerlerle ilgili ayrıntılı tanıtımlar içerir. Tolkien'ın yarım bıraktığı notlar diyebiliriz.

 

Şimdi size okuma sırası tavsiyesi yapacağım. İki liste yazacağım, birisi evrenin kronolojik sırasıyla diğeri ise okumanızı tavsiye ettiğim şekliyle.

 

  • Kronolojik: Silmarillion > (Bitmemiş Öyküler) > Hurin'in Çocukları > Akallabeth ve Güç Yüzüklerine Dair > Hobbit > Yüzüklerin Efendisi
  • Tavsiye Edilen: Yüzüklerin Efendisi > Hobbit > Akallabeth ve Güç Yüzüklerine Dair > Sillmarillion > Hurin'in Çocukları > Bitmemiş Öyküler

 

Önemli: Burada bilmeniz gereken; eğer İthaki Yayınları'nın bastığı Silmarillion'u aldıysanız Hurin'in Çocuklarını ve Güç Yüzüklerine Dair'i okumanıza gerek yok, çünkü içinde var onlar.

 

0000000256956-1.jpg

Tüm bunlardan önce filmleri izlerseniz bence daha iyi olur. :D:P Ben öyle başlamıştım dediğim gibi. Tüm bunları okursanız bir de Türkçe'ye(TDK'na göre yanlış yazdım umrumda değil :D ) çevrilmemiş The History of Middle-Earth Serisi vardır 12 kitaplık. İngilizce okuyabilirsiniz. Bu kitapların listesi de şöyledir: 

 

  1. The Book of Lost Tales 1 (1983) (1 Bir ara Türkçe'ye çevrilmişti. 6.45 Yayın evi çevirmişti. Şimdi bulmak zor)
  2. The Book of Lost Tales 2 (1984) (2 Bir ara Türkçe'ye çevrilmişti. 6.45 Yayın evi çevirmişti. Şimdi bulmak zor)
  3. The Lays of Beleriand (1985)
  4. The Shaping of Middle-earth (1986)
  5. The Lost Road and Other Writings (1987)
  6. The Return of the Shadow (The History of The Lord of the Rings v.1) (1988)
  7. The Treason of Isengard (The History of The Lord of the Rings v.2) (1989)
  8. The War of the Ring (The History of The Lord of the Rings v.3) (1990)
  9. Sauron Defeated (includes The History of The Lord of the Rings v.4) (1992)
  10. Morgoth's Ring (The Later Silmarillion v.1) (1993)
  11. The War of the Jewels (The Later Silmarillion v.2) (1994)
  12. The Peoples of Middle-earth (1996)

 

2. Ejderha Mızrağı Serisi

 

guz-kis-ilkbahar-ejderha-mizragi.jpg

 

 

Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılmış kitap serisidir. Ama bu evrene bağlı kalarak farklı yazarlar tarafından yazılmış bir sürü kitap vardır. Devam da etmektedir. Kitaplarda ejderhalar önemli yer tutar. Elflerin, Cücelerin, İnsanların ve daha pek çok yaratığın bulunduğu bir evrendir. FRP oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'dan esinlenmiş ve onu baz alark yazmışlardır. İlk kitap Güz Alacakaranlığının Ejderhaları 1984 yılında çıkmıştır.

 

Okuma sırası için şu linke bakabilirsiniz. Okuma Sırası

 

Ben şu an için sadece Margaret Weis ve Tracy Hickman kitaplarından ve Yaz Alevi Ejderhaları dahil oraya kadar okudum. Bunları tavsiye edebilirim, oldukça da güzeldir.

 

3. Unutulmuş Diyarlar

 

ithaki-unutulmus-diyarlar.jpg

 

Bu kitaplarda yine FRP oyunu olan Zindanlar ve Ejderhalar oyunu için Kanadalı yazar ve oyun tasarımcısı Ed Greenwood tarafından oluşturulmuş hayali bir mekan olan Unutulmuş Diyarlar'dan çıkmıştır. 90'lı yıllarda çıkmıştır. Sonradan yazar R.A. Salvatore seriyi daha da popülerleştirdi. Hem oyun olarak hem de kitap olarak başarılı olmuştur. Yine evrene sadık kalınarak pek çok yazar tarafından yazılmış pek çok kitap bulunmaktadır.

 

100057716-10.jpg

Drizzt ve panteri Guenhwyvar

 

R.A. Salvatore'un oluşturdu Drizzt Do'Urden karakteri efsanedir. Benim belki de en sevdiğim karakterdir. Zaten bu serilerden de Salvatore'un yazdığı Drizzt ile ilgili kitapların hepsini okudum ve tavsiye edeceklerim de bunlar. Şimdi de Drizzt'in maceralarını anlatan kitapların okuma sırasını vereceğim. Ayrıca bu kitaplar da zaten bu diyara başlangıç kitaplarıdır. Sıralama aşağıdaki şekildedir:

 

1 - Kara Elf Üçlemesi (The Dark Elf Trilogy)

 

Kara-Elf-%C3%9C%C3%A7lemesi-Drizzt.jpg

 

  1. Anayurt (1990) (Homeland ) — Anayurt, Drizzt'in doğumunu ve drow ırkı içindeki gelişmesini anlatır.
  2. Sürgün (1990) (Exile)— Sürgün, Drizzt'in kendi şehri Menzoberranzan'ı terk ettikten sonra Karanlıkaltı'ndaki maceralarını anlatır.
  3. Göç (1991) (Sojourn) — Göç, Drizzt'in yeryüzüne gelişini, nasıl bir korucu olduğunu ve kendini nasıl Buzyeli Vadisi'nde bulduğunu anlatır.

 

2 - Buzyeli Vadisi Üçlemesi (The Icewind Dale Trilogy)

 

  1. Kristal Parçası (1988) (The Crystal Shard) — Bu kitap büyücü Akar Kessel (kristal parçasının etkisi ve yardımı ile) ve On Kasaba arasındaki savaşı ve aynı zamanda Drizzt ile Bruenor, Cattie-brie, ve Regis'in Wulfgar tanışmalarını anlatır.
  2. Gümüş Damarları (1989) (Streams of Silver) — Drizzt, Bruenor, Regis, ve Wulfgar'ın Mitril Salonu için yaptıkları yolculuğu anlatır. Aynı zamanda Artemis Entreri ilk kez göründüğü hikâyedir.
  3. Buçukluğun Mücevheri (1990) (The Halfling's Gem) — Wulfgar ve Drizzt'in Regis'i Artemis Entreri'den kurtarmak için verdikleri mücadelenin hikâyesi.

 

3 - Drizzt Do'Urden'in Maceraları (Legacy of the Drow)

 

  1. Miras (1992) (The Legacy
  2. Yıldızsız Gece (1993) (Starless Night)
  3. Karanlığın Kuşatması (1994) (Siege of Darkness)
  4. Şafağa Geçit (1996) (Passage to Dawn)

 

4 - Karanlığın Yolları (Paths of Darkness)

 

  1. Sessiz Kılıç (1998) (The Silent Blade)
  2. Dünyanın Omurgası (1999) (The Spine of the World)
  3. Kristalin Hizmetkarı (2000) (Servant of the Shard)
  4. Kılıçlar Denizi (2001) (Sea of Swords)

 

5 - Avcı'nın Kılıçları (The Hunter's Blades)

 

  1. 1000 Ork (2002) (The Thousand Orcs)
  2. Yalnız Drow (2003) (The Lone Drow)
  3. İki Kılıç (2004) (The Two Swords)

 

6 - Değişimler (Transitions)

 

  1. Ork Kral (2007) (The Orc King)
  2. Korsan Kral (2008) (The Pirate King)
  3. Hayalet Kral (2009) (The Ghost King)

 

7 - Kışgörmez Serisi (Neverwinter Saga)

 

  1. Gauntlgrym (2010) (Gauntlgrym)
  2. Kışgörmez (2011) (Neverwinter)
  3. Charon'un Pençesi (2012) (Charon's Claw)

 

Ben en son Hayalet Kralı okudum. Henüz Kışgörmez'i okuyamadım o sıralar çıkmamıştı uygun olarak. Ama heyecanlı bir noktada bırakmıştım. Onu da tavsiye ederim. Bunlar dışında başka kitaplar da vardır. O listeleri de bulabilirsiniz nette. Ben okumadığımdan tavsiye edemiyorum şu anda. Sadece şunu tavsiye edebilirim:

 

Artemis Entreri'nin maceralarını anlatan Kiralık Kılıçlar serisini okuyabilirsiniz.

 

  1. Kristalin Hizmetkarı 1. Kitap
  2. Cadı Kralın Vaadi 2. Kitap
  3. Artemis'in Yolu 3. Ktap

 

NOT: Bu seriyi yukarıdaki listede Kristalin Hizmetkarı'nı okuduktan sonra okuyabilirsiniz. Ara seri gibi birşeydir.

 

4. Zaman Çarkı

 

Zaman-%C3%87ark%C4%B1.jpg

 

Alıntı

Wikipedia'dan alıntı.

 

Zaman Çarkı bir başka dünyanın döngüsel tarihindeki bir çağı anlatır. İyi ve kötü arasındaki sonu gelmeyen savaş tekrar başlamak üzeredir. Dünyayı ele geçirmeye çalışan Shai'tan (karanlık varlık), asırlar süren topyekün bir savaş sonunda Lews Therin Telamon liderliğindeki erkek Aes Sedai 'ler tarafından bir "zindana" hapsedilir ve zindanı mühürlenir. Shai'tan, hapsedilmeden önce, erkek  Aes Sedai 'lerin gücünün kaynağı olan saidin'i "lekeler" ve ilerleyen günlerde hepsinin delirmesine ve muhteşem güçleriyle yeryüzünün şeklini değiştirecek ölçüde yıkımlar yapmalarına sebep olur. Asırlar sonra küçük bir köyde, sıradan bir delikanlı olan Rand'ın ve arkadaşlarının hayatı korkunç yaratıkların (Gölgedölleri) saldırısı ve onları kurtaran Moraine tarafından sonsuza kadar değişir. Rand, Lews Therin Telamon'un yeniden bedenlenmesidir (Yenidendoğan Ejder) ve Karanlık Varlık serbest kaldığında onunla savaşmaya yazgılıdır. Arkadaşları Matrim Cauthon ve Perrin Aybara'da kırılıştan önceki kişilerin yeniden bedenlenmesinden etkilenmiştir.

 

İlk kitap 1990'da çıkmıştır. Yazarı Robert Jordan'dır. Okuma sırası yukarıdaki resimde soldan sağa şeklindedir. Bu kitaplar çok kalındır ve fiyatı da diğerlerine göre pahalıdır. Fantastik Edebiyata yeni giriş yaptıysanız, ilk okuyacağınız kitap olması pek tavsiye edilmez. Tabii herkes farklıdır size kalmış. Bana gelince ben sadece ilk kitabı okudum. Güzeldi. Tavsiye ederim.

 

5. Buz ve Ateşin Şarkısı

 

Game+of+Thrones+E-Kitap+Turkce.jpg

 

Hepiniz az çok biliyorsunuzdur. Dizisi artık efsane oldu. Kitapları da yukarıda gördüğünüz gibi soldan sağa şekilde sıralanır. Ben sadece Kılıçların Fırtınası'na kadar okudum. Kitapları güzel ama çok önemsemedim ve diziyi rahat izlemek için bırakmıştım. :011: Teori mi yazsam :D John Snow var ya... :P Şaka şaka. 

 

6. Harry Potter Serisi

 

harry-potter-serisi.png

 

Bunu da bilmeyen olduğunu sanmıyorum. Çok ünlüdür ve her kitaba film çıktı sonuçta. :D Okuma sırası işte resimde soldan sağa. Filmlerle aynı sırada. :P

 

J.K. Rowling'in Harry Potter adlı büyücünün maceralarını anlattığı kitaplardır.

 

 

7 - Miras Döngüsü

Genç bir yazar olan Christopher Paolini tarafından yazılmıştır. İlk kitabı Eragon ailesi tarafından 2002'de, sonra da yayın evi Knopf tarafından 2003'te basılmıştır. İkinci kitap Eldest 2005'te, üçüncü kitap Brisingr ise 2008 yılında yayınlanmıştır. Üç kitap olarak planlanmış bu seri 2007 yılında yazar tarafından 4 kitap olacağı açıklanmıştır. Ve son kitap Miras ise 2011 yılında yayınlandı. 

 

1327-Eragon---Ejderha-Suvarilerinin-Mira86689037-00e5-4540-b32a-4379734760a5.jpgbrisingr-ates-kilici_avatar.jpgmiras.jpg

 

Kitaplar, 15 yaşındaki Eragon ve ejderhası Saphira maceralarını anlatır. Eragon efsanevi Ejderha Süvarileri'nden biri olur. Ejderha Süvarileri, Galbatorix ve 13 Tövbekar tarafından yok edilene kadar ülkeyi yöneten efsanevi gruptur. Okurken çok keyif almıştım. En beğendiğim de 3. kitabı olmuştu:

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Şimdilik bu kadar yazmış olayım. Sonra aklıma geldikçe, gönlümden koptukça yazarım. Tabii ki sizlerden de tavsiyeler ve hatta tavsiye listesi bekliyorum. Size de araştırma payı bırakarak yazdığım bu tavsiye listesini umarım beğenmişsinizdir. Görüşmek üzere. :bye2-onion-head-emoticon: 

Düzenlendi: (Kudo Shin'ichi)
  • Beğeni 9
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Geleneksel ve önceden tahmin edilebilir fantastik kitaplardan sıkıldıysanız kesinlikle Kralkatili Güncesi'ni tavsiye ederim. Evet, ismi çok klişe ama serinin adı ile neredeyse alakası yok. Üç kitaptan oluşan serinin daha iki kitabı çıktı, Rüzgarın Adı ve Bilge Adamın Korkusu. Yakın zamanda Lionsgate serinin film, dizi ve oyun yapımı haklarını satın aldı. Yüksek ihtimal dizi veya film çıkmadan üçüncü kitabı okuyamayacağız ama kesinlikle bu seriye bi şans tanımalısınız. Fantastik öğelerle sarılmış edebi bir eser gibi daha çok. Ana karakterimiz ve olay örgüsü oldukça klişe gibi dursa da ilk bakışta, bunların işleniş şekli ve daha önce kimsenin dokunmadığı veya bahsetmediği kısımlara dokunmakta. Şuan hafiften kafam iyi ve bu başlığa denk geldim, tam olarak nasıl anlatsam bilmiyorum seriyi. Ekşiye bakabilir veya Goodreads'teki incelemeleri okuyabilirsiniz. Aslında fantastik seri sevenlerden çok, herkesin okuyup sevebileceği bir yapım bu, bu da bi yandan kötü bir yandan da iyi. Şans tanıyın diyorum ben. İngilizce araştırma yapanlar için de orjinal adı The Kingkiller Chronicle.

Seri hakkında yazılabilecek bir çok eleştiri ve övgü var. Araştırın ve şans tanıyın diyorum ben.

Goodreads'teki en çok beğenilen incelemeyi paylaşayım sizinle, ayağınıza getireyim,
 

Spoiler

This is why I love fantasy so much. After a recent string of okay fantasy novels, a couple of good ones but nothing to get really excited about, I've rediscovered my passion thanks to this book. I'm so impressed, and so in love, I can't begin to describe it. But I can try to give you a feel for the book, if I can figure out where to start and how to do justice to this masterpiece.

Kvothe (pronounced like "Quothe") is a world-renowned figure of mystery with a disreputable reputation - a hero or a demon depending on which stories you hear. The real man has hidden himself away at an inn in the middle of nowhere with his apprentice Bast - we know not why - and it's not until the Chronicler discovers him there that he shows any interest in reliving his past life. Insisting that his story will take three days to tell, and that the famous chronicler must write it down exactly as he tells it, he begins to share his story: a child genius growing up with his parents' troupe, performing plays and tricks across the land while being taught "sympathy" (magic), history, chemistry etc. by a tinker, Abenthy, who had been to the University; to ending up homeless and penniless on the streets of Treban, a big port city. It's not until he's fifteen that he makes it to the University, and is accepted, though he's three years younger than is usual. Abenthy has taught him well, and combined with his impressive memory, natural talent, quick intelligence and training, he moves quickly up the ranks of the university.

There are many adventures and mishaps along the way, and while some plotlines come to a tidy end at the close of this novel, over-arching plotlines and themes have been given a solid foundation to continue on into the next books. It took a surprisingly long time for me to realise the connection between the number of days he will take to tell his story, and that this is "Day One" in the trilogy - it's told over the course of the first day. The only thing is, he's young yet (Chronicler judges him to be about 25, though at times he looks infintely older), and there are things happening in "real time" that intrude upon the story, that will need to be resolved I think - so while I have every confidence Rothfuss has excellent control over his creation, I would love more than three books :)

I can't think of the last time I was this impressed by any story, let alone a fantasy novel. I won't compare it to bloody George R.R. Martin like everyone else is doing because I don't see that they have anything in common, really - one is a work of pure genius and the other is utter crap. Comparing them only heightens my dislike of A Game of Thrones. In truth, it's simply a marketing strategy to compare new books to ones that are already really popular, in order to draw in a well-established audience. 

This is an epic fantasy - epic in scope - but it's also a bildungsroman, a story of a person's life, a life journey (including the quiet moments), which I love. The character development is ludicrously good. The world-building is solid, believable and original - there're enough new elements to keep your interest, but not so many that you get confused and overwhelmed: a perfect balance. The design of "sympathy" is original and unique, and makes so much sense that I'm half-surprised it doesn't really work. It's complicated enough to not be trite, but one basic premise is the connection between things, the sympathy they have with each other - if you broke a branch in two, the two halves would still have a connection, like sharing the exact same DNA, and so if you control one half you affect the other half. Same with two pennies of the same metal, so that, if you were holding one and someone holding the other and they worked a "binding" on their half, and, say, lifted it in the air, then your penny would also lift. It's fabulous! It's an intellectual kind of magic, not a "wave the wand" type. It takes knowledge, concentration and effort, so in effect, anyone could learn.

As for the characters and their growth, I am so impressed and so in love I will no doubt do a bad job of expressing it. While Kvothe's story is told in his voice, first person, the present day interludes are told in third person omniscient, but usually from certain characters' points of view. You get a mix of other people's impressions of characters, and a gentle showing that tells us even more. The genius is in how Kvothe is portrayed: while telling the story, himself as a young boy, already having experienced tragedy and sorrow and despair, and already feeling the weight of worldly concerns, but still with a lot to learn, comes across strongly. This is counter-balanced with Kvothe as a man, having been through all that and more and had it shape him into something subtly different, yet still very much the same person. If it had been written poorly, there would have been discord between the two Kvothes, but there isn't. He has so much charisma, and is such a complex sort, that I really felt for him. I may even have a bit of crush, actually. He's not good or evil, but he's suffering from a conscience: he's very human, and lonely, despite the friendship of Bast. At the same time, he's a god-like figure, an amazing musician, a skilled fighter, and a powerful magician. One moment he's commanding and chillingly masterful, the next he's doing Bast's bidding and fetching food and cutting wood for others. I expect it's his contradictions and complexities that draw me to him.

The writing style is smooth, the pacing just right (though the first few chapters take a while to get you into the story, you still need to read them closely because there're a lot of details in them), and the prose isn't cluttered with boring, irrelevant descriptions or pointless details. It's a fat book and a long story, but it flies by. While it needed better proofreading - there were a lot of problems with dialogue punctuation; there were a few lazy typos; he never once used a semicolon when he should have; and he always used "lay" instead of "laid" (but hey, at least he was consistent) - the prose itself is engaging, often humorous, detailed but not overly so, and never boring. I also loved the little songs and ditties that are included, and the stories within Kvothe's story.

Likewise, the way he doles out the various plots, revealing and hinting at the right moments, building up tension and anticipation, giving clues that start to coalesce into a stunning picture, is, frankly, impressive. The supporting cast, while not as fully explored as Kvothe (it is his story, after all), are in their own ways vividly portrayed and gradually explored. There's no chunky exposition or a description of a character shoved at you all at once. It's more a show-not-tell kind of book, appreciating the intellect of its audience and our ability to figure things out for ourselves. Nicely done. There was a while there, when I was reading, that the prose gave me the same kind of thrill as reading a sex scene in a romance novel might - but it could have just been the excitment of the story.

One last thing (though I could go on forever): I loved what he did with dragons. I won't spoil it by saying more, just that it's original and delightful - this coming from someone who's been known to get a mite bored by dragons in fantasy.

I would easily recommend this to anyone who enjoys fantasy, but also to people who enjoy great stories told wonderfully well. As many non-fantasy readers loved Harry Potter, they would also love this book.

 

Düzenlendi: (Stzake)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hepsini okumakla birlikte aynı şekilde kralkatili serisine de bakılabilir. Lakin seri ayazda bırakılmış vaziyette, eğer bir son okuma düşünceniz yoksa kitaba başlerken bu seriyi okuyabilirsiniz. Az deli etmedi beni bu seri ve yazarı :) Bununla beraber Brandon Sanderson'ın kitablarına da bakılmasını öneririm. Kendisi Zaman çarkını bitirmekle ünlense de boş bir ünlenme değil. Kitabları ayrı bir tat verecektir. Birkaç yerli yazarın da kitaplarına baktım ama tatmin etmedi, her ne kadar desteklemek istesem de elim bir daha gitmedi. :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zaman Çarkı'nı Düş Hançerine kadar-Düş Hançeri dahil değil- okudum güzeldi beni çok etkiledi ama kitabı ingilizce öğretmenimden alıyordum o da ders çalış diye getirmeyi bıraktı öyle kaldı. Diğerleri hakkında pek bilgim yok. Zaman Çarkı başta ağır başladı ne nedir belli değil dil biraz ağır ama 2-3 kitaptan sonra yavaş yavaş işleyişi anlıyorsunuz akıyor! Tavsiye ederim.

P.S: Hayırsever zengin bir arkadaş varsa bana seriyi hediye edebilir :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Okuyalı 10 yıl falan olmuştur ama aklımda kaldığı kadar Filibeli Ahmet Hilmi'nin kitabı Amak-ı Hayal'de fantastik türünde bir kitaptı. Aslında ünlü bir kitaptır...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben edebiyat öğrencisiyim ama hiç türk edebiyatında Fantastik türü yazan yazar görmedim duymadım var mı WoT kadar olmasa da ona yakın bir şeyler yazan birileri?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Düzenleme: Buraya yazdığım mesajı ilk konuya ekledim. 

 

 

Düzenlendi: (Kudo Shin'ichi)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir saat önce, starscream936 yazdı:

Ben edebiyat öğrencisiyim ama hiç türk edebiyatında Fantastik türü yazan yazar görmedim duymadım var mı WoT kadar olmasa da ona yakın bir şeyler yazan birileri?

 

Bir üstünde yazdım hacıt, Filibeli Ahmet Hoca :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

@baryshx Abi asırlık adam o güncel yok mu en azından 20yy'da falan.

Düzenlendi: (starscream936)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@starscream936 Okumadım ama güncel Türk yazar var. Hatta kitapları baya bölüm oldu. Kitapçılara gidince görüyordum. İsimini unuttum. Bir kitabında kaplanlı bir resim vardı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim yıllar önce okuduklarımdan bi tek giddar serisi aklımda kaldı. Yanılmıyorsam 2 kitaplık bir seri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnşaat mühendisi ama roman yazıyor ilginç :) Kitaplarına bir bakmak lazım beni sarar mı acaba Mitolojik sanırım seri öyleyse muhtemelen sarar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

* Kara Kule Serisi

 

Amerikalı yazar Stephen King tarafından yazılan fantastik, bilim-kurgu, korku ve western türlerindeki kitap serisidir. Seri hayatta kalmış son silahşor Roland Deschain'ın gizemli Kara Kule'yi arayışını anlatmaktadır.

 

Haber-4-G%C3%B6rsel-2.jpg

 

  1. Kara Kule: Silahşor (The Gunslinger)
  2. Kara Kule II: Üç'ün Çekilişi (The Drawing of the Three) 
  3. Kara Kule III: Çorak Topraklar (The Waste Lands)
  4. Kara Kule IV: Büyücü ve Cam Küre (Wizard and Glass)
  5. Kara Kule V: Calla'nın Kurtları (Wolves of The Calla)
  6. Kara Kule VI: Susannah'nın Şarkısı (Song of Susannah)
  7. Kara Kule VII: Kule (The Dark Tower)
  8. Kara Kule: Anahtar Deliğinden Esen Rüzgâr

 

2017 yılında Kara Kule serisiyle ilgili bir dizi/film çekileceği duyurulmuştu. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim, özellikle de Stephen King'in eserlerine aşinaysanız.

Düzenlendi: (jailbird707)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Lisedeyken okuyup bitirdiğim bir seriydi Kara Kule, Harry Potter ile birlikte bu kadar uzun olmasına rağmen inanılmaz başarılı bulduğum serilerden biridir. Hatta ilk defa bir serinin sonunda, yazarın isterseniz kitabı burada bırakın, devamını getirdiğiniz takdirde beğenmeyebilirsiniz ve bu sizin sorumluluğunuzda olur dediğini gördüm. (tam anlamıyla ne yazdığını hatırlayamadım ancak buna benzerdi)

 

Kara Kule keşke lise yerine şimdi okuyup çok daha iyi anlayıp kavrayabilirdim diyeceğim kadar kaliteli bir seri, kitaplar da nispeten kalın ancak kendini rahatlıkla okutuyor. Yanlış bilmiyorsam Stephen King uzun süre dizi ya da film yapılmasına karşı çıktı çünkü yapımcıların ya da senaristlerin hikayeyi batıracaklarından korkuyordu.

 

Bir soru; 8. kitap ne ile alakalı, seri 7. kitap ile birlikte sonlanmadı mı? @jailbird707

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ademania Kara Kule: Anahtar Deliğinden Esen Rüzgâr kronolojik olarak dördüncü ve beşinci kitaplar arasında geçen bir ara öykü. Roland ve Ka-tet’inin kentten ayrılıp Calla Bryn Sturgis'e ulaşıncaya dek başlarından geçenlere ve Roland'in gençlik ve yaşlılık yıllarına değiniyor. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İhsan Oktay Anar da fantastik yazıyor sayılabilir. Özellikle Puslu Kıtalar Atlası çok iyi bir örnek buna. Diğer kitaplarında da fantastik olaylar, mitolojik ögeler sıkça geçiyor.

 

Yüzüklerin Efendisi tadında bir seri okumak isteyenler Belgariad serisine göz atabilir. 5 kitaplık bir seri ama kitapları kısa kısa ve oldukça sürükleyici. Teması biraz klişe gelebilir ama 80'lerde yazıldığı için doğal karşılamak lazım. Karakterleri ve kurgusu iyi olduğu için severek okudum ben.

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

11 saat önce, starscream936 yazdı:

Ben edebiyat öğrencisiyim ama hiç türk edebiyatında Fantastik türü yazan yazar görmedim duymadım var mı WoT kadar olmasa da ona yakın bir şeyler yazan birileri?


Barış Müstehapçıoğlu'nu okumadım ama Çin'de çok ünlü biri olduğunu biliyorum. Oraya konuk bile edildi vs. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bugün kitapçıda bir kitap dikkatimi çekti. Nasıldır, güzel midir bilmiyorum ama konusu ilginç geldi. Burada paylaşayım dedim. Belki bilen vardır veya okumak isteyen olur.

 

0000000723162-1.jpg

 

 

Alıntı

Arka Kapak Yazısı

 

Kralların çağı sona erdi ve bu sonu ben getirdim.

Bir kralı tahtından indirmek kanlı bir iştir…

Feldmareşal Tamas'ın kralına karşı yaptığı darbe yozlaşmış soyluları giyotine gönderip halkın karnını doyurdu. Ama bir yandan da Dokuz Ulus'la bir savaşın çıkmasına, kral yanlılarının içten gelen saldırılarına ve Tamas'ın müttefikleri olan Kilise, işçi sendikaları ve paralı askerlerin güç için bir yarışa girmelerine yol açtı.

Tamas'ın geriye kalan bir avuç barut büyücüsüne bel bağlamaktan başka şansı yoktu. Bunlar arasında harika bir nişancı olan, Tamas'ın oğlu Taniel ve sadakati şantajla sınanan emekli polis müfettişi Adamat da vardı.

Bir de tanrılar işin içine girince…

İçeriden ve dışarıdan gelen saldırılar devam ederken, ölüm ve yıkım işaretlerinden bahseden fısıltıları da duyulmaya başladı. Dünyaya geri dönmek için uyanan tanrılardan bahseden eski köylü hikâyeleri. Eğitimli insanların inanmayacağı türden şeyler. Ama inanmalılar…

Brandon Sanderson'ın edebi vârisi McClellan'ın teknolojiyle büyüyü birleştiren bu zengin dünyasında, barut ve mermileri kontrol edebilen büyücülerin karşısında kim durabilir ki?

"Yaratıcı bir büyü sistemi, soluk soluğa bir kurgu, ilgi çekici bir dünya. Okurken çok eğlendim."
-Brandon Sanderson-

"Epik fantaziye barut kokulu bir hava getiriyor."
-Anthony Ryan-

"Silahlar, kılıçlar ve büyü bir arada? İnsan daha ne ister ki! Ya heyecan dolu aksiyon, hafızalara kazınan karakterler ve tekrarlanması güç bir başarı? Brian McClellan bu işi biliyor."
-Brenk Weeks-

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Brandon Sanderson ne oldu da şimdiden varisleri bile türedi. Ver gazı ver gazı... XD

Düzenlendi: (SPAWN-TheUndead)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arka kapaktaki yazıları konusu dışında önemsememek lazım. Zaten çoğu kitapta oluyor, ben görünce itici bulurum öyle övgüleri misal. Ben de konusu için koydum zaten. En azından ben kitap seçerken hiç umursamıyorum. :) Brandon'un hiçbir kitabını da okumamışım, wikiden kim diye baktım.:oleyo: 41 yaşındaymış. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Brandon abiyi ben de tanımam ama WoT'ı devam ettirme görevi ona verildiyse boş adam değildir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Boş değil de zaten, kendi tarzı, üslubu olan ve baya da verimli çalışan (lanet rufus'un aksine)bir yazar. Kitaplarını es geçmeyin. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?