Jump to content
  • Kayıt Ol

Yeni Getter Robo Projesi


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

V3pVq3r.jpg

1974'de yayınlanan ilk serisinden bu yana Super Robot türünün en köklü örnekleri arasında yeralan ve GAINAX'ın Gunbuster ile Tengen Toppa Gurren Lagann serilerinin doğrudan ilham kaynağı olan Getter Robo'yu 2004'de yayınlanan Shin Getter Robo serisinden beri Anime edilmiş bir proje ile görmüyorduk. Fakat bu değişebilir zira Sentinel'in yeni ürünlerini tanıttığı fuarda yeni bir Getter Robo projesinden bahsedildi. Elimizde yeni dizaynların Junichi Akutsu (Bubblegum Crisis, Macross II, My Otome, Code Geass: Lelouch of the Rebellion, Cross Ange, Detonator Orgun, Mobile Suit Gundam SEED) tarafından yapılacağı bilgisinden gayrı henüz elimize bilgi ulaşmadı, yeni bilgi ulaşırsa haberi güncelleyeceğim.

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...
(düzenlendi)


Getter Robo Arc isimli yeni Anime 2021'de yayına girecek. Bu Anime aynı zamanda, 2004'de Jun Kawagoe'nun yönettiği Shin Getter Robo serisinden bu yana yapılan ilk Getter Robo Anime'si olacağı gibi aynı zamanda 1998'deki Getter Robo: Last Day of Earth'ın son bölümü itibariyle külliyatı tamamen kozmik seviyeye taşıma gayesiyle 2002'de tefrika edilmeye başlayan ama Ken Ishikawa'nın ölümüyle yarım kalan Getter Robo Arc manga'sının hikayesini tamamlama gayesi de güdecek. (Tengen Toppa Gurren Lagann'ın yönetmeni Hiroyuki Imaishi, Ken Ishikawa'nın cenaze töreninde Getter Robo'nun kendisinin bu serideki en büyük ilham kaynağı olduğunu söylemişti. )  

Yönetmenlik görevi 2000'lerdeki neredeyse tüm Ken Ishikawa ve Go Nagai eseri uyarlamalarını yöneten Jun Kawagoe'ye teslim edildi ve bu nedenle retro anime stili konusunda zerre endişeye mahal olmayacağı söylenebilir. Son olarak Getter Robo: Last Day of Earth'in ikonik şarkısı "Heats" yeniden düzenlenerek bir kez daha seslendirilecek.
 

 

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yönetmenin elinden çıkan işleri pek beğenmiyorum. Aradan geçen uzun yılların ardından kendini geliştirmiştir diye umut etmekten başka çarem de yok.

 

 

Getter Robo: Armageddon'un ilk üç bölümünü yöneten kişi daha kalifiye bir isimdi. Tabii bu saatten sonra yeni adaptasyona şükretmek gerekiyor. 

 

Seslendirmen kadrosu da ne durumda bilmiyorum ama umarım eski isimlerle devam ederler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

Korktuğum şey gerçek oldu. Yönetmen bir santim ileri gitmemiş. İlk bölümü izledim ve beğenmedim. Muhtemelen bu yüzden de son Getter Robo serisi olacak.

Neden aynı isimle inatla devam ediliyor anlamış değilim. Getter Robo'nun kendisi çağ dışı kaldı. Bir de üstüne yönetmeni de çağ dışı. Bu tip işlerin tutma olasılığı yok.

Yani önümüzde bir de Devilman: Crybaby örneği var. Yuasa gibi büyük bir isme animeyi teslim edip tüm dünyada sükse yapan bir çalışma ortaya çıkardılar. Getter Robo'nun da ihtiyacı olan şey tam da buydu bence. İlla Yuasa gibi büyük bir isim olsun da demiyorum. Sadece çağın ne gerektirdiğini bilip ona cevap verebilen biri kâfi gelirdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?