Jump to content
  • Kayıt Ol

Tales of Zestiria the X (08.01.2017)


jailbird707

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Tales of Zestiria the X (2017)
 

TANITIM

İnsan gözünün algılayamadığı tenzoku (seraphim) adı verilen ruhsal varlıklarla bir arada yetişmiş olan genç Sorey, çok eskiden tüm insanların tenzokuları görebildiğini söyleyen bir halk efsanesine inanmaktadır ve bu gizemi çözerek dünyayı, insanlar ve tenzokuların birlikte yaşayabileceği bir yer haline getirmeyi amaçlar. Kahramanımız insanoğlunun başkentini ziyaret ettiği sırada kendisini bazı olayların ortasında bulur ve bunun sonucunda taşa saplanmış halde bulunan kutsal kılıcı yerinden çıkartarak, her türlü felaketi dünyadan uzaklaştırma becerisine sahip kişilere verilen “Sheperd” unvanını sahip olur. Serinin ikinci sezonudur.

 

YAPIM

FLOW

Jenerik Şarkı İcrası

Minami Kuribayashi

Jenerik Şarkı İcrası

82039.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Japonca: テイルズ オブ ゼスティリア ザ クロス (2017)

Diğer: Tales of Zestiria The Cross (2017)

 

BİLGİ

Bölüm sayısı: 12

Gösterim: 8 Oca 2017 - ?

Stüdyo: ufotable

Kaynak: Oyun

Türler: Aksiyon, Macera, Fantastik

Süre: 23 dakika

 

İSTATİSTİKLER

Sıra: Belirtilmemiş

Veriler 1 Ocak 2017 Pazar günü 21:08 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: anime / 34086

 

 

 

Düzenlendi: (jailbird707)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Geçen gün 2. sezona en sonunda bakabilme şansım oldu. Resmen ufotable hikayeyi katletmiş yahu. Animeyi izliyorsanız eğer oyun adaptasyonu olarak izlemeyin sakın. Tek ortak noktası mekan ve karakter isimleri, onun haricinde herşey çok ama çok farklı. Karakterler aynı değil mesela. Oyundaki herhangi bir karakterin animedeki hali tanınmayacak derecede farklı. Kendi kafalarına göre senaryoyu ve karakterleri tekrardan yazmışlar sanki.

 

Mesela benim en sevdiğim npc olan Sergei oyundaki en karizma karakterdi, animede baya dalga geçilesi karakter olarak katılmış seriye. Üstüne bir de karakterin hikayeye dahil oluşu wtf üstüne wtf anları yaşattı bana. Daha ikinci sezondan sadece 2 bölüm izleyebildim bakalım daha neler neler göreceğim. ufotable'ın beynime yerleştirdiği tümör sezon tamamlanmadan iyi huyludan kötü huyluya dönüşecek, eminim. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Sezon serilerinden her hafta yeni bölümünü sabırsızlıkla beklediğim tek anime umarım finali tatmin eder.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu hızda giderse hikayenin sonunu göremeyiz yalnız, hatta skipleme falan yapmazlarsa 6-7 sezon sürer bu anime. Bence oyununu oynayın. :D 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk sezona kıyasla çok daha güzel ve hızlı ilerliyor seri. Savaş sahnelerini ise ayrı bir güzel. Güzel animasyonlar.

 

Yalnız şunu sormak istiyorum: Sorey'den önceki Önder'in şuandaki Kegare Lideri ile herhangi bir bağlantısı var mı yoksa benim kuruntum mu?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence de çok yavaş ilerliyor hikaye. Ayrıca şöyle bişey var ki bazen izlediğim şeyin ne maksatla ekrana verildiğini bile anlamıyorum. Yani dialogların bazıları aşırı anlamsız. Yani çözemiyorum da olayları. Birde mesafe takıntılarım var. Ya işte bi yere gidiyolar, Ladylake'den uzaklaşıyolar felan fişman, 3-5 saat atla koşup geliyolar gibi birşeyler oluyor. Ya o kadar önder oldun bi uç ya, bi hızlan bişeyler yap. Ata binmek ne abi? Gariplikler var yani.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Buradan yazmayayım ama link vereyim, merak edenler baksın. Önceki Shepherd'in olayı burada anlatılıyor: http://aselia.wikia.com/wiki/Michael

 

Atlara binip gitme olayı normal, hatta oyunda at bile yoktu, varsa yoksa topuk. Garip garip büyülerin konu olduğu bir oyunda ışınlanma falan olmalı aslında, oyunlarda teknoloji ile ışınlanma mümkün ama büyüyle değil galiba. :D Ama hikayede çok fazla git gel yapıyorlar, mekan isimleri bile akılda iyice yer etmemişken bir oraya bir buraya gidiyorlar, sanki sadece animasyonu izler gibiyim. 

 

Bir de Rose ile ilgili flashback sanırım ufotable'ın bir tarafından uydurduğu bir şey. Oyunda öyle bir adamın isminin geçtiğini bile hatırlamıyorum ben.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bak anlatayım şimdi son 3-4 bölümdür olanı.

 

1-Rose'la Ladylake'den ayrıldılar.

2-Rose'la yeni kente geldiler.

3-Ordan mavi şovalyemi neyse başka bi şehre gittiler.

4-Rose o sıra suikasta gitti. O gittikleri şehirden rose yanıan gittiler.

5-Sonra o şehirden tekrar mavi şovalyelerin oraya gittiler ve ordan da tornado görüp, 3-5 saat atla koşup Ladylake geri döndüler.

 

Noluyo abi yani? Nedir olay ben anlamadım yani, hani bi içerik eksikliği var. Utanmasalar aynı sahneye 2 şehri koyup, düz yürüyerek ordan öbür tarafa geçecekler. Yani garip işte, neyse..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet o şehirler arası git gel kısımları animede felaket curcuna. Ama şu var, oyundan bahsediyorum, bu Ladylake ile mavi şövalye vs. tiplerin krallığı arasında öyle çok uzak bir mesafe yok. Tabi oyun şartlarında karşına düşman çıkmazsa 1 dakika içinde koşturarak ulaşabiliyorsun. Ama aslında o iki krallık arasındaki mesafe İstanbul - Ankara arası uzun sürmesi gerek. Genelde de bu taz oyunlarda dünya haritasi ne kadar büyük gözükse de oyuncuyu sıkmamak için hızlı geçilir. Gerçi burada anime stüdyosunun yediği bir halt bu. Sırf karakter arcı koyalım vs diye grubu epey böldüler. Kim nerede ne yapıyor belli değil. İlk sezonda da çok sövmüştüm ufotable'a, bu sezon da çizgilerinden şaşmadılar, mantıksızlıkta dizboyular valla.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9. Bölümü izlediniz mi bilmiyorum ama hiç bir şey anlamadım. Noluyor abi? Nasıl sahne geçişleriydi onlar öyle? Olm noluyo ya? Geçen bölüm en son felaket lordunun yardımcısını görmüşlerdi. Şimdi birşey yok gibi açılış yaptılar sonra rose'un kankası seraphim birden sanki böyle antreman dövüşü yaparmış gibi dövüştü kızla, sonra bir şeyler oldu, birden ordular toplandı ve savaşa gittiler. Noldu abi noluyor yani?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ben yukarıda yazdıklarımı son 5 bölümü izlemeden yazmıştım. Sonra izledim ve epey afalladım. ufotable sanırım izleyicilerden animeyi izlemeden önce oyunu oynamış olmalarını bekliyor, olaylar o kadar saçma ve oyundakinden bağımsız gidiyor ki sanki halihazırdaki karakterleri ve hikayeyi alıp kendilerince fanfiction yazmışlar da onun animesini yapmışlar. 

 

Oyunda Alisha partiden çıktıktan sonra rolü minimuma düşüyordu, ama animede ikinci başrol konumunda. Hatta onunla birlikte gördüğümüz yan karakterler oyunda yok. Maltran olayını da çok değiştirmişler, ben hiç öyle şeyler olduğunu hatırlamıyorum oyunda, hatta twistli şeyler vardı falan. 

 

Ya hepsine tamamım da, oyunun belli bir işlenişi var, düşmanı yenebilmek için bizimkilerin bazı sınavlardan geçmeleri gerekiyor, biraz klişe j-rpg muhabbeti işte, ama o tarz oyunlarda normal geliyor. Burada ilginçtir düşmanın yardımcısı geliyor bizimkileri darmadağın ediyor tek başına. Bunlar da hadi bakalım düşmanla kapışmaya diyor, senin gücün el kadar kıza yetmiyor dağ gibi adamı nasıl devireceksin? Şaşkınım ben de fena halde.

 

Ve üstüne bir de yeni çıkan oyundan spoiler verme durumları var. Tales of Zestiria, Tales of Berseria'nın yaklaşık 1000 yıl sonrasında geçiyor. Yani Berseria'da bir şeyler oluyor, ve o şeylerin etkisi 1000 yıl sonra da görülüyor. Tamam da sen niye işte falanca karakter şöyle yaptı da o öyle yapınca böyle oldu, şu şunu öldürdü vs falan diyorsun animede? Ne gerek var buna, niye spoilliyorsun izleyiciyi? Oyun steamde 75 tlye satılıyor, %50 civari bir indirimde alırım diyordum ama şu an indirim gelene kadar ara ara korsan olarak oynadığım oyunun sonunun animede spoillendiğini görünce o parayı veresim de kalmadı. Animenin ilk sezonunda iki bölüm falan Berseria'ya ayırdılar, hikayenin başlangıcını anlatıyordu, şu finali spoillemesi ile kıyasladığımda ilk sezondaki yersiz bölümler çok daha masum kaldı. Şaka gibi stüdyo ufotable ya, inşallah tez vakitte batarlar, bir şeyler olsun yıldırım falan düşsün binalarına da tuz buz olsunlar. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yok ya çok kötü açıklayacak bir kelime bulamıyorum. Ne konu var ortada ne animasyon ne dialog. Hiç bir şey yok ya anime de. Bu kadar kötü olabileceğini düşünmüyordum. @suke yazdığın yorumu okudum oradan şimdi çıkarım yaptım biraz. Sezon 1'deki o 2 bölüm ne alaka diye düşünüp duruyodum hala. Demek ki oyundan bir şeylermiş. Yani bu kadar rezalet ötesi bir şekilde anime yapılamazdı. İnsan yaptığını bir izler kendi bakar ya. İzleyici buradan ne anlar felan diye. Yok ya çok vasat bir sezon.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?