Jump to content
  • Kayıt Ol

Urasava Naoki İle Manga Belgeseli (Urasawa Naoki no Manben)


aysöken

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

Urasava Naoki'nin kişisel olarak sunuculuğunu yaptığı, çizerlerlerle söyleşili, çizim aşamasından günler boyu süren çekimlerin derlemesinden oluşan oldukça bilgilendirici ve eğlendirici bir program. Şu kadar diyeyim, böyle bir program ortaya çıkmışsa tek nedeni Urasava adının farkıdır. Yoksa kimse yanaşmazdı gibi geliyor.

Gerçekten gözlerinize inanamayacaksınız. Özellikle de Asano İnio nasıl bu kadar gerçekçi mekan çizimleri yapıyor diye düşünürken s1b3'de göreceğiniz gibi ağzınız açık kalacak. Urasava resmen ayıp olmasın diye susuyor o bölüm, o bölüme kadar bayağı konuşmalı geçerken oldukça az konuştuklarını farkedeceksiniz, sonradan kulaklarını bayağı çınlatmıştır :D

İngilizce altyazılı.

http://www.dailymotion.com/playlist/x4dqih_HabaneroScans_urasawa-naoki-no-manben/1#video=x3b9jon

Düzenlendi: (aysöken)
  • Beğeni 6
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İlk bölümünü izledim. Program çok güzel ve bilgilendirici. Özellikle farklı mangakaların, işlerini nasıl ortaya koydukları, arada nasıl zorlandıkları ve verdikleri emekleri görmek hoş bir deneyim.

Bu güzel belgeselle bizleri tanıştırdığın için teşekkürler.

Naoki Urasawa'yı da pek severim. Onun dünyasına girip yaptığı işi icra etmesini görmek ayrı keyifli oldu.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Henüz tamamını izlemedim ama bence de güzel ve öğretici bir program olmuş. Mangaka/stüdyo/seiyuu vs pek bakmam ama bu mangakanın eserlerinden okumayı planlıyordum. Zipang'ın mangakasının zipang animesini ise izlemiştim. Mangaların çok emek gerektiren bir iş olduğu güzel gösteriyor. Farklı mangakaların yoğurdu yiyiş tarzlarını da görmek bilgilendiriciydi. Anlatıcının sesi de güzel.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Az önce ikinci bölümü bitirdim. Kuragehime'nin mangakası Akiko Higashimura'ya hayran kaldım. Hızlı ve düzgün çizim tarzı ile büyüleyiciydi. Urasawa bile kendisinden çok etkilendi ve sürekli tam bir usta diye övgüler yağdırdı. Akiko hanım o kadar rahat ki 5 tane manga birden çıkartabiliyor. Çizim tekniği çok üstün bir mangaka.

Bu bölüm ayrıca epey komediydi Akiko hanım sağolsun :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 yıl sonra...
(düzenlendi)

Hortlatıyorum. Attığım bağlantıda tüm bölümler yok. Orada olmayan Junji İto ile olan bölüm ansızın karşıma Youtube'ta çıktı :D
 


Biraz daha aratınca birkaç bölüm daha buldum. Urasawa Naoki no Manben diye aratırsanız İngilizce altyazılı belki bulabilirsiniz. Kaç yıldır çevirisi olmayan bir belgesel serisi.

 

 

Düzenlendi: (aysöken)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 11 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?