Jump to content
  • Kayıt Ol

Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Goblin

2016
9.1
12K
Goblin Afişi
KATEGORİDrama
BÖLÜM SAYISI16
SÜRE1 saat 15 dakika
KANALtvN
ÜLKEGüney Kore
GÖSTERİM2 Ara 2016 - 21 Oca 2017
TÜRKomedi, Arkadaşlık, MeloDram, Romantik, Doğaüstü
TANITIM

Goblin; kötü ruhlu, huysuz, zararlı, tuhaf-çirkin vücutlu, cin ahalisinden bir hayalet türüdür, boyu bir cüceninki ile bir insanınki arasında değişik uzunluklarda olabilir. Yer aldıkları hikâyeye ve kültüre göre, goblinlere değişik yetenekler ve şekiller atfedilir. Bunlardan bazılarında goblinler, brownie benzeri küçük yaramaz yaratıklar olarak tasvir edilir. Ancak tanımında dediği gibi yer aldıkları hikayeye göre değişiklik göstermektedir.

 

Hikayemizdeki "Goblin" (Gong Yoo) çok sevdiği ve saygı duyduğu kralının ihaneti ile öldürülmüştür. Kralı uğruna bir çok can almıştır ve bunun bedeli olarak ruhların koruyucusu olarak ölümsüzlüğe mahkum edilmiştir. Kehanete göre ise bu ölümsüzlüğünden ancak onu gelini kurtarabilecektir.  

 

Ji Eun Tak; küçük yaştan annesini kaybetmiş ve hayaletleri görebilen liseli bir kızdır ve yolu, daha o doğmadan önce hem Azrail hem de Goblinle kesişmiştir. Azrailin canını alması gereken bu anne kız, Goblin'in bir anlık lütufuyla Jin'in 9 yaşına kadar annesi ile yaşamasını sağlamıştır. Annesini kaybettikten sonra Doğa Ana'nın da yardımı ile Teyzesi'yle yaşamaya başlamıştır. Üstelik tüm hayaletler de onu Goblin'in gelini olarak çağırmaktadır. Hayaletleri görebildiği dedikodusu ve ailesinin olmayışından dolayı okulda doğru dürüst hiç arkadaşı yoktur.

 

Kim Sun Ya da kendi deyimiyle Sunny; Herkes tarafından beğenilen pervasız ve hayatının aşkı ile karşılaşmak isteyen, tavuk dükkanı işleten bir kadındır.

Azrailimiz ise geçmişe dair hiç bir anısı olmayan, insanlara dokunduğunda olanların geçmişlerini görebilen ve sadece Arafta onlara eşlik edene biridir ve işinin dışında hiç bir şeyle ilgilenmemektedir. Sunny ile karşılaşana dek.  

 

Yıllar yılları kovalamıştır. Biraz tesadüf birazda arsız yeğeni Yoo Deok Hwa yüzünden Goblin, Azrail (Lee Dong wook) ile aynı evde yaşamak zorunda kalır. Goblin'in gelini ortaya çıkmıştır ama bir tuhaflık vardır. Üstelik işi dışında hiç bir şeyle ilgilenmeyen Azrail, Sunny ile karşılaştıkları an sebepsizce ağlamaya başlar. Ölümü arzulayan bir Goblin, Kehanete göre Gobli'nin kılıcını çekmesi gereken Jin, Kayıp ruh olan Jin'in canınını alması gereken Azrail ve Azrail'in nedenini bilmeden peşinde dolandığı kim Sun'un birbirine geçmiş hikayesidir. Kehanet gerçek olacak mıdır, yoksa onları bekleyen bambaşka bir gerçek mi vardır?   

OYUNCULAR
Gong Yoo Kim Shin / Goblin
Kim Go Eun Ji Eun Tak
Lee Dong Wook
Yoo In Na Sunny
Yook Sung Jae Yoo Deok Hwa
Lee El Samshin Lady

 

 

 

Trailer 

 

 

 

  • Beğeni 3
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kore dramalarını izlemeyi bırakalı uzun zaman olmuş yahu, ablam dizi bakarken görmüştüm Goblin'i. Bir de, son günlerde adından en çok bahsedilen dramalardan biri. Sıkça karşıma çıkıyor. Nihayet romantik komedilerinde şu klişe olan ''CEO & fakir kız aşkını'' aşabilmişler artık. Onları  görmekten bayım bayılmıştım. :D

 

Tanıtımını okudum yavrum, çok iştahlı bir tanıtım olmuş. Öbür başlıkta cevabında demişsin zaten ve bildiğin gibi Wookie aslarımdan biridir. Çok sevdiğim isimlerinden biri Kore'nin ve eğlenceli tiplerin üstesinden gelebilen bir aktör. Ne zamandır izlemiyordum kendisini, belki bu diziyi izleyip kendisiyle bir güzel hasret gideririm. ;)

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla çok kendine has olmuş zengin oğlan fakir kız bundada var ama diğerleri gibi değil :D izleyince anlayacaksın :D siz izlemeye başlayınca bölüm bölüm yaz :)) 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu diziyi her ne kadar çok izlemek istesemde bayan oyuncu -"Cheese In the Trap" dizisinden biliyorum- beni tatmin etmediği için izlemek içimden gelmiyordu. Tanıtımdan sonra benim de izleyesim geldi :02: 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aaa Chees in the trap da çok iyiydi. niye beğenmedin ki bence tam role göre idi ama webtoon ile kıyaslıyorsan apayrı bir karakterdi kabul ediyorum. Bu dizi bu yılın en iyisi bence kesinlikle izleyin derim. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@^saHmatH Diziyi MDL'den incelediğimde kadın oyuncusunu hiç izlemediğimi fark ettim, onun için pek yorum yapamıyorum ama tanıtıma bakınca ikinci, yani Sunny için çok doğru bir isim seçtiklerini düşünüyorum çünkü Yoo In Na bu tipteki karakterleri güzel canlandırabiliyor. Queen In Hyun's Man'de de gayet sevimli ve eğlenceli bir karakterdi. :)

 

@Aurora Borealis Doğrusu sen beni dramalara geri çekeceksin bu gidişle, kafaya koymuşsun. :D İzlersem ilk başına ekşiyeceğim kişi sensin zaten, kurtuluşun olamaz. Buraya da konarım kesin. ;) 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw Nihahahah Hain planlarımı böyle devreye sokuyorum :D heheh şak şaka yok kız arada ciddi güzel yapımlar çıkıyor onları çıtlatıyorum sadece :panda-emoticon-54:

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw Sana gelsin :)) hehahaha ne hayinim ama... 

 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Aurora Borealis dayan Squ, gelme bu oyunlara. :fff:

 

Spoiler

Diyorum ama nasıl dayanırım, hele de o Wookie'nin gözyaşlarına... :023: Nasıl da özlemişim ben onu.

 

Ablam sıraya koydu, şimdi indirdiği dizisi bitince bunu indirecekmiş. Direnmeye devam Squ... ama... ama direnemiyorum sanki. qsoru Bu arada MV çok hoş olmuş cidden, o ikisinin, yani Wookie ve Gong Yoo'nun videonun sonlarındaki çıkışı. öhöm öhöm Müzik diyordum :P, müzik görüntülere çok yakışmış. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hahahah Ablana selam söyle birde bunu hepsinin önüne koysun:)) Ben bu kadar övüyorsam var bi' bildiğim. O sahnenin 2 versiyonu var. :) Ahahah :D Müziği baya uğraştım bulmak için aslında sanırsam OST nin değil. Dizide ara ara çalan bir müzik o. Ama diğer sahneninkini spoiler olacağından koyamadım. :panda-emoticon-54:

 

Ha dizinin en güzel tarafı bir melordram olmsına karşın komik 2. si üçgen beşgen ilişkiler yok. Off Squ ya... izliyor olsan aslıdan bomba videoları var kahahalarla güldüğü ama spoiler olacağından koyamıyorum  :icon11:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Aurora Borealis

Aleykum selam bebeğim, zaten ablam bir dizi indireceği zaman MDL'den senin listeni kurcalıyoruz çünkü eskisi gibi çok takip etmiyorum ya, senin referanslar baya faydalı oluyor. Yani onun da sana selamı var. :) Güncel dizi ya bu şimdi, ilk sıraya bunu koydu, indirir hemen. :D Zaten referans sensin diye izleyeceğim, başka bir nedenim varsa namerdim. Hahaha Wookie özledim elbette ama cidden öneride sen varsan hiç şüphe duymuyorum. ;) 

 

O üçgen-beşgen ilişkilerinin olmaması süper, ilerleyen bölümlerde de olmaz umarım. Bir de, korkum bu senaristin dizilerinde ortalarda bir bölümden sonra kendi kendine balta vuruyor oluşu. Yapımlarını seviyorum ama umarım bunu yine yapmaz. Yaaaa, yavrum bak ya, gülüş diyorsun, direnemiyorum cidden. :( Wookie'ye sevimlilik çok yakışıyor yahu, Scent of a Woman'da hatununu neşelendirmek için yaptığı şebeklikleri aklıma geldi. 

 

image.gif:panda-emoticon-54:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Heheheh eminim canım başka sebebi yoktur.:panda-emoticon-43: senarist kötü bir senarist değil biraz fazla melodramı seven biri. İzlemeye başlamamın tek sebebi de Gong Yoo idi. Oyuncu olarak ciddi takip ettiğim ve saygı duyduğum bir oyuncu. ve her zamanki gibi oyunculuğu dizi olmasına rağmen konuşuyor. :bled1-onion-head-emoticon: Ama artısı diğer oyuncularında iyi olması olmuş. Wook'in o sevimlilik hallerini tezat bir karakteri canlandırırken izlemekte baya zevkli bak ilave edeyim. dftdtr4

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gong Yoo fanı değilim ama oyunculuğuna laf söylemem, iyi onuyor. Ben oyunculuğuna bakayım, sen her şeyine. Merak etme, sır. :panda-emoticon-50:

 

Tamam ya, direnmiyorum artık. :icon20: Ağlayışına kıyamam ben onun. :panda-emoticon-44:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 hafta sonra...

Goblin'in özel bölümleri bildiğimiz özel bölümler gibi toplama değilmiş. Bugün sevdiğim grubun adı geçtiği için şöyle bir gözattım da Gong Yoo durmadan şakalar yapıyor ve gülüyor :04: 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk 6 bolumu izledim guzeldi ama nedense sonra izleyesim gelmedi sanki olacaklar belli gibi.:cicek1:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Tanıtımı gördüğünden beri Wookie hatrına izleyeceğim diyorum ya hep, cidden onun hatrına oldu dizi. Wookie ve onun hikayesi olmasa severleri kusura bakmayın ama hikaye ciddi anlamda zorlayıcı ilerledi. Bir kere, konusuna göre gereğinden fazla uzamış bir ortam vardı ki bölümlerin süresi ortalama bir drama bölümünden de uzun. Neyse, oyunculuklara bir lafım yok, cidden tüm oyuncular rolünün hakkını çok güzel şekilde vermiş ama başrol ikilinin aşkı yer yer baydı, itiraf ediyorum. Melankoliği biraz fazla abartılmamış mı? Tamam Kim Shin'in geçmişi cidden üzücü ama bu kadar melankolilik de bir noktadan sonra çok yorucu oluyor cidden, bir de şu

 

Gizli İçerik

ikiliyi hadi bir kere ayırdınız da o 29 yaşında tekrar ayırmanın anlamı (bunu açıklasalar da benim hoşuma gitmedi) neydi yahu? Bir de, dalga geçer gibi yeniden birleştirme. Sanırım, ''Allah'ın hakkı üçtür.'' olayına gitmişler direk. :P :D Melodramın da dibine vuralım diye dram verdikçe vermişler. Elbette her insanın hayatı dramlarla dolu ama son evredeki gelen o dram ne için? Ciddi anlamda, ''Yeter artık!'' dedirtti. :S 

 

 

Diziye beni bağlayan öğenin ne olduğu belli; Wookie faktörü. Onun yanında Wookie ile Gong Yoo sahneleri cidden mükemmeldi. Hele şapşallıkları; o taze soğan yürüyüşü ve telefon olayına çok güldüm. Her yerde okuduğum şu 'broromance' ciddi anlamda etkileyiciydi, drama söz konusuysa eğer ben böylesini ilk kez izledim, ilk defa etkilendim. :kanlp: Aslında ikiliye dair hemen hemen her sahnede acayip eğlendim, hele de onlara şu yeğen de katılınca o anlar tadından yenmiyordu. ''Goblin senin için neydi?'' deseler cevabım basit;  Ölüm meleği, Kim Shin ve yeğen. Acayip eğlenceli oluyordu. Wookie benim Koreli aktörler konusunda ilk 3'ümdedir, bunu çevremdeki çoğu arkadaşım az çok biliyordur artık, kendisi tatlı oluşu yanında oyunculuk adına ciddi anlamda hiç durmayan birisi. Gelişim gösterme konusunda da çok başarılı olduğunu düşünmüşümdür hep. İlk dramalarından günümüze gelen dramalarını izlemiş olanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır. Goblin'de yine çok başarılı bir Wookie vardı, ötesi de benim için önemli değildi sanki. Dediğim gibi dizinin benim açımdan en büyük artısı o ve onun olduğu her sahne idi, onun hikayesiyle de konu farklı bir boyuta taşınıyordu. Yalnız kendisi tarihi drama oynamasın mümkünse, hiç yakışmamış. :P 

 

Daha önce söylemişimdir belki ama yineleyesim var. :D Drama ağırlıklı gittiğim dönemde bu senaristle ilgili baya sorun yaşayan bir izleyiciydim. Sevdiğim yapımları yok değil elbette, favorilerimden olan City Hall mesela değişmeyeceklerimden. Öte yandan A Gentelmen's Dignity'i de sevmiştim ama sevdiklerimde bile bu senaristin hikayeyi kötüye götürme gibi bir alışkanlığı var. Konuyu bir yerde tıkıyor ve bitmişlik sendormunun kapıya dayandığı anda da hikayeyi mahvediyor. Yine yanılmadım ve beklediğim şey oldu. Tüm dramalarında bunu hissedebilirsiniz, City Hall sevdiğimi söyledim ya, sevsem de objektif olasım var. O dramasında bile bu hikayeyi bir noktada kötüleştirme olayı vardı, ya bölüm sayılarını azaltsın ya da bir noktada asistanından güç alsın çünkü güzel hikayeleri bir noktada ciddi anlamda zedelenme yaşıyor. Bu kez de olmuş, yine aynı şekilde finale birkaç bölüm kala yapmış, ha bu kez şu yukarıda spoiler içerisinde bahsettiğim gibi finalinde de yapmış. Neyse, bu ara değişiklik istiyordum, değişiklik oldu ama izlemiş olduğum iyi bir drama üzerine izlememeliydim sanırım. :P Ha, unutmadan dizinin müzikleri şahaneydi, konuya ve karakterlere acayip yakışmış. :3  

 

Ekleme:

Bir de, şu Samshin Lady çok tatlı değil miydi yahu? Yoksa sadece bana mı öyle geldi. Hep tepeden tırnağa kırmızı giymesi bile onu sevmeme yeterli bir sebep olabilir. :023:

images.jpg

 

Son olarak şu specialları izlememe gerek var mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

geçtiğimiz günlerde izleyip bitirdim hep bir erteleme vardı. genç oyuncuları beğendim. başrol zaten faorim olan bir koreli sanatçı. ama bence görüntü ve müzikleri efsane olan bir diziydi. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?