Jump to content
  • Kayıt Ol

Mobile Suit Gundam 40. Yıl Projeleri


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

beyond.png.jpg

Bugün yapılan medya lansmanında Gundam markasının 40. yılı için kesinleşen projelerin ilk duyuruları yapıldı. Buna göre şu an için kesinleşmiş projeler şunlar:

-Mobile Suit Gundam: Hathaway's Flash 
Yoshiyuki Tomino'nun 1989'da yazdığı ve Kadokawa Shoten'den yayınlanan 3 ciltlik bir Light Novel olan Hathaway's Flash, Char's Counter Attack'ın yan karakterlerinden birisinin yaşadığı travmatik bir olayın ardından Mafty adlı bir ayrılıkçı hareketin başına geçmesini ve Federasyon'dan Xi Gundam adlı bir MS'i çalarak terörist bir saldırı başlatma girişimini konu ediniyor. Yapım 3 filmlik bir üçleme şeklinde olacak ve bunun yanısıra Nadesico, Majestic Prince, Demon of Steel ve Hades Project Zeorymer'dan hatırlanabilecek Yasuhiro Moriki'nin Mecha dizaynlarına dayanacak. 30 Kasım'da vizyona girecek Mobile Suit Gundam Narrative filmi ayrıca bu filme ilişkin bir Teaser içerecek.

-Reconguista in G Movie
Duyurulan bir diğer proje Yoshiyuki Tomino'nun 2014'de izleyicilere sunduğu serinin yeni sahneler barındıran derlemesi olacak. Tomino bundan birkaç yıl önce verdiği verdiği açıklamada G no Reconguista için birden çok film planladığını ama kesin olarak vizyona girecek olanın sadece ilki olduğunu, derleme filmin maddi başarı getirmesi halinde diğerlerine yeşil ışık yakılabileceğini belirtmişti.

-SD Gundam World Sangoku Sōketsuden
30. yıl projelerinden BB Senshi Sangakuden: Brave Battle Warriors'da olduğu gibi 40. yılda da bir SD Gundam serisi izleyeceğiz. Yapım diğer serilerden daha alt bir yaş grubunu hedefleyecek ve çeşitli yan ürünlerle desteklenecek.

-Yeni Build Divers Projesi
Bunun yeni bir sezon mu yoksa geçen seneki Gundam Build Fighters: Extra Battle Project gibi TV özel bölümleri mi olduğu açıklanmış değil ama sonuç olarak Build Divers serisine yeni bir halka ekleneceği kesinleşmiş durumda.

-Gundam The Origin'in TV Serisi Olarak Yayını
Yapım bu iki sene önceki Gundam Unicorn Re:0096'da olduğu gibi The Origin'i kaçıranlar için yeni sahneler barındırmayan, fakat klasik seriden yeniden cover'lanmış OP - ED şarkıları eklenmiş bir edisyonu olacak. X Japan grubundan Sugizo bu cover'ların hazırlanmasına katılacak.

Bunlar dışında Legendary'nin Live Action Gundam filminin prodüksiyon sürecine girdiği belirtildi ama detay verilmedi.

Son olarak 2020 Japonya olimpiyatlarına yetiştirilmek üzere Yokohama şehrinde hareket edebilen bir Gundam anıtı yapıldığı haberi de belediye başkanı tarafından doğrulandı.

Kaynak: ANN - ANN 

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...
(düzenlendi)
Gundam: Hathaway's Flash Üçlemesi'nin yapımcısı Naohiro Ogata, Gundam Unicorn ile başlayan hikaye fazının son parçasının henüz gelmemiş olduğuna ilişkin ipuçları verdi. Mantan Web sitesinde ekiple yapılan röportajda konuşan Ogata şunları söyledi:
 
"Gundam Unicorn hikayesi hala bitmiş değil. Universal Century evreninin sonraki 100 yılını anlatmaya geçebilmemiz için bunun Zeon Cumhuriyeti'nin sonunu anlatan bir hikayeye bağlanması gerekiyor. Öte yandan bundan sorumlu olan yazar Fukui Harutoshi şu an farklı bir evrende bulunuyor (not: Fukui geçen sene yayınlanan Uchuu Senkan Yamato'nun 2. sezon reboot'unu yazmıştı ve gelecek sene yayınlanacak 3. sezon reboot'unu yazıyor olabilir), şu sıralar Gundam F91'e kadarki süreci nasıl adapte edeceğimizi düşünüyorum."
 
1991'de vizyona giren Gundam F91 Yoshiyuki Tomino'nun yeni bir UC çağı yaratmak amacıyla yarattığı ilk ileri çağ hikayesiydi fakat ayınlanmadan iptal edilen bir TV serisinden kurtarılan 2 saatlik görüntü ile kotarıldığı için pacing olarak eleştirilen bir film olmuştu ve 1993'deki V Gundam serisi ile birlikte düşünüldüğünde, bazı hayranlarca "Late UC Century" olarak değerlendirilen yarı-canon bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilmişti. Eğer Ogata'nın söylediklerini analiz edersek olası yeni Unicorn hikaye (ve ona bağlamlanacak yeni hikayeler) sandığımızdan da önemli olabilirler.

Kaynak: GundamNews
Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundam sevdanı takdir ediyorum akuma. yıllardır bilirim seni gundam merakını tahminimce evinde odanda gundam resimleri vardır :) senin gibi animesever insanları takdir ediyorum. ben sevmem mecha dizileri, filmleri falan ama saygı duyarım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her bölümü 1 saat civarı olan 6 bölümlük Mobile Suit Gundam the Origin serisinin son bölümünün Türkçesini internette bulamadım. Sadece son bölümü yoktu. Bildiğiniz izleyebileceğim bir yer var mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

28 Mayıs'da Shanghai'daki Freedom Gundam anıtının tamamlanmasını kutlamak amacıyla kısa metrajlı bir Anime yayınlanacak. Bu kısa metraj Anime'nin yönetmenliğini Gundam SEED'in yönetmeni Mitsuo Fukuda yapacak. Bunun yanısıra Gundam Ace dergisinin 26 Temmuz'da yayınlanacak yeni sayısında Gundam SEED serileri ile ilgili önemli bir duyuru yapılacağı açıklandı.


Gundam SEED'in yönetmeni Mitsuo Fukuda geçen hafta Yoshiyuki Tomino ile kişisel bir görüşme yapmıştı, yani bu duyurunun ilk kez Mayıs 2006'da duyurulan, Gundam SEED şef senaristi (ve Mitsuo Fukuda'nın eşi olan) Chiaki Morosawa'nın ölümünden sonra belirsiz bir hal alan, öte yandan 2019'da T.M. Revolution'un bir hayran event'inde sorulan bir soru üzerine iptal edilmediği ve halen geliştirme aşamasında olduğunu doğruladığı Gundam SEED Movie ile ilgili olması muhtemel.


Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...
(düzenlendi)

Mobile Suit Gundam için 2022 projeleri duyuruldu.

242059972_4280501598729459_6967736166220300769_n

Uzun süredir TV serisi olarak Builder konsepti üzerinden giden Gundam, Iron-Blooded Orphans’dan bu yana köklerindeki savaş draması konseptine geri dönüyor gibi görünüyor. Bugün itibariyle teyit edilmiş yeni serinin adı Witch from Mercury. Yine IBO’nun ilk duyurulduğunda olduğu üzere elimizde sadece bir başlık olsa da Ekim’deki Kyoukai Senki yayını ile verilecek fragman ile daha net konuşmak mümkün olabilecek. Külliyat bugüne dek çok güçlü kadın karakterlere ev sahipliği yapmış olsa da direkt olarak başrolü kadın olan bir seri görememiştik, bu seride bunun denenecek olabileceği yönünde tahminler var.

 

 

Manga/Anime dünyasının yaşayan efsanelerinden Yoshikazu Yasuhiko’nun büyük ihtimalle veda işi olacak olan Cucurus Doan Island aynı zamanda ilk serinin remake söylentilerini hiç olmadığı kadar alevlendirecek gibi gözüküyor çünkü orijinal Cucurus Doan’s Island bölümü orijinal TV serisinin 15. bölümüydü. (Bu bölümde Amuro bir keşif görevi sırasında düşürülüyor ve kişisel sebeplerle savaşın bir parçası olmayı reddeden bir Zeon firarisi tarafından esir alınıyor) Animatör kadrosunun aşırı zorlanmasından kaynaklanan sebeplerle çok sayıda animasyon hatasına maruz kalan ve genel olarak TV serisinin genel senaryosu ile en bağlantısız kalan bölümlerden biri olması sebebi ile ne TV serisinin İngilizce dublajlı yayın akışına konmayan, ne de Movie Trilogy’ye yerleştirilmeyen bu bölüm 2022 imkanları ile film remake’i yapılarak orijinal TV serisinin remake’i için ivme yaratacak gibi görünüyor.

 

 

Hathaway’s Flash’ın 2. filminin başlığı “Son of Bright” olarak belirlenmiş. Zeta Gundam: A New Translation’ındaki rolünü kanser tedavisine rağmen tamamlayıp son filmin bitiminden sadece günler sonra aramızdan ayrılan Hirotaka Suzuoki’den boşalan Bright Noa rolü Gundam Unicorn’un ardından bir kez daha Ken Narita tarafından seslendirilecek. Roman üçlemesindeki en ince bölüm olduğu için önceki filme göre daha fazla ekleme sahne yapılacak ve bu bağlamda ilk filmde sadece bir yan karakter durumundaki Lane Aim karakterinin rolünün genişletilecek olduğu söyleniyor.

 

 

2015-2018 yılları arasında yayınlanan (ülkemizde Netflix üzerinden izlenebilen) Iron-Blooded Orphans’ı yeniden gündeme getirmek isteyen Sunrise hikayeyi yeni sahneler içeren 9 bölümlük bir ONA / OVA serisi olarak yeniden yayınlamayı düşünüyor. (Bu formül daha önce Gundam SEED, Gundam SEED DESTINY, Gundam 00 ve Gundam AGE’de uygulanmıştı) OVA'nın TV serisinden farkı Urdr Hunt hikayesinin (en azından bir kısmının) bu şekilde Anime edilmesi olacak. Ayrıca yeni bir başrol karakter üzerinden Iron-Blooded Orphans’ın Venüs’de geçecek yan hikayesini işleyen ve Anime sahneler de içerecek mobil oyunu olan Iron Blooded Orphans: Urdr Hunt da 2022’de Google Play üzerinden yayınlanacak.

 

 

Yoshiyuki Tomino’nun elinin değdiği son orijinal Gundam işi olan ve aslen 2014-2015 yılları arasında yayınlanan Reconguista in G’nin elden geçirilmiş film serisinin 2022’de vizyona girecek 4. filminin (gerçi isim henüz belli olmadı) en az yarısının TV serisinden farklı materyal işleyeceği teyit edilmiş durumda, dolayısıyla Zeta Gundam: A New Translation örneğindeki gibi alternatif bir final hazırlanıyor olabileceği söylentileri sözkonusu, tabii bunu film çıkana değin bilemeyeceğiz.

Gundam SEED DESTINY serisi için bir devam filmi hazırlıklarının sürdüğünü de ek olarak belirtelim. Bu şekilde 2022 içinde vizyona girecek tam 4 Gundam filmi olacak.

 

 

Shanghai’deki Freedom Gundam anıtının ardından Fukuoka’da RX-93 Nu Gundam için yeni bir Gundam anıtı duyuruldu. Tamamlanmış hali ise yukarıdaki gibi görünecek.

2022 sonrası dönemde ise Gundam Narrative ve Gundam Unicorn’un devam filmini görme imkanımız var. Sunrise yapımcısı Naohiro Ogata’ya göre bu projeler UC’nin sonraki 100 yılını şekillendirmek konusunda kritik rol oynayacaklar.

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...


Mobile Suit Gundam: The Origin subcanon'unda geçen ve klasik serinin 15. bölümünün remake'i niteliğindeki Mobile Suit Gundam: Cucuruz Doan's Island filmi için fragman yayınlandı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?