Jump to content
  • Kayıt Ol

Animeler Mesaj Vermeli mi?


Fingolfin

Önerilen İletiler

Herhangi bir anime hikayesini anlatırken bu hikaye çeşitli konularda derinlik/felsefe/gönderme/sorgulatma/mesaj verme vb. içermeli mi sizce? Yoksa başına oturup izledim çok keyif aldım, onun dışında bitti şeklinde mi olmalı? Bir başka konu da animelerde illa twist olmalı mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • SyLaR_54

    1

  • Fingolfin

    1

En Çok Yazanlar

Derinliği ve kendi içinde bir konu bütünlüğü, felsefesi olan animeleri daha çok tercih ediyorum. Bu şekilde olunca izlerken keyif de veriyor. Her bölüm farklı konuyu işleyen, bir konu bütünlüğü olmayan ve yine de keyif aldığım çok anime var. Bunlar genelde komedi animeleri. Animenin türüne göre hikâyeden beklediğim şeyler değişiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir mesajı olmayan bir anime, bana bir izleme gerekçesi de sunamaz. Olsa olsa sevdiğim bir türün/alt türün pastişi olabilir, onu da o türün/alt türün bir hayranı olmayana alabileceği zevkin %100'ü ile izletemem. Kısaca bir Anime'nin bir mesaj üzerine inşa edilmesi gerektiğine inanıyorum. Senaryo, kurgu, animasyonlar, şarkılar, seslendirmeler vs herşey o temelin üzerine konan bir tuğladır, o temel boşsa bir 10 yıl sonra o Anime'yi ne ben ne de bir başkası fanboy'luk dışında bir gerekçe ile hatırlayabilir. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İllaki mesaj vermesine gerek yok ama verirse benim için daha anlamlı, daha değerli oluyor. Sonuçta vakit geçirmelik bir hobimiz bu, çok da kasmamak gerek. Hepsinin yeri ayrı zamanda anlamlı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Öyle mesajlar veren animelerde var, olmayanlara var. Tercihine bağlı, bazıları eğlence için izliyor, bazıları kasıyor yani şöyle olsun böyle olsun diye. Zaten çeşitli türleri var bu konularda animelerin.

 

Ben bazen konu, kurgu, felsefe ve vermek istediklerine bakarım, bazende sırf eğlence olayına bakarım harem, komed, parodii türleri gibi mesela :D

Düzenlendi: (baryshx)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim için animenin vermek istediği veya izlerken kendimce aldığım mesaj yerine, o serinin beni dünyasına çekebilmesi ve sanki o dünya içinde yaşıyormuş gibi hissettirmesi daha önemli. Bunu da ister "Ergo Proxy" gibi alabildiğine mesajlar ile dolu post-apokaliptik bir seri veya "Outbreak Company" gibi isekai-komedi olsun başarabilmeli.

Bir seriyi fazla kasıp, mesaj alma derdine zorlarsan, seyir zevkinin azalacağını düşünüyorum. Gerçi bu insanın tür tercihi ile de ilgili. Her insanın alacağı mesaj farklıdır, ayrıca mesaj almak isteyen kişiler "Oreshura" gibi harem serilerinden bile alabilirler :) 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Animelerin yapım süreci, senaryo aşaması... gibi konularda pek bilgili değilim ama çoğu zaman olayların ''sen sadece içindekileri dökersin mesaj kendiliğinden oluşur'' şeklinde geliştiğini düşünüyorum. Bir animede olması elzem bir şey varsa, o da samimiyettir bence.

Düzenlendi: (Gallardo)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?