Jump to content
  • Kayıt Ol

Altered Carbon ve diğer yeni Netflix Orijinal Anime'leri


Akuma_Blade

Önerilen İletiler



Dün Netflix yayın yelpazesine yapılan ekleme duyurusu yapılan 5 orijinal proje içerisinde şunlar yeralıyor:

Altered Carbon Anime:
Modern bilimkurgu edebiyatının en önemli eserlerinden kabul edilen Altered Carbon, bu yıl yapılan Netflix uyarlamasının ilk sezonunun ardından uzun metrajlı Anime film olarak geri dönecek ve 2. sezonun öncesinde projeyi, hikayenin evrenini genişletip çeşitlendirecek bir başka hikaye olarak desteklemekte kullanılacak. Filmin yönetmenliğini yapacak Dai Sato (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Eureka Seven, Ergo Proxy, Wolf's Rain) senarist olarak önceki işlerinde yetkinliğini ispatlamış bir isim. Yapım ise bugüne dek sadece ikincil 3D animasyonlar hazırlayan Anima stüdyosunun ilk işi olacak. 

Pacific Rim Anime:
Mecha türündeki nadir sinema filmlerinden olan 2013 tarihli Pacific Rim ABD ve diğer ülke hasılatları ile beklenen hasılata ulaşamadıysa da Çin gişesiyle beklenmedik bir başarı sağlayarak devam filmini amorti etmişti. Guillermo Del Toro'nun yokluğunda geçen yıl sinemalara gelebilen ve averaj bir başarı yakalayan devam filmi Pacific Rim Uprising'in ardından 2014'de bizzat Guillermo Del Toro tarafından ilk duyurusu yapılan Anime serisi uzun bir aranın ardından yeniden gündeme geldi.

Pacific Rim Uprising'in aksine Anime serisinin yürütücüleri arasında Steven DeKnight (Daredevil) yeralmayacak ve proje Craig Kyle ve Greg Johnson tarafından idare edilecek. Hikaye idealist bir abi ve onun saf kız kardeşinin Jaeger pilotu olmaya zorlanmaları ve ebeveynlerini bulma arayışlarını konu edinecek. Guillermo Del Toro projede direkt olarak yeralmayabilir fakat kendisinin notlarından ve konseptlerinden yola çıkılacağı düşünülebilir. Öte yandan proje için henüz net isim, bir stüdyo yada yayın tarihi duyurusu yapılmış değil.

Mushikago no Cagaster
Kacho Hashimoto'nun 2005-2013 arasında basılan 7 ciltlik Manga'sından uyarlanan yapım GONZO stüdyosu tarafından hazırlanacak ve Koichi Chigira (Full Metal Panic!, Brave Story, Gatekeepers, Last EXILE, Tower of Druaga: Aegis of Uruk) tarafından yönetilecek. Hikaye insanları dev ve vahşi böceklere dönüştüren Cagaster adlı salgının cehenneme çevirdiği bir kıyamet sonrası dünyadaki bir çiftin hayatta kalma mücadelesini işliyor. Kaynak linkinde Anime'nin yakın zamanda gelecek fragmanından ilk kareler görülebilir.

Yasuke:
Yakın zamanda Netflix Anime'si Cannon Busters ile karşımıza çıkacak olan ABD'li animasyon yönetmeni ve çizgiroman sanatçısı LeSean Thomas'ın (Avatar: Legend of Korra, Black Dynamite, Boondocks) yönetip MAPPA stüdyosunca hazırlanacak Yasuke, Mecha teknolojisine sahip alternatif bir 16. yüzyıl feodal Japonya'sında Oda Nobunaga'ya hizmet eden siyahi bir samuray olan Yasuke'nin (Netflix'in Death Note uyarlamasındaki L'yi canlandıran 
Lakeith Stanfield tarafından seslendirilecekmaceralarını işleyecek.  

Trese:
Singapurlu animasyon stüdyosu BASE'in hazırladığı ve bu anlamda listedeki diğer Anime'lerden ayrılan Trese ise Anime'ye öykünen bir iş olarak görülüyor. Budjette Tan ile Kajo Baldisimo'nun grafik romanından uyarlanacak Trese ise psişik yeteneklere sahip Filipinli bir özel dedektif olan Alexandra Trese'nin Manila'da Filipin mitolojisiyle bağlantılı seri cinayetleri çözmeye çalıştığı bir hikayeyi konu alıyor.

Kaynak: ANN

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Umut vaad eden projelere benziyor. Özellikle Dai Sato'ya yönetmenlik verilmesi beklentilerimi epey yükseltti. Bazı kişiler Netflix animelerini eleştirse de yakın zamanda bu pazarda çok daha önemli konuma gelecekler. Buna korkmalı mı sevinmeli mi hala karar veremedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

ultraman_netflix-1200x675.jpg
 



Linebarrels of Iron'ın Mangaka'ları Eiichi Shimizu ve Tomohiro Shimoguchi'nin hazırladıkları 2011 yapımı Ultraman Manga'sının 1 Nisan 2019'da Netflix'de 3D Anime film uyarlamasının yayınlanacağı duyuruldu. Hikaye 1966'da yayına başlayan orijinal Ultraman TV serisinin kahramanı Shin Hayata'nın oğlu Shinjiro'ya genetik mutasyonla geçen Ultraman genini ortadan kaldırmak için gelen esrarengiz düşmana karşı verilen savaşı anlatıyor.  

Yapım Production I.G. ve SOLA Digital Arts stüdyolarınca hazırlandı ve yönetmenliği Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex) ve Shinji Aramaki (Appleseed) üstlendi. 

Kaynak: CBR

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Bu hafta itibariyle Netflix anime departmanının sözleşme imzaladıkları isimler içinde CLAMP'ın yanısıra Yasuo Ohtagaki (Moonlight Mile ve Gundam Thunderbolt'un mangaka'sı), Shin Kibayashi (Kindaichi Shounen no Jikenbo'nun mangaka'sı), Tow Ubukata (Soukyuu no Fafner külliyatı, Mardock Scramble, Chevalier D'eon ve Ghost in the Shell Arise ile Psycho Pass 2. ve 3. sezonlarının senaristi) ve Mari Yamazaki (Thermae Romae'nin mangaka'sı) bulunuyor.

Eh, Netflix artık en azından senaryo açısından ve tür çeşitliliği açısından ilerleme katedecektir. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
(düzenlendi)

altered-scaled.jpeg

 



Daha önce dot Hack Movie, Final Fantasy XV: Kingsglaive, Mass Effect: Paragon Lost gibi projelerde çalışan Anima stüdyosunun Netflix için hazırladığı Altered Carbon: Resleeved'in fragmanı yayınlandı. Yapım Richard Morgan'ın modern cyberpunk edebiyatının en önemli örneklerinden kabul edilen aynı adlı roman serisinden uyarlandı ve netflix'in şu sıralar 2. sezonu yayınlanmaya başlayan dizisindeki evrendeki modern mitolojiyi zenginleştirme amacı taşıyor. Yapımın senaryosunu Dai Sato (Cowboy Bebop, Eureka 7, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Ergo Proxy) tarafından hazırlandı, karakter dizaynları ise seinen mangaka'sı Yasuo Ohtagaki (Moonlight Mile, Mobile Suit Gundam Thunderbolt) tarafından hazırlandı.

Hikaye en zenginlerin bilinçlerini dijital disklere kaydedip klon vücutlarda -neredeyse- ölümsüz yaşama sahip olabildikleri Altered Carbon evreninde yönetim devir teslimi törenlerini kesinleştirmek için hizmetlerinden yararlanılan benzersiz bir nano imza taşıyan bir dövme sanatçısı kızı, klan yönetimini darbe yaparak ele geçirmeye çalışan bir Yakuza liderinden koruma işini devralan Takeshi Kovacs'in gayet kanlı ve karanlık mücadelesini işleyecek. Yapım 19 Mart'da Netflix'de izlenebilecek.

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?